אם פפה בניסיון להגיע לכדור היה בועט בפנים של אלבס, זאת עבירה? אולי כרטיס? באיזה צבע?
זה מה שעשה ויניסיוס לפנייה, לא נשרקה עבירה אפילו, בעידן הואר, ויש אנשים שטוענים שזה שער כשר.
חאבי מיגל: ״דויד גלוואס, שופט ה-VAR במשחק של ברצלונה מול ג׳ירונה הושעה ללא הגבלת זמן על כך שלא התריע לשופט המשחק על הדריכה בקונדה.״
אם אלבס היה אפילו אחוז אחד פחות זריז ממה שהוא היה, יש מצב שהוא היה יוצא נכה מהאירוע הזה. ההתחמקות שלו הייתה סופר מרשימה (סנטימטר אחד הציל אותו).
אין ספק שהאדום מוצדק.
לגבי העברה על קונדה, לא יודע מה אני חושב על זה, נראה כמו משהו שבדרך כלל שורקים עליו. אני שוב אומר שחבל שלא מסבירים בספרד את ההחלטות כמו באנגליה. לפחות במקרים שההחלטה משתנה.
העברה על קונדה ברורה יותר מאדום על פפה למרות שאני עדיין מסכים עם האדום הזה אני מודה שיש משהו במה שאוהדי ריאל אומרים פה,יש הגיון .
קונדה זה לא נתון לויכוח
מה שהם אומרים אפילו לא רלוונטי. כמעט כל עבירה דורשת נפילה של השחקן כדי שהשופט יתייחס. כמה פעמים אתה זוכר ששחקן ממשיך לשחק כאילו לא בעטו בו ומקבל שריקה? אתה רוצה תן צהוב לאלבס על התחזות זה לא רלוונטי בכלל לשאלה אם פפה עשה עברה של אדום. והוא עשה.
לא הייתה עבירה מסוכנת על לאמין בשום אופן. הייתה עבירה מכוערת, לא יודע איך החוק מתייחס לזה לדעתי לא אמור להיות אדום. לא רואה הבדל בין זה להיתלות של פדרי על החולצה של ויני למשל, כן זה פחות כואב, אבל זה בשום אופן לא מכה שתפצע שחקן.
שחקן גירונה אפילו לא ניסה להגיע לכדור ובעט בימאל, עבירה מאוד לא מכוערת ולא ספורטיבית, לדעתי זה אדום.
אמרתי שהיא מכוערת, אבל לא מסוכנת. לא יודע אם אפשר לקרוא לה לא ספורטיבית כי הוא כן רצה למנוע מימאל להמשיך. זה לא כמו נניח הבעיטה המפורסמת של ראמוס במסי שהייתה נטו בשביל לקצץ אותו כי נמאס לו ממנו.
אגב, מה אתם חושבים על השער של פסז, חוקי או לא?
אהוב לבכם מנזאנו שופט שם.
אתה לא צופה בריאל?
יש טלווזיה ויש טאבלט משה😂
אז אין שופט ספרדי אין פנדלים אז בוגדים בריאל ![]()
אני לא מבין, ביטלו את הצהובים נגד צלילות? קרארס עשה הצגה מאוד מאוד ברורה, למה לא לתת צהוב? הוא ליטרלי מחייך בזמן הנפילה כי מבין שאין שם כלום.
לא חושב שמתישהו היה עונש על צלילות מחוץ לרחבה (לפחות מעולם לא ראיתי אכיפה כזאת). זה קורה בלי סוף והרווח קטן בהרבה
פרס לצוללנים, בניגוד גמור לחוקה .
וזה עוד שופט טוב.
צלילה ברחבה הוא ראה דווקא בלי ואר.
זה לא נכון, ראיתי כמה פעמים.
היום בתוך הרחבה גם ככה יש ואר אז לא יודע אם יש טעם להוציא צהוב.
למה לעצור שם? זה היה ניסיון רצח של פפה. לא, בעצם ג׳נוסייד.
הוא ירד על אלונקה למרות שלא היה מגע. תפסיק לעשות לו הנחות מפוזיציה. ברור שזה רלוונטי לשאלה אם זה מצדיק אדום, בטח בעידן שלפני ואר. זו הסיבה לאדום.
ואני ראיתי כמה פעמים שהואר לא מתערב בהחלטות השופט גם אם הייתה צלילה.
צלילה היא עבירה, ניסיון להשפיע על המשחק במירמה. שחקן שעושה את זה צריך לקבל עונש. החוקה מאוד ברורה בעניין - העונש הוא כרטיס צהוב.
אותו שופט באותו משחק הוציא צהוב לשחקן בנפיקה על צלילה ברחבה, בלי שום ואר. זאת ההחלטה הנכונה, הלוואי שכולם יתיישרו.
אשמח לתשובה עיניינית לפיסקה הראשונה.
לגבי הפיסקה השניה כמו שאמרתי זה פשוט לא רלוונטי לשאלה אם הגיע אדום או לא. כמעט בכל שריקה של השופט הנפגע צריך למכור את העבירה כדי שתהיה התייחסות. זה כמו שקונדה עכשיו נשאר על הריצפה במחשבה שזה יגרום לואר לבדוק את המקרה, נו ו? אז אם הוא נשאר על הריצפה למרות שיכול היה לקום לא הייתה עבירה? מצטער זה פשוט לא רלוונטי. לגבי נטענה שהסירטון ערוך יכול להיות אין לי מושג.
ותאמין לי שאני פחות מפוזיציה ממך.
בכל מקרה עבירות משמעת לא כל כך נושא מעניין, סתם התפטתי להגיב כי ברור שהיה פה אדום של מאה אחוז. הדעה שלי על עבירות משמעת ידועה, הן לא צריכות להרוס את הספורטיביות של המשחק. הענישה צריכה להיות בעיקר פרסונלית.
אי אפשר לענות עניינית על דבר כזה. עבירות קשות בהרבה שאשכרה פגעו בשחקן לא השאירו אנשים נכים.
במחילה - מה זה הקשקוש הזה? אפשר להצדיק כל הצגה אי פעם אם זה הסטנדרט. אני בעד לתת אדומים וצהובים לכל הצגה, אבל פרגמטית - אם לא ברור לך שיש הבדל בין ״למכור״ מגע שבאמת התרחש לבין להתגלגל 70 פעם ולקרוא לאלונקה בסיוע כל הקבוצה בלי שבכלל היה מגע - צר לי, אתה בעד רמאות (כשהיא מהצד שלך).
כל הודעה אני מאמין פחות ופחות.