השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

זה בכוונה בהודעה נפרדת ומופנה לאוהד הבא שמאוד יפריע לו שאוהד ריאל כתב את השם של מסי…

אני לא קורא בבארסה מאניה ולא מעניין אותי המלחמות שלכם על מסי ורונאלדו כאילו גדלנו כולנו בפאבלות של ברצלונה או מדיירה… שחררו אותי מהדיבור הרדוד הזה.

אם אני לא טועה מדובר במשחק של קופה אמריקה? לא? זה היד?

אני די בטוח שאם יבדקו את השופטים שם יגלו את את התוצאה המפתיעה ש90 מהשופטים שם מושחתים. מפתיע שרק 10 אחוז לא.

גם אני לא קורא בבארסהמניה ולא מעניין אותי המלחמות שלהם.
יש לי דעה משלי.
אתה אוהד ריאל ובחרת להביא משהו צהוב על מסי כדי לטעון טענה ברורה מאליה, שלשופטים יש אג’נדות.
יכלת לטעון את הטענה הזאת באלף ואחת דרכים. למשל בסטטיסטיקה חריגה של חיל מנזאנו וסוטו גראדו נגד בארסה, או קלוס גומס נגד ריאל, או שריקות מגד גדולות לעומת הקטנות, ועוד.
אבל בחרת במשהו שקשור למסי ואני לא יכול להתעלם שאתה אוהד ריאל.

ואני מאוד מאוד מעריך אותך , הרבה יותר מבארסהמניה, תאמין לי.

נ.ב. אם כבר מדברים על אג’נדה ושחיתות, אני מספיק זקן כדי לזכור איך דרום קוריאה הגיעה לחצי גמר מונדיאל ב 2002. באיטליה הוציאו צו מעצר נגד השופט האקוודורי.

לא דיברתי עליך אישית ואני מקווה שאתה יודע שאני גם מעריך אותך מאוד.
הבאתי 2 מקרים בעייתים שעלו לכותרות השבוע ספציפית, אף אחד לא התייחס לטענה שלי על השופט האנגלי, למה? כי כתבתי מסי? זה סתם מיותר.

על שופטים ספרדיים שהחליטו שהתפקיד שלהם זה לחנך קבוצה שלמה כבר דיברנו בעבר וגם אז התגובות הם לרוב דברים רדודים כמו “פרז שילם” או “ברצלונה עושים סמים” אין לי סבלנות לזה שהפורום נהפך לשרשור בפייסבוק.

אני מנסה להיות כמה שיותר (במידת האפשר כמובן) אובייקטיבי כשאני מדבר על שיפוט. תהיו כנים עם עצמכם… אם הייתי מעלה את אותו עניין עם החולצה למשל על רונאלדו אז הייתם מסכימים איתי? כי אני יודע בוודאות שאני עדיין הייתי מזועזע ודורש ששופט כזה יועף מהמקצוע לאלתר.

אני לא קראתי את כל הדיון.
לשופטים יש אג’נדה , זה ברור, לא רק לספרדים.
אותו שופט אנגלי מספר את המקרה הרבה שנים אחרי שפרש, תוך כדי שהוא צוחק, איך אפשר להעניש אותו?

כדורגל מגלגל מיליארדים, כל המעורבים בכדורגל עלית הם מקצוענים שמרוויחים מיליונים, ורק השופטים הם לא מקצוענים ומרוויחים אלפים.
זה ביזיון עולמי באדיבות פיפ’'א.
אבל ככה זה וזה לא הולך להשתנות גם אם שופט עבר יגיד שהוא מכר משחק לפני 20 שנה.

זה העניין עם השלכות וזה מתבטא בהמון תחומים בחיים שלנו.
זה כמו פולטיקאים שמשקרים לבוחרים שלהם ועוברים הלאה בשניה כשהשקר מתגלה (הפוליטיקאים והבוחרים).
מבאס בגדול ואני מודע לזה שאין איך לפתור את זה. זאת הייתה המסקנה שלי בתגובה הראשונה.

די ברור שהוא אמר את זה בבדיחות, נכון?
ושהסיבה שהוא לא שלף את הצהוב כי זה היה מהלך לא קריטי ולתת על זה צהוב היה טיפשי לחלוטין.

אין לי בעיה עם הטענה שלך, אבל למחזר את הסיפור הזה שבוואלה דאגו לכתוב בצורה שתביא קליקים כן מפריע לי.

אני לא קורא על ספורט בעברית חוץ מפה אז בטח לא בוואלה.
זה די ברור לך שהוא אמר את זה בבדיחות? למה?

כי הוא אומר בבירור למה הוא לא נתן צהוב(משחק גמור, צהוב היה מונע ממנו לשחק בגמר), ואז קורא למסי ואומר שזה יעלה לו בחולצה.
מה אני אמור להסיק מזה?

תוסיף לזה שהוא קיבל את החולצה ותקבל “טובות הנאה”… תוסיף לזנ את העובדה שהוא ביקש שזה יעשה בסתר וזה כבר נראה חשוד.

לשופט אין שום זכות להחליט שלא בא לו ששחקן לא ישחק בגמר… לא משנה מי השחקן הזה.

אין לי רצון להתפזר לכל מיני כיוונים, אני מדבר רק על הצהוב עצמו.
השופט די בבירור אומר למה הוא לא הוציא את הצהוב, ואחרי זה ממשיך לדבר על עניין החולצה(יש מישהו שלא רוצה חולצה של מסי?).
אתה טוען שזה כן בגלל טובות הנאה, אבל יש פה 2 הסברים, אז מה אני אמור לחשוב?

די הגיוני שהוא גם לא ירצה שכולם יראו שחקן נותן לו חולצה.

ברור שזה הגיוני… אם מישהו עושה משהו אסור/מושחת/לא מוסרי/וואטאבר אז הוא ינסה להסתיר את זה… זה אומר שזה בסדר?

שמתי את הטובות הנאה במרכאות בכוונה כי אין לי שום רצון לרמוז שלמסי יש איזשהו צד בסיפור הזה, אבל ההתנהלות של השופט לא תקינה בעליל ועל גבול הפושעת.

אתה סבור שיש לשופט זכות לקבל החלטה נגד החוקים כי הוא לא רוצה שזה ישפיע על השחקן/קבוצה במשחק הבא שלהם?

אגב אין פה שום עניין של התפזרות כי אני העלתי טענה מסויימת ואתה נתקע רק על עניין הצהוב, זה בכלל לא הדיון שהעליתי.

אם אתה רוצה לדבר רק על הצהוב אז השופט לא נתן צהוב לשחקן מסויים על נגיעת יד מכוונת… זה לגיטימי מבחינתך?

בתור שופט לקבל חולצה משחקן כי אתה מעריץ אותו זה לא ‘‘מושחת’’, זה פשוט לא נראה טוב.
אמרתי מקודם שאין לי בעיה עם הטענה המרכזית שלך, רק עם העובדה שבחרת סיפור לא נכון לגבות אותו.
איך שאני מבין את הסיפור השופט בחר לא לתת צהוב כי המהלך היה לא קריטי, לא בגלל החולצה.

לגבי האקט עצמו, אני מאוד חלש בכל הנוגע לחוקי המשחק. הם מאוד מוזרים עבורי, כל הזמן משתנים וכל שופט בוחר משהו אחר.
בעניין הזה אני תמיד בוחר להסתכל על מהלכים בצורה של הגיון פשוט.
מה החוק אומר לגבי המהלך? לא יודע. האם השופט עשה בסדר או לא? הלוואי וכל השופטים לא ימנעו משחקנים לשחק בגמר של טורניר בגלל מהלך לא רלוונטי לחלוטין.

איזה החלטה הזויה להרחיק את ברונו…
השופטים הופכים לגרועים יותר יום אחרי יום…

אני אגיב פה כדי לא להסתכן בלהטריל בתרד המשחק של הפולנים…

אני יכול להבין (ולהזדהות) עם העצבים לגבי העבירה בשער השני ולדעתי היה סביר ביותר לבטל את השער.
אבל משם ועד הבכיינות (לא של כולם) וגישת הקורבן הזאת של למה לנו עושים ולריאל לא או לריאל מותר זה פשוט עלוב ומתאים יותר לריבים של ילדי פייסבוק זועמים מאשר לפה בפורום שאני לפחות מחשיב כאיכותי יותר.

שנה שעברה עשינו בדיקה אמיתית אני ודימה שהיה נראה מהתוצאות שיש שיפוט גרוע וכמה שופטים עויינים ספציפית אבל בסוף הכל די מתקזז…

מעבר לזה אני אזכיר לכם שאותו מקרה בדיוק, עבירה על ג’וד בדרך לשער של אתלטיקו שלא בוטל… עצבן אותי מאוד אבל לא רצתי לבכות על איזה מושחתים ברצלונה עם צעקות נגריירה או חרטא כזה.
בקיצור שחררו (משני הצדדים) את כולנו מרגשי הנחיתות שלכם והפוזה של הקורבנות. אני גם ככה טורח לעשות בלוקים לכל דף ספורט בפייסבוק לא בא לי להשקיע בבזבוז זמן הזה פה…

כל מילה בן. הטרנד הזה באמת נמאס כבר.
אפשר לדבר (ברצינות יחסית והטרלות בטעם) על הדברים האלה בלי כל ההתקרבנות המאוסה הזו? למה הפכנו לעזאזל?

השופטים גרועים כלפי כולם כמעט באותה המידה ועסוקים בהערצה עצמית אולי בגלל שהם אוהבים את הטריפ הזה מול כוכבים שמרווחים פי מיליון יותר מהם.
זה כנראה מה שמרגש אותם בלילה כשהם מספרים לנשים שלהם כמה הם חזקים. לבריאות.

בשם העם הפולני אני מרגיש נפגע. מה רע בפולני?

חרא של אוכל זה נכון

אני סתם מכיר שפולנים זה כינוי לאוהדי ברסה… אני אפילו יודע למה.

קהל של אתלטי יכול להיות גמר להם את העונה, יחסוך ממכם את התמונות של מה שזרקו על קרוטאה.

היה שיפוט סביר פלוס בדרבי. משחק לא פשוט בכלל, השופט היה בסדר גמור.

כמעט כולנו פה אוהדי ריאל או בארסה, ושופטים אותנו השופטים הטובים ביותר שיש בספרד. לפעמים מתפלק לי לראות כמה דקות ממשחקים של קבוצות אחרות. אתם לא מבינים איזו רמת שיפוט יש שם.
אם זאת הרמה בפרמיירליג ובלהליגה, צריך להציל את הכדורגל.

יש בונקר של חיזבאללה מתחת למשרדי אופ’'א בשוויץ. רק אומר, לא רומז כלום