השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

אני מסכים מאוד עם מה שאתה אומר וחבל שאנשים לא מבינים את זה. השינוי היחיד שהייתי עושה בו הוא מה שהצעתי ואשמח לשמוע למה אתה חושב שזה לא שינוי מבורך. זה עדיין יהיה טכני וקל מאוד לאכיפה.

אגב מקרים שהחוק הזה רלוונטי דיי נדירים.

מעולם לא הבנתי למה זה נחשב נבדל. לא רק שאין פה יתרון לתוקף, המצב הפוך לגמרי - התוקף צריך לחזור אחורה ממצב של נבדל, ולזכות בכדור, כלומר היותו בנבדל לא תרמה לו כלום ואפילו הקשתה עליו יותר. גם אם אני מקבל שגם שמינית אוזן בנבדל שווה שריקה אני עדיין לא מבין למה שחקן שכן בעמדת נבדל, שחוזר אחורה ל-NOA (No Offside Area, מושג עתיק יומין מהרגע), עדיין זוכה להנפת דגל. או לצורך הדוגמה המדוייקת מאתמול - איזה יתרון היה פה ללאמין (לא נכנס כרגע למיקרומילימטרים של הנבדל, שאם היו אז לפי החוקה הנוכחית היה נבדל וזה סוגר את הפינה של האירוע הזה, אלא מדבר על הקונספט)?

כי בשינוי שאתה מציע יהיה אפשר למצוא מקרים ביזריים שלמרות שלא ישרק נבדל עדיין יהיה אפשר לטעון שכן היה יתרון, מה שיחייב להוסיף עניין של שיקול דעת של שופט בחוק טכני שכרגע אין בו שיקול דעת ומכונה תוך כמה שניות חותכת לפה או לשם.

לא זוכר אם זה נאמר פה כבר, אבל אולי הפיתרון יהיה פשוט להגדיל את העובי של קו הנבדל מבלי לשנות את החוקים. זה שינוי קטן בקונפיגורציה של המערכת האוטומטית, וזה יכול לתת תמונה יותר הגיונית למה שקורה בזמן נבדל.

זה גם לא חוק פשוט , טכני וטריויאלי כמו שטיטי מתאר.
בהרבה מקרים כן.
במקרים אחרים, האם שחקן עשה משהו deliberately או לא ניתן לפרשנות.
נבדל פאסיבי זה בכלל נתון לגחמות של השופט.
קו הנבדל הוא לא אוטומטי אלא חצי אוטומטי . המערכת מוציאה תוצאה, ואז שופטי הואר מחליטים אם זה מתאים להם או לא.

היו הרבה הצעות דומות, אבל זה משאיר את הבעיה שבאים לפתור, כי אם הקו יותר עבה ועדיין האוזן של אמבפה בנבדל מעבר לקו העבה החדש ?

בגדול, יש סיכוי שזה יקרה, אבל לפחות זה יהיה יותר משמעותי, כך שברמת המשחק היתרון שמנסים למנוע יהיה הגיוני, ופחות טעויות של רגל על רגל, או עקב מול אף וכ’ו.

ממש לא. אני לגמרי נגד לתת לשופט שיקול דעת של קיבל יתרון לא קיבל יתרון. אני מוסיף סעיף שהוא מאה אחוז טכני שלאכוף אותו זה בדיוק כמו לאכוף כל נבדל אחר. בזמן המסירה נוצר שטח הנבדל כלומר מקו ההגנה ועד קו רוחב המגרש, אם המגיעה הראשונה של השחקן שבנבדל לא בתוך השטח הזה אז אין עברת נבדל. מסוג החוקים שאם היו מאז ומתמיד כולם היו בסדר איתם, אבל כשאתה בא להציע משהו שלא קיים הרבה יותר קשה לאנשים לקבל אותו.

קראתי שוב והבנתי למה התכוונת אז ההסבר הראשון אולי לא רלוונטי אבל המשפט האחרון מתאים מאוד למה שאמרת. בסדר אין מושלם בחיים אבל יותר טוב מהמצב הקיים זה בטוח. אם החוק היה קיים והייתי מציע לבטל אותו מאה אחוז היית נגד (כי ב99 אחוז מהמקרים לא יהיה מצב גבולי כמו שאתה מתאר והוא יעשה הרבה יותר תואלת מנזק).

זאת לא בעיה, ולכן גם הניסיונות לפתור אותה סופר מגוחכים. זה מה שקורה שמנסים לפתור בעיה שלא קיימת. אפילו קצת מעציב אותי שאנשים חושבים שזאת בעיה חוסר לוגיקה בסיסית.

אני מעדיף נבדלים ביזאריים כמו של לאמין מלתת לחיל מנזאנו להפעיל שיקול דעת.
אין לי שום אימון בשופטים. רוצה משהו אוטומטי ונייטראלי, אפילו שלפעמים זה יוצא דפוק.

זה החוק שארסן וונגר מנסה לחוקק נכון?

הקטע הוא שגם עם הואר זה שיקול דעת. הפריים שם בחרו לא היה טוב.

אמרתי שאני רוצה משהו אוטומטי, לא אמרתי ואר.
שלא תהיה לאף אחד שום אפשרות להשפיע.
זוכר במונדיאל אישרו שער של יפן למרות שהמערכת קבעה שהכדור חצה את קוי המגרש לפני כן? לא רוצה שדברים כאלה יקרו.

למה אתה מתכוון ב”זה”?

לא נראה לי… אם אני לא טועה החוק של ונגר זה שיש נבדל רק אם החלוץ עובר לגמרי את הבלם (עם כל הגוף).

אז לא כל כך הבנתי על מה כל הדיון פה…

בכל מקרה החוק של ונגר בכל מקרה נדחה

תהיו מופתעים: גם הפעם דל סרו גראנדה לא בחר את הפריים נכון. היות וזאת פעם שלישית ברצף (השער של פליקס, השער של לבנדובסקי והשער של לאמין), אי אפשר להגיד שמדובר בצירוף מקרים.

1. במגע הראשון של קונדה עם הכדור, כף הרגל של לאמין ימאל מונחת במלואה על הקרקע.

2. למרות זאת, ה-VAR בחר פריים שבו כף הרגל של לאמין לא תואמת למצב הזה.

זה אחד הדברים הכי מדוברים כרגע ברשתות החברתיות בספרד.

איך זה הגיוני החרא הזה? יש פה הטיית משחקים מכוונת, וצריך לחקור את זה!

שמע, הפסדנו לא רק בגלל זה-החמצנו המון. אבל כל ההרכב של השיפוט, הכתובת הייתה על הקיר.

הכל בסדר. מותר לתת לחטאפה לפעמים תארים עם שיפוט. השחקנים שלנו פשוט יצטרכו לשחק נגד 12 לפעמים.

היות ולאמין רץ אחורה, בזמן המגע הראשון של קונדה עם הכדור, הוא היה יותר בנבדל מהפריים שנבחר.
אז אמנם טעות של ואר, אבל לא טעות מכרעת.
גם ב ARCIVOVAR ממנו לקחו את התמונות, לא טענו שלא היה נבדל, אלא רק שבחרו פריים לא נכון.

הטענה הכתבה והתמונות שהבאת מוכיחות הפוך ממה שאתה מנסה לטעון, דווקא אם מה שנטען שם נכון השיפוט פה בא לטובתכם ניסה למצוא שנייה שלאמין לא בנבדל.
אם תסתכל טוב אתה תראה בכל התמונות שהשחקן של סוסיאדד באותה נקודה לא זז בכלל, ודווקא לאמין בתמונה על הרגל מלא על הרצפה בנקודה יותר אחורית מאשר בתמונה השנייה שהוא מרים את הרגל ומתקרב לשחקנים ולכדור. כלומר הוא יותר בנבדל ממה שנטען באמת.
לך תראה את המשחק שוב ותראה שהוא הלך אחורה ואז חזר קדימה.

טעות שיפוט שכן הייתה במשחק הזה ואף אחד לא התייחס אליה, ששתי שחקנים של בארסה עשו טושידו לאוריסבל ברחבה או על סף הרחבה, ששחקן שלכם דוחף אותו מאחורה עם שתי ידיים על שחקן אחר שלכם בשביל לזכות בכדור ואז גם נוגח ומרחיק את הכדור.