השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

מי פה הגן על השופט? אמרתי שהוא טעה, אני לא אחראי עליו ולא מגן על שום דבר, ולא חייב להסביר שום דבר.
לא רוצה לקבל שזה אדום זה שלך, מבחינתי זה אדום ברור, רוב שופטי העבר והפרשנים הסכימו שזה אדום ורק בפורום הזה עדיין מתווכחים על זה.
דיינו את זה, לא הסכמנו, סבבה.

אני רואה את הדרבי של מנצ’סטר.

דאלוט פוגע עם הסטופקס בברך של דוקו ומקבל צהוב. השופט אומר שאין מספיק עוצמה כדי לקבל אדום.

כלומר עצם הפגיעה מעל השוק לא מחייבת אדום. אצל השופט הבריטי הזה גם דה יונג לא היה מקבל אדום.

זה לא אומר שהוא החליט נכון…

זה אומר שזה לא חד משמעי כמו שניסו להציג כאן בפורום.

כאילו כל פגיעה מעל השוק שווה אדום .

גם באנגליה יש ואר, והם לא תיקנו את השופט.

פרשנות של השופט. זה ליגה שונה .

אפשר היה לבחון אם במשחק אחר אותו שופט ישרוק שונה ממה שהוא שרק בקלאיסקו.

למשל כמו השופט שנה שעברה בקלאסיקו שלנו. הוא שינה כל פעם מה זה יד לפי זהות הקבוצה החשודה

בשבילי שתי העבירות האלה שוות אדום, שוב פעם, אין שום סיבה בעולם ששחקן ייכנס עם הסטופקס מעל הקרסול, זה עבירה כדי לפגוע ולא כדי לקחת כדור.

לא ראיתי אתה המשחק, האם הפגיעה אחרי גליץ’ עם רגל גבוה ?

לא אחרי גליץ’. הוא ניסה להגיע לכדור, דוקו הקדים אותו, ודאלוט בעט לו בברך.

תשפוט בעצמך.

The Premier League’s official match centre account on X said: “The referee’s call of a yellow card to Dalot for a reckless challenge was checked and confirmed by VAR – with the contact deemed to be glancing and not with excessive force.”

הטענה היא אותה טענה שהעליתי אחרי העבירה של דה יונג. מה שחשוב זה כמה כוח יש בבעיטה, ולא המקום שלה. ככה כתוב בחוקה, וככה שופטים באנגליה.

לדעתי האישית גם זה אדום ברור.

אבל המקרה הזה לא דומה למקרה של דה יונג ואמבפה, ההנחיה הברורה שדיברנו עליה היא גלישה עם הפקקים קדימה גבוה, זה וגלישה לכדור עם 2 הרגליים קדימה(במקרה הזה גם אם לא גבוהות) מיד מזכות באדום לפי ההנחיות.

בגלישה של דה יונג לא היה כוח. הוא כמעט עצר, ואז החליט ליישר את הרגל ולבעוט באמבפה. זה מה שאמור לקבוע גם לפי החוקה וגם לפי ההגיון שלי. אם הבעיטה לא חזקה, אדום ישיר זה עונש חמור מדי.

המקרה של דאלוט יותר חמור מהמקרה של פרנקי, אתה רואה איך הרגל של דוקו מתקפלת. אני לא טוען שהשופט צודק, אני טוען שהמקרים לא חד משמעיים ואני לא הזוי שטוען שאין אדום לפרנקי.

מצד שני, עוד היום מישהו יכול לקבל אדום על פחות מזה.

אנחנו מדברים על שני דברים שונים, אתה מדבר איך אדום נקבע לפי החוקה, אני מדבר על הנחיות שאם מצב מסוים מתקיים שולפים אדום כי זה נכנס לקטגוריה של משחק מסוכן אוטומטית, מקרה של דה יונג נכנס תחת ההנחיה הזאת, המטרה היא למנוע בכלל שמצב כזה מתרחש כי זה סיכון גדול כלפי שחקן היריב.

איפה אני יכול לקרוא את ההנחיות האלה עליהן אתה מתבסס?

ההנחיות האלה הבאתי מאיפה שכל מי שכתב פה עליהם הביא אותם, צפייה בהמון משחקי כדורגל בעיקר ליגה אנגלית שכבר שנים כל גלישה כזאת עם 2 רגליים קדימה או עם פקקים גבוה מזכה כרטיס אדום ישיר ותמיד מסברים לנו שזה ההנחיות של איגוד השופטים.

עכשיו לחוקה -

Serious foul play

A tackle or challenge that endangers the safety of an opponent or uses excessive force or brutality must be sanctioned as serious foul play.

כפי שאתה רואה שימוש בכוח מופרז אינו חובה לכרטיס אדום כתוב or

כלומר מספיק שאתה מסכן את שחקן היריב

endangers the safety of an opponent

ההנחיה שמספרים לנו בשידור מתייחסת לקטע הזה שגלישה כזאת מסכנת את היריב ולכן ההנחיה לשופטים אדום ישיר, בנוסף מאחר וזה גלישה ההנחה שהגולש כבר לא שולט בכוח שהוא מייצר בפגיעה ולכן אי אפשר לטעון שהוא לא התכוון להשתמש בכוח מופרז.

אז בעיטה בברך לא מסכנת את הבריאות לעומת הגלישה?

זה ההבדל שאתה מוצא בין המקרים? גלישה מול לא גלישה, זה מה שחשוב?

ושוב, דה יונג לא סיכן את הבריאות של מבאפה כי לא היה כוח בבעיטה שלו. לא יותר מהבעיטות של אסנסיו או קרראס באותו משחק, ופחות מהבעיטה של דאלוט בברך של דקו.

אני לא מבין איך ריאל קיבלה פנדל אתמול. זה כזה ברור שאמבפה נופל לפני המגע, זה כבר מסריח.

אני בסדר עם הפנדל הזה.
הוא קיבל את הבעיטה ברגל שכל כך חיפש, אז זה פנדל. אולי לא כל כך ספורטיבי, אבל פנדל בשבילי.
אני חושב ש 50% מהפנדלים שנשרקים בליגה הזאת עוד פחות ברורים מזה. כל מחזור יש שערוריה חדשה, שאוהדי בארסה\ריאל לא מתעניינים בה כי זה קורה במשחקים אחרים.

לא אכפת לי כמה נותנים וכמה לא. מי שמסתכל רואה שהבנאדם נופל לפניי שיש מגע בכלל, זאת צלילה 100%. הוא פשוט יודע שיתנו לו.

הצעתי בעבר תיקון קטן לחוק הנבדל והשער הפסול של ימאל זו עוד דוגמה לשער שבחוק שלי היה מאושר ולדעתי טוב שכך.

שחקן צריך להיחשב בנבדל רק עם הנגיעה הראשונה שלו בכדור נמצאת בתוך שטח הנבדל (שנקבע בזמן המסירה), אחרת אין לו יתרון ואפילו להפך.

חוק הנבדל הוא החוק הכי חשוב בכדורגל המודרני, ובמקרה הוא טכני ולא נתון לפרשנות, חוק פשוט, לא מסובך, לדעתי החוק הכי טוב בספר החוקים של הכדורגל, ועכשיו עם מערכות הנבדל האוטומטיות הוא בכלל חוק שאין בו טעויות אנוש, לא הייתי משנה בו כלום.

זה נבדל לפי החוקה. השאלה הטובה יותר האם זה צריך להיות נבדל לפי החוקה.

אנחנו כבר מגיעים למקומות הביזארים שבו נשרק נבדל של לוקאקו כשהאיבר היחיד בגופו שהיה בנבדל היה איבר המין.

פה זה היה הפקקים של לאמין. מחר זה יכול להיות הקוקו של האלנד.