השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

אהוד, זה לא משחק מסוכן כי פרמין בהמשך התנועה שלו נופל ונפגע מהרגל של השוער, השוער פתח את הגוף שלו, הוא לא הושיט את הרגל קדימה כדי לפגוע בפרמין, עם כל הקושי בדבר הזה זאת לא עבירה.

איזו דחיפה עם יד אחת? על מה אתה מדבר?
אריק הורחק על נגיעה ברגל של סורלות’, שגרמה לו לבעוט עם רגל אחת בשניה וליפול. אני לא מוצא הילוך איטי מזווית נכונה, אבל ברור לי שסורלות’ לא התבלבל ברגליים בעצמו.
אם האדום היה על נגיעת יד, אז זאת שערורייה.

מסכים לגמרי. השופט נתן לאנטי כדורגל להיות לגיטימי. התלוננתי על זה גם אני.
גם השופט הקודם עשה ככה, גם הקודם קודם, גם בשנה שעברה. זאת המדיניות, ובארסה צריכה להסתגל.

בעולם בו ויניסיוס לא מקבל אדום על בעיטה בפנים של השוער בניסיון להגיע לכדור, זאת אולי לא עבירה.
בעולם בו מרטין מקבל צהוב על נחיתה לא מכוונת על קרסול של מישהו, גם זה צריך להיות צהוב.
אין למוסו , ולא היה למרטין, איך למנוע את הפגיעה. אז את מרטין שפטו רק לפי התוצאה, שזאת פגיעה קשה ברגל. גם פה היו אמורים לשפוט רק לפי התוצאה, שהיא בעיטה לפנים.

אני לא רואה שם שום מגע עם הרגל. הוא נותן לו דחיפה קטנה וסורלות׳ למד ליפול כשהוא אחרון.

היגיון ממש בריא, אם קביעה אחת היא טעות אז צריך בעקביות לחזור על אותה טעות?

מרטין יזם את המגע עם השחקן, ופרמין יזם את המגע פה( מה שגם אני לא חושב שאצל מרטין זה אדום), אם מוסו היה יוצא לגליץ ופוגע בפרמין אז זה אדום, כשפרמין הוא זה שיוזם את המגע עם הרגל של מוסו אז זאת לא עבירה.

ואגב, השיפוט כרגע כן עקבי, גם בשבוע שעבר וגם אתמול קיבלתם אדום כמעט על אותה עבירה, עקביים הם כן.

עקביות חבר היא שאתה שורק את אותה שריקה לשתי הקבוצות

לא שאתה שורק אותה שריקה נגד אותה הקבוצה לבד

בעיני אם אולמו זה לא עבירה אז גם אריק לא ביצע עבירה..

זה נורא פשוט. אם השיפוט היה טיפה אחיד אז או שברצלונה הייתה מקבלת פנדל על אולמו, או שלא מקבלת אדום על אריק. זו אותה ספק עבירה בדיוק.

הטענה היא שהעבירה היתה בגלל בנגיעה ברגל.
אני עד עכשיו לא רואה את זה אבל זה מה שטוענים.

באתלטיקו פשוט למדו שהשופטים לא עושים אבחנה בין מגע קליל לבין עבירה כשמדובר בשחקן אחרון.
זה כבר לא מזל, זו טקטיקה ברורה ומכוונת.
כמו שב-נבא שחקנים זורקים אחרי ‘פו’ של השחקן היריב כדי לסחוט עונשין.

אני חושב שיש הגזמה עם הדרישה לפנדל על פרמין. השוער לא יזם שם מגע, הוא לא נכנס בצורה מסוכנת. הוא פתח את הגוף ופרמין אחרי הנגיחה נכנס בו ברגל. לא פנדל בשום עולם.

גם על אולמו אני לא חושב שזאת שערורייה מטורפת. אני פשוט חושב שהרבה שופטים שורקים על זה, ומרגיז אותי ששוב שופט בוחר להרחיק בגלל דחיפה קטנה, אבל לא לתת פנדל על דחיפה יותר גדולה, וזה אולי הכריע את המשחק. להכניס גולים מול אתלטיקו ב11 שחקנים זה אפשרי, להכניס גולים מול את׳ ב10 זאת משימה בלתי אפשרית.

סוף פסוק.

מה רואים פה?
אני עדיין לא מצליח להבין אם סורלות התבלבל ברגליים או שהרגל שלו זזה ממגע של הברך של אריק.

אני כבר לא יודע להבדיל בין ai לאמיתי אז אין לי מושג

אבל אם זה לגיטימי אז בברור רואים שכל המגע הוא בדחיפה הקלה על הגב של סורלות

ופה נכנס שוב העניין של אי אחידות. לא יכול להיות שאולמו זה לא פנדל אבל זה כן עבירה.

דימה כותב היה מגע בין הרגלים ובגלל זה השופט שרק אבל אין לו שום ביסוס לזה

אני מוכן להודות שטעיתי אבל רק שיביאו לי תיעוד לזה…

שניהם לא יזמו את המגע. מארטין הרחיק את הכדור בקפיצה ונחת על הקרסול של שחקן שאיחר לכדור. היריב לא עמד שם שעות , הוא גם היה בתנועה. אם למארטין מגיע צהוב, אפילו סתם עבירה, אז גם מוסו.

הסתמכתי על הסרטון הזה
סורלות’ נופל בגלל שהסתבך ברגליים , לא מדחיפה קלה של אריק. לכן אין שום קשר לדחיפה של יורנטה על אולמו.
מה שלא רואים בסרטון זה למה סורלות’ הסתבך ברגליים. יש סרטונים אחרים שנראה שאריק נגע לו ברגל, אבל לא חד משמעי. כמו שכתבתי גם קודם, לא מצאתי הוכחה חד משמעית של נגיעה ברגל.

הדחיפה של אולמו מעצבנת כי למעשה השופטים נותנים לשחקנים לדחוף כדי למנוע גולים. כאילו המטרה שלהם זה שיהיה כמה שפחות גולים. זה לא מובן לי, אבל זה לא חדש ובאירופה זה בולט יותר מספרד. זורמים עם בעיטות קטנות ברגליים, תפיסות בחולצה, חסימות, דחיפות ללא כדור במתפרצת, וכו’.
גם אי מתן כרטיסים מעצבן אותי מאותה סיבה. כאילו הם לא רוצים לראות 10 שערים כל משחק, עדיף 1 או 2.

עריכה : כאן ב 0:21 נראה שאריק דורך עם הרגל הימנית שלו על הרגל הימנית של סורלות’. אותי זה משכנע. מההתחלה הנפילה לא הייתה נראית לי כמו צלילה.

איזה שופט מטומטם במשחק בין ריאל לבאיירן. מה היה דחוף לך לגנוב את ההצגה של משחק מטורף, עם צהוב שני של בזבוז זמן? לא נתת צהוב שני מוצדק פי 4 לאןדיגר האנטי כדורגל הזה ולמיליטאו, אז על זה נתת? פשוט מטומטמים גאוותנים.

אגב, הצהוב שרודיגר כן קיבל היה על זה שסימן לשופט שגולר קיבל מרפק. לא צעק, בלי תנועות ידיים מזלזלות, רק סימן לשופט. העיקר על מאה פאולים גבוליים הוא לא קיבל כלום, וחלילה השופט לא הוציא צהוב על אחד המרפקים שבאמת היו.

זה גם לא היה בזבוז זמן קיצוני במיוחד. יש כמה כאלה כל משחק, בדרך כלל כדי לקנות לשחקן זמן לחזור להגנה.

היו עשרה כאלה גם במשחק היום, עשרה לכל צד אם לדייק, גם שחקני באיירן השתמשו בזה הרבה, אז להכריע את אחש המשחקים המלהיבים ביותר ששוחקו אי פעם באלופות על זה ? הם יורים לעצמם ברגליים עם ההחלטות המטומטמות האלה.

אגב, אני בעד שכל נגיעה בכדור אחרי שהשופט שרק זה צהוב, ככה זה בפרמיירליג ליג כבר 3 עונות וזה עזר מאוד, אבל לבוא פתאום ברבע גמר ליגת האלופות בדקה 85 ולהרוס משחק ?

אני מסכים חד משמעית. כאילו שלא תבינו לא נכון, אני שמח, כי לדעתי כבשתם שער שהיה אמור להיפסל עם פאול של רודיגר שכרגיל מקבל אישור לשחק אלים ולהרביץ, אבל האדום הוא שערורייתי והוא הכריע את המשחק.

מישהו פה זוכר תקדים כזה במעמד כזה? של צהוב שני על ביזבוז זמן שהמשחק צמוד לחלוטין?

ואן פרסי נגד ברצלונה.

במשחק של ארסנל היה מקרה זהה לדחיפה על אולמו. גם שם לא נשרק פנדל.

זה היה אפילו יותר הזוי מהמקרה היום.
אני גם זוכר את השופט הטורקי המשוגע שהוציא צהוב לשחקן שהלך לאט להתחלף במקום לרוץ. השחקן המשיך ללכת אז מטר לפני שהתחלף הוא הוציא לו צהוב שני. לא זוכר באיזה משחק.