השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

אז לא ברור לי למה זה מועדף על פני פציעות קשות אחרות.
אני מניח שזה אמור להציל חיים, אבל קשה לי מאוד להאמין ששחקן עם פציעה שכזאת יכול להסתיר אותה ולרוץ כאילו כלום.
באלדה לא יכל לעמוד על הרגליים.

לא מזמן לוקאס ואסקס נפצע לפני המחצית, ואנצ’לוטי סחב איתו 10 דקות עד להפסקה כדי לא לבזבז חילוף. הגיוני שבפגיעות ראש לא רוצים לקחת סיכון בתחום האפור. פציעה ברגליים לא מסכנת חיים.

מי שחטף זעזוע מוח יכול להיראות די סבבה כמה דקות אחרי זה (באופן יחסי ושטחי), אפילו לזמן ממושך, ואז לחטוף נזק ארוך טווח חמור מאד. זה לא המצב כשאתה קורע רצועה / שובר רגל.

אני לא בטוח שאני מסכים עם התעדוף הזה, פשוט מציג את הרציונל כפי שאני מבין אותו. יש פה גם עניין של טרנד - היתה התעלמות די בוטה מזעזועי מוח בכל ענפי הספורט במשך עשורים. מקרים קשים כמו המון מתאגרפים ובראשם מוחמד עלי, אינספור שחקני פוטבול, וגם לא מעט טענות לקשר להתנהגות מסוכנת ממש גם כלפי אחרים במקרי קיצון כמו כריס בנואה מה-wwe שרצח את אשתו ואת בנו ולאחר מכן התאבד, אחרי שנים של head trauma קיצונית, הובילו לתשומת לב מוגברת מאד לסוגיה בשנים האחרונות. לכן, יתכן ויש קצת ״תיקון תותחנים״ שבו זה מאד טרנדי להתעסק בזה ואולי מגזימים לצד השני (קטונתי), כמו למשל עם האיסור על נגיחות בכדורגל בגילאי ילדים שנכנס לא מזמן.

כן, טרנד. אולי.
פעם רצחו בלם קולומביאני שכבש גול עצמי במונדיאל. בואו נכניס לתוכנית להגנת עדים כל שחקן שכובש גול עצמי. אם זה קרה פעם, אולי יקרה שוב, חייבים להגן גם אם ההסתברות היא הרבה יותר קטנה שאותו שחקן ימות בתאונת דרכים בדרך הביתה.

אני בטוח שאם אחפש ממש ממש חזק, אמצע גם מישהו שמת משבר ברגל. אולי משוק, אולי מדום לב בעקבות השבר, אולי מאיזה זיהום שהתפתח והרג אותו אחרי חודש.

ואגב באלדה, אני בכלל לא רואה שם פגיעת ראש. הדיבר עכשיו שהוא נפגע בצוואר.
טעות שיפוט איומה, אני דורש משחק חוזר! :grinning:

כאמור קטונתי אם זו תגובה מוגזמת, אבל אתה קצת מגזים לצד השני לדעתי.

גם אני קטונתי, אבל בכדורגל לא מדובר ב repeated trauma אלא באירוע חד פעמי.

בהנחה שמורידים אותך מהמגרש. אני מניח שהחשש זה להמשיך לנגוח בכדור שוב ושוב ושוב אחרי הפגיעה, או במקרה הגרוע יותר להפגע שוב ממשהו קשיח יותר.

אני רואה כבר את נדב מתחמם פה על הקווים, אולי הוא ישפוך אור :slight_smile:

אם כבר מדברים על זעזוע מח, אצל באלדה זה בלתי אפשרי.

העיניין סביב טראומת ראש הוא שאין מקום לבילבול והפוטנציאל לנזק ארוך טווח ואפילו מסכן חיים גבוה מידי.

מתחיל המסטרינגס, צולבות, נקעים קרסול כולם נפוצים יותר, אבל מין הסתם לא מסכני חיים. שבר ברגל תיאורטית יכול להוביל לתסחיף שומן (מסכן חיים), ובכל שלב יש רגע בו השופט חייב להפעיל שיקול דעת.

במקרה של באלדה, שם הייתה חבלה ולא הצליחו להעריך באותו רגע איך הוא. כי הוא קודם כל בהכרה, נראה על פניו שהוא מצליח לדבר (נראה לי) וניסו לתת לו לשתות לראות אם זה ירגיע לו את ההרגשה של הדיספגיה (קושי בבליעה) שחבלה כזאת יכולה להביא. בפועל הוא המשיך להתקשות לנשום והצוות לא רצה למשוך זמן יותר.

לגבי השיפוט עצמו, מעבר לפנדלים, הייתה הרגשה שלאס פאלמאס יכולה להמשיך לעשות לברצלונה מה שהיא רוצה עם עבירות שעוברוצ את גבול הטעם הטוב. לא יודע אם סנדרו התכוון לפגוע בבאלדה ככה אבל בהמון מקרים בהם שחקן שולח יד לאחור בלי להסתכל וזה בטעות מגיע לפרצוף של מישהו כבר ראינו כרטיסים בשלל צבעים.

אני אישית חושב שההתייחסות שלכם לשופטים מוגזמת, הייתה תפיסה ברחבה, יש אלף תפיסות כאלה בכל משחק , בכל קרן, בכל כדור חופשי ועדיין לא שורקים על זה פנדל.
עכשיו אני לא אומר שזה מוצדק, אני פשוט אומר שאוהדי ברצלונה(רובם) אוהבים להאשים את השיפוט בהכל וכאילו אין טעויות נגד ריאל או קבוצות אחרות בספרד.

מה נשאר לנו? אין לנו כסף שתחנת טלויזיה תתקוף שופטים בשמנו, נותר לנו רק להתלונן.

ועכשיו באמת, עבירות קורות, פיספוסים קורים, השאיפה היא שהואר יתערב. בשני מקרים שונים הואר נדם, וזה אומר דרשני.

חשוב לציין בהקשר של הדיון, תפיסה בחולצה לכשעצמה זה לא עבירה, צריכה להיות משיכה בחולצה שתזיז את השחקן או תמנע ממנו להמשיך לשחק.

השאיפה שיתערב מתי שצריך וה var חשב שבפעמיים האלה לא צריך.

הדריכה לדעתי אין מה לדבר, לא קרוב להיות פנדל, התפיסה גבולית, היו פעמים ששרקו והיו פעמים שלא.

כמו שהגוף שפרמין שם על הבלם של באיירן בשער של ברצלונה היו פעמים ששרקו והיו פעמים שלא ובמקרה הספציפי הזה לא שרקו, אז לא מכוון רק נגדכם, כלומר אין חי שום בעיה שתקללו את האמא של השופט ולטעון שהגיע לכם פנדל, אבל זה לא מכוון נגד ברצלונה.

מצטער אם זה לא פנדל אני לא יודע מה זה פנדל

לא ראיתי את המשחק אז אני לא מתווכח בכלל על האם היה פנדל או לא… מה שכן חשוב לי להגיד זה שבכללי רק מתמונה אי אפשר לדעת אם הוא רק מחזיק בו או גם מושך אותו אז זה לא עוזר לכלום.

נו באמת, אתה רואה שהוא מושך אותו כלפי מטה… כל החולצה שלו כמעט נקרעת…

זה כרגיל דיבה שלנו, אבל לכם זה מותר.

זה הכי טוב שמצאתי

https://x.com/sulimelilla/status/1862875570696016149?s=19

לדעתי גבולי ביותר, אולי 25% פנדל

מסכים, מאוד גבולי, בטוח לא שוד או פנדל ברור. מצד שני אם כן היו נותנים לברסה פנדל על זה לא הייתי מלונן על השופט.

אני רוצה גם להוסיף שיש תפיסות כאלה על ג’וד לפחות פעמיים במשחק וכל פעם אני צועק שפנדל ואז שאני רואה הילוכים חוזרים אני אומר ש"טוב זה גבולי אפשר לזרום עם השופט"

כשהוא אומר “רובם” הוא מתכוון ל"שוסאקו", אל תעלב.

את מי אתה מנסה לשכנע? זה שבמתכוון נשען על הזווית הפחות חד משמעית בשביל לצמצם את האירוע, או בשני שכדי לגבש דעה אם הייתה משיכה בחולצה נזקק לראות את כל המשחק במלואו.

לדעתי התפיסה בחולצה זה פנדל רואים את המשיכה בבירור,לצערי תפיסות כאלה הרבה פעמים זוכות להתעלמות מהשופטים.
אבל הבעיה שלי זה שיש פה כאלה שישר קופצים ומאשימים את ריאל בתשלום לשופטים או בלחץ על שופטים כאילו אצלנו במשחקים הכל ורוד,רק בשבוע שעבר לא הרחיקו לכם שחקן שעשה עבירה ששווה צהוב שני בודאות וריאל לא קיבלה פנדל ברור שהיה על ויניסיוס,אז בואו נרגיע עם כל ההאשמות והקונספירציות,השיפוט גרוע לכולם וכל שבוע קבוצה אחרת סובלת מזה ובשבוע שאחרי נהנית מזה,שחררו.
האש צריכה להיות מופנית כלפי השופטים שהם אנשים עלובים שמחפשים להראות שהם ״גברים״ מול כוכבים ומתעסקים יותר בניהול אגו וחינוך כוכבי כדורגל מאשר בשיפוט כדורגל.