לדעתי הכדור היה מספיק חזק והנפילה הייתה מספיק משכנעת בשביל שהשופט יעצור את המשחק. אבל אני לא חושב שישסיבה להתלונן על זה. בסופו של דבר זו יותר הנחיה לשופטים מאשר חוק, וזה נטו כדי לשמור על בריאות השחקנים. אני חותר לזה שזה לא שבארסה עשתה איזושהי עברה ברמה המשחקית שמצריכה לפסול את המהלך. אם חלילה בריאות השחקן הייתה נפגעת בגלל עצירה מאוחרת של המשחק אז לגמרי הייתי מבין תלונות על השופט אבל להתלונן על זה בקטע של לפסול את המהלך זה לא רציני לדעתי. (אגב מאותן סיבות אף פעם לא תראו אותי מציין/מתלונן על עברת משמעת שלא נענשה. נניח שחקן נתן סתירה לשחקן אחר או משהו כזה, כאילו בחייאת אנחנו פה בשביל הכדורגל. אני אפילו דיי שונא שריקות כאלה ובלי שאני יודע מה השחקן שהורחק אמר לשופט שגרם לו לקבל צהוב ראשון אני יכול להגיד כמעט בודאות שאני לא מסכים עם השליפה אבל זה כבר בעיה אחרת שיש לי עם החוקים).
בעצם עם כבר התחלתי אוציא עוד קצת קיטור- ענישה של להוציא שחקן חייבת לצאת מהחוק. ברגע שזה לא 11 מול 11 זה לא כדורגל וזה לא מעניין. ובטח ובטח שמדובר בעברת משמעת כמו הרמת רגל, אין שום סיבה העולם לדפוק את הקבוצה את הכדורגל ואותנו הצופים. מצידי שהשחקן יורחק ל10 משחקים אבל שיהיה אפשר להכניס מישהו במקומו ולהמשיך לשחק כדורגל.
ההנהגה החדשה של השופטים בספרד מחליטה להעניש שופטים על טעויות. שינוי מבורך ביותר.
בינתיים שניים הוכנסו לפריזר.
לואיס מונוארו מונטרו נענש על כך שאישר שער של פראן טורס נגד מאירקה. אותו שער שנכבש כששחקן מאירקה שכב על הדשא אחרי שכדור חזק של לאמין פגע לו בראש.
פבלו גונזלז פוארטס כשהיה בואר במשחק של אתלטיקו, ואישר להם שער מנבדל.
בקצב הזה, ובהינתן הרמה של השופטים, עוד כמה מחזורים לא יישארו שופטים.
במארקה אומרים שהואר לא עבד כל המחצית הראשונה והפנדל לא נבדק.
שופט הבית של מארקה, פרז בורול, אומר שהפנדל גבולי, ואחרי שראה הילוכים חוזרים, הוא לא היה שורק. מצד שני , בגלל שזה גבולי ולא טעות ברורה, ואר לא אמור להתערב גם אם היה פעיל.
אני בכוונה מצטט את מארקה, מן הסתם התקשורת בקטאלוניה בעד הפנדל.
אני לא מערער על מה שכתבת רק מצחיק ששופטים שהיינו מקללים במלוא המרץ לפני 15 ו-20 שנה ומי שהיה כותב קבוע בפורומים כמונו היה מתלונן עליהם - הם אלה ש"בודקים", “מנתחים” ומחלקים ציונים. הוא, ואיטורלדה גונזאלס שהוא ‘הקונטרה’ של ה-AS. זה מראה עד כמה הגוף הזה בספרד רקוב. צריך לחשוב על אלטרנטיבה מה קורה כשה-VAR קורס וזה עושה שירות נוראי ללה-ליגה. זה מצב לא תקין.
אין פנדל, הצגה גרועה של לאמין ימאל שהצליחה לו. אבל בסדר גמור, קורה, היו אירועים בהם לברצלונה הגיע פנדל והיא לא קיבלה אותו, אותו הפנדל שנשרק לחובתה נגד לבאנטה במחזור שעבר זה בהחלט מחדל. איסי פלאסון מראיו וייקאנו טען שהשופט הודה בפניהם שזה לא פנדל והוא טעה Isi Palazón: “Chavales, el árbitro acaba de asumir el error”
הנה ציטוט של פרנקי דה יונג לאחר המשחק: De Jong: “Es una putada si el VAR no funciona, no es una liga seria”. אם ה-VAR לא עובד זה חבל וזו ליגה לא רצינית.
מסכים שאין פה הצגה. גם לאמין הוא מסוג השחקנים שתמיד שועט קדימה ולא צולל. הפנדל מטופש מבחינתי כי לאמין איבד סיכוי להגיע לכדור לפני המגע המקרי הזה. לא יודע אם חוקי או לא.
כן זה תפקיד שופטי העבר אבל כשהם היו שנויים במחלוקת בעצמם עם אינסוף שערוריות זו בעיה גם אם כעת הם במזגן באולפן ולא בסיר הלחץ. איטורלדה, פרס בורול ואודיאנו מאיינקו הם שופטים שכל אוהד מכיר.
אם השופט הודה בפני שחקן ראיו שאין פנדל וזו חתיכת אמירה ולא קורה בכל יום אז מה הוויכוח? אז לאמין הניח שימשיך ויבקיע והנגיעה הבאה הייתה פחות טובה והנפילה תיאטרלית ומוגזמת מאוד. לא אומר צהוב או כותב בזעם אבל כן סוג של הצגה. ומותר לו והכל בסדר אבל הצגה.