פנטזיות, העברות וחוזים - חלון ההעברות קיץ 2026: אחרי גורדון, גם קארים אדיימי מצטרף! פראן בדרך לפסז'?

כבר קרה…

בארסה יכולה להציע לו חידוש. בדיוק מה שקרה עם פרנקי כשנכנס לשנה האחרונה. אני לא יודע כמה הוא רוצה לעזוב, ומה הפערים בשכר בין מה שהציעו לו שם ובבארסה.
אם נניח יציעו לנו רק 10 מיליון, והוא לא יסכים לחדש, בארסה יכולה לשים אותו על המדף, כמו שדורטמונד עשו עכשיו עם אדיימי. גם פראן יודע שעדיף שההעברה תהיה לשביעות רוצונם של כל הצדדים, כולל בארסה.

הבית זונות של אופ’‘א נגמר בדיוק בגלל שפריז התנהגו ככה בעבר הלא רחוק. כל אירופה דרשה מאופ’'א אכיפה של החוקים של עצמה גם כלפי החבר הקטרי. יש להם עונש על תנאי ( גם לבארסה יש), ואם לא יעמדו במגבלות הם יספגו עוד קנסות ובסופו של דבר יורחקו מליגת האלופות.
הם הפסיקו להתנהל בפזרנות, ובשנתיים האחרונות מתחילים להתאזן כלכלית.
לא ישלמו על פראן סכומים אסטרונומיים, וגם לא יתנו לו משכורת הזויה.

הם במו’‘מ עם לייפציג על שחקן שמוערך ב-100 מיליון יורו. הרגע מכרו את ראמוש בעסקה כוללת של 75.
נראה לי שהם יכולים להרשות לעצמם את פראן טורס בלי להיכנס למו’'מ עקשן.

הם מנהלים מו’'מ עקשן עם יובנטוס על קולו מואני, ועם אתלטיקו על קאנג לי. לא וויתרו למילאן שום דבר על ראמוס.
אין שום סיבה להניח שהם יסכימו לשלם בנדיבות על פראן.
הם התחילו להתנהל כלכלית, תחת איום הסנקציות. מותר להם גם לקנות פרוספקט בן 19 ב 100 מיליון, זה לא אומר כלום לגבי פראן.

פראן טורס מוערך ב 50 מיליון בטראנספרמארקט, למרות שנשארה לו שנה אחת בחוזה. אדיימי למשל מוערך ב 40. לא מדמיין את פריז משלמים 40-50 על פראן כי יש להם נפט ולא אכפת להם. הם יוציאו לנו את המיץ, ואולי בסוף גם לא יקנו.
הם גם לא יכולים לשלם משכורות עתק, בגלל אותן מגבלות של אופ’'א.

מתנהלים מקצועית נכון, זה לא אומר שהתקציבים שלהם לא גבוהים. אם הם מוכנים לשלם 100 מיליון על שחקן בודד, אז זה לא עושה עלי רושם של קבוצה תחת מגבלות. קנו גם בלם אוקראיני ב-60 מיליון בלי להניד עפעף בקיץ שעבר.
גם פנו לאלבארז בידיעה שהוא שווה 120 לפחות.

פראן שווה 40 מיליון בכיף. אין להם סיבה להתמקח בשביל גרושים.

לא רק בברצלונה, גם בנבחרת הוא סובל מאותם התסמינים.

ההבדל הוא שפסז יש מספר מאוד קטן של משחקים במהלך השנה שזה קריטי.
עיין ערך שחקן השנה של צרפת ששיחק 11 משחקים העונה בליגה הצרפתית.

החלון הזה בעיקר מאוד מפתיע.

התחלנו עם גורדון במקום ראשפורד, והמשכנו עם אדיימי במקום ברדג’י. על הנייר - שני חיזוקים משמעותיים לחוליית ההתקפה. במקביל, ישנם ניסיונות להביא את חוליאן אלברז במקום לבנדובסקי - וזה עוד חיזוק שעל הנייר הופך את חוליית ההתקפה שלנו לחזקה באירופה:

לאמין, אדיימי, חוליאן, פראן, ראפיניה, גורדון.

ואז התחילו להגיע השמועות על פראן. פעם ראשונה בחלון הזה שאנחנו מקבלים שמועה על חילוש. וחילוש רציני. אני יודע שהרבה מכם לא יכולים לסבול את פראן, אבל עזיבה של הספרדי תשאיר אותנו ללא חלוץ 9 בסגל כרגע, וגם אחרי הגעה של חולי אם וכאשר - לא יהיה לנו חלוץ מחליף. זה נחמד שיהיו לנו אפשרויות לחלטר שם עם ראפיניה, אולמו או לאמין - אבל אף אחד מהם לא 9. מה נעשה עם חולי יפצע? אי אפשר להשאיר סגל בלי חלוץ 9 מחליף.

ולכן - לא הייתי משחרר את פראן בסכום של פחות מ-50-60 מיליון. חלק גדול מהכסף יצטרך להיות מושקע בחלוץ מחליף (חרא על דקו שלא סגר כבר אחד כזה) וממש לא בטוח שהמחליף שלו יהיה כזה שמתפקד יותר טוב בלחץ של מועדון גדול שבו אם הגעת לשני מצבים גדולים והבקעת אחד כולם ידברו על זה שהחמצת. זה שונה ממועדון קטן שבו כולם יתמקדו בגול שלך.

לפורטה הגיע לארה’'ב לחצי גמר, ונשאל על ידי העיתונאים על הרכש.
הוא אישר שאדיימי נרכש, ושאין שום כוונה למכור את ראפיניה.
לגבי פראן, הוא היה מעורפל. לא הכחיש ולא אישר שיש הצעה כלשהי עליו, או שתיכף יציעו לו הארכת חוזה.
הוא נשאל גם על חוליאן, והיה פוליטיקלי קורקט. אמר שיש הצעה על השולחן של אתלטיקו, שהיא מוגבלת בזמן, ושיחסים עם אתלטיקו טובים. לא סיפק שום מספרים.

תמורת סכום כזה, הייתי אורז אותו יפה עם סרט וגם נותן טוסטר מתנה. הלוואי .
אבל אני חושב שזה לא יקרה מהסיבות שפירטתי למעלה.

תוספת:
באנגליה אומרים שבארסנל החליטו ללכת על חוליאן כי psg לא מוכנה לדבר על ברקולה. המנהל הספורטיבי של ארסנל ברטה היה בעבר באתלטיקו, ויש לו יחסים טובים עם האנשים שם.
את הידיעה ראיתי גם באינדפנדנט וגם בסקאי, לא סתם חשבונות טוויטר מפוקפקים.
מן הסתם, אתלטיקו תעדיף למכור אותו לאנגליה ולא למתחרה ישירה בספרד.

תשמע, אחד מחלונות ההעברות הטובים שאני זוכר בשנים האחרונות. דברים נסגרים בשקט (יום אחד אתה קם בבוקר ומגלה שרכשנו שם שבכלל לא ידעת שהיה על הכוונת שלנו), טביעת האצבע של פליק מורגשת בבניית הסגל, לא מבזבזים קיץ שלם בלרדוף אחרי מועדונים אחרים בזמן שהשחקנים שלנו מלבישים חולצות על שחקנים של קבוצות אחרות, יש סדר במי הולך ומי נשאר…

תזכיר לי עוד פעם למה חרא על דקו? כי אנחנו לא יודעים על מה הוא עובד ואיתנו גם שאר שוק ההעברות?.. עובד לי מצויין :ok_hand:

היו כבר דיווחים שאתלטיקו ניסו למכור אותו לארסנל או לשכנע את פסז שיציעו הצעה הכל כדי לא למכור לברצלונה אבל יש בעיה אחת והיא השחקן.

הוא לא מעוניין לעבור לארסנל ולא לפסז (שלא בטוח שבכלל מעוניינת).

זה נשמע מפוקפק, אם רק כי חוליאן חלוץ וברקולה קיצוני שמאלי. ארסנל צריכה גם וגם, אבל אין קשר ישיר בין האחד לשני.

אני לא זוכר שמועות על ארסנל, אולי פספסתי.
תלוי גם מי דיווח. אני בדרך כלל לא מתייחס למה שכותבים בחשבונות טוויטר פרטיים שאני לא מכיר. כאן הידיעה מגיעה מעיתונים שהם לא צהובונים. אז חשבתי לנכון לשתף.

חוליאן לא בדיוק חלוץ, כמו שהאברץ לא בדיוק חלוץ. אני מניח שהם רוצים מחליף לטרוסארד, שהוא לא בדיוק קיצוני קלאסי. חוליאן משחק באתלטיקו עם חלוץ אמיתי כמו סורלות’, אז הוא די גמיש בעמדה.
הם כנראה מתכוונים לקנות שחקן משמעותי אחד, כי אין להם מספיק פייר פליי עבור 2 שחקנים ב 100+ מיליון כל אחד. אחרי הבזבוזים בקיץ הקודם.
לא נשמע לי מופרך שארסנל ירצו גם את חוליאן וגם את ברקולה, אבל יכולים לקנות רק אחד מהם.

אכן יש דיווחים על רצון של ארסנל לצרף את אלבארז, כולל הצעה שנדחתה כבר בקיץ שעבר.

הבעיה עם הדיווח הזה שאין בו כלום. עטיפת עיתונים קלאסי. משפט אחד על זה שארסנל מעוניינת להחתים את אלבארז לפני מחנה הקיץ שלהם, ואז פילרים. שום דבר בעל תוכן.

אלבארז כבר התראיין ואמר שהוא רוצה ‘‘להגשים חלום’’. החלום שלו זה לא ארסנל.
כרגע כלום לא השתנה, ולכן לא הייתי מתייחס לזה.

אם זה הכיוון אז אין להם סיכוי להחתים אותו.
אלבארז רוצה לשחק חלוץ.

כבר כתבתי פוסט עצבני ש 90% מהדיווחים פה הם בלי בשר ועטיפת דגים, ואז מחקתי.
כל אחד שיביא מה שבא לו, ושכל אחד יתייחס למה שבא לו.
לי ההתעניינות של ארסנל עושה שכל ולכן החלטתי להעתיק לפה.

בנושא של חוליו, יש עיתונאי אחד שאני מאמין לו אחד בשם מתאו או משהו דומה

הוא אותו אחד שהיה לפני כולם ואמר שאלברז יצא ויצהיר ויגיד בפומבי שהוא רוצה לעזוב.

אז הוא אמר שאלברז סירב גם לפסז וגם לארסנל

זה לא מקומי להגיד מה להביא או לא, וזו לא הייתה הכוונה.

בסה’‘כ כתבתי הדיווח עצמו בעייתי כי אין בו כלום חוץ מכותרת מפוצצת. ‘ארסנל רוצה את אלבארז’, זהו.
דיווחים רציניים/אמינים בדר’'כ כותבים גם על מגעים ספציפיים, פגישות, תכניות. בכתבה הזו לא היה כלום אחרי הכותרת.

בנוסף, הזכרתי שחוליאן עצמו דיבר, ודי ברור מה הוא אמר בנוגע לעתיד שלו.

הופתעתי אתמול שבכלל יצא דיווח כזה ולא התייחסתי עד שחבר שאל אותי.
לפי רוב המידע שיש ברשת, אלבארז כבר סירב לארסנל ולפסז’ כי הוא רוצה רק בארסה. החלום שלו זה בארסה.

הוא לחלוטין מתאים גם לארסנל(שנכשלה בגדול עם הרכישה של יוקרש), וידוע שהם מאוד רוצים אותו.
מה יקרה בעתיד אם לא יסתדר בינו לבין בארסה, אי אפשר לדעת.

MD אומרים שיש סעיף מיוחד בחוזה של פראן טורס.
אם הוא מחדש את החוזה שלו בבארסה, בארסה חייבת לשלם 8 מיליון לסיטי.
לא יודע אם זה אמיתי, אבל זה נראה כל כך מוזר שיכול להיות אמיתי.
מי סגר את החוזה הזה? מתאו אלמאן.
עוד אומרים ב MD שאלמאן יצר קשר עם הסוכן של פראן, והציע לו לבוא בחינם בקיץ הבא תמורת מענק חתימה שמן.

בעניין אחר, MD משבחים את צ’אבי אספרט שהיה אחד המצטיינים של ספרד באליפות אירופה U19. מה שמעניין, שהוא שיחק כקשר אחורי, וב MD אומרים שזאת העמדה המקורית שלו. הוא לא מגן במקור.
לא ידעתי את זה. אולי יקבל את החולצה של קסאדו.

כתב של המארקה לענייני אתלטיקו.

שנייה לפני המשחק בין ספרד לצרפת, אולי קצת חדשות טובות -

לא יודע מה עדיף לנו.
שיילך לאייקס ואנחנו נשלם 90% מהשכר גם כשייפצע?
או שייפצע כבר אצלינו, ויהיה אפשר לרשום מישהו על חשבון 80% מהשכר שלו?