השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

בחיי שיותר קל לפתור את הסוגייה הישראלית פלסטינית מאשר להבין את חוק נגיעת היד…

אם הם באמת עברו על 330 המשחקים שהיו עד עכשיו לא הגיוני שמצאו רק 8 טעויות.

לגבי היד אני חושב שהם קצת מחמירים בעיניין הזויות, אף פעם אין זוית מושלמת, הדרך היחידה לקבל זוית שבודאות תעיד על מגע זה מזוית עילית ואת זה אין אף פעם, שופטים עם מה שיש. לגבי העברה על מנדי אני מסכים איתם לגמרי הייתה צריכה לבוא שם שריקה.

בכל מקרה הואר הוא לא הסיפור העיקרי. לצערי בפיפא בטיפשותן החליטו שהוא צריך להפוך החלטה רק עם יש ודאות מאוד גבוה, מה שמשאיר לשופטים במגרש עדיין המון השפעה על השיפוט, אפילו שבהרבה מקרים הם אפילו לא ראו את האירוע וב-כל- המקרים לא היו להם מספיק זויות כדי להיות רלוונטים בטח פחות ממה שיש לואר. יושבים שם שופטים מקצועיים, תבחנו את המקרים עם כל האמצעים שיש לכם ותקבלו את ההחלטה הכי נכונה, מה שהשופט פסק לא צריך להיות רלוונטי ועד שסה לא יתוקן כמות טעויות השיפוט תהיה גדולה מאוד.

ותפיסות בחולצה?
בסוף המשחק של בארסה הייתה תפיסה ברורה בחולצה של קסאדו שמנעה ממנו להגיע לכדור. לא פנדל.
עכשיו אותו מקרה עם סאדיק מול ג’ירונה. עצרו את המשחק, בדקו בואר ו… לא פנדל.
לא תפיסה קלה, ממש משיכה.
לך תבין.

רחמיי על באיירן מינכן

השופט הרביעי בחצי גמר נגד פסז זה חיל מנזאנו ועל הואר זה הדביל שלא יודע מה זה נבדל מהמשחק נגד סלטה ששכחתי את שמו.

כאילו שהם חיפשו לשבץ למשחק את השופטים הכי גרועים שיש בספרד

עכשיו אני שם לב שחוץ משויצרי אחד שם כולם שם ספרדים…

איזה בדיחה

למה זה פנדל?

אני באמת לא רואה שום סיבה ששחקן שנמצא באגף ינסה למסור לחבר שלו שנמצא ברחבה. הרבה יותר מסוכן לבעוט קרוב לשחקן או אליו בשביל הסיכוי שיפגע לו ביד. פנדל מגעיל. לפחות אני מתנחם בזה שאני לא בטוח בכלל שגם הפנדל של באיירן היה נכון.

החוק לא אמור לבטל את הפנדל בגלל שזה פגע קודם בגוף של דיוויס?

זה בדיוק הנקודה שלי, וזה לא שהיד כל כך רחוקה מהגוף, מאוד מוזר הפנדל הזה.

אפילו אם הכדור היה מגיע ישירות ליד זה היה פנדל מגעיל.

לא, זה לא משפיע.

הפנדל הזה הוא הרבה פחות פנדל ממה שריאל דרשה ולא קיבלה במשחק ליגה האחרון. היד יותר קרובה לגוף והמרחק מהבעיטה יותר קצר.
החוק של נגיעת היד כל כך גרוע שכל שופט מחליט בעצמו. מרוב הניסיון לדייק, החוק מתרכז בטכני במקום בהיגיון. ואז כל שופט מפעיל היגיון אחר כי החוק מטומטם.

IFAB, הגוף האחראי על החוקים, הכריז על חוקים חדשים שיחולו כבר במונדיאל.

1. שחקן שמתעמת עם שחקן אחר ומכסה את פיו, יקבל כרטיס אדום. (מקרה פרסטיאני - ויניסיוס)
  2. שחקנים שיעזבו את המגרש במחאה על החלטת שופט, יקבלו אדום (מקרה של גמר אליפות אפריקה). גם אנשי צוות שיעודדו את השחקנים לעזוב את המגרש יקבלו אדום.
  3. קבוצה שגורמת למשחק להידחות , תקבל הפסד טכני (לא ברור מה המקרה, אולי כמה משחקי הגביע הספרדי כשהמשחקים מול קבוצות ליגות נמוכות התחילו באיחור בגלל תאורה, כמות אוהדים גדולה מהצפוי, וכו’)

פרשנות שלי - כנראה שהכל בסדר עם חוק נגיעת היד , התערבות ואר, קו הנבדל של מילימטר, ההגדרה של דוגסו, שהם מתעסקים בדברים שקורים פעם ב 10 שנים.

עוד חוק שנבחן - לחייב את כל הקבוצות שיהיה לפחות שחקן בית U20 (או U21) על המגרש בכל רגע נתון.
המטרה הברורה היא לגרום לקבוצות להשקיע בשחקנים צעירים תוצרת בית כדי שישתלבו בבוגרים.
באנגליה שחקן בית זה מושג חשוב, כי סחר בשחקנים כאלה נותן הנחות בפייר פליי. ההגדרה , אם אינני טועה, היא שחקן ששיחק במעדון לפחות 3 שנים בגילאים 15-21.
נניח שפיפ"א יאמצו משהו כזה. זה יפגע בקבוצות כמו צ’לסי או ריאל, אבל אני משוכנע שימצאו מהר מאוד איך לעבוד על החוק הזה, אם יתקבל.
נשמע לי מטומטם להכריח קבוצות לשלב שחקנים מסוימים לא על פי היכולת. היה עדיף אם היו דואגים שסטייט קלאבס או אנשי עסקים משוגעים לא יעשו אינפלציה למחירי השחקנים, ובעקיפין למחירי הכרטיסים ומחירי TV.

סעיף נוסף, בהקשר הזה -

בהתאם לאותה הגדרה, שחקן שמוגדר כשחקן נוער של קבוצה חרדית ייחשב לצורכי עמידה במכסות חובה השנתיות של גיוס חרדים.

סוףסוף הואר עושה את העבודה שלו, זה בחיים לא פנדל.
מאוד דומה לפנדל שקיבלה אוסאסונה נגדנו, גם אז חשבתי שזה לא פנדל.

גם בשער הנבדל הפסול שלנו מולם הואר עשה את העבודה.

למה סוף סוף?

כל שלושת החוקים האלה נוראים בעיני.

אני חושב שאחת הבעיות המרכזיות היום בחוק היא שפנדל בהרבה מקרים עונש חמור מידי.אפשר להסתכל על הפנדלים אתמול כדוגמה. גם אם הם מוצדקים (ואני בספק) לא על זה היינו רוצים שיוכרעו משחקים.

חייב שיהיה עונש בניים ולא כל עברה ברחבה צריכה להוביל לפנדל.

הרבה לפני הבעיות בחוק הפנדל, שהשופטים יתחילו לאכוף את החוק הקיים באותה צורה.
אתמול דחיפה בגב הייתה פנדל. במשחק של אתלטיקו מול בארסה, דחיפה כזאת על אולמו לא הייתה פנדל. מה יעזור שינוי כזה או אחר בחוקים אם כל שופט מחליט אחרת?

די כבר, הגיע הזמן לתת ל AI לשפוט. שיאמנו את הרשת בליגות נמוכות, ולאט לאט יקדמו. השופטים הגרועים האלה לא ברמה של המשחק, אבל הם משפיעים על התוצאה יותר מכל כוכב.
לא יקרה כמובן.

לגבי הai אני מסכים ב100 אחוז וזה מתישהו יקרה לגבי המקרים שציינת פחות מסכים.

אני בכללי לא אוהב שמנסים להשוות מקרים שנראים דומים כי מקרים הם אף פעם לא זהים והרבה אנשים רק מהסיבה שהמקרים דומים ישר מצפים לתוצאה זהה.

צריך להבין שלא כל דחיפה שווה שריקה וזו אתמול לדעתי הייתה משמעותית יותר מזו על אולמו. האם גם על אולמו זה היה מספיק בשביל שריקה לא יודע אבל זו של אתמול פחות רכה לדעתי.

מה שכן אולמו היה בדיוק בסיבוב חד ימינה במצב שהוא הרבה פחות יציב וזו גם שאלה איך מתייחסים לזה.

אבל עצם ה”אבל את אולמו גם דחפו” אני פשוט לא אוהב. יש סקלה, יש דחיפות “רכות” שלא שוות שריקה בתוך ורחבה ויש כאלה שכן.

וגם בלי קשר אני שונא שונא שבחוקה מנסים לקדש אחידות גם על פני היגיון. מעדיף בהרבה היגיון מאחידות. כרגע יש אחידות מלאה לפחות בהקשר של אילו עבירות מובילות לפנדל (היה או לא בתוך הרחבה) אבל יש בזה 0 היגיון. אתה מסתכל על 3 הפנדלים אתמול במשחק ובכולם אם השחקן לא היה מבצע את העברה התוקף לא היה מגיע למצב שמתקרב לפנדל. יש פה בעיתיות ברורה. אם הרגל של פוביל עוד סנטימטר על זו של אזה גם היינו מקבלים פנדל שלישי. על כלום ושום דבר.

נשמע שאתה אובייקטיבי אחושרמוטה.

יש לך בעיה עם הדוגמא?
כך דוגמא אחרת.

תשווה את נגיעת היד ששרקו נגד אלפונסו דיוויס לעומת נגיעת היד שלא שרקו לזכות ריאל בליגה.
קח בעיטה בברך של חוליאן אתמול לעומת אדום על נגיעה קלה בקרסול.
קח צהוב שני של קמבינגה לעומת בזבוזי זמן של קבוצת תחתית ספרדית ממוצעת.

מרפקים בעליה לכדור גובה - פעם צהוב ופעם לא.

השיפוט לא אחיד בצורה קיצונית ולי כבר נמאס לבדוק מה אומרת החוקה. מה זה משנה מה היא אומרת? כל שופט מחליט על החוקים שלו עצמו.