השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

אני מסכים עם כל ההחלטות שיפוט בהפסד שלנו וכתבתי את זה ישר אחרי המשחק. אבל באמת זה שיא חדש. ברצלונה קיבלה “מתנה” מהשופט במשחק הזה…

זה כבר לא נורמלי.

שוב בניגוד לרמיזות שנכתבות בפורום פה, רוב אוהדי ברצלונה בפורום קיבלו את ההחלטות ולא התלוננו על השופט . אבל זה כמו לדבר אל הקיר…

ברצלונה לא קיבלה אף מתנה במשחק הזה, אם ישחקו את המשחק הזה שוב ברצלונה תנצח את המשחק הזה נראה לי ב 99 מתוך 100 מקרים.

עכשיו אני מבין את העצבנות של אוהדי ברצלונה על חיל מנזאנו, הבנאדם חושב שהוא יד ימינו של אלוהים וכל מה שהוא עושה נכון, במשחק הזה ספיציפית הוא לא עשה טעות אחת קריטית. אני גם בהתחלה לא הבנתי על מה נפסל הגול לאמין וזה מקרה מאוד נדיר וגבולי, אם השער הזה היה מאושר זה היה לגיטימי גם כן, אבל להציג את פסילה כשערורייתית זה גם לא נכון.

חיל מנזאנו הוא בושה לליגה הזו, במשחק הספיציפי הזה הוא בגדול לא טעה ורוב התגובות שלנו בפורום הצדיקו את ההחלטות שלו.

לאמין זה החלטה שיכולה לבוא לפה או לשם, בכל מקרה לא היתי מתלונן עליה,

דמיין שהיה לך חלום רע : חיל מנזאנו הוא בן 41 בלבד ויש לו עוד 5 עונות לפחות לדפוק את כולם.
עכשיו תתעורר , תבדוק בן כמה הוא, ומסתבר שהוא באמת בן 41.

הבן זונה התחיל לשפוט בלה ליגה כבר בגיל 28, בגלל זה נראה שהוא פה כבר נצח נצחים.

אתה יודע מה יותר גרוע? שזה שיחליף אותו יהיה לא פחות גרוע

חיל מנזאנו גוניור

לזה אני קורא תפוח רקוב (מנסאנו בספרדית זה תפוח).

במשחק של צלסי היום נשרק לטובתה פנדל על נגיעת יד למרות שהכדור נהדף מהגוף בטענה שהיד מנעה מהכדור להיכנס לשער. די זהה למה שנשרק לטובת ברצלונה לא מזמן.

ועכשיו במשחק של ארסנל מול יונייטד מגוואיר גלש לכדור, הגדיל את נפח הגוף עם היד אך לא נשרק פנדל כי זה תנועה טבעית של היד…
אין לי מושג בעבירות יד, זה פשוט יותר מדי מסובך.

חוקים דפוקים ושופטים גרועים שמחליטים מה שבא להם.
לא אק בספרד, בכל העולם. שיעברו כבר לשופט AI

לא יקרה כי המחליטים הם דינוזאורים שחושבים רק על הכיס של עצמם, אבל אם זה היה תלוי בי מזמן כבר השופט היה רק בובה שמעביר החלטות שנלקחות על ידי מחשב. הכדורגל היה הרבה יותר פשוט בלי כל ההצגות האלה שהשחקנים עושים כל 3 דקות והוויכוחים המטומטמים על כל חוץ או קרן.

אז הנה ברוך השם אצלנו במועדון החליטו כבר ליישם את זה, רק במקום על עמדת השופט - על עמדת המאמן

זה לא במקום אצלכם, זה בנוסף.

שום מחשב לא יקבע. רק פלורנטינו קובע שמה. במזג האוויר הוא לא יכל לשלוט אז הוא שם גג לברנבאו.

בסדר השמועות אומרות שפלורנטינו לא ישאר לעד. כמובן שנאחל רק בריאות לבכיין הראשי.

לפי החוקה, השער נפסל בצדק. השוער לא צריך שליטה מלאה, הוא היה בתהליך שחרור הכדור.

אל תשאל אותי מדוע זה ככה. גם אני לא מבין למה צריך לאסור גניבת כדור אם החלוץ לא נגע בשוער ולא סיכן אותו. אבל זה החוק.

הפנדל לדעתי לא היה.
הפנדל שבארסה קיבלה גם לא היה.
לא הבנתי מדוע פסלו לקופנהגן שער בסוף המשחק. נבדל פאסיבי לדעתי.

מתאו להוז טוען שכן היה (“פה חשדתי”) - אחרי הרבה סרטונים ותמונות רואים שיש מגע אבל האם זה גרם ללבה ליפול כאילו ירו בו?! כנראה שלא. הייתי חי בשלום אם היו מבטלים את הפנדל.

השחקן שהיה בנבדל היה מעורב לגמרי במהלך. חסם שחקני הגנה מלהגיע לשחקן השני שכבש. יכול להיות שהם לא היו מצליחים לעצור אותו בכל מקרה אבל זה אמור להיות בשיקול. ממש לא נבדל פסיבי.

אני לא ראיתי שהוא הפריע למישהו או חסם מישהו. אני משוכנע שאם הוא לא היה שם, המהלך היה מסתיים באותה צורה בדיוק. אז מבחינתי זה נבדל פאסיבי. אני הייתי מאשר את השער.

בתקציר של ערוץ הספורט הורידו את השער הזה ואני גם לא מוצא ברשת להעלות פה.

אם תמצא תסתכל שוב, השחקן בהחלט שם גוף (ואפילו הסתכל הצידה/אחורה לראות איפה שחקני ההגנה כדי להתמקם נכון).

אני מסכים שהם כנראה בכל מקרה לא היו מצליחים להגיע אבל זה לא רלוונטי לשריקה. אם הוא מעורב במהלך, הוא בנבדל ולכן השער צריך להפסל.

אכן כך. פספסתי את הסעיף הזה, חשבתי שהשוער צריך להיות בשליטה על הכדור וזה פרשנות הזויה אבל השופט צדק פה.

הקטע הזה עם תפיסות חיבוקים וכו בקרנות הכי דפוק. זה קורה כמעט בכל קרן בכל משחק. צריך שהחוקה תהיה מחמירה יותר בפרשנות (זאת אומרת שמה שהיה אתמול כן יהיה פנדל) לתקופה ולנסות להעלים את העניין הזה.

יש החמרה עם הנבדל הפסיבי בשנים האחרונות, כל מיני “השחקן הלך לכיוון הכדור” “המגן הרחיק כי היה שחקן מאחוריו” “החלוץ הסתיר לשוער”, כמעט ולא נותנים לאחרונה יתרון על נבדל פסיבי.

אני אגב לגמרי נגד ההחמרה.

*אגב, סעיף אחרי האחד שסימנת הם ממש מציינים שהכדור לא חייב לגעת בידיים של השוער. כנראה הם ממש מנסים להעלים את המהלך הזה.