זה חוק מיותר. כמו שנכתב לפני, פשוט שיכפו בכח על שופטים להוציא צהוב וגם להרחיק שוערים במקרה של ביזבוז זמן. שופט שימצא שלא העניש שוער שמבזבז זמן יענש.
מצידי גם שיתנו הוראה לצוות הוידאו שיוכל להעיר לשופט על זה.
זה חוק מיותר. כמו שנכתב לפני, פשוט שיכפו בכח על שופטים להוציא צהוב וגם להרחיק שוערים במקרה של ביזבוז זמן. שופט שימצא שלא העניש שוער שמבזבז זמן יענש.
מצידי גם שיתנו הוראה לצוות הוידאו שיוכל להעיר לשופט על זה.
אני חושב שאתם מפספסים פה משהו. הסיבה לשינוי מ-6 שניות ל-8 ומבעיטה בלתי ישירה מתוך הרחבה לקרן היא בדיוק כדי שאפשר יהיה להתחיל לאכוף את זה.
למה שאת זה כן יאכפו פתאום?
א.
כי יותר קל לתת קרן מבעיטה חופשית לא ישירה מתוך הרחבה.
ב.
לפעמים זו דרך לשינוי מצב. מודים שמה שהיה עד עכשיו לא עבד. עושים שינוי מינורי אבל מעכשיו יקפידו.
נראה אם יצליח או לא.
א. לא הבנתי למה זה יותר קל? שריקה זו שריקה. ההבדל היחיד הוא שצריך לספור עד 8 במקום עד 6, ואני לא משוכנע שכל השופטים מסוגלים לזה.
ב. אז משנים את החוק כדי להתחיל לאכוף, במקום פשוט להתחיל לאכוף? לא יודע, לא נשמע לי הגיוני.
העונש הקיים היה מוגזם מדי, ובין אם בהנחיית ההתאחדויות או איגודי השופטים - הייתה אי הסכמה לאכוף אותו. זה גם הגיוני, אם יש תחושה שהעונש עושה יותר נזק מתועלת. הקלה בעונש ובזמן שיש לשוער לשחרר את הכדור יקלו על מי שהחליט שלא אוכפים את זה לשנות את דעתו, כי עכשיו העונש יעשה יותר תועלת מנזק.
הויכוח יעבור כמה סמ’ קדימה.
הלוואי שזה יסתכם בהזזת הוויכוח בכמה ס"מ, אבל אני חושש שזה לא ייגמר בזה בכלל. יש לי תחושה שהחוק החדש, הקיצוני מידיי (אני אישית הייתי בעד מדידה (אוטומטית כמובן) לפי גוף בלבד - נטול גפיים וראש, בדומה לפוטו-פיניש של תחרויות ריצה), יהיה הסוף לקווי הגנה גבוהים ולמלכודות נבדל, סטייל מה שבארסה של פליק משחק השנה - מה שיגרום למשחקים להיות הרבה יותר מצופפים לאחור, ופחות פתוחים והתקפיים. מלכודות הנבדל ייהפכו ללא משתלמות לחלוטין, ויהיה כמעט בלתי אפשרי לשחקני ההגנה לעקוב אחרי התנועה של שחקני ההתקפה ביחס אליהם (קו אחד ישר ניתן עוד איכשהו להעריך, לפי קווי כיסוח הדשא, מרחק של גוף בינך לבין אדם אחר במרחב הוא הרבה יותר קשה).
לכאורה הפיילוט שבוצע לחוק בשנים האחרונות היה אמור לבדוק בדיוק את זה (בין היתר), אבל הניסיון של השנים האחרונות לימד אותי לשים אפס מוחלט של אמון בגופים האמונים על ניהול הכדורגל העולמי.
מקווה מאוד שאתבדה.
למה בעצם צריך לחכות שמשחק יעצור כדי לעשות חילופים? לדעתי אין שום בעיה לעשות חילוף תוך כדי מדחק ללא צורך בעצירה והמתנה.
בדיוק,אני משתגע כשאני שומע אנשי כדורגל רציניים אומרים שהחוק הזה יביא יותר שערים,אתם באמת לא מסוגלים לחשוב צעד אחד קדימה על ההשלכות? למה שקבוצה תלחץ גבוה אם לקחו להגנות את היתרון הזה? אנחנו נראה בונקרים מטורפים וכדורגל הרבה פחות הרפתקני,תוסיף לזה גם את הביטול של ההארכות בטורנירים שרק יעודד קבוצות קטנות יותר להתבנקר ולגנוב ניצחון בפנדלים,מי שמנהל את הכדורגל פשוט שונא כדורגל.
בונקרים מטורפים כי הזיזו את קו הנבדל במטר? נראה לי הגזמת.
לדעתי לא ישתנה כלום. בונקריסטיות ימשיכו לעשות בונקרים, וקבוצות עם קו הגנה גבוה ימשיכו לעשות את אותו הדבר, רק שקו הנבדל יעבור מטר אחורה.
יש דברים הרבה יותר חשובים לתקן בחוקה. נגיעות יד אקראיות, בזבוזי זמן, עונש על התחזות, שימוש נכון ב VAR וחוסר אחידות של השופטים.
יהיה קשה טכנית לעשות חוק נבדל חדש אוטומטי או חצי אוטומטי. אני בטוח שאימנו את המודלים שמעבירים קווים בהמון סרטונים של נבדלים, שכבר תויגו כנבדל או אי נבדל. עם החוק החדש אני חושש שאין מלאי גדול לאימון המודלים, ולפחות בשנה-שנתיים הראשונות לא יהיו קווים אוטומטיים.
פליק גם בטח נגד החוק הזה.
לא בטוח שהבנתי למה אתם חושבים שקו הגנה גבוהה לא יעבוד?
ואישית, למרות שבעונה הזו זה משהו שהוא טוב עבורנו, אני בעד שינוי החוק.
לדעתי נראה פחות נבדלים הזויים של שפיץ של נעל או חצי כתף.
עצם זה שהגוף של התוקף באופן טבעי נוטה לכיוון השער בפלג הגוף העליון כבר לא ישחק תפקיד כי הרגליים עדיין ממוקמות מאחור ובקו אחד עם המגן.
זה יאפשר את הייתרון הקל להתקפה בצורה יותר זורמת.
היום הנבדל קורה כבר בכניסה למגע, ואחרי שינוי החוק הנבדל יקרה ביציאה מהמגע (כלומר קו החפיפה בין שני הגופים). לכן, זה לא רק עניין של הזזת קו הנבדל מטר אחורה במרחב אלא גם שינוי של העיתוי מתי במהלך התנועה יימדד ההבדל.
כמובן שזה יביא לכך שמלכודות הנבדל ייצטרכו להתעדכן, אבל עם זאת, אני לא חושב שמלוכדות הנבדל יהפכו למיותרות.
הוסיפו העונה 4 משחקים לליגת האלופות ועדיין הצהובים נמחקים רק בחצי? לי זה נשמע מאוד דפוק.
הסיבה שהצהובים נמחקים בחצי היא רק בגלל תקדים פאבל נדבד - לא רוצים שכוכבים יפספסו את הגמרים.
כמות המשחקים לא רלוונטית.
נראה לי שהטיעון הוא שהצהובים צריכים להימחק גם לפני החצי, בגלל שיש 2-4 משחקים יותר בפורמט החדש.
את ההודעה הבנתי, את הטיעון לא.
למה שימחקו צהובים? איפה עוד נמחקים צהובים חוץ מלפני החצי?
אם אתה מוסיף 4 משחקים אתה לא יכול להשאיר את כמות הצהובים להרחקה על אותו מספר.
במקום למחוק אפשר להוסיף עוד צהוב.
העיקר שנותנים לשחקן לעצור, להאט, להאיץ, להטעות, לגרבץ, להכין קפה ולעשות מרתון של משחקי הכס לפני שהוא בועט את הפנדל, אבל שחקן שספק גדול אם שפשף בטעות את הכדור תוך כדי נפילה לפני שבעט בו - פוסלים לו את הפנדל.
בחיי שנראה לפעמים שמנסים להמאיס עלינו בכוח את המשחק. לשופטים יש הרבה יותר מידיי כוח בידיים, שמבוסס על כושר שיפוט ונטיות אישיות.
הייתי אומר שדרושה רפורמה משפטית מיידית, אבל יש כאן אנשים שזה אולי נושא רגיש מידיי עבורם.
כל עוד יבטלו את דקויות הנבדלים של הואר שישנו את כל החוקים מצידי. כולם שונאים את זה וזה מבזבז יותר מדי זמן משחק שאני מוכן להישבע שלא מתווסף בסוף לתוספת הזמן.