השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

אני לא צריך אותו. אני הראשון שאמר שהמקרה הזה לא חד משמעי. וזאת הבעיה, כי כדי לפסול פנדל במעמד הזה - ההחלטה צריכה להיות האמאמא של החד משמעית.

גם רומן זדורוב כנראה רצח את תאיר ראדה. אז למה מדינת ישראל משלמת לו 17 מיליון שקל פיצויים?

שני הארגונים המושחתים האלה עשו דברים גרועים הרבה יותר. אנחנו אמורים לחשוב שלפברק סרטון זה הגבול שלהם? זה גם לא שזה יכול לצאת, כי בסופו של דבר מי שפברק את הסרטון הוא אותו אחד שקבע את ההחלטה לפסול את הפנדל, ואין לו אינטרס שמישהו ידע על זה. להיפך, הוא יהיה אשם פעמיים.

אם היינו מקבלים את הסרטון באותו רגע שפסלו את השער, הייתי מקבל את העובדה שהוא נראה כאילו יצרו אותו ב-AI. ברגע שלקח להם כמעט 24 שעות, 24 שעות שכל העולם מדבר על זה - זה גורם לי לחשוד. אם הסרטון הרשמי שלהם היה נראה אותנטי עם תזוזה מינימלית של הכדור, אז הייתי מאמין לו. ברגע שזה נראה כאילו הכדור זז בצורה כל כך משמעותית (שאמורה להצדיק את ההחלטה הסופר מהירה שלהם על המקרה), אני תוהה איך לא ראינו את התזוזה הכל כך משמעותית הזאת בשידור החי ובאולפן שאחריו. כשגוף כמו אופא נכנס ללחץ ואומר שהוא יבדוק לגבי שינוי החוק - אז אני תוהה ממתי הגוף המושחת הזה בא לקראת האוהדים? אם היו בטוחים שיש שם נגיעה כפולה היו משתינים עלינו בקשת ואומרים לנו שזו החוקה וזה מה יש.

רומן לא רצח את את תאיר. כל מי שקרא את הדוח או העדות של ד"ר קוגל מבין את זה.

כן זה אופטופיק . אתה מפיץ fake news

:slight_smile:

להבנתי הזווית של הואר היא לא זו ששודרה ואיננה זמינה לנו. רואים שקו ה-16 באלכסון בניגוד לשידור שם הוא היה ישר בהילוך החוזר.

למעשה, אם היא היתה זמינה לנו ועדיין אף אחד לא היה מעלה את הסרטון הזה עם ההוכחה, אז זה היה מחזק את ההשערה שהסרטון מזויף כי מיליונים ראו ואף אחד לא העלה לרשתות את ההוכחה הטובה ביותר עד כה.

@Mendieta
תבדיל בין שני דברים. אם אתה חושב שאין הוכחה של מאה אחוז ולכן זה לא היה צריך להיפסל, סבבה. אני בעצמי כתבתי שאם זו הייתה לברקוזן היא כנראה לא הייתה מקבלת נגדנו כזו שריקה. זה הטבע (ולכן תמיד מצחיק שאוהדי ריאל מדריד ובארסה מתלוננים על שיפוט מגמתי [לא רמת השיפוט] בחוסר מודעות מטורף). עם זאת, קשה מאד לטעון שנעשה לאתלטי עוול. כל הסימנים מעידים שהוא נגע. בסוף יש הבדל אם הצדק נעשה אבל לא היה אמור להיעשות לבין שריקה מומצאת לגמרי.

בינגו.

במשפט אחד סיכמת את כל הדיון הזה, ומה בעיני למה אני חושב שכולם פה מיתממים וזה בדיוק השחיתות בכדורגל. וזה תקף גם לברצלונה וגם לריאל מדריד. זה מה שנקרא “הנחת סלב” (לכן אני לא מסכים עם טל שחושב שזה קונספרציה בעד ריאל מדריד, גם אם ברצלונה היתה מול אתלטי אני חושב שהיא היתה “נהנית” משריקה כזו)

אני קורא פה את כל הדיון וצוחק בלב. מי שחושב שאם למשל לברקוזן או ברסט או כל קבוצה דרג ב או ג היתה משחקת נגד פסז ברצלונה ריאל (תשימו כל קבוצה בכירה באירופה) והיתה “נהנת” משריקה כזו במעמד כזה חי בסרט ומשקר לעצמו ולכולם.

זה לא בסדר. גם אם התרגלנו לזה.

בטח, כי כידוע אנחנו נהנים משופטים תומכים :joy: :joy: :joy:

אתה שם פה את ברצלונה וריאל באותה שורה, אבל במבחן המציאות אנחנו לא באותו לבל. לא מקבלים אפילו חצי מהשריקות שלהם.

אני בטוח שאפשר יהיה למצוא דוגמאות בעבר שנהנו מטעויות שיפוט. זה לא קונספרציה.

תחשוב מה עומד מאחורי המניעים של אופ"א? את מי הם מעדיפים בגמר? ריאל מדריד נגד ברצלונה? או אתלטי נגד ליל (אני יודע שאני סתם זורק שמות של קבוצות אבל תחשוב בכללי)

המחשבה שכאילו ארגון שתחת פיקוד של אחד מגופי השליטה הכי מושחתים בעולם לא יכול להיות מושחת או נגוע באינטרסים זרים מגוחכת בעיני.

פיפ"א וכל מי שתחת הארגון הזה זה ארגון פשע לכל דבר.

ברור שאפשר, אבל זה לא קרוב ללהיות מגמתי כמו שזה אצלם.

זה אולי היה נכון אם הם היו פוסלים פנדל לריאל. הם בטח לא בעד ריאל.
בלי קשר, לא אופ"א פסלה את הפנדל אלא שופט הואר. היו לו הזדמנויות לקרוא לפנדל רך בכל קרן והרמה, דווקא פה הוא החליט להתערב לטובת ריאל? לא נראה לי.

אגב, קורטואה לוקח את הקרדיט לעצמו.
Real goalkeeper Thibaut Courtois claimed to have alerted the officials to possible foul play, saying: “I sense that (Alvarez) touched the ball twice and I told the referee. It’s not easy to see and it’s bad luck for them.”

סליחה שאני נתלה באילנות גבוהים, אבל זה ככה בכל ליגה. גם בישראל הגדולות נהנות, וזה רק מה שהם מודים בו (הכמות האמיתית גדולה פי כמה). טבע החברה כנראה. נקווה שזה ישתפר

אני שמח שנהננו מהחלטת שיפוט גבולית הפעם.
בחודשים האחרונים חטפנו אינספור פנדלים מדריכות גבוליות ונגיעות יד אקראיות. מאז ראיתי מקרים כאלו נוספים ורובם לא נשרקו (במשחק היה לחובת אתלטיקו גם דריכה וגם נגיעת יד). היה גם את הספק נבדל של הלאנד שאושר בסוף.
אין פה מגמה, העניין הוא שריאל כל כך שנואה וכל כך מצליחה שכל ספק לטובתה מהודהד בטירוף.

חייבים להבחין בין הצדק (ברור שלא נעשה צדק) לבין החוק (ההחלטה הנכונה נתקבלה). אם אוהדי בארסה פה היו מתלוננים שהחוק מטומטם, הייתי מצטרף אליהם להפגנות בקפלן. אבל כאמור לא על זה התלונות, ופה הפוזיציה נכנסת.

בכלל, לאור זה שבאותו המשחק בדיוק, השופט התעלם מפנדל ברור מאוד לפי החוקה לטובת ריאל, בשל שיקול דעת (כלומר: עשה צדק גם אם לא הלך לפי החוק), ובשל כך דפק את ריאל, קצת מוזר לי התלונות האלו על הפנדל של חוליאן. אם היה רצון לעזור לריאל, היו הזדמנויות ברורות וטובות יותר עוד במהלך המשחק.

כשמוסיפים לזה שאופ"א וריאל זה שני ארגונים ששונאים אחד את השני עוד יותר מתל-אביבי ממוצע את ביבי, מבינים שהטענות לקונספירציה מגוחכות ברמות אחרות.

אגב, אני גם לא מסכים שזו הייתה הנחת סלב, ואני לא חושב בכלל שהתיאוריה שהשיפוט הולך עם הקבוצות הגדולות נכונה. אני חושב שיש כאן הטיה פסיכולוגית מאוד ברורה: רוב אוהדי הכדורגל רואים בעיקר את הקבוצות הגדולות, ושמים לב בעיקר לאירועים שעוזרים להם. אני אמנם בלי מחקר מבוסס (וגם אתם), אבל אם הייתי צריך להמר שיש הטיית שיפוט כלשהי דווקא הייתי הולך עם הקבוצות הקטנות, נטו מתוך נטיית לב לאיזון כלשהי מצד השיפוט (נטייה לא בהכרח מודעת).

מחזק, לפחות בלה ליגה שזו הליגה היחידה שאני רואה בה קבוצות קטנות על בסיס קבוע. אולי משנאת זרים, אולי מרחמים ואולי מרצון להראות למי יש יותר גדול- אבל ברוב ההחלטות שהן “50-50”, לתחושתי ולפי היסטוריית הצפייה שלי, השופט יילך עם הקבוצה הקטנה. יש גם נטייה לא להוציא כרטיסים על עבירות לא ספורטיביות כשהן מבוצעות על הסופרסטארים.

אני כן מסכים שפעם היו “הנחות סלבים”, וגם היום לדוגמה, מודריץ’ צריך לעשות עבירה מגעילה במיוחד כדי שהשופט בכלל יפנה אליו, אבל זה נכון לדור של מסי ורונאלדו ופחות לכוכבים של היום. אני יכול לספור על שתי ידיים את כמות הפעמים שויניסיוס סחט מהיריב צהוב העונה וזה שחקן שחוטף מכות, קללות ותפיסות בחולצה על בסיס קבוע.

מתוך עמוד הטלגרם של ניסים חליבה -

אספניול בהצהרה רשמית: "לאור האירועים שהתרחשו במשחק מול מאיורקה, אספניול מבקשת להביע את דאגתה העמוקה בנוגע להחלטות השיפוט שהתקבלו, רבות מהן בהמלצת ה-VAR, אשר הותירו את המועדון ואת אוהדיו בתחושת חוסר אונים ותסכול נוכח הכרעות שאנו רואים כקשות להבנה.

אספניול תמיד גילתה ותמשיך לגלות כבוד מרבי כלפי צוותי השיפוט, תוך הכרה במורכבות ובאחריות הרבה הכרוכה בתפקידם. עם זאת, אנו מאמינים שכבוד זה חייב להיות הדדי ולבוא לידי ביטוי בהתייחסות הוגנת כלפי המועדון שלנו, שחקנינו, הצוות המקצועי והאוהדים.

המועדון מבין כי טעויות הן חלק מהספורט, אך הוא גם סבור כי חיוני לנתח ולהכיר בהן כדי להבטיח שקיפות ולשפר את התחרותיות. לכן, מרגע סיום המשחק, המועדון החל, וימשיך לבצע, את כל הצעדים הנדרשים מול הגורמים הרלוונטיים במטרה לקבל הבהרות ברורות בנוגע להחלטות שהתקבלו, מתוך רצון להביא להבהרת האירועים ולתרום לשיפור הכדורגל שלנו.

המועדון ימשיך לפעול בנחישות ובכבוד להגנה על האינטרסים של המועדון ושל אוהדיו, מתוך אמונה כי יושרה וצדק ספורטיבי הם עקרונות יסוד שיש להגן עליהם."

Ballerz - פלטפורמת הכדורגל של ישראל

מישהו טרח לצפות במשחק אתמול בין מאיורקה לאספניול, ויודע להגיד מה קרה?

מתוך ONE:

דרמת ענק בסון מוש הניבה שלוש נקודות למארחים, שממשיכים להפעיל לחץ בקרב על המקומות באירופה. זה היה הערב שסבב סביב ודאט מוריקי, בכל המובנים האפשריים. בדקה ה-53 החלוץ כבש שער עצמי והוריד את קבוצתו לפיגור ותשע דקות לאחר מכן גם החמיץ פנדל.

שלוש דקות חלפו וטקומה אסאנו השווה ואז הגיע הטירוף בתוספת הזמן. מיורקה קיבלה פנדל נוסף, הפעם אבדון פראטס ניגש לנקודה, אך נעצר אצל ז’ואן גרסיה. נגמר? ממש לא, מיורקה קיבלה פנדל שלישי (!) באותו משחק בדקה השביעית של התוספת והפעם מוריקי סוף סוף היה יכול לחייך, כשהכניע את גרסיה ונתן 1:2 יקר בסיום.

בסוף מה שמשנה זה אם היו פנדלים באמת או לא, ואם על עבירות קודמות כאלה נתנו גם פנדלים או לא.

image

הלכתי לראות את התקציר.
פנדל הראשון ברור לגמרי.
[היה עוד פנדל שנשרק לטובת מאיורקה על יד ובוטל על ידי הVAR]
הפנדל השני ממש גבולי על גבול הכלום.
הפנדל השלישי הוא פנדל חוזר על הפנדל מהשורה הקודמת שנשרק (לדעתי) בצדק כי השוער יצא מהקו וגם ספק נגיעת יד של שחקן אספניול בהשתלטות על הריבאונד.

אני פשוט דואג שלא תטרילו אצלנו עם תאוריות כף הרגל :saluting_face:

מסכים כמעט עם כל מילה.
פנדל ראשון ברור מאוד.
פנדל שבוטל אכן בוטל בצדק.
פנדל שני לא פנדל, לא היה שם כלום.
הפנדל השלישי שהוא פנדל חוזר גם הוא גבולי מאוד. נראה שבזמן הבעיטה העקב של השוער עדיין נוגע בקו השער. זה גבולי מאוד, על מילימטרים, ובהילוך החוזר שראיתי אי אפשר לקבוע בוודאות.

ה-פ-ת-ע-ה