השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

ברור שמנסים לחנך את השחקנים. קוראים לזה מערכת תמריצים. מייצרים תמריץ שלילי, עבור התנהגות שרוצים למגר. מהבחינה הזאת, גם כרטיס צהוב על פגיעה מסוכנת בשחקן יריב זה “חינוך”. אז מה?

אתה יכול להגיד משהו אחר, וזה שחלק מההתנהגויות השליליות כביכול שזוכות לענישה, לא ראויות בעיניך לענישה. אז אם נסתכל קונקרטית על הדוגמאות שהבאת:

• התחזות - דיברתי. התנהגות מסריחה שטוב שתעבור מעולם הכדורגל בהקדם.
  • התגרות - אני מניח שלעבר הקהל היריב. קצת מרגיז, אבל עלול להוביל בקלות למקומות לא טובים בכלל. יותר קל “לשלוט” ב-22 שחקנים שעל הדשא, מאשר על עשרות אלפים חמומי מוח ושטופים בטוטסטרון ביציע. מה גם שלשמוח לאיד של היריב שלך היא לא התנהגות ספורטיבית מקובלת, באף ספורט שאני מכיר, ונענשים על זה בכמעט כל ענף.
  • קללות (אני מניח שלעבר השופט) - גם כאן קצת מרגיז, אבל חייבת להיות לשופט סמכות ודמות של אוטוריטה. האלטרנטיבה גרועה בהרבה. אני מסכים כמובן שצריך להיות שקולים בענישה על זה, ולא יכול להיות מצב כנו בליגה הספרדית המהוללת, שבו שחקנים נענשים יותר על פגיעה בכבוד השופט מאשר על פגישה בשחקנים אחרים (כשבבירור הם עושים יותר את השני מאשר הראשון).
  • הורדת חולצה - בהחלט, מסכים איתך. תמיד שמעתי שזה בגלל לחץ לוביסטי של הספונסרים שלא רצו שדווקא בעת כיבוש שער השחקן יוריד את החולצה עם הלוגו עליה, מצד שני לאחרונה שמעתי שזה בגלל האירוע הביזארי הזה של פורלאן, שהמשיך לשחק בלי חולצה כי לא הספיק ללבוש בחזרה. לא יודע, בכל מקרה לא נשמע לי כמו סיבה טובה מספיק להעניש ברמה מקבילה לכניסה מסוכנת לרגל של יריב.

חוץ מזה, לגבי בזבוזי זמן - זה לא רק הזמן שהלך לאיבוד (ששם אני אישית מסכים שכדאי לעבור לשעון העוצר מהכדורסל). זה גם עצם עצירת שטף המשחק והמומנטום של הקבוצה היריבה. התחזות כמעט תמיד גוררת את עצירת המשחק, לרוב גם כשהקבוצה השנייה זכתה כבר בכדור. שום תוספת זמן לא תחזיר לה את המהלך שהיא הייתה יכולה לפתח. ואם כל זה נבע בגלל ניסיון רמאות וסחיטה - אז בוודאי שהשחקן צריך להיענש, ובחומרה.

מה זה השטויות האלו?

שחקנים שמתחזים צריכים לקבל עונש. אתם מטרילים או מה?

אני בכלל חושב שהעונש שהם מקבלים זה פחות ממה שמגיע להם.

אז מה אם יש ואר? מה זה קשור? יש ואר אז הוא לא ניסה לרמות? זה כאילו להגיד יש מצלמות בבנק אז אם מישהו בא לשדוד את הבנק לא צריך להעניש אותו כי הכל מצולם…

תגידו לי שאתם לא אמיתים פה…

חח

בינתיים הוא מכחיש שהחברה הזאת בה הוא מושקע, אבל לא מעורב בפועל, קשורה לעולם הכדורגל בכלל.
החברה עוסקת בארגון הרצאות של ספורטאים לקהל צעיר או כזה שרוצה להיכנס לעסקי ספורט.
גם זה כתוב במארקה, לצד הידיעה אותה מצטטים בתמונה.

זה בסדר שהשעו אותו עד לבירור הפרטים. אין לי בעיה עם זה.
יש לי בעיה שזה קרה אחרי שהוא דפק את ריאל או ככה הם חושבים. רוצים לשכנע אותי שזה מקרי לחלוטין?

כנראה הוא התחיל לעבוד שם אחרי המשחק הזה שהיה בערך לפני שבועיים…

רגע חשבתי גם ששופטים לא מושחתים וזה הכל טעויות שלהם…

זה כמו שאחרי מינוי ממשלתי שלא מתאים לצד מסוים מתחילים לנבור בעברו ובטיבו של אותו אדם.
כשנדפקים מזה הדברים מתחילים לעניין, אלה החיים.

אני בעד לבעוט לקיבינימט כל שופט מושחת או לא מקצועי. נמאס לי שהם גונבים את ההצגה. לא למענם אני מפנה ערב כדי לראות משחק.

אז שמחזור שלם שופטים דופקים את ברצלונה ואף אחד מהם לא מושעה כולל זה שדפק אותנו בקלאסיקו הקודם (שאפילו אתם מודים שהוא היה נגדנו) זה לא נראה לך מוזר או משהו שצריך לשאול שאלות עליו?

אצלנו שופט שטוחן לנו את התחת שנה אחרי שנה מקבל לא רק את “הכבוד” שלשפוט משחקים אחרי אלא גם מקבל את הקלאסיקו לשפוט בו.

א. אין לי את הפנאי לצפות גם במשחקים של ברצלונה, עם כל הכבוד.

ב. שיתכבדו בברצלונה ויתחילו להילחם בתופעה, מה אתה רוצה ממני או מריאל מדריד?
כשאתה הולך לשירותים מישהו נכנס במקומך? לא מבין את הטענה.

אני את עמדתי אמרתי. לבעוט כל שופט מחורבן לקיבינימט.

הקטע הוא שלא שמענו את ההסכמה הכוללת מאוהדי מדריד שצריך להעיף כל שופט רע. לא ביקשתם להעיף את השופט אחרי המשחק נגד סלטה. לא ביקשתם להעיף שופטים שדפקו את ברסה, אמרתם שטעויות שיפוט מתקזזות בסוף, שככה זה כדורגל, תמיד צד אחד כועס וכו׳. אם הכל מתקזז, למה להעיף? בואו כולנו נהנה שמזיינים אותנו.

מדהים אותי פשוט שכמה החלטות שנויות במחלוקת לכאורה נגד ריאל וכבר שתי השופטים בחוץ. מדהים כמה כוח יש למועדון הזה.

יש לך ציטוטים שלי בעניין או שאתה סתם נהנה מטענות איש-קש?

מעבר לכך שאני לא בא באצטלה של לוחם צדק. סתם אחד שרוצה להנות מהמשחק. הקבוצה שלך לא מעניינת אותי פרט לזה שהיא יריבה לתואר. עברתי את גיל 16 די מזמן ומעייף אותי כל ההתנצחויות האלה.

אם השופט הזה היה מרחיק לדוגמא את ראפיניה על קללות הוא בחיים לא היה מורחק .

כולנו פה יודעים את זה .

בברצלונה מנסים למחות נגד זה, כל פעם שלאפורטה מדבר על זה , התקשורת והעסקנים במדריד קוראים לו “בכיין” (גם פה בפורום)

טוב אם אתה באמת לא מבין מה הבעיה (ניחוש שלי אתה מבין טוב מאוד את הבעיה):

שקבוצה א נדפקת משופטים סיבוב שלם, אף שופט שטעה מולה לא מורחק או אפילו מקבל נזיפה.

אבל שקבוצה ב מרחיקים כל הזמן שופטים שלכאורה טועים מולה. (יותר חמור במקרה של השופט הזה הוא אפילו לא טעה מבחינת החוקה)

אם אתה מיתמם פה מול כל הפורום ולא מבין את הבעיה פה אז באמת חבל לבזבז אנרגיה.

אם השופט הזה קשור לעסקים עם אתלטי מדריד וקבוצות אחרות, שיכניסו אותו לכלא לא רק ירחיקו אותו. אבל אם אתה מחפש פיתרון צודק זה צריך להיות גם מול שופטים שדופקים את היריבות שלך.

אבל אולי אני נאיבי.

תבדיל בין שני דברים, שונים בתכלית.

מצד אחד, כולם כולל כולם כאן בעד להעיף ו/או לשפר שופטים גרועים, ובוודאי להעיף על טיל שופטים מושחתים (במידה ויש כאלו בכלל). כולנו רק נרוויח מזה, ואין כאן אחד שלא רוצה בזה. אני מפציר בך למצוא דוגמה נגדית לזה, מבטיח לך שלא תמצא.

מצד שני, כשחלקכם באים לפורום אחרי טעויות שיפוט, וטוענים לקונספירציה, ל’יד מכוונת’ ולשיפוט מוטה בכוונה - אז כן, אנחנו נטען כנגדכם שזאת שטות גמורה (או לכל הפחות - טענה שדורשת הוכחות משמעותיות), ושהשופטים גרועים לכל הצדדים באותה המידה.
דווקא שער הניצחון של ג’וד שנפסל בשנה שעברה בשנייה האחרונה, הוא דוגמה מצויינת לכך - ההחלטה הגרועה התקבלה ע"י שופט שהסטטיסטיקה (של דימה) אומרת שלרוב הוא ספציפית דווקא מטיב איתנו, והנה הוא קיבל החלטה גרועה מאוד - נגדנו. למה? כי הוא (כמו היתר) פשוט שופט גרוע.

אז אם ההחלטות גם ככה מתקזזות, פלוס מינוס, אז למה להעיף ולשפר בכל זאת? אני חושב שהתשובה מובנת מאליה. כולנו רוצים שהקבוצות שלנו יימדדו ויגיעו להישגים בהתבסס על הביצועים שלהם בפועל, ולא על סמך החלטות שרירותיות של שופט גרוע.

אלישע באמת שזה מצחיק, יש לך עכשיו מקרה אחד שטוענים שהשופט קשור לאינטרסים זרים אם אתלטי.

נו מה זה?

אתם צריכים לעשות סדר בטענות שלכם - השופט הזה מושעה כי פלורנטינו חזק אז הצליח להמציא משהו נגדו ולכופף את המערכת, או כי באמת מדובר בשופט מושחת?

אגב, אם שואלים אותי - אני דווקא מאמין הרבה יותר לאופציה הראשונה. התזמון הרבה יותר מידיי “מקרי”, וראיתי מספיק פעמים פה בארץ את השיטה של לשלוף משהו חצי מלוכלך כנגד כל אחד שלא בא טוב בעין לגורמים החזקים. מאמין שמהר מאוד ה"חשדות" סביבו יתבהרו ויתפוגגו, אבל הוא (אולי) ילמד את הלקח שלו, שלא להתעסק עם ריאל מדריד.

כמובן שכל זה לא שולל את האפשרות לשופטים מושחתים באמת, אבל שוב - זה דורש הוכחה רצינית מאוד.

אתה צריך להבדיל בין הטענות שלנו, יש פה עובדה. שופטים וקונים שטעו טעויות הרבה יותר קשות (בלינגאם השופט בכלל לא טעה) נגד ברצלונה לא רק שלא נענשים אלא מקבלים לשפוט אותנו פעם אחרי פעם אחרי פעם . גם שברצלונה מתלוננת זה לא עוזר לה. (אני מדבר על השנה ושנה שעברה)

זה כוחו של פלורנטינו. זה לאו דווקא שחיתות. כי אני לא אומר שפלורנטינו משלם על זה זה לא הטענה שלי. יש לו כח הרבה יותר גדול במדריד. והתקשורת שם לצידו.

יש לך באמת הסבר לזה? בלי ואטביזם . פשוט תסביר לי למה. לך לשופט של 5 2 אני מתערב איתך שהוא יקבל לשפוט אותנו שוב השנה.

הטענה השניה שלי, שהלה ליגה ואיגוד השופטים, מניעים זרים מניעים אותם . זה לא קשור לריאל מדריד באופן ישיר, גם אני וגם שביט לא האשמנו את ריאל מדריד בזה.

אני מאשים את טבאס שבגלל הויכוח שלו עם לאפורטה על cvc והסופר ליג אז הלה ליגה הפכה להיות עוינת נגדנו השנה.

ואני באמת יכול לקבל את הטענה שמאז שפלורנטינו עיצבן את הלה ליגה עם המכתב שלו שופטים מחזיקים “יד קלה” יותר על ההדק נגד ריאל מדריד.

ייתכן והמחאה שלהם לא אפקטיבית, לא יעילה או שלא שמים עליהם או לא יודע מה. אני לא גר בספרד וגם לא דובר ספרדית. למען האמת מעבר לדיווחים שאני קורא בעמודי טוויטר שונים, אין לי חשיפה לתקשורת הספרדית.

אני לא יודע איך אתה מצפה ממני לפתור את הבעיה ומה אתה מצפה ממני לעשות האמת. אני אומר שיש לי בעיה כששופטים מחרבים את המשחק. אתה רוצה שאסביר ברחל ביתך הקטנה? - אני רוצה שהמשחק יזרום ושלא יושפע מהטיות חיצוניות. עם זאת, לכל אדם יש את נטיות ליבו. ברור לי שגם מערכתית יש מגמות כאלה ואחרות שנקבעות מתחת לפני השטח. אני לא נאיבי ולא מטומטם.

ההתקרבנות וההתסמכנות קצת מביכות האמת, שכן בכוונה הבאתי את הידיעה על כך שUEFA הרחיקה את השופט, כך שאין קשר להתרחשויות השונות שקורות בספרד. אני לא חושב שפלורנטינו חשוד ביחסיו המרנינים עם UEFA, על זה גם אתה תוכל להסכים.

כשאני אשב בכובעי כמחוקק, שוטר, תובע ושופט בבתי המשפט בספרד, אז אוכל לזרוק מושחתים כאלה ואחרים לכלא. עד אז אני סתם כותב בפורום בישראל.

שוב אגיד - אין לי מושג מה קורה במשחקים של ברצלונה. אין לי זמן לצפות בהם ומעבר להתעדכנות פה ושם בתוצאות אין לי מספיק מידע על מה שקורה שם. זה גם לא באמת מעניין אותי. אני לא בא לתקן את העולם - בקושי את עצמי אני מצליח.

אגב, תחליטו - או שהשופטים מושחתים ומחורבנים כנגד ברצלונה (ובין היתר כלפי קבוצות אחרות) או שאנחנו סתם בכיינים קונספירטיביים. אי אפשר להחזיק את המקל משתי קצותיו.

הרחיקו אותו גם מספרד…

אתה לא קורא אה? אתה על אוטומט…

אתה יודע השעו אותו מאירופה בגלל ההשעיה מספרד…

דוקא נגדם אין לי בעיה הם קיבלו החלטה נכונה מבחינתם.

לא אכפת לי אם אכפת לך משופטים אחרים במשחקים אחרים, כן או לא. אתה שמת פה תמונה של שופט שהשעו אותו ממשחקים מהמחזור הקרוב בספרד ואירופה.

אני מן הסתם לא מצפה ממך לפתור את הבעיה או שזה ישנה לך. אני העלתי פה בעיה יותר חמורה , שקבוצה א דינה לא כמו קבוצה ב. אתה מנגד יכול לסתור את בלכתוב טיעון לוגי שיסתור את מה שכתבתי או שאתה יכול להתחמק… זה מה שעשית.

אתה פשוט לא יכול לסתור את הטענה הזו . אתה לא יכול להסביר למה בפעם השניה תוך כמה שבועות משעים שופטים שלכאורה טעו נגד ריאל מדריד, אבל שזה קורה ליריבה הישירה על התואר שלה לא משעים את אותם שופטים שטועים נגדה פעם אחרי פעם, והרי הבאתי פה דוגמאות לשופטים כאלו.

שקבוצה א משעים שופטים שטועים נגדה אבל קבוצה ב לא , מוזר שאני צריך להסביר את זה, זה מעלה סימני שאלה מאוד כבדים לגבי טוהר השיפוט בספרד.

הטענה שלך שבברצלונה לא מוחים נגד זה היא בלשון המעטה , מגוחכת. כי לאפורטה מדבר על זה לא מעט. פשוט לאף אחד לא אכפת ממה שלאפורטה אומר במדריד.

זה די ברור שבסוף יתברר שהשופט לא מושחת, אין קשרים ענפים עם אתלטיקו או קבוצה אחרת, ובעוד 3-4 שבועות הוא יחזור לשפוט.
כל הקמפיין הוא להפחיד שופטים אחרים במשחקים של ריאל. שיחשבו פעמיים לפני ששולפים אדום או נותנים פנדל או פוסלים להם שער (שלא מנבדל ברור).
גם ההאדרה של איומים על חייו והתנכלות לבני משפחתו משרתים מטרה כזו.

זה כבר מעבר לספורט. אני מקווה שההתאחדות תעשה משהו בתגובה. למשל תעניש את ריאל על מה שעושים בערוץ הטלויזיה שלה בטענה שזה מפיץ שנאה או משהו כזה. כשנוהמים לויניסיוס הם סוגרים יציע, אבל כשמאיימים על חיי שופט, לא יעשו כלום? נראה אותם.