כי היה שחקן אחרון, מיליטאו אולי היה קצת יותר קרוב לקו השער של ריאל מהאוסן אבל היה רחוק בצד השני, איזה 25 מטר, כלומר לפני האוסן בחצי מטר אבל 25 מטר מרחק בצד.
חוץ מזה, זה מיליטאו, בטח היה מחליק ולא מספיק לחזור.
כי היה שחקן אחרון, מיליטאו אולי היה קצת יותר קרוב לקו השער של ריאל מהאוסן אבל היה רחוק בצד השני, איזה 25 מטר, כלומר לפני האוסן בחצי מטר אבל 25 מטר מרחק בצד.
חוץ מזה, זה מיליטאו, בטח היה מחליק ולא מספיק לחזור.
ולמרחק של קורטואה מהשער לא הייתה השפעה, לדעתך?
אני חושב שזה היה חלק גדול מהסיבה לאדום. נכון שהעבירה הייתה רחוקה מהשער, ושהויסן לא היה אחרון (זה כבר לא הקריטריון, כמו שציינו פה), אבל בגלל שקורטואה היה רחוק מאוד בעצמו מהשער של ריאל, הייתה פה “מניעת מצב ודאי לכיבוש”.
לפחות רוצה להאמין שהייתה איזושהי חשיבה של השופט בכיוון הזה.
יכול להיות, לא בטוח.
איך שאני רואה זה שברגע שהאוסן תפס אותו השחקן התוקף היה בדרך למצב אחד על אחד בתוך הרחבה מול קורטואה, מיליטאו היה בצד ולא בטוח שהיה מספיק לחזור.
השופט היה יכול להעריך שכן ואז לתת צהוב אבל גם להעריך שלא ולתת אדום זה סביר באותה מידה, האשמה היא על האוסן.
לדעתי זה לא אדום אבל כתבתי בפורום שלנו ששיקול הדעת של דין האוסן היה מטופש והוא נהג בחאפריות. לדעתי אדר מיליטאו לא היה כזה רחוק, ובעיקר מיקל אויארסאבל היה צמוד לקו ולא ממול השער וגם רחוק ממנו, 40 מטר בערך. זה לא מצב כלכך ודאי.
לגבי אתמול - הפנדל השני מזעזע, בחיים לא צריכים לשרוק על זה, שונה מאוד מנגיעת היד של דני קרבחאל נגד ריאל סוסיאדד למשל שהוא אכן הגדיל נפח
מתנצל על האיכות הגרועה, לא מצאתי משהו טוב יותר -
קורטואה במרחק 20 מטר מהשער. זה לא מרחק סביר בשום קנה מידה, ואוירסאבל לא היה באיזו זווית בלתי אפשרית לכיבוש אילולא העבירה (שהוא מכר כמו גדול).
אני עדיין חושב שאדום זה לא הכרטיס שהיה צריך להישלף, אבל אם חיל מנסאנו היה יורד ממגדל השחצנות שלו ומסביר שזה אדום בגלל המרחק של קורטואה מהשער והזווית של אוירסאבל מהשער - זה היה מתקבל בעיניי.
ובכל מקרה -
האוסן/הויסן/וואטאבר לא אשם בטעות השיפוט (אם הייתה כזו). הוא אשם בזה שהוא העמיד שופט ספרדי במצב בו יש לו דרך משמעותית להפגין נוכחות ולהשפיע על המשחק.
לגבי המיקום של טיבו קורטואה - ערכתי - טעיתי מסתבר לאור התמונה שהצגת, אתה צודק. אז טיבו “עומד בקריטריון” ולא היה יכול לעזור. אבל אני זוכר את מיקל אויארסאבל יותר קרוב לקו משמעותית. זה עדיין רחוק מהשער ולא מצב ודאי לדעתי ואדר מיליטאו כן בסביבה.
הסיכוי ששחקן יבעט ממרחק כזה הוא לא גדול. זה לא רלוונטי ממש. בסופו של דבר מיליטאו כן היה רלוונטי להמשך.
שמע…זה דיון די עקר מבחינתי כי הוא מתעסק בנושא שאני לא אוהב להיכנס אליו שנקרא “מה אם?”. אבל 30-35 מטר משער ריק? כשהשוער לא באיזור? שחקנים פחות מוכשרים בעטו ממצבים פחות טובים מזה.
בסוף לי זה לא משנה. כתבת למעלה משהו נכון - אחידות/עקביות זה חשוב, בתנאי שזה עבור החלטות שיפוט נכונות. אני פשוט טוען שבמקרה כזה, למשל, יכול להיות שצריך את הצד של השופט/וואר/איגוד השופטים כדי להסביר למה זו הייתה ההחלטה הנכונה. אבל אולי זה מוגזם מדי לדרוש מהם דבר כזה.
לא ברור לי איך לא נפסל השער של אתלטיקו.
גריזמן, מעמדת נבדל ברורה, מסתיר לשוער.
רציתי לכתוב אל האודם של קרבאחל אבל פחדתי שיתחילו לצעוק לי צבוע פה, קרבאחל כן יצא טמבל, אבל הוא ממש ליטף אותו עם הראש, אני מבין שזה יכול להיות אדום אבל זה לא שנוא נגח בו, לא יודע מה הגבול פה…
אני אגב חושב לא הגיע לנו פנדל אתמול, זה כדור שניתז מהרגל…
הגבול זה לא לעשות תנועה של נגיחה ולפגוע בשחקן. שופטים לא צריכים להיות עם מד מהירות לתנועות נגיחה לשחקן אחר בפנים.
רולי עשה הצגה, זה לא אומר שקברחאל צריך לנגוח באנשים. לא משנה באיזה חוזק.
שביט, יש הבדל מאוד גדול בין לנגוח בשוער לבין ללטף לו את הפנים, אני יודע שקרבאחל טמבל ומה שעשה פה הוא שטות, אבל יש שופטים שלא היו מוציאים על זה אדום(שוב פעם, אני מבין שזה אדום ולא אומר שזה הזוי שהוא קיבל אדום).
הכוונה של קרבאחל לא הייתה לעשות לרולי נעימי בראש.
זה אולי אדום לפי החוקה אבל זה לא אמור להיות עונש כל כך כבד על כזה ליטוף.
לא אוהב את השריקות מהסוג הזה, כמו שאני לא אוהב שריקות על נגיעת יד אקראית.
אז מה אתה מציע? ששופטים יתחילו למדוד חוזק של נגיחות בפנים? קברחאל לא אמור לעשות פעולות כאלה.
עוד שחקן שחוטא בזה המון אגב זה מסי. זה פשוט רגע של טיפשות שלא צריך להעמיד את השופט במצב הזה.
חד משמעית אדום, נוגח בו בפרצוף, קרבחאל טיפש, השוער מגזים ונגיחה רכה, אבל אדום ברור.
לאמן רשת ושתחליט אם זה צהוב או אדום על סמך מיליון דוגמאות.
בנוסף, לשנות את החוקה. אני לא מבין למה כל נגיעה בפנים זה אדום, אבל בעיטה ברגל נענשת לפי עוצמה. הנגיחה הזאת לא סיכנה את הבריאות ולא הייתה יותר מסוכנת מאיזה כניסה חזקה ברגל ששווה רק צהוב.
זה כדורגל, לפעמים בועטים ברגל של שחקן אחר כי ככה זה המשחק, כל בעיטה הכי קטנה שהיא לא כדי לתקל ולקחת כדור חייב להיות כרטיס אדום גם אם כלל לא מסכנת את היריב, כשזה במסגרת המשחק אז כן בודקים עוצמה וכמה סיכנה כדי לקבוע אם יגיע כרטיס ואיזה צבע.
נגיחה בפרצוף של היריב זה אדום ישיר גם אם פיספסת.
אל תשגעו אותי עכשיו ותהפכו את שביט לבנאדם הכי הגיוני פה, גם ככה עבר עליי יום רע.
רק אגיד שיש יותר מדי הסכמות בין טיטי ושביט לאחרונה וזה מחשיד.
אני יכול להציע להם שם זוגי, אני יכול, אני יכול???