תראה, אני לא בהכרח חולק על ההצעה הסופית שלך, אבל בדרך כתבת כמה דברים שקשה לי להסכים איתם.
קודם כל, אדום לדעתי רחוק מלהיות עונש לא פרופורציונלי. חסרון של שחקן 1 מתוך 11 הוא לא עד כדי כך משמעותי, ואכן - ברוב הגדול של המשחקים שראיתי שנשלפו בהם כרטיסים אדומים, הייתה לכך השפעה נמוכה יחסית על המתרחש על כר הדשא. במקרים בהם בכל זאת הייתה להרחקת השחקן השפעה משמעותית - כמעט תמיד היה מדובר בפער יכולות שהיה שם מראש, וההרחקה פשוט הביאה את המשחק אל מעבר לקצה שהיה שם גם ככה. אין כאן משהו לא ספורטיבי לתפיסתי.
וכאן מגיעים לנקודה השנייה והמשמעותית יותר - להגיד שזה לא הוגן שכל הקבוצה תיפגע בגלל שטות של שחקן בודד, זה פשוט להתנגד לרעיון של ספורט קבוצתי. וזה שכל הקבוצה נפגעת משטות אחת של שחקן הגנה/שוער, וסופגת שער באשמתו הישירה - זה בסדר? ולחילופין - זה שכל הקבוצה מרוויחה מהברקה של שחקן התקפה בודד - זה בסדר? זהו הספורט הקבוצתי, לטוב ולרע. בכדורגל לוקחים את זה אולי קצת יותר קשה, בגלל התדירות הנמוכה של האירוע המרכזי במשחק - כיבוש גול. אבל משפט כמו “השחקנים שצריכים להיענש באמת ייענשו”, מניח חלוקה עקרונית בין שחקנים באותה הקבוצה, כאילו כל אחד משחק לעצמו. וזה פשוט חותר תחת עצם הרעיון של המשחק.
[אם כבר עונשים לא פרופורציונליים - אז פנדל. הרוב הגדול של הפנדלים, נשרק כנגד עבירות לא שקולות בעליל בחומרתן לעונש - נגיעות יד סתמיות ברחבה, עבירות על שחקן שלא עם הפנים לשער בכלל וכן הלאה. לתת כנגד זה סיכוי של 80% לשער זה פשוט לא הוגן.]
למרות כל זאת, העונש שהצעת הוא מעניין כי הוא אכן משיג את הדבר העיקרי שרציתי להשיג פה - הרתעה לשחקנים שלא ינסו להתחזות, שכן הם מסתכנים בהרחקה משמעותית ממשחקים קדימה. הבעיה שלי בכל זאת עם הפתרון הזה, ועם פתרונות נוספים מהסוג הזה שהוצעו כאן, היא שקשה לי עם עונשים שיוצאים מתחומי המשחק הקונקרטי הנוכחי. הסיפור של צהוב חמישי וכן הלאה, הוא היוצא מן הכלל שלא אמור להעיד על הכלל, והוא הומצא דווקא בגלל שהרגישו שאין לכרטיס צהוב מספיק שיניים. מבחינתי ענישה צריכה להתאים למשחק בודד, בוואקום, בלי לברוח למשחקים הבאים ולמציאות של המשכיות ליגה/גביע וכדומה. הרי בסופו של דבר, הענישה צריכה להתאים לגמר גביע/גומלין נוקאאוט, בדיוק כמו שהיא מתאימה למשחק ליגה סתמי, ובשיטות האלה זה פשוט לא המצב.
ולגבי ההיתכנות בכלל של יישום שינויים משמעותיים בחוקה. אני כמובן כמוכם לא אופטימי במיוחד, גם בגלל השחיתות של פיפא וגם בגלל שמרנות של יותר מידיי גורמים במקצוע. אבל למרות זאת, בגלל שזכינו להיות בדור שרואה את הכנסת הטכנולוגיות למגרשים (var, עין הנץ) - טכנולוגיות שקיימות כבר עשרות שנים ורק אנחנו זכינו לראות אותן בפעולה - יש בי עוד תקווה מסויימת לראות שינויים הכרחיים.
וחוץ מזה, גם אם לא - זה כנראה המקום לפרוק, הרי זאת הכותרת של הת’רד, לא?