השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

פראן גרסיה בעט, לכן זה נבדל.

לא ראיתי את המשחק ולא ראיתי את המהלך, אני לא מגיב על זה אלא על החוק כמו שאני מכיר אותו:

אם שחקני בילבאו לא השתלטו על הכדור אז זה עדיין מיוחס למהלך האחרון של הקבוצה התוקפת, ולכן הנבדל עדיין תקף.

כנראה שהיה נבדל, אבל נשארת הפרשנות אם שחקני בילבאו שיחקו בכדור או רק ניסו להרחיק (שזה אומר ״לא השתלטו על הכדור״).

ושוב, לא ראיתי אז לא יודע אם הייתי חושב שהם כן או לא השתלטו על הכדור.
אבל כשכדור חוזר להתקפה משחקן הגנה שניסה להרחיק - זה לא מבטל נבדל.

לא מבין את הדיון הזה… הם לא ״ניסו להרחיק״, פשוט היה פינבול שפגע בשני שחקני הגנה. נבדל ברור של 200%, בלי דיון, ולכן גם היו על זה 0 עגול של מחאות מצד השחקנים. אני בהלם שהפרשנים של וואן התייחסו לזה בכלל.

לא שיחקו בכדור, הכדור הירוי פשוט פגע בשני שחקנים, הבעיה התחילה עם הפרשנים של one שלא מכירים את החוק ונמני שתמיד בטוח שמה שהוא אומר זה נכון.

אם שחקני ההגנה היו מנסים להרחיק זה היה מבטל את עמדת הנבדל והיו מאשרים.

ציטוט מעמוד הפייסבוק של @Raulito-7:

נשיא ה-CTA, שופט העבר מדינה קאנטלחו, מגיב על הסערה האחרונה - השיפוט המחפיר במשחק בין אספניול לריאל מדריד וכן התלונה שהגיש המועדון שלנו בעניין.

“אין לי במה להתבייש. לא הקולגות שלי (השופטים ושאר אנשי הגוף) ולא אני מושחתים. …
אני מאוד ברור לגבי המקרה האחרון. השופט במשחק ועוזרו ב-VAR לא ראו את מה שכל העולם ראה.”

זאת בדיוק הסיבה לבקש דין וחשבון ולאתגר את הגוף הזה. אף אחד (שפוי) לא חושב שיש פה שחיתות - פשוט רמה מקצועית מאוד נמוכה.

מאוד מעניין לדעת טכנית מה הלך בואר, כי נשמע שהם פספסו את זה.
לא ברור איך הם לא בחנו מחדש אירוע כזה, כשהמשחק בעצירה, אמבפה מתפתל מכאבים ואנצ’לוטי צורח להם מהספסל שזה אדום.

אז אני לא שפוי וגאה בזה, הגופים האלו מלאים בשחיתות. וזה לא קשור לברצלונה או מדריד. הם פשוט גופים רקובים.

למה אפשר להאמין שפיפא ואופ"א מושחתים אבל הגופים שכפופים אליהם לא?

וזה לא קשור לריאל או ברצלונה אז בבקשה לא להתחיל עם זה.

כי קשה לי להאמין שהאנשים הקטנים שיושבים מול מסך ייקחו חלק בדבר כזה.

אני מדבר על אלו שעומדים בראש הגופים האלו.

אדום אחד על פאול נגד ריאל וכל הליגה משתגעת על הואר. איפה הייתם להטיל ספק על השפיץ של לבה או על פנדל על פאו או קונדה?

אני לא חושב שכל הליגה ‘משתגעת’ ממה שקרה. יש קבוצות שמתעלמות וזה בסדר גמור, נניח אתלטיקו מדריד - שמעתם מה דייגו סימאונה אמר? ריאל מדריד עשתה את הפעולה “החמורה”, את “הרעש” או את “הצעד קדימה” אם תרצו בדמות המכתב הזה שהמועדון שלח. אם קבוצה כמו חטאפה או אוססונה היו כותבות מכתב כמובן שהיה לזה פחוד הד. אבל זה בעיקר מקבל מימדים גדולים בכלי התקשורת במדריד. בתקשורת הברסאית (אני גולש במונדו דפורטיבו, לא ב-‘ספורט’) - מביטים על זה יותר בגיחוך מהצד.

זה כמובן די משעשע ששופטים גרועים מאוד מתחילת שנות ה-2000 הם אלה שצריכים לנהל את מה שקורה כאן, אבל זה כבר לדיון אחר…

מארקה עם כתבה על שכר השופטים
בשביל אנשים רגילים, הם מרוויחים לא רע בכלל.
הרחקה משיפוט פוגעת להם בהכנסה.

ליגה של בכיינים.

לא ראיתי את נשיא את׳ או לאפורטה מרחיקים שופטים בגלל אדום ותוקפים אותם, אבל בסדר. זה מאוזן, כולם אוכלים חרא.

זה מה שיש, תצטרך לדעת להתמודד עם זה.
מאוד מצחיק אותי שאוהדי ברצלונה ממשיכים להתלונן על השיפוט למרות פרשת נגרירה, ולמרות 10001 מצבים שהם קיבלו בהם פריוולגיה.
השיפוט בספרד גרוע זו עובדה, כולם סובלים זה עוד עובדה; זה שאתה מנסה לייצר פה סיפור של שחיתות לטובת ריאל זה סרט שלך כבר.

כן קיבלו פריווילגיה זה למה לקחו לנו אליפות עם פסילת שער חוקי. כל אוהד ריאל למד שתי מילים וחוגג עליהם, פרשת נגרירה. מזל שיש פלורנטינו שהוא איש כזה חזק, יכול להשעות שופטים ואף אחד לא יחקור אותו.

עושה רושם שלכם קשה להתמודד עם זה. קצת איבדתם את זה בגלל אדום שלא נשלף.

מרגיש לי שאני חייב לומר: די כבר!
לנו כאוהדים מותר ואפילו רצוי לקטר על טעויות שיפוט, והן קורות כל הזמן, וימשיכו לקרות. חבל שבליגה הספרדית הן קורות בתדירות גבוהה, והמנגנון צריך לעשות חושבין איך לתקן.
אבל גם ברמת המועדון באופן רשמי, לשלוח מכתב כזה נראה רק צעד אחרון שעושים אם וכאשר כלו הקיצים. אנחנו לדעתי רחוקים משם. אני כבר לא מדבר על ערוץ הטלוויזיה שכל הזמן עושה פריוויו לשופט שנבחר למשחק הקרוב, ומלמד אותו בעדינות מה עשה רע בעברו נגד ריאל כדי לנסות ליישר אותו ואולי לקבל קצת אהדה ממנו למשחק הקרוב. זה בוודאי לא התפקיד של הערוץ, לא ראוי ולא מכובד למועדון, מביך לאוהדים ועוזר לכולם להתחבא מאחורי תירוצים אפשריים לכל כשלון אם יהיה.
אותי מביך שכל הבעיות בהתנהלות וההחלטות השגויות בקשר לרכש, בין אם לפני העונה ובין אם בחלון ינואר, הפציעות חלקפ מחוסר מזל אבל לא מעט עקב עומסים לא הגיוניים בשל מחסור בסגל ואי ביצוע רוטציות נשארות בצל, כאילו הדאגה הכי גדולה של המועדון היא הכרטיס האדום שלא נשלף או גם הקיפוח של ויני בפרס שחקן השנה שכבייכול מקפח את כל הקבוצה. הרי ברור שהתמקדות בכל הסיבות שלא בשליטת המועדון רק שואבות מהמועדון אנרגיות לערוצים לא הכרחיים ולוקחים את המיקוד מדרך הפעולה הרצויה

האוהדים יכולים להתווכח כל היום מי בכיין ומי מושחת ולמי יש קונספירציה טובה יותר, זה מיותר, אבל לאוהדים מותר.

אם ננתק רגע את המקרה שנהייה הקש ששבר את גב הגמל (אולי), כולנו מבינים, אחרי קילוף הציניות והויכוחים, שהשיפוט בספרד גרוע בצורה קיצונית, כולם סובלים מזה ועושה רושם שאף אחד לא עושה עם זה משהו, זה מעצבן את כולנו, טעויות חוזרות כל משחק בכל מחזור וכולם מתנהגים כאילו הכל בסדר.

פלורנטינו, בהיותו פלורנטינו, החליט לעשות משהו.
כן, הוא מגיע ממקום של נשיא ריאל מדריד מדריד (שגם היא נדפקת מאותו שיפוט לפעמים), אבל לפוצץ את האירוע הזה של השיפוט בספרד, לדרוש הקלטות, לגרום להם להבין שטעויות כאלה (לכל קבוצה) זה לא עניין של להוציא הודעה אחרי המשחק “כן, טעינו”, אלא שהם צריכים לתגמל/להעניש שופטים, להתייעל, להתמקצע!! להפוך שקופים יותר, ולדאוג לא לטעות כל הזמן!

בסוף, הליגה אמורה להרוויח משיפוט טוב ואמין יותר

אוי התמימות.

פלורנטינו לא באמת מעוניין “לתקן” את השיפוט בספרד. אחרת היה נוקט דרך אחרת לגמרי - היה מאגד קבוצות נוספות ומועדונים נוספים ביחד איתו לתלונה רשמית משותפת, אוסף רשימה מסודרת של כל הטעויות האינסופיות שהשופטים הספרדים עשו לאורך העונה (או העונות), ואיך הן פגעו במועדונים השונים ובחוויית הצפייה של האוהדים, ודורש תיקון אמיתי ויסודי של המערכת, לרווחת כולם.

בפועל, פלורנטינו משחרר את המכתב החד צדדי הזה, שמדבר על כאילו הטייה מובנית נגד ריאל בלבד, בליווי של קול זעקה מתוזמר ומתוזמן של כל השופרות, כדי להשיג שני דברים בעיקר:

1. שיטת מצליח - במקרה הטוב המערכת תנסה להתגונן ולכן תיתן יותר שריקות לטובת ריאל כדי להראות שהיא לא באמת נגד ריאל, במקרה הגרוע שום-דבר לא ישתנה (הרי השופטים הספרדים לא יעזו להתנקל ו"להתנקם" בריאל על המכתב, עכשיו כשיש כ"כ הרבה פוקוס תקשורתי וציבורי על הסוגייה). אין מה להפסיד כאן.
  2. ספין תקשורתי - כולם, כולל התקשורת, האוהדים וכו’, מתעסקים עכשיו בשיפוט, במקום להתעסק בכשלים הניהוליים האמיתיים והחשובים של המועדון עצמו - זה שהגענו לאמצע פברואר עם בקושי חצי בלם מתפקד, זה ששחקנים שלנו נפצעים ונופלים כמו זבובים אחד אחרי השני, זה שאנחנו משחקים מזוויע רוב הזמן, למרות אחד הסגלים היקרים בהיסטוריה שלנו, זה שאנחנו עלולים למצוא את עצמנו לראשונה בהיסטוריה שלנו מודחים לפני שלב שמינית הגמר בצ’מפיונס, ועוד ועוד. אם מתעסקים בשיפוט, זה אומר שפחות מתעסקים בכל מה שפחות נוח למועדון להתעסק בו.
    בהקשר הזה, לגבי האמירה הזאת:

זה לא באג, זה פיצ’ר.
וכאמור - זה לא גוזל יותר מידיי מהמועדון, ולעומת זאת ה"רווח" הפוטנציאלי גדול.

זה א"ב של ביבי/כל פוליטיקאי.

דווקא נראה שמאז הואר ההחלטות יותר אתכם.

פלורנטינו פשוט בכיין שרוצה להפעיל לחץ על שופטים ומשתמש בכוח שלו. אני חושב שאתם לא מבינים כמה הבחור הזה חזק, ואיך ה״בכי״ שלו יכול להשפיע על החלטות שופטים.

Asi, Asi.