השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

לאור זה שפלורנטינו וריאל נמצאים בכאסח די פומבי ומתוקשר גם עם אופ"א וגם עם טבאס, לא נותר לי אלא לנחור בבוז לשמע הטענות שלכם ולהוסיף את זה כעוד ראייה לבכיינות והקונספירציות ההזויות שלכם.

יש כמובן הסבר הרבה יותר הגיוני לסיטואציה: המאבק של ריאל (מוצדק או לא) גרם לשלדים בארון להתגלות וכרגע הנושא נחקר ועל כן השופט קיבל השעיה עד לסיום החקירה.

ייתכן והיא תסתיים בלא כלום, אבל זה לכשעצמו לא אומר שום דבר לגבי הקונספירציות שלכם. הרעיון שלפרז יש כח לגרום להתאחדות הספרדית, ולאופ"א - שני ארגונים ששונאים אותו - להשעות שופטים בטענות שווא רק כדי להפחיד את השופטים, הוא כל-כך מגוחך שבאמת שאין לי דרך לתאר את זה.

אפשר לשנוא מישהו ולא לרצות להתעסק איתו.

איזה עוד שופטים הורחקו או קיבלו עונש העונה?

נגד איזה עוד שופטים היו חשדות שיש להם אינטרסים כלכליים בהצלחה של קבוצה אחרת?

גם השופט ששפט אותכם נגד אספניול הושעה לחודש אם אני לא טועה. למה רק עכשיו הוא נחקר? ואיך בדיוק הוא עוזר לאת׳? אז האם בכלל את׳ חשודה? למה הוא לא נחקר אחרי המפגש של ריאל נגד סלטה? הוא דיי דפק את סלטה.

מצחיק שבנשימה אחת אתם צוחקים עלינו על חשדות
לקונספירציה שלריאל יש כוח והיא משתמשת בו, ומצד שני מאמינים שצריך לחקור את השופט שיש לו קשרים עם את׳.

כמו שדמיטרי אמר-לא יהיה כלום כי אין כלום, סתם רעש וצלצולים והוא יחזור לשפוט אחרי חודש עם הבנה ברורה שאסור להתעסק עם ריאל מדריד.

אבל תאכלס, הדיון הזה באמת מיצה את עצמו. כל מחזור יהיה סיפור אחר וכנראה שכל שבוע נראה אם שופט מפחד/כועס על ריאל מדריד.

אחלה צ’ולו.

האמת שחשבתי על זה אמש -
ברור שיש שיפוט לא אחיד, מובן גם למה קבוצות מרגישות מקופחות אם בשבוע אחד שורקים פנדל ובשבוע אחר לא שורקים פנדל על אותו מקרה בדיוק.

מה שמעניין אותי זה האם יש אי-אחידות אצל אותו שופט או שמא השופטים כשלעצמם מראים עקביות בהחלטות שלהם לאורך העונה?

לצערנו יש כל כך הרבה מקרים ״גבוליים״ שפעם יישרקו ככה ופעם יישרקו אחרת. אם אותו שופט חוזר שוב ושוב על אותה החלטה במקרים ה״גבוליים״ האלה, אז אין מה לבוא בטענות.

אם במקרה גבולי הוא יפסוק לטובת הקבוצה האחת ובשבוע אחר לרעת הקבוצה האחרת, ככה שבאופן ברור הוא מתעדף זהות קבוצה על פני עקביות ההחלטה, או אז לדעתי אפשר יהיה להתדיין על הטייה ושיפוט אוהד / עויין.

וואללה (וגם לא ממש מפתיע).

אם אפשר מבלי להכנס לבארסה / ריאל (וברור לי שאי-אפשר להמנע מזה לגמרי לצערי), יש לך דוגמאות שאתה יכול לחלוק?

שוב, לא מעניין אותי ״למי יש יותר גדול״. כל אחד בוכה מתי שנוח לו ואני עצמי לא מוטרד מהויכוח העקר הזה בין המחנות. כן הייתי רוצה לדעת עד כמה הרמה בספרד ירודה…

אם שופטים נוקטים בעמדה שונה לפי הנוחות שלהם, ופוסקים אחרת מתוך אגו, אז אכן לקבוצות יש הרבה מה להתלונן ולרצות שלפחות יציגו איזו מראית-עין של אחידות.

וברור לי שכולנו בני אדם…

אם דמבלה יכול להחמיץ בחצי הגמר כדור שמסי שם לו על מגש של כסף ולהביא אותנו להיות מודחים, אז מה לנו שנלין על השופטים? כולם עושים טעויות וגם הם…

אבל אם הם בכוונה נוקטים גישה מתעדפת אז זו באמת בעיה חמורה.

ברור, ברור…

לא אמרתי שאמרת, אני רק קצת חושש מההתנצחויות הילדותיות שעולות כשמזכירים את הנושא הטעון הזה ולכן ביקשתי להמנע עד כמה שאפשר מלהכנס להשוואה בין שתי הגדולות כששאלתי אם תוכל להביא דוגמאות מוחשיות.

הצחקת אותי.
לאורך העונה? אין עקביות אצל אותו שופט באותו משחק אפילו.
עבירה רכה במרכז המגרש הוא ישרוק, עבירה כזאת ברחבה לא. תפיסה בחולצה פעם עבירה ופעם לא. צהוב ראשון נשלף בקלות וצהוב שני על אותה עבירה לא. מרפק אחד זה צהוב ואחר לא.

במשחק האחרון של בטיס אנתוני קיבל אדום שאמור היה למנוע ממנו לשחק מול ריאל מדריד. אממה, האדום בוטל ואנתוני ישחק מול ריאל.
אני חושב שהויכוח הוכרע - אין צל של ספק שהשופטים בספרד עושים הכל כדי שריאל מדריד תנצח.

תצחק כמה שאתה רוצה אבל עד עכשיו הוא מצליח בבטיס, יכול להיות שזה רק הבזק בהתחלה אבל עדיין…
לעומת זאת יונייטד…

אם השאלה היא מי בדיחה גדולה יותר - יונייטד או אנתוני, התשובה שלי ברורה ואין לה שיער מחומצן.

להיפך. האדום הזה הוא אחת השערוריות הגדולות של השנה (הוא אשכרה לא נגע בשחקן), ואם לא יושב לשופט בראש שריאל יהפוך אותו לשיחת השבוע אז הוא מתעלם מהסיטואציה.

בחיים לא ראיתי בספרד אדום שמתבטל, אבל פלורנטינו היה חייב להקים עליו את איגוד השופטים (או איך שלא יקראו לשטות הזאת). בשנה רגילה אנתוני היה מחמיץ את המשחק מול ריאל.

אגב, זה לא המקום לפתוח את הדיון הזה, אבל כבר התחלתם, אז אנתוני בינתיים עם 4 פרסי mvp ב-4 משחקים שלו בבטיס :exploding_head:.

עתידות - לא ייאכף אף פעם.

מתי יתחילו לספור- זו השאלה. אם יש בעיטה לשער או הרמת קרן והשוער קולט את הכדור- מתחילים לספור גם אם למשל השוער נפל עם הכדור, או שממתינים שהוא יעמוד בבטחה עם הכדור.
מצב אחר בעייתי הוא כששחקן יריב מפריע להוציא כדור. גם אז הזמן יתחיל לרוץ או שיחכו שהמפריע יפסיק להפריע?
בכדורסל יש את החוק שחייבים לעבור את החצי תוך 8 שניות, רק ששם יש שעון התקפה ולכן קל יותר לעקוב.
אם יתנו למשל לואר אחריות על זה, ולדווח לשופט בכל פעם שזה קורה אז תיתכן אכיפה טובה יותר.

ואם הוא מכדרר, אז הספירה תיעצר בכל פעם שהכדור עוזב את הידיים של השוער?

בקיצור, זה מאוד פשוט, אם רוצים שהוא יהיה פשוט. כמו הרבה דברים - הכל תלוי באכיפה. גם צהוב על בזבוז זמן יכל לפתור את הבעיה, פשוט בקושי שולפים על זה.

צהוב על בזבוז זמן לשוער זה בפני עצמו בזבוז זמן כי השופט לא יוציא צהוב שני על בזבוז לשוער.
צריך במקרים בולטים לתת עונש משמעותי, קרן למשל זה מתאים בעיני. רק חייבים שתהיה אכיפה אחידה כדי שזה יצליח.

הוא לא מוציא גם צהוב ראשון ברוב המקרים. ואם הוא מוציא, זה בדקות המאוחרות של המשחק, בו אפקט ההרתעה של צהוב יורד משמעותית.

אם היו מוציאים בדקות מוקדמות, ו/או שולפים גם צהובים שניים על זה (וכמובן היו עקביים בנושא), זה היה נפתר מהר מאוד.

אגב, צהוב זה אפילו לא החוק, אלא בעיטה לא ישירה -

שזה בכלל לא מתבצע.

מה זה מקרים בולטים? החוק צריך להיות ברור. עד 8 - סבבה. 8 ומעלה - קרן. בלי מקום ל"8, 9…מה זה משנה. אם נגיע לדקה נשרוק", “אבל הוא עשה את זה רק פעמיים עד עכשיו”, או “אנחנו רק בדקה ה-5 אז נוותר לו”. אחרת זה לא יעבוד.

בואו ניתן (ונסמוך) לשופטים בספרד לספור עד 8.
אם יחליטו לאכוף את החוק הזה, יהיו פה חגיגות לכל הכיוונים…

לא צריך לתת את זה לשופטים. AI צריך לספור 8 שניות, זה לא כזה מסובך.
מסכים 100% עם אייל, הבעיה היא האכיפה. כמו שהיום לא אוכפים את חוק 6 שניות, לא יאכפו את ה 8.