זה התמונה הכי טובה שהצלחתי למצוא, הרגל של קובארסי נמצאת אחרי הכדור והוא בנבדל של אולי 2 מ"ם.
עכשיו תחשבו שוב על החוק הנבדל ותסבירו לי מה היתרון שקובארסי מקבל פה?
הכדור ניתז קדימה, הוא נמצא קרוב יותר ללאן שהכדור הגיע. כן בקצת. כמה קצת צריך להיות חוקי? לדעתי 0. זה הכי הגיוני, הכי קל לאכוף והכי פחות מבלבל מבחינת השחקנים. אפשר לשקול להכניס שיקול דעת של השופט ולא להגדיר רק על פי המרחק היבש מקו הרוחב אבל אני לא יכול לחשוב על הגדרה שעדיפה מהמצב הקיים ולא שמעתי אף הצעה שקרובה לענות על זה.
מה שכן אפשר לחשוב על להחריג מקרים מסויימים כמו למשל רק אם הייתה כוונה למסירה, פה הכדור ממש פוגע בלבנדובסקי זו שאלה אם נכון לפסול מצבים כאלה.
מה נבדל בזה?
לפי הצילום פה קצה הנעל שלו בנבדל, ואני לא מנסה להטריל, יש פה נבדל קטן.
קצה הנעל שלו מעבר לכדור ומעבר לשחקן ההגנה האחרון…
ושוב פעם אני לא מסכים עם החלטות כאלה…
אבל לבנדובסקי נמצא מלפניו.
הסברתי לך, זה פחות היתרון ויותר חוק הנבדל שנקבע כדי שאפשר לשחק כדורגל מודרני, וכדי שיהיה נבדל אז חייבים קו וכשיש קו אז חייבים ללכת לפי הקו גם אם רק קצה הנעל בנבדל כי קבענו קו.
אם נלך לפי השיטה שלך, מי יקבע אם יש יתרון או לא ? השופט, ואז מתחילות בעיות, אתה אומר שהמצב הקודם היה יותר טוב, אבל במצב הקודם תארים היו נקבעים על טעויות של קוון, כיום אין עוד טעויות כאלה.
אני רק שאלה. למה ההתאחדות שחררה את ההקלטה של ה-var על האדום של אריק אבל סירבה לשחרר את ההקלטה על הנבדל?
זה לא רלוונטי. הכדור מאחוריו.
מה שאתה מסתכל עליו זה קו הכדור וקו ההגנה, לא על לבאנדובסקי.( תקנו אותי אם אני טועה).
רוברטו רוסטי , הבוס של השופטים באופ’'א , אומר שהם רוצים להכניס שינוים באיך שהואר עובד.
במיוחד הוא ציין “בדיקות מיקרוסקופיות” שהואר לא צריך להתערב. צריכים להתרכז בטעויות ברורות של השופטים, שלזה הואר נועד מלהתחילה
יהיה מפגש בסוף העונה, בו אמורות להתקבל ההחלטות.
מה שיתקבל, יחייב את כל הליגות באירופה.
זה באופ’‘א.
במקביל , אנשי החוקים של פיפ’'א , ייפגשו בסוף פברואר. אחד הנושאים הוא בדיקת ואר לקרנות ולצהובים שניים. גם כאן, כמו בבדיקות ואר הרגילות, רק טעויות ברורות אמורות להיבדק. אנחנו יודעים איך זה בפועל.
ה 6 דקות בדיקת הנבדל במשחק של בארסה הוא לא יוצא דופן. קראתי עכשיו שהייתה בדיקה של 5 דקות במשחק גביע בין סיטי לניוקאסל השבוע. גם שם הטכנולוגיה כשלה ולשופטים לקח זמן להחליט.
אני בעד לתת לטכנולוגיה להחליט תמיד. אם כשלה, שזה נדיר, נשארים עם ההחלטה המקורית של השופט.
אני בעד שה var יתערב בכל בדיקה אפילו אם מיקרוסקופית מאשר להשאיר את ההחלטה מה זה מיקרוסקופי בידי השופטים, אם ההחלטה היא בידי מכונה, כלומר עד x ס’’מ זה בסדר ומשם זה נבדל אז אין בעיה, רק שבמצב הזה נחזור לנקודת האפס בשאלה האם חצי ס’’מ מעבר לאותו x ס’’מ באמת נותן יתרון ?
ההרגשה שלי שאין מה לתקן בחוק הנבדל ובדיקות ה var העכשווית, והבעיה היא שכל פקיד או שחקן/מאמן/עיתונאי/עסקן נשכח תמיד יעלה את הנקודה הזאת רק כדי לתפוס כותרת.
טיטי, גם לפני שהואר התחיל אנשים הגיבו כמוך “אוי אם הואר יכנס זה הסוף של הכדורגל”
תאמין לי שברגע שיעשו את השינוים האלו שאתה כל כך מפחד מהם, אתה תבין לבד כמה טעית…
זה גישה שמרנית מובנת אבל גישה שמונעת כל ניסיון לתקן את הבעיה.
אני חושב שלכולנו ברור שהנבדלים האלו של המילמטרים זה מגוחך ואפשר לתקן את זה.
ואר זה השופטים, אז המשפט הזה לא ברור.
אם התכוונת שמערכת נבדל אוטומטית תבדוק גם נבדל מיקרוסקופי, אז גם אני בעד. כמה שפחות שופטים אנושיים שמעבירים קווים ידניים בזמנם הלא פנוי.
לדעתי לרוב האנשים ברור שזה לא מגוחך. לפחות ככה אני מקווה אחרת המצב מאוד עצוב. פשוט המחשבה שזה מגוחך כל כך מגוחכת שלרוב אנחנו לא מתאמצים אפילו להשמיע את כולנו.
“הבעיה” בנבדל היא שזה בין החוקים היחידים שאפשר לאכוף בצורה יחסית מדוייקת, והצופים רגילים שהכל ככה לפי העין של השופט באותו הרגע ופתאום כשיש משהו שאפשר לבדוק כמעט על המילימטר זה נראה להם מוזר. אם תיתן למישהו להחליט מה גבולי או לא גבולי לא רק שלא פתרת את הבעיה (מין הסתם כי היא לא קיימת) אתה רק תחריף אותה.
מה שכן אני מבין למה אתה אומר שברגע שזה יכנס הכל יהיה בסדר כי למי שחושב שאין בעיה כמוני לא יהיה חשוף ממילא למקרים הגבוליים כי הואר לא יבדוק ואלה שמשום מה בטוחים שקיימת בעיה (כמוך) מבחינתך היא תיפתר. אני מקווה מאוד שאתם במיעוט כי הלחץ שאתם מפעילים במדיה נראה שאוטוטו הולך להשפיע על וופא.
אני חושב שאם באמת רוצים למצוא פיתרון אפשר למצוא פיתרון. יש טכנולוגיה יש שיקול דעת לשופט ויודעים טוב מאוד מה ההבדל בין נבדל אמיתי לבין כל המצבים המגוחכים האלו של “שחקן שיש אצבע מעבר לקו אז נפסול את הגול” אבל להמשיך עם המצב הקיים שאיזה אוזן של שחקן וזה במקרה הטוב ואז פוסלים על זה את הגול זה לדעתי עושה הרבה יותר נזק.
הגישה של “נשאר במצב הקיים כי אני מפחד שינסו לתקן” בעיני זה שמרנות מיותרת.
אתם מנסים לנפח ולנפח ולהצמד לאיזה תרחיש קיצון. בנתים משחקים מוכרעים לא בצדק בגלל סנימטר לפה או שם.
אף אחד לא יכול להסביר לי למה אצבע או אוזן של שחקן זה איזה יתרון לשחקן התוקף
אני שונא את העודף שמרנות של אוהדי הכדורגל, אבל במקרה הזה מה שהוזכר פה שוופא שוקלים להכניס לא יעזור בשום צורה.
לגבי המקרה שאתה מתאר, כמו שאמרתי אני מקווה שהרוב לא רואים פה בעיה. וכשאני אומר “פה” אני מתכוון לעצם זה שהנבדל נבדק בצורה יחסית מדויקת מאוד. אני לא בהכרח נגד לשנות על פי איזה איבר גוף הקו יילקח (למרות שעל פניו המצב נקיים של התעלמות רק מהידיים נשמע לי הגיוני בסהכ).
גם אם זה מגוחך בעיני רבים, ברגע שתנסה לתקן את זה נגיע להחלטות הרבה יותר מגוחכות והרבה יותר פוגעות במשחק וברוח של המשחק ובטוח שהרבה יותר מעוררות מחלוקת מאשר המצב היום.
מה שאני מבין שכרגע שופטי ה var הם שמפעילים את מערכת הנבדל האוטומטית ולזה התכוונתי בבדיקת var של כל נבדל מיקרוסקופי.
כלומר שיבדק ע’’י מכונה ללא שום שיקול דעת של בן אנוש, זה החוק היחידי שהוא או שחור או לבן.
וכשהמכונה לא יכולה לבדוק? כשיש תקלה? מה עושים אז?
אני די מעדיף את הגישה הקודמת, כשיש ספק אפשר ללכת עם ההתקפה.
אם המכונה נכשלת, הולכים עם ההחלטה של השופטים על המגרש.
זאת העבודה של הקוון .
זה גם מה שעושים עכשיו, אבל בנבדל אין ספק, יש מכונה שקובעת אם יש נבדל של ס’’מ או מטר או שבכלל אין נבדל, ככה שאין ספק.