השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

בתור אחד שבאמת לא חושב שריאל משלמת או קונספרציה מסובכת, אני בסה"כ רוצה שאוהדי ריאל יצאו מהפוזציה הכל כך ברורה שלהם פה ויגידו כן היה פנדל רות עבור. השופט והאר טעו (אני בא בטענות לואר יותר) זהו מה קשה בזה?

לבוא ולספר לי ובכל הכבוד סיפורים על 25 אחוז וזה גבולי ואני צריך לראות את כל המשחק.

אם זה היה הפוך וברצלונה היתה מנצחת בגלל שפאלמס לא היתה מקבלת כזה פנדל אני שם 1000 שקל שלא הייתי שומע כזו היתממות.

כמו שאני הייתי מספר לכם שהפנדלים נגד צלסי לא היו פנדלים… את זה גם בעוד 1000 שנה לא תשכחו

1000092436

רק כדי לחדד אותך… השני נזקק ליותר מתמונה כדי לראות אם אכן הייתה משיכה שמנעה משחקן להמשיך לשחק.

כבר מזמן שמתי לב לכך שכשאני מסתכל על אירוע, יש איזשהו אחוז לא נמוך ממני ששופט אותו לפי הבטן, למשל ספק עבירה על שחקן ריאל זה ברור עבירה, וספק דריכה על קוברסי זה לא קרה או שלא מכוון או עבירה קטנה שלא מחייבת פנדל. אם ההילוך החוזר לא חד משמעי- ברור שאני אמשיך להחזיק בעמדה המקורית, וכדי להודות שטעיתי, צריך להיות משהו שלם שפספסתי.
אתמול פספסתי את הדריכה בזמן אמת ולקח לי הרבה זמן להשתכנע (למרות שלא ברור אם בכוונה או לא). את המשיכה על ויקטור כבר לא ראיתי בשידור, ולכן היה לי יותר קל כנראה להסכים שהיתה כאן עבירה, והרושם שלי שזה הרבה מעבר ל 25% סיכוי שהמגן מנע מהחלוץ את הגישה לכדור בעזרת המשיכה ולכן לא ברור למה בואר לא התערבו.
בשורה התחתונה אני מאמין שכולנו יכולים לראות את אותו אירוע, מאותה זוית, ולהיות משוכנעים שקרו דברים אחרים ממה שהאחר ראה. זה לא שאני יודע שדרכו על קוברסי בכוונה, ולא רוצה להודות אלא שלדעתי לא רואים את זה מפורשות פלוס ההרגשה המקורית בה קבעתי לעצמי מה היה.

יש אלף תפיסות כאלה במאבק על הכדור, עבירות הדדיות.
פה אין מאבק, ומגן מושך בחולצה ומונע מהחלוץ להגיע לכדור. מושך בבירור כמו שניתן לראות בתמונה.
עדיין לא פנדל?

תגיד, כשויניסיוס קיבל פנדל על דריכה שהייתה הרבה אחרי ששחרר את הכדור, זה פנדל?
או שמידת הדריכה היא זאת שקובעת? אם כך, למה ביטלו לנו גול בגלל דריכה הרבה יותר קטנה של קונדה? את זה ואר בדק במיקרוסקופ.

מזה שאתה זוכר את שני המקרים, ומקרה קונדה היה למיטב זכרוני ממש מזמן (דריכה מחוץ לרחבה שביטלה מהלך של עוד כמה מסירות שהוביל לגול), שלא לדבר על צ’לסי (2012?), מלמד שאנחנו משקיעים עודף אנרגיה וגוררים תסכולים על מקרים מהעבר בהם הקבוצה קופחה.
כמובן שיש את זה בשני הצדדים, ואני כמו הרבה מאוהדי ריאל לא מתגאה למשל בערוץ הטלויזיה שמתבכיין על שריקות כאלה ואחרות של כל שופט שישפוט אותנו השבוע. מיותר ומביך.
אני כן אוהב שיש דרך לא ילדותית מידי לשחרר קיטור בפורום הזה, אבל כמו שנאמר הרבה פעמים למעלה זה לא המקום לשכנע כנראה, כי אנשים מתבצרים ולא נוטים להשתכנע.

יש תמונה של משיכת חולצה. זה היה חייב להיות פנדל. אין שום דבר ילדותי בטענה שקופחנו.
אם טיטי לא היה מתיחס בביטול לדריכה, לא הייתי מזכיר את הדריכה של קונדה.

למה אתה מגיב לי על ילדותיות ולא לטיטי?

אותי מרתיח חוסר אחידות של השופטים. העונה בארסה סובלת הרבה יותר מריאל, וזה עולה לנו בנקודות. אולי זה ישתנה, ואז אותו טיטי יתלונן שהשופטים לוקחים לו אליפות.
אני מנסה להיות אובייקטיבי. לפעמים אני מגן על החלטת שופט לרעת ברצלונה בפורום שלנו, כמו המקרה של באלדה. אבל אתמול שופט אשכרה גנב לנו נקודה אחת לפחות.

מתנצל אם הבנת את זה כהאשמה בילדותיות, כי התכוונתי למשהו אחר לגמרי- לזה שאנחנו זוכרים אירועים ספציפיים ממשחקים ישנים רק כי קופחנו בהם, ואת זה אני מניח שיש לכולם, וזו לא ילדותיות. ההבנה שלי היא שזה מיותר להתחפר בעבר ובאירועים שלא יגיעו לכס השיפוט שוב, ועדיין זה סוג של מרתיח גם אותי כשבאקראי אני נזכר בהם.
טיטי בעיני אוהב להוסיף פלפל לויכוחים.

זה לא אותו הדבר, למרות שאני לא זוכר מה היה עם ויניסיוס אני מניח שניסו לתקל אותו ואז דרכו עליו, פה שני שחקנים רצים ברחבה לכדור ואחד בטעות דורך על הרגל של השני, אין שום ניסיון לתיקול שום ניסיון לעשות עבירה.

זה כמו שאם מישהו יתפרץ לכביש משום מקום מול הרכב שלי ואדרוס אותו אצא זכאי ואם אני דורס מישהו במעבר חצייה אלך לכלא, בשני המצבים דרסתי מישהו.

אני הזכרתי אירועים מהעונה הזאת.
לא אני נזכרתי בצ’לסי.
יותר מזה, למרות שאני אוהד בארסה, אני זוכר גם אירועים בהם השופטים קיפחו את ריאל (קלאסיקו בעיקר). אני זוכר את סוארז בועט ברגל של ואראן כדי להבקיע גול, או הברך שפיקה נתן לרונלדו ולא נשרק פנדל. או אראוחו שומר על ויניסיוס בעיקר עם הידיים.
אני אולי לא אובייקטיבי, אבל אני לא עיוור.

אתה זוכר את הגול שביטלו בגלל הדריכה של קונדה? אני מניח שלא.
הוא הרים רגל כדי להשתלט על הכדור, וכשהנחית אותו דרך בטעות על קצה הנעל של המגן.
השופט לא ראה, אבל את זה ואר השכיל לבדוק. מה דעתך, זאת עבירה? שונה מהותית מהדריכה על קוברסי?

ואם החוקה אומרת שהדורס תמיד אשם? אז לא תיצא זכאי.
איך תרגיש אם תיצא אשם, אבל מישהו אחר על אותה עבירה יוצא זכאי כי השופט החליט שלא בא לו באותו היום?
זה מה שאני מרגיש בהקשר של הפנדלים.

וואיי וואיי טיטי… איזה חרטוט…

שנינו יודעים שבכדורגל הכוונה בקושי משפיעה על תוצאות השריקה. ראינו הרבה מקרים שהיה ברור שהשחקן הפוגע ממש ממש לא התכוון לעשות עבירה, ועדיין נשלח באדום ישיר לחדר ההלבשה.

זה לא בית משפט שבו צריך להוכיח כוונה, מדובר פה בעיקר על השאלה מה ישפיע על תוצאת המשחק ואיך. עבירה לא מכוונת לא מזכה במחילה, בטח לא כשהיא נעשית ברחבה ומובילה לפנדל (למען הסר ספק, לא ראיתי את המשחק אמש ואני לא מגיב על מה שהיה אתמול, אלא בכללי על הרעיון שבכדורגל זה מזיז לשופט את הביצה אם העבירה הייתה או לא הייתה מכוונת…)

לפי המתמטיקה הזאת משכתבים פה את החוקה מחדש. אבל רגע רגע אם זה ככה, מישהו יודע אם קובארסי התכוון להפיל את לוקאס וסקאז ברחבה? כי זה פותר לנו את כל המחלוקות אם היה מגע או שמא בעוד התחזות לרפרטואר.

לא זוכר, אבל אם אתה מנסה להוכיח לי שאין אחידות בשיפוט אל תתאמץ, אנחנו מסכימים.

לא ראיתי שחקן שהורחק על התנגשות, שני שחקנים רצים ומתנגשים אחד בשני, אז נשרוק עבירה לטובת מי שנפגע יותר ?

כי מתוך 4 (חולצה, מכנס, גרביים ונעליים) רק המכנסיים לבנים?

לא מבין מה יש להתדיין עם אנשים שטוענים שלא היה פה פנדל. במקרה הטוב זה חוסר הבנה בכדורגל או איזשהו חוסר חיבור למציאות, ובמקרה הרע מדובר פה בהטרלות מכוונות שנועדו לעצבן. מי שממשיך להתדיין עם אנשים שטוענים טענות כאלה הוא זה שאשם בדיון המביך הזה שהתפתח פה (חוץ מהחלק של דימיטרי וגולדי).

שקט פה אחרי הפנדל שריאל קיבלה.
כל מי שחשב שמשיכת חולצה של ויקטור היא לא פנדל, אני רוצה לשמוע את דעתו על הפנדל שקיבל רודיגר.

פנדל מאוד גבולי שהפעם נשרק, אבל פה המגן ממש מטומטם, השופט הזהיר אותו בפעם הראשונה, נתן לו צהוב בפעם השנייה והוא המשיך ועשה בדיוק אותן הדבר בפעם השלישית.

אז אותה עבירה היא פנדל רק בפעם השלישית?
זה ההסבר שלך למה רודיגר קיבל פנדל וויקטור לא?

איך הבנת את זה ? אמרתי פנדל גבולי שנשרק כפי שהרבה כאלה נשרקו או לא נשרקו.

אני רק ציינתי שהמגן מטומטם.

אה, עכשיו ראיתי שעל התפיסה של ויקטור כתבת “גבולי”, ורק על הדריכה על קוברסי “אין מה לדבר”.

אני שאלתי את אלה שטענו שהמשיכה של ויקטור היא לא פנדל, מה דעתם על הפנדל על רודיגר.

מה אתה רוצה? טיטי אמר 25%. הפעם זו הפעם מה-4 שכן שורקים. כי זו ריאל כמובן.