השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

מי אלו “אתם”?

היה פה דיון בתגובות למעלה, חלק לכל הפחות טענו שיש פה מקרה גבולי, גם את זה אני לא רואה. המגן דיי שולט בכדור ולאמין נכנס בו מאחור. לדעתי עברה של לאמין, אבל לקיים דיון על פנדל לזכותו? נראה לי מנותק לגמרי מהאירוע.

אז נכון אפשר להתווכח אם המגן ממש שולט בכדור באותו רגע (לדעתי צריך להגדיר בחוק שאם השחקן מסוגל לגעת בכדור ברגע מסוים זה נחשב שהכדור בשליטתו). עכשיו לפי ההגדרה הזו אני לא בטוח במאה אחוז שהוא יכול היה לרחיק לקרן במקום לשים גוף (למרות שנראה לי שכן) אבל זה גם לא רלוונטי כי בפועל ההגדרה פחות מחמירה וממה שאנחנו מכירים לאורך השנים מצב כזה לגמרי נחשב כשליטה של השחקן הגנה, הוא מספיק קרוב לכדור ולא רואה שום סיבה לפסול את עצם זה שהוא מציב את הגוף שלו כל כך קרוב לכדור אפילו אם לא יכול היה להגיע אליו (וכנראה שהוא יכול היה).
לכן אפילו מקרה גבולי אני לא רואה פה, המגע הוא לחובת לאמין ולא לזכותו, האם הוא חזק מספיק והפריע מספיק לשחקן ההגנה כדי שיחשב עברה? אולי לא..

אני לא מבין למה מנזאנו עדיין שופט בליגה הספרדית הראשונה. אני רואה עכשיו את האדום של האוסן, וזאת בדיחה. כמות האגו שהבנאדם הזה סוחב, וואו.

לפעמים הזוי החוסר אחידות שיש בליגה הזאת. האוסן בקושי מלטף מישהו, לא שחקן אחרון-אדום. קרבאחל מנסה לגמור למישהו את הקריירה ולא מקבל צהוב.

הזכיר לי לא מבחינת המיקום של השחקנים אלא “עוצמת הפאול”\העבירה את האדום לסרחיו ראמוס מול ניימאר בקלאסיקו ב-2013/14 בסדנטיאגו ברנבאו.
חיל מאנסאנו היה צריך לעשות חשבון נפש אחרי ששרק לסיום המשחק במאסטייה כשהכדור של ברהים דיאס עדיין באוויר ועוד שנייה ג’וד בלינגהאם נוגח לרשת.

מבחינתי הוא ודה בורגוס הם השופטים הכי גרועים בליגה ובפער גדול וכל השאר גרועים אבל פחות. מחכה להצהרת ה-CTA הפעם ולראות מה יגידו הפעם.

היה שם פנדל מוצדק, לא צריך לשבור רגל של שחקן בשביל להכשיל אותו ברחבה. הוא נתן לו קטנה ברגל האחורית והכשיל אותו.

חיל מנזאנו צריך לעשות הרבה חשבון נפש. הוא השופט שדפק את בארסה הכי הרבה. הוא היחיד שנתן אדום גם למסי, גם לניימאר וגם לסוארס. אני חושב שמדובר בבנאדם מלא מלא באגו שאוהב לקחת את ההצגה ולדפוק את הגדולות, מין עבד כי ימלוך.

עם זאת, באופן מוזר, מדובר בבנאדם שהוא סוסיו של ריאל מדריד לפי מה שהבנתי.

הבעיה בחוק של שופטי המסך היא שהמטרה היא קודם כל להצדיק את השופט. נפלנו על החלטה מאוד מוזרה שבעידן טרום שופטי המסך אין אחד שהיה מצדיק אותה, אבל שופטי המסך מצאו סיבה חוקתית\משפטית למה זו עבירת מניעת שער בטוח.

במקום לתת לשופט נקודת מבט נוספת להחליט בעצמו אם היה שורק על זה, הפכו את זה לבית משפט.

וועדת ה CTA החליטה לא להעניש את חיל מנזאנו על האדום להאוסן.
הם אמרו שכנראה צהוב היה מספיק, אבל זה תחום אפור. היה DOGSO או לא היה DOGSO זה בעיני המתבונן. אם השופט חושב שהיה DOGSO, אז האדום מוצדק. (דוגסו זה מניעת מצב לכבוש שער)
הם הצדיקו את אי ההתערבות של ואר מאותה סיבה. ואר אמור להתערב רק במקרים של טעות ברורה שאין עליה עוררין, וזה לא המצב פה.

בהזדמנות הזאת, חשוב להדגיש, שזה לא משנה אם האוסן היה אחרון או לא. החוקה כבר לא מדברת על זה.

בצדק , הוא לא נענש על דברים הרבה יותר גרועים מהשריקה הזו, זה היה בדיחה אם על זה היו מענישים אותו.

זה בדיחה שהוא עדיין שופט בליגה הבכירה…
ומה שהם כתבו זה גם כן בדיחה, שחקן במרחק 40 מטר שנמצא בדרך הבטוחה לאגף זה תחום אפור?

אתה יכול לכתוב את זה על 99 אחוז מהשופטים בספרד. טועים בצורה יותר גרועה מהטעות הזו ולא קורה להם כלום…

אני חושב שAI במצב הנוכחי עדיף עליהם.

שלא היה ספק גם אם יפטרו אותו אני לא יזיל דמעה עליו.

אבל משה, יש טעות ויש טעות. אני לא חושב שיש מקום לטעויות במקרים של אדום ופנדל-אל. אירועים מכריעים וקריטיים במשחק. האדום להאוסן לא אדום, הוא לא שחקן אחרון.

הבעיה החולה זה שהשופטים הספרדים יש להם אגו מטורף.

שביט חיל מנזאנו לא צריך להיות שופט כדורגל. בקרירה שלו יש טעויות הרבה יותר חמורות מהאדום להאוסן שעליהם הוא לא נענש.

זה גם הבעיה. שבספרד שופט שטועה כמו פה זה לא נחשב מבחינתי הכי גרוע. זה מראה על המצב של השיפוט בספרד.

אנחנו רבים אחד עם השני על השיפוט בספרד והם צוחקים מהצד, מדהים איך אנחנו רואים ומבינים שהמצב שם חרבנא אבל באיגוד השופטים הספרדי ממשיכים כאילו המצב שם מדהים…

רק ששנה שעברה, כששחקן ריאל עשה עבירה כשהוא היה אחרון, סיפרו לנו שהוא בכלל רץ לכיוון הקרן, ושהחוקה לא מדברת על שחקן אחרון או לא.

די עם הצביעות הזאת. אם שם לא היה אדום, אז פה כן צריך להיות אדום.

אי אפשר להמשיך בהחלטות לא נכונות. עזוב, אין מה להיכנס עם הצד השני לדיוני שיפוט כי זה הזייה מהלכת, יש חוסר עיקביות שם כמו השופטים בספרד. בסופו של דבר אתה רוצה אחידות של שיפוט נכון, לא להתחשבן כל הזמן.

אני חושב שבעיית השיפוט בספרד היא לא משהו מיוחד לספרד, אלא בכל אירופה.
זה לא שבליגות אחרות השיפוט הרבה יותר טוב. פשוט רובינו פה אוהדי ריאל\בארסה ורואים יותר ליגה ספרדית.
אני זוכר אדומים הזוים לליברפול בשנה שעברה.
אותו חיל מנזאנו מוכר כשופט בכיר גם באופ"א, מקבל משחקים חשובים. כמו מתאו להוז ושפטים גרועים אחרים לפניו. השיפוט לא ישתפר כל עוד זה לא מקצועי, ללא עזרה טכנולוגית כמעט, וחוקים דפוקים.

אבל יש דברים שהם בסיסיים. הפנדל אתמול לריאל הוא מגוחך. הבנאדם עשה גליץ׳, הוא בלם קודם כל את הכדור, זה הגיע מבלימה לא משליטה של שחקן ריאל, לא מבעיטה או מסירה. המשך התנועה הוא טבעי כי הוא מנסה להישען עליה. לא ראיתי אנשים שעושים גליץ׳ והיד לא יורדת למטה להישען עליה. הנגיעת יד לא מנעה מהכדור להתקדם לשער, היא לא השפיעה על המהלך ובטח לא מכוונת. אם זאת הייתה יד מחוץ לגוף שתופסת נפח ומונעת מהכדור את ההמשך שלו ברור שזה פנדל, אבל זה פנדל מגוחך שפשוט חוטא למטרה של החוק.

זה כמו היד של סימאונה נגד ברצלונה שנה שעברה. כמו היד שהיה לוולוורדה אם אני לא טועה נגד ברצלונה. צריך הקשר, צריך היגיון בשריקות. מבחינתי הן לא פנדלים כמו הפנדל אתמול.

וככה גם האדומים-האדום להאוסן לא היה צריך להישלף כמו שהאדום לטשואמני לא היה צריך להישלף עונה שעברה. זה חמור מדי למקרה.

זה ספציפית נובע מחוקים דפוקים ואי שימוש בטכנולוגיה. הרבה מלל בחוקה ובסוף השופט מחליט מה שבא לו.
אם הפנדל השני של ריאל נראה לך מגוחך, ובצדק, תראה איזה פנדל קיבלה דורטמונד.
מה שקרבחאל עשה זה באמת אדום? הייתי מוציא לו צהוב על אגרסיות וצהוב לרולי על הצגה.
מיליטאו מושך בחולצה של רולי כדי שלא יוציא כדור מהר ויוצא בלי כרטיס.
אין לזה סוף, זאת רמת השיפוט באירופה. אני לא רוצה לדעת מה הרמה בשאר העולם.

רק AI בהשגחה של ואר.

לדעתי האישית האדום להאוסן מוצדק ביותר.

אני כבר מדמיין את הפרומפט שפלורנטינו יכתוב ל-ChatGPT אחרי שריקה נגד ריאל.

מעניין. למה?