דימה - אני טוען שלהגיד שזה לא עבירה זה לחלוטין להגזים לצד השני. כן, גם אם יש אוהדי ריאל שחושבים אחרת. בכדורגל אסור לתפוס שחקן שעבר אותך.
שביט - זה קורה אינסוף פעמים ששופט מזהיר שחקן ואומר לו שאם הוא עושה משהו דומה עוד פעם - זה יהיה צהוב. מוריניו באמת עשה את הפאול הזה בדיוק איזה 5 פעמים, כולל באגרסיביות גבוהה יותר בלי לקבל כרטיס (תפיסות חולצה), גם אחרי וגם לפני הצהוב הראשון שלו. אתה מגזים לצד השני.
כאמור לא חושב שזה צהוב, אבל גם לעשות מזה שערורייה היסטרית זה מוגזם בטירוף. כל מחזור יש טעות חמורה יותר בספרד.
כרגיל אין לך מושג על מה אתה מדבר אבל אתה עושה את זה בכזה בטחון שזה עוד יכול לעבוד על מי שלא יודע יותר טוב. (יעני תחזור לבראסה מאניה יצליח לך שם יותר)
CAUTIONABLE OFFENCES
A player is cautioned if guilty of:
delaying the restart of play
dissent by word or action
entering, re-entering or deliberately leaving the field of play without the referee’s permission
failing to respect the required distance when play is restarted with a dropped ball, corner kick, free kick or throw-in
persistent offences (no specific number or pattern of offences constitutes “persistent”
@dmitrys
לגבי הערעור. ממה שאני הבנתי מהחוקה השופט יכול להחליט (לפרש) את המשחק של מוריניו כמשחק לא ספורטיבי (יותר מידי עבירות וכו’) ועל זה לתת לו צהוב. ככה שהשופט יכל לטעון בדוח שזה המצב פה ולועדה אים איך להתווכח איתו או לשנות את ההחלטה (בטח שלא להעניש אותו) כי זאת הפרשנות שלו למקרה.
לך תראה את המשחק המלא, הוא היה צריך לקבל כבר בדקה 10 אדום/צהוב שני (בכוונה מקצין) השופט ריחם עליו והוציא לו את האדום/צהוב שני רק בדקה 80 אחרי איזה 20 עבירות של צהוב.
הכוונה הייתה שהשופט לא צריך להגיד ״הגיע לו צהוב לפניי כן ולא נתתי, אז עכשיו אני אתן על עבירה מאוד רכה״. שופט צריך לתת צהוב כשיש עבירה של צהוב, וזה מה שטענתם שהיה, לא? חוץ מזה שאף שופט לא באמת אוכף את החוק הזה, קודם כל זה לא שחור ולבן-אין איזה מספר מסויים של פאולים ״קטנים״ שמחייבים צהוב וזה כרגיל נתון לפרשנות השופט.
אם השופט היה נותן לו צהוב מצידי דקה 20 על פאול ששווה צהוב לא הייתי אומר מילה. אבל הדבר הזה גבולי פאול. ויניסיוס, כהרגלו של קוף, צלל.
ואין לך מה לשלוח אותי לבארסה מאניה, אני בז להם יותר ממך והייתי חלק מהם. ואני לא יכול להגיב שם (אתה מתקשה עם עברית, אז יעני חסמו אותי)
אבל אהבתי שהלכת לחוקה ונתת עובדות. אולי יש איתך עתיד.
הבעיה שלי שיש 100 כאלה במשחק שלא שורקים. שחקן שם יד על הכתף של ויניסיוס, זה קורה כל הזמן, ובדרך כלל לא שורקים. אפילו על משיכות חזקות בחולצה הם לא שורקים, אז על זה?
לפי MD, השופט טען בדו”ח שהעבירה עצרה התקפה מסוכנת, לא ציין עבירות חוזרות. עצירת התקפה מסוכנת אכן מצריכה כרטיס צהוב.
אפשר להסכים ואפשר שלא. אני לא, כי ויניסיוס נתן מקדמה גדולה מדי ויש שחקן אחר של ויאריאל שכנראה היה מגיע לפניו. אני מניח שהוועדה הסכימה עם השופט.
מה שעצבן אותי זה שויניסיוס תופס את הפנים למרות שרואים בבירור שמוריניו לא נוגע בפנים שלו. בדרך כלל , כשיש הצגה טיאטרלית שכזאת, לא שורקים על עבירות אפילו אם בוצעו. מה שנראה במשחק זה שהשופט קנה את ההצגה והוציא עליה צהוב. אחר כך מצא תירוץ אחר כדי להיראות טוב בדו”ח המשחק.
אני רק רוצה להגיד פה משהו אחד הנטייה של אוהדי ריאל פה לחשוב שאנחנו דפי מסרים ובארסה מניה זה משהו כל כך מטומטם ומנותק מהמציאות.
כמו ששביט רשם, יש פה כאלו שבזים לבארסה מניה הרבה יותר ממכם, אני ושביט למשל. אולי הגיע הזמן טיפה לשנות דיסקט ולהפסיק להביא אותם כל פעם שאתם מתעמתים איתנו…
ויני שרף אותו והוא מגן (כלומר אין עוד מישהו לעצור אותו בהמשך פרט לבלמים שבאמצע). תפס אותו עם היד. אני באמת לא מבין מה אתם רוצים, זה פאול 100% מהפעמים שזה קורה באופן דומה במיקום דומה, ומבחינתי זה גם נכון לאללה ״עקרונית״.
את הדיון על הכרטיס עוד אפשר להבין. על האם זה פאול זה באמת דעה קצת הזויה בעיני.
האמירה “הניח עליו יד” מעניינת- זו הייתה הנחת יד ידידותית של עידוד, חיבה או במטרה להפריע לתנועה של ויני? מי שרוצה לשקר לעצמו מוזמן לחזור לאירוע דומה בהחלט שבו האוסן הניח יד עדינה על אויירסאבל במשחק עם סוסיאדאד. מעניין ששם איש לא עידן את הנחת היד, כולל אוהדי ריאל. ברור שהיד הפריעה לשחקן התוקף וזו תמיד עבירה, ולפחות צריכה להישרק עבירה. גם אם יש עשרות כאלה במשחק- להתעלם מאירוע כזה לא יהיה שונה מהתעלמות מכל הפרעה פיזית שכוללת מגע מצד המגן לשחקן שכבר עבר אותך וזו הדרך היחידה של המגן לעצור את התוקף.
חומרת הענישה היא השאלה היחידה כאן. וזו שאלה אמיתית כי המגן “קיבל פאס” בהרבה הזדמנויות קודם שהיו לא פחות ברוטליות מהנחת היד העדינה הזו. במשקל הכללי - ויאריאל לא קופחה לטעמי.
יש בלם שבא לעזור, והוא אולי יכל להגיע לכדור, ואולי לא.
האמת כשאני מסתכל על זה, אם זאת עבירה, זה באמת צהוב. יש פה עצירה של התקפה מסוכנת, וזה מחייב צהוב.
יחד עם זאת, אני לא חושב שזאת עבירה. אני רואה שחקנים מחזיקים אחד את השני עם הידיים בכל מאבק על הכדור. אם הנחת יד כדי להפריע לריצה זאת עבירה, צריך לשרוק 100 כאלה במשחק.
לדעתי האוסן מפיל את איורזאבל וויניסיוס זורק את עצמו. זה ההבדל. בגלל זה אנחנו לא רואים עשרות שריקות כאלה במשחק.
גם לפי החוקה, עצם הנחת היד לא אומרת כלום. החוקה מדברת על הכוח המופעל. אני רגיל שזה לא נשרק. זוכר למשל קלאסיקוס בהם אראוחו היה מגן נגד ויניסיוס? היה תופס אותו הרבה יותר ממוריניו, ולרוב זה לא נשרק.
משה אם זה היה מופנה אליי אז פספסת קצת את הכוונה שלי..
לא השוותי את שביט למשתמשי בארסיה מאניה. אמרתי לו שאם הוא רוצה “לעבוד” על מישהו (כמובן שזה רק עקיצה ולא באמת ייחסתי לו כוונה רעה) אז שילך לבארסהמאניה (יעני המשתמשים שם סתומים…).
דימה, שאלה כנה - ראית את המשחק? אומרים פה הלוך ושוב שמוריניו עצר את ויני בפאולים בסגנון הזה כל המשחק. אי אפשר להגיד שאין פה פאול, או כוונה לפאול ולשים כתף, או כל דבר אחר. עבר אותו, למוריניו אין שום סיכוי להשיג אותו, ניסה לגנוב פאול בפעם ה-100 והבין שהפעם מתח את החבל יותר מדי.
כן, ביצע כמה פאולים כאלה ואחרים, שחלקם נשרקו. אם היה נניח כלל ש 3 תפיסות קלות כאלה הם פאול, לא הייתי מתווכח. אבל אני יודע שלא שורקים דברים כאלה. אסנסיו, קרבחאל, אראוחו, לה נורמנד ועוד בלמים “אגרסיביים” משחקים ככה כל הזמן, שלא לדבר על שחקן גנרי של חטאפה. אתה רואה שריקות בכל עימות? אני לא.
בכל קרן תופסים שחקנים כדי שלא יקפצו ולא נשרק כלום.
הבאתי כקונטרה את הניסיון לעצור את פדרי מול סביליה. הוא עבר את השחקן, השחקן מושך לו ביד חזק יותר, אין שריקה וגם אין תלונות לא של השחקן ולא של האוהדים. כי בכדורגל של היום זה לא נחשב עבירה.
לצערי מנסים לעשות את החוקה כמה שיותר שחור או לבן לצורך אחידות וכמה שפחות שיקול דעת של השופט. אם אני לא טועה עברה מאחור דינה צהוב ולדעתי בהקשר הזה לא צריך להיות צהוב כי הם דיי כתף לכתף ברגע העברה. אם היה אפשר להכניס קצת שיקול דעת לאירוע (וכפי שאמרתי לצערי הם משתדלים להקטין ככל האפשר את האפשרות הזו) אז ויניסיוס היה בתאוצה גהוה יותר ועוד רגע עובר את מוריניו אבל גם הבלם כבר היה שם וכנראה היה מקדים את ויניסיוס בכל מקרה לכן גם בגישה הזו אני מגיע לאותה מסכנה שצהוב מוגזם במקרה הזה.
בכדורגל בהרבה מקרים כן יש חשיבות למה העברה מנעה. בעולם ידאלי לדעתי זה כמעט הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון, אבל לצערי את מקבלי ההחלטות יותר חשוב שתהיה אחידות אז הם מנסים לעשות את החוקים כמה שיותר בינארים. במקרה הזה הוא מבצע את העברה בזמן שהם כתף לכתף לכן זו לא עברה מאחור. –אם– הם היו ממשיכים לרוץ כנראה ויני היה עוקף והבלם היה מרחיק. ככה שבין אם מכניסים שיקול דעת ובין אם לא לדעתי צהוב היה מוגזם פה.
איזו עבירה? לשים יד על כתף כדי להפריע לרוץ זאת עבירה?
אז הבאתי מקרה דומה ואפילו יותר חזק של פדרי כקונטרה. זאת לא עבירה, לא נשרקה ולא דרשו מהשופט שישרוק.
אין שום אחידות בשיפוט ואין שאיפה לעשות חוקים אחידים. מאיפה הבאת את זה? החוקים מדברים על הכוח שמופעל, האם היד עשתה את הגוף גדול יותר, האם ההתקפה היא מסוכנת או לא, האם נמנע מצב ודאי לשער. אין בזה שום דבר ודאי, הכל ניתן לפרשנות.
לכן אמרתי שעדיין ברוב המוחלט של מקרים קשה להפוך את הדברים לבינארים. ובכל זאת מנסים ועוד איך, למשל בעבירות יד ברחבה מנסים לתת הגדרות בינאריות לדברים מסויימים כמו ניתז מהגוף או יד תומכת. גם עבירה מאחור אם אני לא טועה זה אחד מהם (צריך לוודא את זה אולי זו סתם סטיגמה).
אני מסכים שיש פה ספק אם בכלל יש פה עבירה, מה שהבאת על פדרי הייתה עברה ברורה שלא נשרקה, זה לא מייצג. כך או כך צהוב היה מוגזם פה אני חושב שכמעט כל מי שאובייקטיבי יסכים.
אני עוקב אחרי השינוים בחוקה כבר תקופה. אני רואה את מה הם משנים, במיוחד בנגיעות היד, וזה לא נראה לי מתכנס, ובטח שלא בכיוון של ניסוח בינארי. הם משנים ניסוחים, אבל עדיין הכל מעורפל וניתן לפרשנות.
מה שהיה על פדרי זה לא עבירה. אני רואה את זה המון, בדרך כלל לא שורקים את זה. לכן אני טוען שמה שמוריניו עשה לויניסיוס זאת לא עבירה. השופט פשוט קנה את ההצגה של ויניסיוס שתפס את הפנים.