תיאגו בן 29.
לא הכל אבוד. אולי נקנה את תיאגו תמורת ארתור+ דה יונג + 50 מיליון.
זה לא שאני מבין מה מצאו בפיאניץ בדיוק.
תן לי לשדרג, נביא את תיאגו תמורת סכום צנוע פלוס ראקיטיץ, ברתומאו מוגלה לאי סנט הלנה בגין פשעים נגד העם הקטלוני, לאפורטה נבחר למחליף עם פונט כסגן לקנדציית חפיפה, פפ חוזר כמאמן, צ’אבי מגיע להיות עוזר מאמן (גם לחפיפה), פויול חוזר כדי להיות אחראי על הכושר, על המשמעת ועל הראבק, מביאים את דה ליכט ובלם נוסף (שקריניאר? אחד מהצמד של לייפציג?)מוכרים את אומטיטי ולנגלה, מחזירים את גרימאלדו, מוכרים את גריזמן, קוטיניו ודמבלה ומביאים במקום את לאוטרו, סאנצ’ו וטארורה. עכשיו רק נשאר לי לייחל לשלום עולמי
אחרי כל זה נראה לי שלום עולמי קטן עלינו
אז לא ליברפול ולא נעליים, נראה שטימו ורנר יעבור לצ’לסי תמורת 50-60 מיליון, שזה…בערך חצי מלאוטרו שבברצלונה לא מוכנים לשחרר.
עוד פחות משבוע חוזרת הליגה, ושום דבר לא השתנה.
55 מיליון יורו זה סכום השחרור של טימו ורנר. זה לא שלצ’לסי יש כישורי מו"מ מיוחדים.
אני אישית חושב שלאוטרו יותר טוב ממנו, ואני בספק שגם לאוטרו מספיק טוב לבארסה.
לא ידעתי שזה סעיף השחרור שלו, אבל זה לא משנה. לא שיבחתי את הנהלת צ’לסי, אלא נתתי עוד דוגמה להתנהלות של הנהלת ברצלונה. אין שום סיבה לשפוך 110 (לא משנה אם כסכום מלא או חלק מזה פלוס שחקן/ים), על חלוץ בעמדה שיש עליה כבר שחקנים, בזמן שיש עמדות אחרות שצועקות לחיזוק דחוף יותר. בטח אם יש חלוץ אחר, באותה רמה, שעולה חצי מזה (ועוד בלי משא ומתן).
וזה בלי להיכנס בכלל למצב הכלכלי הנוכחי של המועדון.
אני זוכר את הויכוח שהיה פה בנוגע למצב הכלכלי של המועדון. אמרתי שההתנהלות הזאת מסוכנת ומספיק משבר קטן שלא נצפה, כדי שנגיע למצב שבו אנחנו צריכים למכור את מסי.
מסתבר שבמצב הנוכחי של הקורונה, בארסה יכולה למצוא את עצמה בלי כסף לשלם את כל ההלוואת המטורפות שהיא לקחה. ובנוסף אחנו עוד חיייבים כסף לקבוצות כמו ליברפול בטיס ועוד על שחקנים שקנינו בתשלומים.
ביום שאחרי מסי אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במשבר כלכלי ומקצועי, שיהפוך אותנו למילאן/יונייטד.
ומדהים כמה כסף שפכנו על שחקנים שאנחנו לא צריכים, או כאלו שנכשלו (למרות שכנראה לא היה אפשר לדעת כמה הם ייכשלו) רק בשנתיים וחצי האחרונות. רק גריזמן, קוטיניו ודמבלה עלו לנו בערך 400 מיליון, וזה בלי משכורות מנופחות מלכתחילה, שמקפיצות את הסכום בהרבה.
ב-400+ מיליון האלו היה אפשר לעשות כל כך הרבה, ולא רק על הדשא.
רגע, אז אתה רומז לי , ואני יושב כרגע, שניימאר לא יגיע השנה לברצלונה?
אבל ספורט ומונדו הבטיחו שהשנה זה קורה…
אני מסכים ולא מסכים.
מסכים שאין לחץ על חלוץ לשנה הבאה, ויש עמדות אחרות דחופות יותר.
לא מסכים שוורנר ברמה של לאוטרו ולא מסכים שהוא שווה אפילו 55 מיליון, עבור בארסה לפחות.
אני חושב שבלי מכירות והכנסה רצינית אין לנו כסף לא ללאטורו וגם לא לוורנר. אבל בוא נראה. עוד יביאו לנו את ערן זהבי ונגיד תודה.
יאללה להתחיל לעשות קמפיין ערן זהבי לברצלונה
היי לכולם,
מה דעתכם על סאגת ניימאר בפן המקצועי בדגש על כמה סוגיות:
- התקדמותו ומקומו של אנסו פאטי אם ניימאר יגיע. והאם כמועדון שמתיימר לקדם תוצרי אקדמיה עליו להמר עליו במקום ניימאר.
- האם לדעתכם קיימים חיזוקים אחרים במקום ניימאר שדחופים יותר(בלם, קשר קדמי, חלוץ). כלומר גם אם היה כסף עדיף לא להוציא אותו מניימאר.
- מסי- האם המועדון צריך לספק לו את ניימאר כדי למקסם את שנותיו האחרונות בטופ?
- פוסט מסי- האם המועדון צריך להביא את ניימאר כדי שיהיה יורש(שחקן שיוביל את המועדון בעידן שאחרי מסי)?
התשובה שלי לכל השאלות, בגדול, היא “לא רוצה שניימאר יגיע”. בלי קשר לפן המקצועי.
נקודה שנייה שחשוב לי לציין - כל מה שייכתב בהמשך ייכתב בהתעלמות מוחלטת מהמצב הכלכלי של המועדון כרגע, שהוא כידוע לא משהו בכלל (בלשון המעטה), ובעצם אני עונה לשאלות שלך בסיטואציה היפותטית בה המצב הכלכלי של ברצלונה מדהים.
עכשיו לפירוט:
- מעדיף את פאטי על ניימאר לא (רק) בגלל שהוא שחקן בית, אלא בגלל שפאטי צעיר מניימאר ב-10 שנים, וכבר עכשיו הוא אחד הפרוספקטים המבטיחים בכדורגל העולמי. הוא עולה פחות (במאות מיליונים, וגם לא מצריך העזבה של שחקנים כדי לממן אותו או לשכנע את הקבוצה שלו לשחרר), דורש פחות תשומת לב, ולפחות כרגע הוא לא חוסם את ג’ורדי אלבה לחלוטין. זה ממש ממש ממש בקצרה.
ועדיין, גם בלי קשר לפאטי, לא רוצה את ניימאר בחזרה. גם הצורה בה עזב, גם האופי (כולל הכל - צומי, ימי הולדת, החלפת נעליים, מסיבות, התחזויות, דרישות מוגזמות וכו’), גם הגיל, וגם הפציעות (נעדר מהמון משחקים בשנים בפסז’). כשמכניסים את כל אלו למשוואה, לא רואה מצב בו ניימאר צריך להיות שווה את המחיר (עלות קנייה + שכר + הטבות לו ולמקורבים שלו) שדורשים עליו.
כמובן שיש את אפקט שחקן הבית, שנותן יתרון לפאטי (לדעתי), אבל לפחות מבחינתי זה לא הגורם המכריע בבחירה ביניהם, אם יש כזו.
-
בהחלט. בלמים (או לפחות אחד בכיר), מגן ימני (מחליף לסמדו, או ראשי), קשר שחושב קדימה, קיצוני במקום דמבלה (בעדיפות לאחד שיכול לשחק ב-2 הצדדים) ואולי חלוץ במקום סוארס (כשה"אולי" מכוון לזה שצריך אחד כזה, אבל אין איפה לדחוף אותו, בהינתן 90 דקות של סוארס למשחק + גריזמן + מסי).
לא כולם, אם בכלל, צריכים לבוא כרכש מבחוץ. אבל מבחינתי גם שחקן נוער/בארסה ב’/שכרגע מושאל נחשב סוג של רכש. -
לא. המועדון לא צריך לשרת את מסי ולאמץ נקודת מבט של “קודם כל מה שטוב למסי, ואז מה שטוב למועדון”.
-
לא. בעונת 20/21 ניימאר יהיה בן 29. גם אם אני מתעלם מכל הבעיות שהעליתי לגביו למעלה (מחיר, פציעות, אופי וכו’), לא חושב ששחקן בן 29 יכול להיקרא “יורש” למסי (אני גם מתנתק כרגע מהקטע הברור מאליו שאין דבר כזה יורש למסי, כן?). וגם אם כן, מה זה יעזור? נביא את ניימאר, שישחק שנתיים-שלוש עם מסי ואז מיד נצטרך לחפש יורש גם בשבילו?
עדיף להשקיע בשחקנים אחרים, במחירים יותר הגיוניים, עם אופי יותר טוב ובעמדות הרבה יותר חשובות לחיזוק.
כל מילה בסלע.
תודה שחסכת לי תגובה
נקודות המוצא שלי לגבי ניימאר הן:
- המצב הכלכלי של בארסה לא מאפשר לרכוש אותו.
- ניימאר הוא לא בדיוק מלח הארץ(מצד שני אולי בברזיל ניימאר הוא כן מלח הארץ). ולכן אני מבין את הסתייגות שלך מהחזרתו לברצלונה. ועם זאת, ייתכן שכמה שערים ישנו את ההרגשה.
בכל מקרה הדגש הוא על הצד המקצועי בלבד.
ולגופו של עניין:
1.פאטי אכן שחקן מבטיח, וזו הסיבה שבגללה הזכרתי אותו באותה משפט עם ניימאר. אולם, הוא צעיר ולא בטוח שהוא יממש את הפוטנציאל שלו וכרגע הוא עוד לא במחצית הדרך להיות ניימאר. לכן לא בטוח שלהפקיד את עתיד המועדון ברגליו זו ההחלטה הטובה ביותר.
3. כמובן שלא. אני פשוט חושב שיכול להיות שטובת המועדון היא למקסם את היכולות של שחקן חד פעמי כזה (מה שטוב בשביל מסי טוב בשביל המדינה), כדי לזכות בכמה שיותר תארים. אני תוהה האם דרך ניימאר או דרך מספר שחקנים.
4. אין כזה דבר יורש למסי, בגלל זה כתבתי שחקן שיסחוב את המועדון על כתפיו.
אני מבין את העיקרון של “להשקיע את הכסף בשחקנים אחרים במחירים הגיוניים”, אבל המציאות מראה שזה לא בדיוק פשוט לעשות את זה. זה לא שהשוק מוצף בשחקנים טובים, וגם כאלה שאתה חושב שהם טובים לא תמיד משתלבים(קוטיניו, דמבלה, גריזמן- שלמרות הביקורת הרבה שיש עליהם, בשורה התחתונה הם שחקנים טובים). רוצה לומר, זה לא סתם שאופציית ניימאר תמיד חוזרת.
ממש לא. זה ברור מאליו, אבל זה סימן שאתה לא מכיר אותי.
כמה שערים לא יגרמו לי לשנות את דעתי ב-180 מעלות בקשר לשחקן, בטח אם קוראים לו ניימאר.
- “להפקיד בידיו את עתיד המועדון” זה קצת דרמטי. הוא לא לבד בהרכב ולא לבד בסגל. מסביבו עדיין קיימים שחקני על מוכחים ומנוסים, כמו: טר שטגן, פיקה, אלבה, דה יונג, בוסקטס, סוארס, מסי וגריזמן. בנוסף, יש את דה יונג (שוב הוא), ארתור, ריקי וטרינקאו שיש סיכוי סביר ומעלה שיהפכו להיות אחלה שחקנים ל-10 שנים הבאות (אם וכאשר יקבלו הזדמנויות ויוכיחו את עצמם, כמובן). עם כל הכבוד, לא הכל על הכתפיים הצעירות של פאטי.
מה זה אומר להיות בחצי הדרך ללהיות ניימאר? אני גם לא רוצה שהוא יהיה בכלל בדרך לניימאר, וגם איך בדיוק אתה מכמת “דרך” ומשווה בין ניימאר של גיל 18 לפאטי של גיל 18? שיהיה ברור, אני לא בהכרח טוען שפאטי טוב כמו (או יותר) ניימאר, או שהוא יהיה כזה, אבל לא יודע מאיפה הקביעה החד משמעית שהוא אפילו לא בחצי הדרך אליו.
ושוב, גם אם אני מתעלם לחלוטין מהעניין המקצועי והסלידה האישית שלי מניימאר - כספית, פאטי הרבההההה יותר משתלם, בטח במצב הכלכלי הנוכחי. הרבה פחות שכר (גם אם יקבל העלאה בזמן הקרוב), הרבה פחות פינוקים מהצד, ללא סכום רכישה אסטרונומי, ללא צורך להיפטר משחקנים בשבילו. לגמרי מעדיף להמר על שחקן בית בן 17-18 שכבר במועדון, מאשר להחזיר את ניימאר (עם כל ההיסטוריה שלו וכל מה שהוא דורש). וזה לא שחזרה של ניימאר מבטיחה תארים, משחק יפה והנאה, כן? זה לא או הימור על פאטי, או הצלחה גורפת וברורה עם ניימאר.
- אני חושב שטובת המועדון היא להסתכל על עצמו, ולמקסם את עצמו בהתאם למציאות ובהתאם לתוכניות עתידיות. מסי פה כרגע, וזה מעולה, אבל לדעתי לא חכם לבנות הכל מסביבו ולפי רצונו. מסי במועדון, ואני מודה על כך כל יום, אבל העולם לא סובב סביבו, בטח בגיל 33. מעדיף לא להידרדר כלכלית עוד יותר ו/או להידרש להעיף שחקנים מסגל שגם ככה חסר, רק בשביל שמסי יזכה לראות את חבר שלו יושב לידו בחדר ההלבשה. בטח אם לחבר הזה קוראים ניימאר.
- כמה ניימאר סוחב את פסז’ על כתפיו כרגע? מי אמר שהוא יעשה את זה בברצלונה? ובוא…גם אם כן - אלו כנראה לא הכתפיים שאני רוצה שיסחבו את המועדון שאני אוהד.
השוק בהחלט מוצף בשחקנים טובים, או לפחות שחקנים ששווה להמר עליהם הרבה יותר ממה ששווה להמר על ניימאר בגיל 29. שוב - בן 29 בעונה הקרובה. נגיד והוא חוזר לברצלונה הקיץ, וישחק איזה שנתיים שלוש עם מסי, כמה כבר יישאר לו כדי לסחוב לבדו את ברצלונה על הכתפיים, לפני שנצטרך לחפש לו יורש/מחליף/כתפיים ספייר. והאם התקופה הקצרה הזו שווה את כל הכסף הזה?
נקודה נוספת - גריזמן וקוטיניו לא צריכים להיות מוזכרים באותה נשימה יחד עם דמבלה. סיבות אי הצלחתם של השניים הראשונים (אם כי גריזמן לא השלים אפילו שנה במועדון) שונות משל דמבלה. דמבלה היה רכש מקצועי מצוין (וכלכלי מטומטם), שנכשל בגלל פציעות (בגללו, בגלל ואלוורדה, לא משנה כרגע). קוטיניו וגריזמן מראש לא בהכרח התאימו לברצלונה (ואני עדין פה), ובוודאות היה אפשר להשיג ב-270 מיליון (ללא משכורות, כן?) עליהם שחקנים הרבה יותר מתאימים, ובעמדות יותר נדרשות.
אופציית ניימאר תמיד חוזרת ללא שום קשר לקוטיניו, דמבלה וגריזמן. היא חוזרת כי עיתונים תמיד רוצים כותרות ולפעמים ממציאים דברים, כי השחקנים שלנו דואגים לחברים שלהם ולא למועדון, וכי יש לנו הנהלה מטומטמת. אני מוכן להתערב שהשיקול המקצועי ברצון להחזרת ניימאר שואף ל-0.
כן.
אני באמת לא מכיר אותך. חלילה לא טוען או חושב שאתה משנה את דעתך בקלות. לדעתי רוב אוהדי הכדורגל יסלחו לניימאר ברגע שיחזור להציג קסם.
- עתיד המועדון- מי השחקן שאתה בונה סביבו את הקבוצה הבאה של בארסה? רוב השחקנים שציינת עברו אחרי גיל 30, בארסה צריכה שחקן שסביבו תבנה הקבוצה הבאה שלה. בחצי הדרך לניימאר, הכוונה הייתה לכך שפאטי עדיין לא בשל להיות השחקן במרכז ההתקפה של בארסה. יכול להיות שעוד שנה שנתיים הוא יהיה מוכן. בסופו של דבר פאטי הוא הימור גדול יותר מניימאר, הוא עדיין לא שחקן מוכח, ואין שום ערובה שיתפתח לשחקן שכולם מקווים(ההסטוריה מלאה במקרים כאלה). ניימאר בברצלונה, הוא שחקן עם קבלות. וכל היתרונות של פאטי הם שוליים אם לא יצדיק את עצמו על כר הדשא, בדיוק כמו כל החסרונות של ניימאר(הרי כשהוא הצליח לא הייתה סביבו כזאת סלידה).
- העניין הוא לא לרצות את מסי, אלא למקסם את ההצלחה של המועדון עם הכלים שקיימים ברשותו ואלא שניתן להביא.
- בהנחה שלמסי נשארו שנתיים טובות, ניימאר ייתן עוד שנתיים שלוש משלו- סהכ 5 שנים(פלוס מינוס). לדעתי ניימאר זה לא הימור, כי אתה יודע מה תקבל, שחקנים אחרים הם הימור. השוק ממש לא מוצף בשחקנים טובים ועוד פחות בשחקנים ברמה של ניימאר. מה גם שרוב השחקנים הטובים נמצאים במועדונים גדולים שלא ששים לשחרר אותם.
ונגיד ניימאר יגיע בהעברה חופשית? האם גם תתנגד?
הבעיה העיקרית בעיניי היא ההתייחסות לקדנציה הקודמת של ניימאר בברצלונה כאמת מידה.
האם במקרה של חזרה אנחנו נקבל את ניימאר של הקדנציה הקודמת?
ומה אם זה יהיה ניימאר של פ.ס.ז.?
שחקן מפונק, עצלן ופציע שמסתכסך עם חברים לקבוצה, שופטים ואוהדים.
או שאולי אתה חושב שאלו לא שיקולים מקצועיים?
כי עבורי הם כן שיקולים מקצועיים, כיוון שהם פרמטרים שקובעים כמה השחקן ישחק בפועל, ומה תהיה ההשפעה שלו על מרקם היחסים בקבוצה ויכולת הריצה שלה לאליפות \ ליגת האלופות.
גולים במשחקים שהוא כן משחק בהם לא ישפיעו לטובה אם הוא:
- לא ישחק הרבה.
- יעכיר את היחסים בקבוצה.
- יגרום לחברים שלו לקבוצה להיות פחות טובים.
על חתיכת הימור כמו זה שאני (ולא רק אני) מציג כאן, אני לא מוכן לשים גם 100M אירו. בטח ובטח שלא 175M.
ערך השוק הנוכחי של ניימאר לטעמי לא אמור לעלות על 60M בשקלול הקורונה, ולא אמור לעלות על 90M לפני הקורונה.
- אני מזכיר שזה שחקן שאפילו לא הגיע לעשירייה הפותחת של כדור הזהב השנה…
השחקן הזה הוריד את הערך שלו בעקביות בשנים האחרונות בצורה דראסטית.
אמנם פ.ס.ז. לא רוצה למכור, ועל כן משאירה את המחיר שלו גבוה מאוד, אבל בתהליך קניה יש שני צדדים. לא רק צד מוכר, אלא גם צד קונה. כל קבוצה שתשים יותר מהסכומים שרשמתי מעלה (60 - 90ֿ) תצא פראיירית ברמות.
פעם הדיון הזה היה מכניס בי אמוציות ושנאה לפרימדונה הבריזלאי, אבל היום שאני יודע את המצב הכלכלי של המועדון , זה רק משעשע אותי, אבל אני כתבתי ואני עומד מאחורי זה, ביום שהאפס הזה שוב ילבש את המדים של ברצלונה . אני , בתור אחד שאוהד את המועדון מהתחלת ה90. יפסיק לצפות בקבוצה.
אבל המועדון כרגע לא מסוגל לרכוש את ערן זהבי מסין, אז אני רגוע