אני לא מצדיק שום דבר… אם כבר את השופט שאם החליט שג’וד קילל אותו אז האדום הגיוני.
אבל הקונטקסט של הביטוי הזה הוא אכן כמו יאללה יאללה… זה לא כזה וולגארי בעיני, בטח לעומת מה שקורה ברגיל במגרשים.
אני לא מצדיק שום דבר… אם כבר את השופט שאם החליט שג’וד קילל אותו אז האדום הגיוני.
אבל הקונטקסט של הביטוי הזה הוא אכן כמו יאללה יאללה… זה לא כזה וולגארי בעיני, בטח לעומת מה שקורה ברגיל במגרשים.
התגובה הראשונה שלך עם ה"למדתי עם אנגלים" היתה יותר משכנעת מ"יש לי בגרות באנגלית".
ואני לא מאמין שעשיתי את זה, כי באמת כנראה משעמם לי, ותהיה בטוח שהוא צחק עליי ללא סוף, אבל אשכרה כתבתי לבעלה של בת דודה שלי, שנולד במנצ’סטר, גר בלונדון ב-15 השנים האחרונות ואוהד כדורגל מושבע (יונייטד, מסכן). רוצה לנחש מה הוא ענה לי?
אני מצטט להנאתך:
“Should be a booking 90% of the time”
ולא, שחקנים לא מסתובבים בפרמייר ליג ואומרים fuck off לשופטים להנאתם בלי לקבל בראש.
רוצה צילום מסך? לדבר איתו בטלפון? שאנסה להשיג את המלך צ’ארלס?
נראה שיש פה מישהו פתטי, אבל אני חושש שזה לא אני
א’ זה ממש לא מקביל לזה, אין לי מושג למה ועל סמך מה כולכם החלטתם את זה בלי שום בסיס.
ב’ אני אפילו לא מתווכח שיש הקשרים בהם זה הגיוני - במשחק כדורגל עם חברים בשכונה אתה לחלוטין יכול להגיד "לך תזדיין יא זבל\מאניייק\חלאה ולקבל בתגובה צחוק. גם באנגליה. אתה יכול להגיד את זה לבוס שלך? לאבא שלך? גם לא לשופט.
אתה מורה לאנגלית וגאון הדור שלך, כל הכבוד.
רק שיש משהו שנקרא חוכמת רחוב, מה שכנראה אין לך.
גוד בעצמו אמר שהוא אומר את המשפט הזה מגיל 17, טיטי אומר לך שבכל משחק באנגליה אתה שומע את זה 17 פעם ואתה עדיין מתווכח על משמעות המילה במילון.
בחיאת חלאס, השיפוט בספרד מחורבן, הבעיה של אוהדי ברצלונה היא שהם לא מוכנים לקבל את זה שזה רע לכל הצדדים.
כי אתה וטיטי גדלתם ברחובות דרום לונדון ויודעים בדיוק מה מקובל שם ומה לא?
אני רואה לא מעט משחקים בליגה האנגלית ולא שמתי לב לתופעה הזו. סטיב, אותו ציטטתי, רואה את רוב המשחקים ולא מכיר אותה.
השיפוט בספרד מזעזע, אני לא מתווכח על זה לדקה. אני אפילו לא מתווכח על זה שהוא דפק את ריאל לא פעם ולא פעמיים. אני כן מתווכח על זה שהוא, עד מאוד לאחרונה, היה רע לכל הצדדים בצורה זהה, ונתוני כרטיסים ופנדלים של העשור האחרון מגבים את הטענה הזו.
מאז שפרז, וזה מאוד מפתיע אותי ולא מתאים לו, כי הוא חכם מאוד ובעבר גם היה לו קלאס, התלכלך עם השופטים בספרד, נראה שזה מתחיל להתאזן. האם זה יישאר ככה? נחיה ונראה.
לייק
וזה בדיוק הנקודה שכתבתי בפורום ברצלונה. אף פעם לא האשמתי את ריאל מדריד בשיחוד שופטים או הפלתי עליה את האחריות.
יש בספרד גוף מושחת ורקוב שעסוק בלהרוס את הליגה. וזה ההתאחדות הספרדית והגוף השני שאני לא זוכר את שמו. שתי הגופים אני מתכון.
אנשים חושבים שפיפא ואופא הם גופים רקובים אבל שמנסים לרמוז להם שיכול להיות שגם הגופים שקשורים אליהם רקובים זה לא יכול להיות… מה פתאום.
אבל זה עד שהקבוצה שלהם טיפה נפגעת מהשיפוט…
חששתי שזה קצת לא ברור אז תיקנתי לך
בכל מקרה אתם נובחים על העץ הלא נכון
הוא קילל, יש סיבה שהמילה פאק מצונזרת תמיד, וזה לא כי הצליל של הביפ כל כך מצחיק
אפשר לטעון שזה מגוחך ששופט מוציא כרטיס לשחקן שמקלל אותו - אני למשל טוען זאת
אפשר לטעון (עם נטל הוכחה מסוים) שזה חריג ששופט מוציא כרטיס לשחקן שמקלל אותו
אבל אי אפשר לטעון שהוא לא קילל
מצחיק, כי:
אל תסמוך על הצ’אט. אני יודע, אני מתעסק בתוכן למחייתי וצריך לנזוף באלו שמנסים לעשות את זה.
מה חריג ששופט מוציא כרטיס לשחקן שמקלל אותו?
אם הם רוצים להוכיח את הטיעון הזה, שיביאו תקדימים לזה ששופטים מזהים ששחקנים עומדים מול הפנים שלהם מקללים אותם אבל השופטים בוחרים להתעלם מזה.
זה התחלה של טיעון פוטנציאלי
הבעיה שאותו שחקן כבר קילל גם השנה וגם שנה שעברה שופטים בספרד אבל יצא מזה בזול. זה מה שמפתיע אותם. שפעם אחת הוא אשכרה שילם מחיר על זה.
מכל התלונות על השיפוט באותו משחק הם נדבקים להחלטה היחידה שלשופט יש הצדקה מהחוקה.
שפליק קיבל אדום על תנועת יד לעבר השופט אף אחד מהם לא צייץ
אני גם נוטה לחשוב שזה לא חריג, או לכל הפחות - משהו שבברצלונה רגילים לראות
לכן בדיוק כתבתי שנטל ההוכחה על מי שרוצה לטעון שזה חריג
תוך כדי כתיבה נזכרתי בדוגמה של טמבלה שקיבל אדום על דיבורים והשחקנים שלנו ניסו להסביר לשופט שהוא אפילו לא יודע לדבר ספרדית… איזה שחקן מרגש, געגועים
תמיד אמרו שברוסיה נכנסים לכלא על זה שנתפסת לא על זה שגנבת…
לבילנגהאם מגיע אדום כי הוא מספיק טיפש לסנן מילים ליד שופט ספרדי נפוח מאגו. לא בגלל הקללה בגלל הטיפשות.
צודק לא ראיתי שהמקור שלו היה המארקה…
אני מבקש נתונים רשמיים של הלה ליגה ובדרך כלל המקור שלו הוא statmuse וזה מדוייק.
בכל מקרה ללה ליגה יש נתונים על פנדלים שהובקעו רק…
מוכן לשתף איזה נתונים יש לך שתומכים בטענה שלך?
אפשר רק לדפדף פה בין עונות ואין נתון אחוד, אבל אם תדפדף בעשור האחרון (כמו שעשיתי עכשיו, זה נראה לי דיי ברור) - LaLiga - Penalties received
לא בהכרח חושב שזה אמין, אבל זה עוד נתון:
גם בחזית הכרטיסים, אם גוללים על העשור האחרון, הנתונים דיי ברורים: https://www.transfermarkt.com/laliga/fairnesstabelle/wettbewerb/ES1/plus/?saison_id=ges
לצערי לא מצאתי כאמור מקור אחוד אז צריך לעבור עונה עונה.
מה בעצם קורה פה? מנהלים דיון האם מותר לשחקנים לקלל שופט? באמת?
לא בדיוק.
הדיון (פה ובתקשורת הספרדית) האם מה שהוא אמר זו קללה.
האם fuck זו קללה? הטמטום התאבד?
זו הטענה המרכזית למי שטוען שזו לא קללה:
נכון/לא נכון, לא אני האיש לשפוט.
אבל על זה הדיון.