אני אישית לא גדלתי ברחובות דרום לונדון, לא יודע מה מקובל שם או לא, אני רק יש לי אוזניים מתפקדות וצופה המון בכדורגל אנגלי, אין משחק שלא שומעים את הפאק אוף כמה וכמה פעמים, גם כלפי שופטים, זה מה שאני יודע.
לא טוען שזאת לא מילה גסה, רק שבכדורגל במיוחד האנגלי זה מאוד מקובל ולא מענישים על זה, אפילו השופטים משתמשים בזה לא מעט.
לא מבין איך כולנו לא מתרעמים על כך שהפכו לנו את המשחק לכזה של קוקסינלים עם פולטיקלי קורקט.
אני מתגעגע לכדורגל של פעם, עם האמוציות, המלחמה, יריקת דם על המגרש. אז אמרו לשופט ״לך תזדיין״. אוי אוי אוי, רק שלא ימות מזה.
זה משחק כדורגל לא אולם בית משפט. על זה מרחיקים שחקן?
אני אישית לא זוכר יותר מדי מקרים כאלה לאורך ההיסטוריה.
בכללי, אנסו לנו את המשחק.
קודם הואר שלא נותן לך לחגוג שערים, במקביל להתמסחרות ולכסף הערבי שהורס פה כל חלקה טובה, לו״ז משחקים פופוליסטי ורצחני ומתן כוח-יתר לשופטים (שלי באופן אישי יש תזה שהם קנאים, כי אני סבור שמרביתם הם אנשים שנכשלו בדרך להיות כדורגלנים).
לא יודע, אני גדלתי על המשחק של תחילת שנות ה-2000. כל קלאסיקו זאת מלחמת עולם. שלא נדבר על הסריה א׳ והפרמיירליג. ועכשיו השופטים המפגרים והנרקסיסטים בספרד מקבלים כוח לזמבר שחקנים בגלל שהשפה שלהם לא חינוכית לטעמם. יאללה יאללה, Fuck off. תנו לי לראות כדורגל.
אני לא מכיר את התופעה, אבל כנראה שאתה רואה יותר כדורגל אנגלי ממני.
מצד שני, סטיב טוען שזה לא המצב - והוא אנגלי+ רואה הרבה מאוד כדורגל. אני נוטה להאמין לו.
שופט העבר פרז בורול ממארקה הצדיק את כל ההחלטות של השופט מלרו לופז מהמשחק של בארסה-ראיו.
זה מארקה, כן? לא תקשורת קטאלונית.
השער של ראיו נפסל בגלל חסימה של נטקה על איניגו בצדק.
הפנדל ניתן לבארסה בצדק כי סיס מחזיק את איניגו בכוח ובהמשכיות.
הפנדל שלא נשרק לחובת פורט גם הוא מוצדק, כי
“The rules do not use the word grab. They talk about holding or exerting force, preventing play or finishing… It is the difference between the shirt grabbed by Héctor Fort in the 13th minute and the intensity and force in the tackle on Iñigo Martínez ,” said Pérez Burrull
המקרה האחרון היה נראה לי כמו פנדל ברור, אבל אולי החוקים הם כמו שהוא אומר. אין לי זמן וחשק לפתוח דיון על זה, אבל אתם מוזמנים לצטט את החוקה ולבדוק אם הוא צודק.
גם אם הוא צודק אני לא אוהב את ההבחנה הזאת כי היא מאוד תלויה בשיקול דעת ולא חד משמעית והיא מקום בו יכולה לקרות חוסר אחידות. הפעם זה הלך לטובתינו וקרו מספיק מקרים שהחוסר אחידות הלך נגדינו. אני לא רוצה שהחוסר אחידות הזה ימשיך להיות הגורם המשפיע בליגה הזאת.
ברור שאנחנו רוצים אחידות.
אבל אם הוא צודק, החוקה עוד יותר מעורפלת ממה שחשבתי, ומה שברור לאחד ממש לא ברור לאחר. כאילו, הכל ניתן לשיקול הדעת של השופט.
לי זה חדש. הייתי בטוח שעבירות כמו תפיסה בחולצה או דריכה מוגדרות יותר טוב.
סתם שאלה שחשבתי עליה מזמן אבל עכשיו היא מרגישה לי רלוונטית (עקב מילאן-פיינורד כמובן). למה בעידן ה-VAR מוציאים צהוב על התחזות?, לפני ה-VAR זה היה מובן כי הוא מנסה להפיל את השופט, אבל עכשיו שיש וידאו ושופטי וידאו שצופים בשידורים חוזרים בשביל מה צריך את הצהוב?, שפשוט שופטי הוידאו ישנו את ההחלטה אם הם רואים התחזות. מרגיש לי כמו חוק שנטו מונע מאגו ובשביל להאדיר את השופטים. מיותר לציין שבהתקיים החוק אז ההרחקה של תיאו מוצדקת והוא יצא אידיוט שעלול לעלות למילאן בהדחה. ועדיין… חוק מיותר.
אתה רציני? מבחינתי להיפך - דווקא עכשיו שיש ואר והרבה יותר קל לזהות האם מדובר בהתחזות או לא, אז אפשר וצריך להחמיר את הענישה, לא להקל אותה. לדוגמה - להעניש את השחקן המתחזה במה שהוא ניסה להשיג בעצמו - ניסית לסחוט פנדל בתואנות שווא? תחטוף פנדל בעצמך בצד השני.
מבחינתי, הסיבה היחידה מלכתחילה לא לעשות את זה, זה בגלל הסיכוי הגבוה מידיי ששופט יטעה ויעניש “חפים מפשע” שלא באמת התחזו. עכשיו שיש ואר, ואפשר לשלול בקלות את החפים מפשע - אפשר להחמיר את הענישה סוף-סוף.
התחזויות זה מסריח, זה תוקע את המשחק (גם לטובת טיפול ב"פצוע" וגם כדי לברר עד הסוף את האירוע), לא חלק מהמשחק, וגורם לקרינג’ לא נורמלי בתור צופה ספורט לראות את זה - גם בלייב, ובטח בשידורים חוזרים איטיים. עוד יותר כשזה שחקן מהקבוצה שלי.
מצטער, לא מסכים. היום ניתן לזהות התחזות בקלות.
את הפתרון לבעיות (המוצדקות לחלוטין) שהעלת צריך לפתור ברמת המאקרו ולא המיקרו.
ברגע שאין לאותם מתחזים מה להרוויח (דהיינו פנדל) אז מבחינתי אין גם משמעות למעשים שלהם. מבחינתי שכל שחקן יעשה ניימאר ויתגלגל על הדשא.
הפתרון לבזבוזי הזמן שהעלת חייב להיות בתוספת זמן ראויה. כמו שראינו במונדיאל.
בנוגע לאטרקטיביות הכדורגל, זה כבר הליגה יכולה לפתור בקלות בעזרת תגמולים כספיים לקבוצות.
שלא תהיה טעות, אני לגמרי סובל מאותם בעיות שאתה סובל. אבל אני לא רואה איך הצהוב להתחזות פותר משהו.
קבוצות מבזבזות זמן גם בלי לסחוט פנדל (וכמה זה כבר קורה במשחק) ולרוב אותם קבוצות ישחקו כדורגל ציני ומכוער בלי שום ניסיון להגיע בכלל לרחבת היריב.
צריך לבטל צהוב על התחזות. צריך לבטל צהוב על “התגרות”. צריך לבטל צהוב על קללות. צריך לבטל צהוב על הורדת חולצה.
הפכו את הכרטיס הצהוב לדרך לחנך את השחקנים, וזה מסריח. צהובים ואדומים צריכים להיות רק על פגיעות בשחקנים יריבים, ודווקא שם צריך להחמיר עם הענישה כי נראה שלהיכנס לשחקן ברגל בכוונה זה ממש סבבה.
עם בזבוזי זמן צריך להתמודד אכן רק דרך עצירת שעון. בכדורסל זה עובד יופי.