השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

אני לא טוען שאין מגע, אני פשוט לא חושב שעל מגע כזה צריך לתת פנדל, פנדל זה לא בעיטה חופשית, פנדל זה 80% שער, אין סיבה לתת מתנה כזו על דבר כזה.
זאת דעתי לפחות.

זה שחייבים להוסיף עונש ביניים שהוא לא פנדל זה ברור. אבל במצב הנוכחי לא הגיוני שמה שקרארס עשה הוא חוקי.

למה לא? הוא הפיל אותו, הוא ליטרלי דוחף אותו מאחורה ותשים לב גם לרגל למטה. ריאל מדריד קיבלה על ואסקס פנדל דומה, למה אז זה היה ברור?

קוקה עם 4 עבירות של צהוב - לא מורחק.

קובארסי עם משהו שלא צריך להישרק עליו בכלל עבירה - מורחק.

בדיחה.

לא יודע אם זה לא עבירה, זה פשוט לא אדום-אין פה שליטה בכלל, הכדור מאחורי השחקן.

שביט, בעבירה על לוקאס לא היה קונצנזוס, דיברו על זה הרבה.
הדבר היחיד שאפשר לדיין פה זה הקטע של ההשתלטות, האם הוא לא השתלט בגלל העבירה? או שפשוט הוא לא היה משתלט ואז זה לא אדום?
אגב 2, קובארסי עושה את השטות הזאת הרבה, זה תא פעם ראשונה, זה פשוט חוסר ניסיון.

הכדור לא הלך לשטח לגול, הוא הולך יותר ויותר הצידה. בנוסף, שים לב שהוא לא משתלט טוב, הכדור מאחוריו בזמן שקובארסי נצמד יותר מדי.

הוא לא לא משתלט טוב, הוא לא משתלט בכלל. בגלל זה הוא מושיט רגל אחורה ויוצר את המגע עם קובארסי שבאמצע ריצה. הזייה לשרוק על דבר כזה פאול.

טל, אתה זוכר את מקרה ראמוס ניימאר בקלאסיקו לפני אלף שנה? שם הוא נתקע לו ברגל בריצה( או ככה אני זוכר לפחות).
תשמע, אני לא אובייקטיבי וזה ברור, אבל האוסן השנה בליגה קיבל אדום על עבירה שהוא הרבה יותר רחוק מהשער והשחקן לא היה בכלל קרוב לשער, פה סימאונה כן בדרך לשער…
לגבי קוקה, הוא עשה 2 עבירות של צהוב, בתחילת המשחק, ואש העבירה שבגינה הוצהב.

זה לא אותו מקרה. הכדור היה לפניהם.

זה מהלך יותר ברור בסרטון שלא הצלחתי לעלות אבל לטעמי זה פנדל ברור שלא נשרק

וצהוב שני.

בשבילי האדום של קוברסי הוא אדום מוצדק.
הייתה עבירה, קוברסי נוגע לו ברגל. זה שהכדור מאחוריו ולא בשליטה ברורה לא אומר שלא נמנע פה מצב לשער.
זאת טעות של קוברסי. לא בגלל חוסר ניסיון, הוא כבר שנתיים ברמות האלה. פשוט טעות, שלא בכוונה.

המקרה הביזארי עם הוצאת שוער כנראה היה צריך להיות פנדל. אני זוכר מקרה כזה של ארסנל או של ליברפול. אבל זה כל כך לא פנדל של כדורגל שאני מעדיף שלא ישרקו דברים כאלה.

דיי נו
לא יודע מה החוק אומר, אבל הדבר הזה לא צריך להישרק לפנדל בשום תרחיש whatsoever.
מזכיר לי קצת את נגיעת היד האקראית תוך כדי החלקה ללא יריב לוחץ של אדריאנו באיזה קלאסיקו (מרגיש לי סופר קופה 2012) שהשופט בצדק התעלם באלגנטיות

התעלם כי לא היה VAR.
אם היה, סיכויים טובים שהיו קוראים לו לתקן.

אני מדביק את מה שכתבתי בדיון של בארסה לפה שזה יותר מתאים:

לפי דעתי השופט טעה. קובארסי היה ניצב למולו או לכל הפחות מפעיל עליו לחץ כבד מאוד. המסירה לא הייתה לשטח והוא בודאות היה מתעקב בלהשתלט על הכדור. יש נטיה לשופטים להתעלם מהשחקן שעושה את העברה כי בהרבה פעמים זה הגיוני כי הוא עושה את העברה בגלישה ומוציא את עצמו מהמשחק. פה זה לא המצב.

גם מרטין נגע ברגל של אלמיידה, זה אדום? יש הרבה פעמים מגע שלא מחייב פאול. יש עוד המון משתנים מלבד מגע. אי אפשר לעשות ״שחור לבן״ למקרים כאלה.

הכדור לא הלך לכיוון השער, אלא לכיוון הצד. אנחנו מסכים על זה שגם ללא הנפילה זה לא 100% אחד מול אחד?

דבר שני, אנחנו מסכימים שלא הייתה פה שליטה של סימאונה? הכדור לא היה מלפניו, הוא ליטרלי היה מאחוריו. כלומר גם ללא העבירה הוא בכלל לא השתלט על הכדור, הוא היה הולך לצד.

אני מסכים בדבר אחד וזה שקובארסי טעה. אני מצפה משחקנים ללמוד ולהבין שעדיף לתת למהלך להתקדם מאשר להיצמד לשחקן כשהם אחרונים ולתת ליד הגורל לשלוט במצב. זה קרה עם אראוחו ועכשיו גם. פשוט חבל, כי בסופו של דבר זה טעויות על מפעל שלם. את׳ לא הייתה כובשת 2 בחיים אם לא האדום, והוא מה שהכריע את המשחק.

מסתבר שהחוקה אומרת בפרוש להתעלם מהשחקן שביצע את העברה. אני לא רואה בזה היגיון אבל זה החוק ולכן זה אדום.

היה מספיק מגע בשביל לשרוק. רואים בהילוך החוזר שהרגל של סימאונה עפה והגוף שלו משנה את כיוון התנועה ברגע הנגיעה.
אם זאת הייתה עבירה על לאמין, היית מתעצבן וטוען שהשופט דפק אותנו.

לא מראים אדום רק על מניעת שער וודאי. DOGSO זה על מניעת הזדמנות לשער. הייתה או לא הייתה פה הזדמנות לשער? לדעתי הייתה.

לגבי הפנדל בהוצאת שוער, מצאתי שני מקרים זהים סותרים. אני בעד לא לתת פנדלים כל כך לא ספורטיביים.
זה לא פנדל
זה כן פנדל

אתה יכול לצטט על מה אתה מדבר?

בתמונה השנייה אפשר לראות גם שלאמין ימאל עומד על הקו/ בתוך הרחבה, מה שמבטל את כל המהלך.
אם פנדל כזה היה נשרק נגד ברצלונה היה פה עליהום, זה לא פנדל, ושופטים ברוב הזמן נזהרים מאוד לא לשרוק על זה.
השופט אתמול לא היה מושלם, והוא חסך צהובים משחקני אתלטיקו, אבל בשני המקרים הגדולים אני הולך איתו.