השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

קיבלת ספק, כשיש יותר מדי שחקנים המערכת לא עובדת, אז במקום לשרטט קווים לא מובנים אפשר פשוט ללכת עם ההתקפה.

אפשר למצוא פתרונות אחרים לחוק הנבדל, כמו חצי גוף מאחורי השחקן, זה לא פרשנות של השופט, צריך שיהיה יתרון ברור לשחקן ההתקפה כדי לפסול שער.

אם אפשר לשרטט קווים אז לשרטט קווים.

ובכל מקרה, אי אפשר לקחת מקרה אחד ויחיד שקרה מאז שמצאת ה var ולהתחיל לדון על זה כאילו זה קורה כל שבוע.

קרה פעם אחת,

שירטטו קווים ומצאו נבדל של כמה ס’’מ, בסדר, הלאה.

כמה פעמים אתה רואה שיש תקלות?

בשביל מקרי קיצון אתה רוצה להמשיך עם המצב הנוכחי?

כמו שדימה אמר במקרי קיצון אפשר ללכת לשופט.

לדעתי המצב הנוכחי פשוט בלתי נסבל. כתבתי גם בזמנו בגול אסנסיו שנפסל בקלאסיקו שניצחנו 2-1. הנבדלים האלו ברבע סמנטימטר לפה או לשם פשוט מוציאים את החשק מהכדורגל.

משה אני דווקא איתך פה, אני לא רוצה שיפסלו שערים כאלה.
אני מעדיף ללכת עם ההתקפה ולא ההגנה, אני לא אוהב את הפסילות האלה בכלל.

אז לא הבנתי את הפחד שלך מתקלה או ממכונה.

מכונה בכל מקרה תטעה פחות מאדם אנושי. ותמיד יש שופט אנושי שיוכיח של מה שמכונה יכולה לפשל הוא יכול לפשל יותר…

ברור לכולנו פה איזה נבדלים צריך לאשר ואיזה לא. ומה זה נבדל של האוזן של אמבפה. לא מובן לי החשש פה או איזה תקדים רע זה יכול להביא.

אני לא מפחד ממכונה, אני פשוט לא חושב שיש צורך לרדת לדקויות האלה בנבדל, יש נבדל ברור,השער נפסל, זרת בנבדל? לאשר את השער ולהמשיך הלאה.

כן אבל צריך לבדוק את זה עם טכנולוגיה.

בכל מקרה שתינו מסכימים. פשוט מטריף אותי הפסילות האלו. זה לא ספורטיבי (כן אני יודע שזה חוקי) ולדעתי מאוד קל לתיקון

חוזרים לנקודת האפס, כרגע יש קו, עוברים את הקו במילימטר יש נבדל, ברור ולא משאיר מקום לפרשנות או לדיונים.

אתה אומר זרת לא נבדל, ונניח גם תנוך האוזן לא נבדל, מתי כן נבדל ? בוהן זה נבדל ? וכל האוזן ? והאם זה דינמי ההחלטה ? ואם כן מי מחליט ?

נניח שהחלטנו שזרת לא נבדל אבל בוהן זה כבר נבדל, נניח שתפסו נבדל של בוהן ועוד ס’’מ, עכשיו תבוא לשאול הס’’מ הזה מעבר לבוהן שמעבר לזרת איזה יתרון משמעותי הוא נתן לשחקן התוקף ? ואז מה ? תציע לשנות את הקו לבוהן ועוד ס’’מ זה לא נבדל ?

ומה עם שחקנים אפריקאים כמו טיטי קמארה שיש להם כלי רציני ? למה שיתפסו אותם סתם ככה מוקדם בנבדל יחסית לאירופאים ? איזה יתרון הם מקבלים ?

אתה רוצה להמשיך להיתמם תמשיך להיתמם, החוק כרגע הוא חוק מחורבן, יש סיבה שחשבו על כמה דרכים לשנות אותו, בינתיים אין פיתרון אבל אני די בטוח שהחוק המטומטם הזה ישתנה בעתיד הלא רחוק.
לא צריך ללכת רחוק לזין של אפריקאי, אפשר לדבר על האף של זלאטן גם.
לצייר אלף קווים כדי למצוא נבדל זה לחפש בכח, זה לא הייתה המהות של החוק הזה.

למה מחורבן ? החוק הוא החוק הכי טוב ובעיקר החוק הכי חשוב בחוקה.

החוק היה בעייתי כשההחלטה הייתה בידיים(ועיניים) של הקוון, היו המון טעויות שהשפיעו על הרבה תארים, עכשיו יש מכונה שתופסת מיד, ואם יש מקרה קיצון של פעם בעשר שנים אז עושים קווים וזה לוקח 5 דקות שמוסיפים אותם בסוף המשחק, לא נעים אבל מחיר ששווה לשלם פעם ב 10 שנים, כי מה האלטרנטיבה ? לספוג שער מנבדל של חצי מטר בגמר ליגת האלופות שהקוון לא תפס בזמן ?

ולא מבין למה אתה מזלזל בעניין הכלי של הבחורים מאפריקה, זה נושא כאוב ורגיש אצל השחקנים האירופאים שגם היו רוצים שישרקו נגדם לנבדל מוקדם, אם זה לא גזענות אני לא יודע מה זה גזענות.

שוב פעם, אני לא נגד חוק הנבדל, זה חוק לגיטימי וחשוב, אני פשוט לא מסכים עם הדעה שהמערכת האוטומטית הזו היא פיתרון מושלם, הפסילות שערים האלה על זרת בנבדל פשוט הזויות, זה כל מה שאני אומר.

פסילת שער על זרת זה הזוי והמערכת האוטומטית זה פיתרון מושלם.

עדיף מצבים הזויים כאלה שלפי החוק ברור שזה פסילת שער אם זה לטובתך ואם זה נגדך ויש לנו כלים להוכיח אם היה או לא היה נבדל מאשר כל פיתרון אפשרי אחר למצב ההזוי הזה.

מילימטר אחד מאחורי קו ההגנה המהלך חוקי, זה בסדר? זה גם יכול להיות על קצה האף של שחקן ההגנה. (מנסה את מזלי להסביר את המובן מאליו מהכיוון ההפוך).

או אם הבלם אפריקאי, זה ממש לא הוגן

אני אומר שאני לא מעוניין שיפסלו שער על מילימטר בנבדל והתשובה שלך היא מה אם יהיה מילימטר בנבדל?
אני מבין את הצד שלכם, אני פשוט לא מסכים איתו.

אמרתי מילימטר אחד לא בנבדל. כנראה לא התנסחתי מספיק ברור.

אני אומר שכמו שמילימטר אחד לא בנבדל זה לא נבדל ככה גם מילימטר אחד כן בנבדל זה כן נבדל.

יש אזכור בחוקה על שחקן שמגיע ראשון לכדור ואז עושה עבירה? או שזה תחום אפור שנתון להחלטת השופט?

זה אגב מה שהצ’אט טוען:

לפי חוקת המשחק של פיפ"א (Laws of the Game, כפי שמפורסמים ע"י IFAB), עצם העובדה ששחקן הגיע ראשון לכדור לא נותנת לו חסינות מביצוע עבירה.

החוק הרלוונטי הוא חוק 12 – Fouls and Misconduct.

העיקרון המרכזי:

גם אם שחקן נוגע ראשון בכדור,
אם לאחר מכן הוא:

• דורך על יריב

• בועט בו

• פוגע בו בצורה רשלנית / פזיזה / בכוח מופרז

— זו עדיין עבירה.

איך השופט בוחן את המהלך?

השופט שואל שלוש שאלות עיקריות:

1. האם הייתה פעולה רשלנית (Careless)?
    → בעיטה חופשית.

2. האם הייתה פעולה פזיזה (Reckless)?
    → בעיטה חופשית + כרטיס צהוב.

3. האם הייתה פעולה בכוח מופרז (Excessive force)?
    → בעיטה חופשית + כרטיס אדום.

דוגמה קלאסית – דריכה אחרי נגיעה בכדור

שחקן גולש, נוגע בכדור ראשון, אבל בתנועת ההמשך:

• הסוליה פתוחה

• הוא דורך על הקרסול של היריב

:right_arrow: אם הדריכה נחשבת תוצאה של גלישה מסוכנת או בלתי מבוקרת — זו עבירה.
:right_arrow: אם זה נחשב מגע בלתי נמנע וטבעי של מאבק הוגן — ייתכן שלא תישרק עבירה.

הקריטריונים שהשופטים בודקים:

• מהירות

• שליטה בגוף

• גובה הרגל

• עוצמת הפגיעה

• סיכון לשלום היריב

נקודה חשובה

הרבה אנשים חושבים ש"נגע בכדור ראשון = אין עבירה".
זה מיתוס.
החוק לא מתייחס לסדר הנגיעה בכדור, אלא לאופי הפעולה ולסיכון.

הנה החלק המדויק באנגלית מתוך IFAB Laws of the Game 2025/26 (הגרסה הרשמית של גוף החוקה), כפי שמופיע בסעיף 12 – Fouls and Misconduct: (www.thefa.com)

:pushpin: Law 12 – Fouls and Misconduct (Direct Free Kick offences)

“A direct free kick is awarded if a player commits any of the following offences against an opponent in a manner considered by the referee to be careless, reckless or using excessive force:
• charges
• jumps at
• kicks or attempts to kick
• pushes
• strikes or attempts to strike (including head-butt)
tackles or challenges
• trips or attempts to trip”

Careless is when a player shows a lack of attention or consideration when making a challenge or acts without precaution. No disciplinary sanction is needed.
Reckless is when a player acts with disregard to the danger to, or consequences for, an opponent and must be cautioned.
Using excessive force is when a player exceeds the necessary use of force and endangers the safety of an opponent and must be sent off.” (www.thefa.com)

כנראה שבמקרה של היום השופט החליט שזה מגע בלתי נמנע וטבעי של מאבק הוגן :man_facepalming::man_shrugging:

אין איזכור כזה.
לא משנה מי נגע ראשון בכדור. למשל, אם שחקן בא לשבור רגל וגם נוגע ראשון בכדור ואחר כך שובר ליריב את השוק, צריך לראות אדום.

בסדר, נוכחנו העונה שאם צריך אפשר גם להכניס רגל לפנים של השוער כשהוא על הדשא ולכבוש

אז מה זה כבר דריכה על הרגל כל עוד זה משרת לצד הנכון.

אם במהלך חטיפה אתה דורך על שחקן ככה-

זה פאול. זה מאוד פשוט.