השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

למה בסוף המשחק? למה לא בלייב?

כי אני מציאותי. לא נקבל מהם הסברים בסוף המשחק אז אתה רוצה בזמן אמת?

מה הכוונה? הכדור פגע לו בראש, לא בזרת. אי אפשר לדעת אם הפגיעה חמורה או לא, אבל כמו שכתבת בד"כ לא משחקים עם זה משחקים.

עבדתי כרופא בקבוצת הרגבי המקומית לכמה עונות, אחלה חוויה.
השוני ברגבי לעומת הכדורגל זה שלרופא יש אוטונומיה בלהחליט מתי להתערב ומתי לא. הרופא לא מחכה לשופט שיקרא לו, אלא הוא עוקב אחרי המשחק וכשהוא מזהה פגיעה הוא יכול להיכנס למגרש על דעת עצמו גם אם אין עצירה.
אינספור פעמים כמעט ונדרסתי על ידי השוורים שהמשיכו לשחק בזמן שטיפלתי בשחקנים שנפגעו. זה תמיד היה מסוכן גם בשבילי.
עם הזמן פיתחתי חוש לכל מיני פציעות ובמיוחד פגיעות ראש ואפים שבורים.
אז האינסטינקט הראשוני שלי כשראיתי את הפגיעה, זה שיש לנו הצגה ברורה ואפילו הצדקתי את השופט. ובדיעבד צדקתי.

אבל, וזה אבל גדול, אם הייתי לוקח חלק רשמי במשחק והייתי אחראי ישיר על בריאות השחקנים, הייתי עוצר אותו מיד. No questions asked.
זה קל לשפוט מהבית ולהגיד שיש הצגה, אבל מה היה קורה אם הייתה לנו פגיעה אמתית והשחקן היה חלילה נפצע קשה? מי מוכן לקבל עליו אחריות כזאת?! אני אישית לא.
ובאופן אישי, תמיד בדקתי כל שחקן ושחקן שקיבל מכה בראש והבטחתי שהוא בסדר גם במחיר לסכן את עצמי קצת או להפריע למשחק.

זה היה טפשי ומסוכן מאוד מצד השופט לא לעצור את המשחק.

למען הסר ספק-לדעתי השופט היה צריך לעצור את המשחק. כשיש פגיעה בראש צריך לעצור, אין לשחקן סיבה לבזבז זמן-זה לא שהמצב היה שמיורקה מובילה, או שזה מנע מברצלונה כיבוש. תן לפראן טורס 10 כאלה כנראה ש9 פוגע בציפורים. לכן, לדעתי, השופט טעה בשיקול דעת שלו ויש סיבה שכל פגיעת ראש, לא משנה ממה היא נגמרת-עוצרים את המשחק.

כל החלטה אחרת שלו הייתה כמו שצריך. צהוב שני בשעה טובה אשכרה שחקן קיבל צהוב כשהיה אמור לקבל צהוב לפי החוקה ולא התחשבנו. גם האדום מודצק.

הכל טוב ויפה.
ההנהלה בכיינית והליגה מושחטת אבל עדיין לא הבנתי מה אשמת ריאל מדריד בזה שברצלונה ניצחה 3:0 קבוצה שנשארה ב9 שחקנים ולמה הקריאות להדפסת עוד כסף דווקא אתמול?

אני שואל רק כדי להבין אם מדובר במסורת, ניסיון לניחוס הפוך או טורט…

הכדור הלך לראש, אבל לא בהכרח הייתה פגיעה שמצדיקה עצירת משחק.

עזוב, זו סמנטיקה לצורך ההוכחה שאין פה טעות כנגד הנחיות החוקה. זה לא אומר שלא הייתי עוצר את המשחק.

אני מבין שאני בדעת מיעוט, אבל איזה חרטוט…

בטח ובטח שהשופט לא היה צריך לעצור את המשחק אחרי ששחקן נגח בכדור.
באמת הייתם רוצים שאחרי כל נגיחה בכדור שופטים יעצרו משחק בשביל לוודא שלא הייתה פגיעת ראש? אם כן אז בואו נוציא נגיחות מהחוקה וחסל סדר.

שחקנים נוגחים כל המשחק כדורים שמגיעים ממרחקים, עולים לגובה רב ויורדים להם לראש בקשת עם תאוצה ומהירות הרבה יותר גדולות מאשר הבעיטה של לאמין אמש, והרי זה פלא - הם לא נופלים על הדשא כמו זבובים.

נו באמת…
החלטה נכונה של השופט, אין פה שאלה בכלל לטעמי.

אגב, בזמן אמת הייתי קצת המום כי לא הבנתי איך קרתה שם ה״פגיעת ראש״ הזו שבגללה השחקן נשכב על הדשא. בהילוכים החוזרים הבנתי שלא טעיתי, באמת לא היה שם אף שחקן שפגע בו. אשכרה הוא נפל אחרי נגיחה בכדור.

ובנוגע לשחקני מיורקה, הם המשיכו לשחק ולא עצרו את המשחק.
ניסו לחסום את פראן וגם השוער ניסה להתמקם לפני הבעיטה. מה שאפשר להגיד זה שהיה חסר להם בהגנה השחקן המתחזה, אבל זה קורה כמעט בכל משחק ששחקן הגנה נופל לדשא והשופט לא עוצר את המשחק בשבילו. גם כאן זה היה נכון.

אני מבין את הטענה שלך ולדעתי כמו שכתבתי פה כבר, היה צריך להוסיף ולקבוע הנחיה לשופטים ששחקן שעוצר משחקים בגלל “חשד לפגיעה בראש” יוצא לזמן משמעותי מהמגרש והקבוצה שלו אם לחזור ל11 חייבת לבצע חילוף.

זה יגרום לשחקנים לחשוב אם לעשות הצגות כן או לא.

מה שהיה מעצבן אותי שאם השופט היה עוצר את המשחק (כמו שאני חושב שהוא היה צריך לעשות) השחקן (שהתחזה כן?) היה יוצא לחמש דקות השער היה נפסל ומאיורקה היתה מרויחה מההפקר.

נראלי אתה צריך לקרוא מחדש מה שאני כותב, אולי לך יש טורט :man_shrugging:

מדובר בניסיון עקיצה.

הרוב פה בעצם טוען שהשופט טעה שלא טעה… לא הייתה פגיעת ראש ואם השופט היה עוצר את המשחק הוא היה עוצר אותו בגלל חשש לפגיעת ראש שהתבדה. כלומר היה טועה. רק אוהדי בארסה מוכנים להתנדב לטעון שהשופט טעה כשלא טעה לרעתם.

הדיון פה הזוי. לא הייתה פגיעת ראש. השופט לא עצר את המשחק בגלל פגיעת ראש. לא הייתה פגיעת ראש.

הטורט היה ממש ממש ניסיון עקיצה.
אבל ננסה שוב פעם הבאה.
נעבוד על טיב הקשר והתקשורת שלנו לאט לאט.

בדיעבד לא היתה פגיעת ראש.

אתה רוצה לקחת סיכון?

תסתכל, זה לא טעות שצריך להוריד לשופט את הראש. זה שיקול דעת שלו. אני היתי עוצר את המשחק.

רק לצורך האיזון :slight_smile:

מה הסיכון? אל תהיה woke - בשום שלב השחקן לא נראה כאילו הוא בסיכון.

אני אחד האחרונים שאפשר להגיד עליהם שהם WOKE חחח

מאוד קל בדיעבד להגיד “לא בסיכון” אני מעדיף את זה מאשר שהינו פה עושים דיון על למה לא נעצר המשחק כי לשחקן נגרם נזק בגלל שהוא לא קיבל טיפול בזמן.

אני כן מסכים שיש בעיה שנותנים לשחקנים לנצל את זה לרעה. גם אתמול השחקן ניסה לנצל את זה לרעה. זה הבעיה בעיני היותר חמורה. שמאמנים ושחקנים בצורה ברורה מנסים לנצל את זה לביזבוזי זמן ודברים כאלו. זה כמו ששחקן “עושה הצגה” בשביל לעצור התקפה מתפרצת של היריבה.

כולם שיחקו במגרש ליד הבית וחטפו פצצות מהכדור, אף אחד לא מת מזה. והילד הדביל שבחבורה נולד דביל ולכן חטף כדור בראש ולא ההיפך.

הזוי לחשוב שכדור עם כל העוצמות שלו יגרום נזק לשחקן בגלל פגיעת ראש. הפגיעות ראש שראיתי הם בעיקר בעלייה לכדורי גובה, התנגשות ראשים, שוער ושחקן שדה שלא מסונכרנים ובשאר ענפים בעיקר מגע של אדם vs אדם.

מזל שדסקל לא קרא את ההודעה שלך דן. הוא היה בתגובה חופר חפירה שלמה למה צריך להוציא את הנגיחה מחוץ לחוק… זה אמיתי…

אבל ממה שדימה שלח לך אתמול:

“Blows to the head pose a risk in sports and in particular in football.
They can cause potentially life-threatening injuries. Many authors have
long considered the number and consequences of head injuries to be
underestimated1,2. Recent studies have raised concerns about injuries
caused by repeatedly heading the ball in the long term”
.

ראיתי שדימה ענה בצ’אט טרם הספיקותי לקרוא, העבודה קוראת לי (לי לא משלמים כדי להפגין, מה לעשות…)

חוצמזה, אם דסקל חושב הפוך ממני כנראה אנרתי משהו נכון

מנתחים את זה יותר מדיי. הנפילה פשוט לא הייתה משכנעת.

לכל מי שחושב ששחקן מיורקה ניסה למנוע גול אחרי הנגיחה או משהו כזה, הוא נפל הרבה לפני שהכדור מהראש שלו נחת אל הקרקע.
בתמונה כאן סימנתי את הכדור.
גם לא היה ברור למי יגיע הכדור, לאמין נאבק שם עם המגן שלא עצר.

דקה 0:50 בערך

הייתי משוכנע גם קודם, ועכשיו עוד יותר, שזאת לא צלילה מגעילה. הוא באמת קיבל בומבה בראש ונפל מזה.