פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

1. השאלה איזה ניימאר תקבל היא לגמרי שאלה מקצועית. יש קושי אינהרנטי בשאלות מהסוג הזה. הרי אנחנו יכולים לשפוט רק על פי העבר, וקשה לדעת מה יהיה בעתיד. אני מאמין שכשפריז קנו את ניימאר הם לא תיארו שזה מה שיקבלו. ההשערה שלי היא שניימאר של ברצלונה הוא זה שיופיע ולא זה של פ.ס.ז, מהסיבה שברצלונה זה לא פ.ס.ז והליגה הספרדית היא לא הליגה הצרפתית. רוצה לומר יהיה לו אכפת יותר
  2. לגבי 3 הנקודות שכתבת: 1. התייחסתי; 2. חברי הקבוצה שלו רוצים אותו, אז כנראה שהוא דווקא בסדר; 3. למה?
  3. נגיד והוא מגיע בהעברה חופשית בתום החוזה, לוקח?
  1. למה צריך להיות שחקן אחד שבונים מסביבו קבוצה?
    רוב השחקנים שציינתי עברו את גיל 30, אחלה. ושוב - בן כמה ניימאר? 20? 25? לא. כמה שנים אפשר לבנות עליו כמנהיג הקבוצה (בהנחה שבכלל אפשר לסמוך עליו שיהיה מקצוען, ושלא יברח אחרי שנתיים בהזדמנות הבאה שתהיה לו. הרי זה לא שהוא הוכיח אחרת עד עכשיו)?
    לא יודע למה פאטי הוא הימור גדול יותר מניימאר. לניימאר יש הרבההה יותר ניסיון ברמות הכי גבוהות ובטורנירים הכי נחשבים, נכון, אבל גם יש לו לא מעט “ניסיון” בדברים שאני לא רוצה מסתם שחקן בברצלונה, שלא לדבר על שחקן שהוא גם מנהיג הקבוצה וזה שהכל מסביבו. מעדיף שחקן פחות מוכשר, אבל כזה שלא יפגע בקבוצה כל מרץ, כי יש לאחותו יום הולדת, לדוגמה.
    ניימאר בברצלונה היה שחקן עם קבלות. אתה משוכנע שניימאר של 50-60% משחקים בשנה בפסז’, ריבים (מילוליים ופיזיים) עם הקהל ועם שופט, רצונות לברוח, התנהגות לא מקצוענית ועוד - הוא גם שחקן עם קבלות? אתה משוכנע שזה לא יהיה בברצלונה? על סמך איזו אינדיקציה?

בנוסף - בהשוואה בין מה יקרה אם פאטי ייכשל בברצלונה, לבין מה יקרה אם ניימאר ייכשל בברצלונה (אם יחזור) - מה התסריט הגרוע יותר? איפה המועדון ייפגע יותר?

1. אחלה. אני חושב שאפשר למקסם את היכולות של הקבוצה והמועדון גם בלי להביא את ניימאר רק כי מסי רוצה.

2. שוב - איך אתה יודע מה תקבל מניימאר, ויותר מזה - איך אתה יודע שתקבל משהו בהכרח טוב מניימאר? איפה ההוכחות מ-3 השנים האחרונות לכך שזה ישתלם למועדון (עזוב כלכלית, אני מדבר רק מבחינה מקצועית, מקצוענית, תדמיתית וכו’)? איפה הוודאות שהוא יכול ורוצה לשאת מועדון בסדר גודל של ברצלונה על הכתפיים, שנים קדימה? מה בשנים בפסז’ הראו לך שהוא ישחק יותר מ-70% מהעונה, ולא יעשה פרצוף כל פעם שמשהו קטן מפריע לו? האם אתה מוכן לסבול מקרים כאלו רק כי יש לו כישרון ברגליים (ויש לו המון, לא מפקפק בזה לרגע)?

אני מת על גישת ה"ניימאר זה לא הימור". הכל זה הימור, גם להחזיר את פפ ולאפורטה עכשיו זה הימור. הכל שאלה של כמה ההימור גדול, מה הדברים הוודאים ומה מוטל בספק, מה אתה מוכן להקריב, וכמה תיפגע אם ההימור ייכשל. ניימאר הוכיח את עצמו מספרית בברצלונה בעבר, אבל מאיפה הגישה הזו שאם הוא מגיע עכשיו אז הכל מושלם וודאי?

ושוב - כמה כסף ההימור הזה שווה? האם לא עדיף לשלם פחות על שחקן שהוא פחות הימור? או אפילו לשלם יותר, במצטבר, על כמה שחקנים שיתנו עומק נורמלי לסגל ולא יעשו את אותו רעש?

כמה מהמועדון אתה מוכן להקריב בתמורה לניימאר, גם אם איכשהו תגיע נבואה שהוא התבגר ויהיה מקצוען והכל בתקופה בה ברצלונה לא יכולה להרשות לעצמה אפילו רבע מזה? 170 מיליון ושכר מפלצתי? את מי תנסה לשכנע לעבור לקבוצה אחרת כדי להביא את ניימאר? ואם הוא לא ירצה (כמו שקרה בקיץ שעבר)? איך זה ייראה כשאתה זורק שחקנים נאמנים או כאלו שלא בהכרח קיבלו הזדמנות, כדי להחזיר דמות שירקה למועדון בפרצוף? ומה יבטיח שהוא לא ירצה לברוח מברצלונה עוד שנה שנתיים, בדיוק כמו שקורה לו בפסז’ וקרה לו גם ב…אממ…ברצלונה…?

מגיב לזה גם פה - לא רוצה שהוא יבוא, גם אם פסז’ אומרים “קחו אותו בחינם”. גם בלי להתייחס לעניינים המקצועיים והאישיים שלו, אין דבר כזה “חינם”. הוא יבוא בחינם מבחינת עלות הקנייה? אחלה. אתה גם תשלם על זה בשכר שלו, שגם ככה לא יהיה מהנמוכים מבין השחקנים.

העמדה שלי בנוגע לניימאר היא כזאת: יסכים להגיע בחינם אחרי שיסיים חוזה שם? שיבוא. לא יסכים, שלא יבוא.

זו אמירה שאין בה מספיק עומק לטעמי.
היא מתעלמת מהאבולוציה שניימאר עבר בזמן שהיה שחקן ברצלונה.
הוא הגיע ילד, שמתלהב לשחק לצד השחקן הטוב בעולם, ומשקיע מעצמו על המגרש.
הוא עזב כשחקן בוגר שמאמין שהוא צריך להיות הכוכב על המגרש, התנהג כמו פרימדונה ושיחק בהתאם לזה. בין היתר, הוא האמין שהוא יכול היה וצריך היה לזכות בכדור הזהב על חשבון מסי (ורונאלדו), ושרק העובדה שהוא משחק עם מסי באותה הקבוצה מונעת ממנו להגשים את המטרה הזו.

עכשיו, עזוב שהוא התדרדר למקום ה- 22 (אם אני לא טועה) ברשימת המועמדים לכדור הזהב העונה, כנראה לא מעט גם בגלל הפציעה. עזוב שמאז שעזב את בארסה הוא בכלל לא מועמד רציני לזכות בכלום (את אליפות צרפת פ.ס.ז׳. לקחו גם בלעדיו כל שנה).

• אתה אומר שלדעתך ניימאר שנקבל הוא ניימאר של בארסה. אתה יכול להגיד על איזה מהם אתה חושב?
    נראה לך שנקבל את ניימאר של הטריפלטה? או ניימאר של הטראבל׳ס :stuck_out_tongue_winking_eye:

אישית אני חושב שלניימאר שעזב את ברצלונה (כלומר מי שניימאר היה בנקודת הזמן שבה הוא עזב) אין מקום בבארסה. גם לא מקצועית.

אם זה נכון, אני מתפלל שארתור ילך לראקיטיץ שיעשה לו קורס קצר באיך לסרב ולמשוך את הזמן עד הבחירות בשנה הבאה.

זה פשוט כל כך מתאים לברצלונה הנוכחית.

דרך אגב זה פשוט ממחיש את מעמד המאמן בברצלונה, בובה חסרת עמוד שידרה ודעה. שרק יודע לדבר יפה במסיבות עיתונאים.

@dmitrys זוכר את הדיון שהיה לנו על ואלורדה ולמה ראקיטיץ בספסל?

לא זכור לי שלראקיטיץ הוצע שכר משולש בקבוצה הייעודית (לפי הדיווחים). אולי במקרה כזה התוצאה איתו הייתה שונה.

תקריב את האצבעות ותשאיר אותן מוצלבות ברצף למשך כל השנה הקרובה. זה בערך הסיכוי היחיד לשינוי בזמן הקרוב.

לא הבנתי, מה חדש? גם בשנה שעברה ארתור לא קיבל את כל הדקות שציפה להם.
גם סמדו, פירפו, ראקיטיץ’, וידאל, פוץ’, ובטח עוד כמה שחקנים.

יותר קל לכתוב - כל השחקנים שהם לא סוארס, מסי, פיקה, אלבה, דה יונג, וטר שטגן.

ארתור לא רוצה לעזוב ורוצה להילחם על הדקות שלו. ברצלונה “מאיימת” עליו שאם הוא לא יעזוב הוא לא יקבל דקות משחק.

כל שאר השחקנים שרשמתם לא מקבלים דקות בגלל שיקולים מקצועים, מאוד מפוקפקים, אבל עדיין מקצועים.

זה מזכיר את מה שקרה לראקיטיץ, במשך שנתיים שלמות ואלורדה מעלה את ראקיטיץ לשחק גם על כיסא גלגלים ונותן לו לשחק את כל 90 דקות ואז פתאום מייבש אותו לחצי שנה, אחרי שהוא מסרב לעבור לפסז תמורת ניימאר. אותו דבר, קורה עכשיו עם ארתור.

מקווה שעזרתי.

זהו, שזה לא חדש, כמו שכתבתי זה הופך להרגל, עוד אחד מהקילקולים הרבים של ההנהלה אבידל והקבוצה.

היום מדווחים שבארסה כבר סיכמה מזמן עם יובנטוס על מכירתו של ארתור ב 80 מיליון יורו כדי לאזן את הספרים.
פיאניץ’ מוכן לעבור אלינו, לא ברור באיזה סכום, וארתור יקבל משכורת הרבה יותר גדולה שם (קראתי על פי 3).
כל מה שחסר זה הסכמתו של ארתור. והוא לא מוכן לשמוע על העזיבה, לא משנה מה יובנטוס מציעה.

אז אולי ההנהלה עברה משלבי “איום” לשלבי הביצוע. אחרת אין הסבר מדוע הוא לא באנקר ומוחלף, במיוחד כשאין דה יונג וארתור נראה בכושר טוב.

יובה ישלמו לנו 80 ואנחנו נשלם על פיאניץ 70. ועכשיו תבינו מה זה ישראבלוף בגירסה הקטלונית. אני מניח שזה יקרה בצורה הבאה:

יובה תשלם לנו את ה80 החודש. ואנחנו נשלם להם את ה70 בחודש הבא או משהו כזה. ואז מונדו וספורט יצאו בהצהרות איזה הנהלה חכמה יש לנו. ואיזה רווח עשינו על ארתור. הסוסיוס יקראו את זה. ואף אחד לא ישים לב לזה, שחודש הבא אנחנו נשלם להם 70 מיליון על פיאניץ.

חבורה של מטומטמים. הסוסיוס וההנהלה.

הכל במטרה לאזן את הספרים בגלל החוק שדיברתי עליו…

רק הערה קטנה - מאז ומתמיד ארתור מוחלף, ולא באנקר.

לזה היו הסברים הגיונים - צעיר, בעיות כושר, לא מקצועי (תאונת סקי), ראקיטיץ’ untouchable, וולוורדה, וכו’.
עכשיו כשהוא התבגר, מסרב לעזוב למרות שמציעים לו הרבה יותר כסף ותפקיד מרכזי, נראה בכושר, עם דה יונג פצוע וראקיטיץ עם רגל ושלושת רבעי בחוץ, מאמן אחר, אני מתחיל לחפש תאוריות קונספירציה.

זה שבארסה דוחפת אותו החוצה בצורה כזאת כדי לסדר את הספרים נראה לי מתאים להנהלה הזאת.

בארסה צריכה למכור את קוטיניו, וואגה, טודיבו , ראקיטיץ’ כדי לאזן את המאזן. אולי גם את נטו וברייטווייט אם זה ממש חנוק. לא את ארתור או שחקנים צעירים אחרים בעלי פוטנציאל.

עד כמה שאני מבין, כל עוד לא יקרה פה נס - ארתור יעבור ליובה בסיום העונה (נכון זה אחלה לשחק עם שחקן שעוזב עוד שנייה, ושממורמר על המועדון, בשלבים המכריעים של הליגה והצ’מפיונס?).

עם כמה שאני מעריך את ארתור פחות מבעבר, ועם כמה שלא הייתה לי בעיה עקרונית עם עזיבה שלו, החלק השני של העסקה הזו, ומה שבעצם עומד מאחוריה, הוא פשוט אסון. לא בגלל פיאניץ’ כאדם או אפילו כשחקן (יכול להיות שהוא יהיה מדהים, ושהוא באמת ישקיע וייתן את הנשמה והכל), אלא בתור מה שהעסקה הזו מסמלת. הייתי מנסה לבטא ולהסביר כמה הביזיון הזה גדול, אבל אני חושב שכל העובדות ידועות, וכך גם הדעות.

חבל שהיחידים שלא חושבים ככה, הם אלו שקובעים.

אני עדיין מתפלל לנס. שילמד מראיקטיץ, בהתחלת העונה הוא היה סוס מת. עמד על שלו. רוב האוהדים צחקו עליו. ואז הוא צחק על כולנו ובסוף עידן וואלורדה ובקופי פאסט שלו aka קיקה, הוא חזר להיות באנקר בהרכב (כמה שזה עלוב). כל מה שהוא צריך לעשות זה לספוג שנה עד הבחירות (כן אני יודע שמבחינתו , עדיף לעבור ליובה ) משאלת לב שלי שהוא ישאר.

עצוב, שאני חושב על זה, ראקיטיץ ישאר שנה הבאה אבל ארתור יעזוב. כך שהקישור שלנו יורכב מ:

ראקיטיץ
פיאניץ
וידאל
בוסקטס.

*לפחות בנקודות הזמן הנוכחית.

לא יודע אם לראקיטיץ’ הוצעו תנאים הרבה יותר טובים בקבוצה המיועדת, כמו שמוצעים לארתור (לפי הדיווחים לפחות).
הלוואי וזה ייעצר, ולו רק כדי לתקוע מקל בגלגלים של ההנהלה הזו, אבל כבר קשה לי לראות את זה קורה.

ארתור בנתיים מסרב, זה כנראה ישבר בקרוב, ובצדק מבחינתו. כי שחקן שמבין שיש לו גם שידרוג בשכר וגם שידרוג מקצועי ובעיקר לשמור על הכבוד שלו . בסופו של דבר יכנע וירים דגל לבן.

אני באמת מכבד את זה, שהוא עד נקודות הזמן הזו, עדיין נלחם בשביל להשאר.

אין לי מילים לתאר את הבזיון הזה, באמת שזו עיסקה שאי אפשר להגן עליה. לא מבחינת השחקן היעד (שהוא שחקן בלשון המעטה לא רע, אבל פשוט לא במקום ארתור) ולא מבחינת השחקן שעוזב.

זה נועד אך ורק להציל את התחת של ברתומאו. מבחינת החוק לאיזון תקציבי.

ראקיטיץ’ לא יישאר. החוזה שלו נגמר שנה הבאה, וימכרו אותו השנה כדי לעשות עליו כמה מיליונים. לדעתי נוכל לקבל עליו 10-15 מיליון.

בלי ראקיטיץ’, אבל עם דה יונג ,סרג’י רוברטו וריקי פוץ’, ואולי גם אלניה, יש לנו מספיק כוח אדם. הבעיה איך המאמן מרכיב מזה פזל מנצח. יש מספיק כשרון ומספיק נסיון, אבל המאמן הזה מעדיף נסיון.

אשרי המאמין , הלואי שאתה צודק. אני חושב שלנוכח המעשים של ההנהלה והחסר עמוד שידרה שמאמן אותנו, זה לא יקרה אני מאוד ישמח לאכול את הכובע. ולכתוב “טעיתי”.

בקשר לראקיטיץ שהוא יעזוב נדבר, הדיבורים על העזיבה שלו היו גם בקיץ.

אלניה וסרג’י רוברטו לא ברמה של קשרים בברצלונה ולא צריכים לקבל דק’ בעמדה הזאת. לא כל שחקן בית אוטומטית מספיק טוב. ריקי פוץ’ לעומתם צריך לקבל דק’ משמעותיות ויפה שעה אחת קודם.

העסקה ההולכת ונסגרת של ארתור תמורת שחקן גמור כמו פיאניץ’ (באמת גמור, תשאלו אוהדי יובה ותקראו בפורומים שלהם) זו עוד גושפנקא לכך שמדובר בהנהלה הגרועה ביותר בכל הזמנים.