השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

שמע, אני כותב בפורומים 20 שנה. אני ליטרלי עבדתי בעבודה ששילמה לי כסף בגלל ההבנה שלי בכדורגל. לא אתה ולא אף טרול פה יכולים להגיד לי שאין לי מושג.

תכתבו על כדורגל אני אגיב על כדורגל. תכתבו דברים מטומטמים כמו ״מותר לקלל שופטים כי הם טועים״ ואני אצחק עליכם. לפחות אני מגיב לכם, אוהדי ברסה בחלקם הגדול כמעט התייאשו והלכו מפה לגמריי. אתם צריכים להודות לי, הם שמחים שאני פה :heart:

נ.ב
ראיתי שוב את הפאול על ויני, ולדעתי היה שם פנדל.

מעלה פה שוב את הטיפ המועיל הזה למי שפספס.

אבל שוב, fuck off זאת לא קללה, להגיד לשופט או לקוון לך לעזאזל זה סיבה לכרטיס אדום?
בחייאת תפסיקו להיתמם, אם כל שופט ייתן על fuckoff כרטיס אדום בליגה האנגלית לא יהיה להם משחקים לשפוט…

כן, fuck זה ברכה. כל שחקן שיגיד לשופט ״לך לעזאזל״ צריך להיות מורחק. חד משמעית.

אתה שוכח שזה לא הפעם הראשונה שלו.

זה שאתה מיתמם עם FUCK OFF לעינים של השופט זה משהו אחר.

אם בלינגאם היה באמצע המגרש ולא ליד השופט וצועק סתם פאק אוף אתה צודק וזה היה המקרה של שבוע שעבר שהוא צעק לאויר ואפשר היה להחליק את זה השבוע הוא אמר את זה לשופט… בכלל , השופטים יבואו ויגידו לך שהוא העלה את המדרגה משבוע שעבר כי שבוע שעבר התעלמו מהקללה שלו. הוא גרם נזק לאנשים כמוני שחושבים ששופטים צריכים להוריד את האגו שלהם .

שוב, שאני כותב שהשופט צריך להיות ליברל אני אומר את זה בניגוד למה שחוקה אומרת. החוקה במפורש אומרת ששופט צריך להרחיק שחקנים במצבים כאלו… אתה בא בטענות לשופט שמקיים את החוקה.

זה אותו דבר הפנדלים שחטפתם בשבועייים האחרונים, אפשר לעשות דיון לשנות את החוקה כי זה לא צודק אבל לפי החוקה זה פנדלים. לא השופט אשם בזה.

א. השיפוט בספרד הוא נוראי, לא אחיד, מעודד הצגות (מהסוג השלילי כמובן) ומשחק מלוכלך ומסוכן, ובעיקר בעיקר - הוא שחצני, דואג בעיקר לעצמו, להאדרה עצמית (כאילו מישהו אי פעם שילם כרטיס כדי לראות את השופט) והרבה פחות לשחקנים ולקבוצות, ולא פתוח לשום ביקורת ושיפור. כ-ו-ל-נ-ו יודעים את זה, וגם נכווינו מזה, במשך שנים כבר.
הכי מצחיק/עצוב - לראות שמי אחראים על השיפוט היום, על הניהול שלו ועל הביקורת עליו - אלה אותם שופטים כושלים וגרועים לא פחות, שאנחנו זוכרים היטב מראשית המילניום.

ב. לאור זאת, הניסיון של חלק מהאוהדים כאן לגמד ולהגחיך את הטענות של הצד השני כנגד השיפוט, כאילו לא כולנו מתלוננים כבר שנים על השיפוט - הוא מגוחך, לא אמין וחסר יושרה פנימית. שמחה לאיד על זה שהיריבה סובלת מטעויות שיפוט היא מובנת (גם אם לא קונסטרוקטיבית), אבל כשמנסים לדבר עניינית על מקרים, הייתי מצפה שאנשים ידעו לנקות את הרצון שלהם להפסד של היריבה, ולהסתכל נטו על המקרה שמולם.

ג. הסתייגות אחת מבחינתי לנ"ל - טענות על קונספירציות מכוונות למכירת האליפות לטובת קבוצה אחת (לשני הצדדים). עם זאת, אין שום צורך בטענות על קונספירציות, כדי לומר ששופטים ששומעים את הנשיא הגדול של ריאל מדריד יורד עליהם אישית בצורה פומבית - ינטרו טינה, וזה ישפיע על חוש השיפוט שלהם.

ד. עניינית - אני מסתכל על כל ההחלטות הגדולות שנשרקו (נגדנו או בעדנו), ולא רואה טעויות גדולות. יש החלטות שאולי-אולי היה אפשר להחליט אחרת, החוקה מעצבנת ולא מתואמת למציאות הנוכחית, אבל אין כמעט טעויות גדולות באמת. ככה זה לרוב בעידן הוואר, ברוך השם.
מרבית העצבים המוצדקים (בעיניי), היא על השריקות ה"קטנות", שמייצרים ומעודדים משחק מגעיל לצפייה, כאמור.

ה. כפי שנאמר כאן כבר ע"י יוני, כמדומני - כל האוהדים אוהבים לבכות על שיפוט. כידוע, ובניגוד אולי למה שחלקנו היינו רוצים לחשוב על עצמנו - אהדה לקבוצה היא שרירותית לגמרי, ולא מעידה שום-דבר על האוהד. מכיוון שכך, המחשבה כאילו קבוצת אוהדים אחת שונה באופן מהותי מהשנייה, כאשר החלוקה בין שתי קבוצות האוהדים נעשתה באופן אקראי לחלוטין - היא מצחיקה.
אני יודע שנאמר כאן אחרת לא פעם ע"י מנהלים ומשתמשים מוערכים מהצד המדרידאי, אבל אני אישית לא מסכים עם זה.

ו. שני הדברים המרכזיים (שהם בעצם עניין אחד), שלא לומר היחידים, שאכן עשויים להשפיע על התנהגות אופיינית של מחנה אוהדים, הם: 1. אהדה של קבוצה גדולה, לעומת אהדה של קבוצה קטנה. 2. קבוצה שנמצאת בתקופה טובה לעומת קבוצה שנמצאת במשבר. כל השאר זה רעש.
נכון שאנחנו אוהבים להקניט אחד את השני שבעצם הצד השני אוהד קבוצה קטנה, אבל האמת היא כמובן שבסוף בסוף כולנו כאן אוהדים קבוצות גדולות ומצליחות, אולי הגדולות ביותר בעולם. ולכן אנחנו נשארים עם הגורם השני, וזה אכן ברור ביותר:

• בתחילה העשור הקודם, כשריאל הצליחה פחות מבארסה, וגם ביחס לעצמה - נשמעו פתאום הרבה יותר טענות כנגד השיפוט.
  • בשנים האחרונות, כשבארסה הצליחה הרבה פחות מריאל, וגם ביחס למה שהיא התרגלה מעצמה - פתאום הטענות כנגד השיפוט הגיעו מהכיוון שלה.
  • אפילו בקנה מידה קטן יותר - בתחילת השנה הזאת, כשבארסה רצה והצליחה - לא שמענו כמעט מילה על השיפוט. פתאום נקלעה למשבר - והשופטים הם אלה שגוזלים את האליפות מבארסה. וכנ"ל בצד השני - ריאל ניצחה וניצחה ותפסה את המקום הראשון - הכול בסדר. פתאום כמה משחקים ברצף של איבודי נקודות - השיפוט האשם הבלעדי. אני אגיד יותר מזה - כמה החמצות פחות של ויני ואמבפה, באותם משחקים בדיוק (כלומר, שהמשחקים היו מתנהלים באותו אופן בדיוק, כולל כל החלטות השיפוט) - ואני בטוח שהיינו מדברים הרבה הרבה פחות על השיפוט. עד וכולל פלורנטינו עצמו.

מה שמגוחך וחסר יושרה פנימית זה שדריכה על שחקן פתאום זה לא פאול וקללות לשופט זה לגיטימי.

רק… שזו כן קללה. זה לא ‘לך לעזאזל’, זה זדיין מפה. תכף תסביר שmotherfucker זה בעצם להגיד למישהו שהוא ממש מחבב את אמא שלו.

וואי וואי, אני מפחד לכתוב מכל המתח כאן!

מתנצל בפני אחי המדרידיסטים, אבל אני לא יכול להיקרע מצחוק לבד - זה הסירטון שקפץ לי מעט זמן לפני האדום של ג’וד:

הסרטון מהלל את החוכמה של ג’וד בכך שהוא מקלל באנגלית בספרד ובספרדית בצ’מפיונס ליג :rofl:

נקודה 2 נובעת מכך שהאפקט השולי של טעות בהינתן ניצחון הוא 0.
אבל יכול להיות גם כיוון הפוך: אוהדי קבוצה שגם ככה נמצאים באווירת “לא מגיע לנו” יכולים לשחרר מדיוני שיפוט לכאן או לכאן, זו התחושה שלי עם מכבי חיפה לאחרונה.

אני חושב שהאיומים בפירוק הפורום על בסיס דיוני שיפוט מגיעים כתוצאה מסמיכות במצב הנקודות והמשמעות של הכרעה לכאן או לכאן, בהיעדר מדיניות עקבית זה עניין סטטיסטי עד שניתקל במקרה קצה.

היום זה לקלל את השופט, אתמול זו היתה נגיעת יד לא מכוונת ומחר זה יהיה עבירה אחרי שלשחקן התקפה כבר לא היה סיכוי לעשות משהו.

התחום מתנהל כמו משפט שדה למרות שיש לנו את האמצעים לעשות משפט דטרמיניסטי והוגן ברמת האפסילון. כל עוד אף אחד לא יודע מה החוק האכיפה שרירותית/בררנית, וגם אם השופט עצמו יודע לנתק את הרגשות האישיים שלו בסיטואציה (as if) הגבול בפועל נקבע לפי מצב הרוח.

אמרתי את זה בדיון המשחק ואגיד גם פה. אני לא זוכר שיפוט כזה מעולם במשחקים של ריאל. זה הרגיש כמו לראות את בארסה חטאפה בכל הנוגע לשריקות “קטנות” ואני כן חושב שהחזית של פרז עם השיפוט העלתה מדרגה. השיפוט תמיד היה גרוע, אבל הוא באמת הייתה לו אפס סובלנות לדיבורים.

זה תלוי על איזה מדינה אתה מדבר, באנגליה Fuck off זה בדיוק כמו לך לעזאזל, למדתי עם הרבה בריטים אז אני יודע על מה אני מדבר.

חבר, אני מורה לאנגלית לשעבר, מנהל צוות תוכן באנגלית בהווה, בנוסף לזה שיש לי משפחה בבריטניה איתה גדלתי וממנה למדתי לדבר אנגלית לפני גילאי בית ספר (שנים סחבתי מבטא בריטי שלשמחתי התפוגג בשלב מסוים כתוצאה מהשפעת תרבות אמריקאית. בני דודים שלי צוחקים עליי עד היום על המבטא האמריקאי)

אז “למדתי עם בריטים” זה לא כל כך עובד עליי :grimacing:

אתה יכול לטעון שבמעגלים מסויימים בישראל להגיד למישהו לך תזדיין זה ברוח טובה ולא ממש עלבון וזה יהיה נכון. זה לא אומר שאתה יכול ללכת ולהגיד את זה למורה שלך בבית הספר באנגליה (או לשופט) בלי שיעיפו אותך קיבינימט.

דלפ - להוציא לשחקן אדום על “לך תזדיין” לשופט (או על סימון עם האף שהשופט מסומם) זה חוק יותר גרוע אפילו מאשר לקבל קנס על “העלבת עובד ציבור”.

השנקל שלי: לגבי שני המקרים (האדום לג’וד והפנדל עם קמאבינגה) אני לא יודע מה החוקה אומרת ולכן אין לי דעה על השיפוט עצמו. אני רק אגיד שאם החוקה תומכת בהחלטות שנתקבלו על המגרש, אז החוקה דפוקה. מאוד. אבל זה כמובן לא חדש.

מעבר לעניין הטכני של מה שג’וד אמר, שזה לדעתי בקצה העליון של מה שלגיטימי לומר לשופט, אני כן לגמריי יכול להסכים ששופטים בספרד עפים על עצמם ועסוקים הרבה יותר מידי ב"כבוד שלהם" במקום למנוע אלימות.

היו המון המון מקרים (של שחקני ברצלונה ואחרים) ששחקן לא אמר לשופט “לך תזדיין” אלא ניסה לדבר איתו ולהביע מחאה הרבה יותר מתונה וחטף צהוב/ צהוב שני.

בתקווה שזה לא יהפוך שוב לדיון רעיל, אני בכנות חושב שעד לא מזמן ריאל פחות הרגישה את העניין הזה, ולכן היה קל להגדיר את אוהדי ברצלונה כ"בכיינים". בואו נסכים שכולנו שואפים לאחידות בשיפוט לכל המועדונים ושהשופטים יפסיקו לאפשר אלימות על המגרש בזמן שכל דבר מדגדג את הכבוד שלהם נענה בתגובה מופרזת.

השיפוט בספרד מזעזע. הגיע הזמן שריאל ובארסה יעשו יד אחת נגד השיפוט המחורבן הזה. אפשר לצרף את החלאות של אתלטיקו גם. שלוש הקבוצות האלו שולטות בליגה גם ככה.

חבר, למדתי 6 שנים באגלית ויש לי פטור מאנגלית בפסיכומטרי, אני יודע אנגלית טוב מאוד.
את התרגמום במילון של fuck off אני יודע, התרגום ברחוב הוא מאוד שונה ותשאל כל בריטי תקבל אותה תשובה.
הניסיון שלכם להצדיק את השופטים נגד ריאל כבר הופך לפטתי, בחיאת.

אני לא שואל את זה כדי לעקוץ, נשבע. אתה צופה במשחקים של ריאל או רק תקצירים? כי מה שציטטתי רומז שלא… רוב הצהובים שריאל מקבלים לדעתי זה על ויכוחים עם השופטים…

בקשר לfuck off של ג’וד, סארי צודק זה עניין של הקשר … כשבריטים אומרים לך “oh…fuck off”. זה כמו להגיד בעברית, “הו… נו באמת…” או “יאללה יאללה” נגיד.
אני יכול להבין כרטיס צהוב על זלזול אבל זה לא בדיוק לקלל.

תוסיף לזה ששחקנים בלה ליגה אומרים לשופט/קוון/מגרש/אוהדים/אלוהים, פוטה מאדרה 50 פעם במשחק ולא קורה עם זה כלום.

שבוע שעבר ויתרו לו ובצדק על אותה אמירה.

השבוע הוא הלך לפנים של השופט ואמר לו פאק אוף. ואצל הודיאו שאוריה הביא לפה מראה שיש לו היסטוריה של גידופים לצוות השופטים שעוברים לו לסדר היום על זה.

יש לכם יותר קייס על הפנדל של אוססונה מאשר על זה. אני באמת לא מבין את ההיתממות הזו.

מה השופט צריך לעבור סלנג בקורס למה זה לא קללה ברחוב האנגלי… אבל בסדר אני לא אובקיטיבי…

יש לי הרגשה שאתם יודעים את זה טיפסתם על עץ גבוה פה ואתם לא מסוגלים להודות בטעות שלכם

שוב על הפנדל שלא ניתן יש לכם יותר קייס מאשר האדום של גוד. תבואו בטענות לשחקן שלכם שלא מסוגל לשלוט על העצבים שלו . הוא זה שדפק אותכם פה, לא השופט. שפרמין והשוער הפולני שלנו חטפו אדומים מוצדקים לא חיפשתי להפיל את זה על השופט.

נו באמת זה “come on” או ''come off it".
פאק אוף זה הגרסא הוולגרית של ‘‘סע סע’’, ‘‘גזגז’’ או אם תרצה ‘‘יאללה יאללה’’. אבל שוב, הגרסא הוולגרית.

לא ברור לי למה מחפשים כוח להצדיק את הדבר הזה.
עד כמה שידוע לי אסור לדבר בצורה הזה לפי החוק, ובמיוחד לשופט. בלינגהאם קיבל פס כמה וכמה פעמים, אבל זה לא עזר. בסוף קיבל את החינוך שמגיע לו.

ברור שזה מעצבן לאוהדי ריאל, אבל אתם צריכים להיות מבסוטים כי זה רק יעזור לו. הוא צריך לשנות כיוון כי עושה רושם שהוא עולה על המסלול של ויניסיוס.