השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

הם לא מוצאים את הנוסחה אבל הם עושים את המקסימום כדי שהחוקים יהיו בינארים ככל שניתן, הם עדיין רחוקים משם, אבל הם הרבה יותר קרובים לשם ממה שצריך. אין שום סיבה לברוח משיקול דעת של השופט, ברגע שאתה עושה את זה תמיד יש מקרים שנופלים בין הכיסאות. אבל זה כבר דיון אחר.

לא חושב שיש טעם להתווכח אם הייתה עברה על ויניסיוס (ואני מסכים שזה מקרה גבולי) אם גם ככה אנחנו מסכימים שלא היה צריך להיות פה צהוב.

אני שיניתי את דעתי לגבי הצהוב .

אם הייתה עבירה, הצהוב הוא לא דמיוני. זאת הייתה promising attack, וזה מחייב צהוב.

הבלם היה מגיע. ובכל מקרה אתה אומר שלא מגיע צהוב כי לא הייתה עבירה.

מה קשור הבלם מגיע? אתה יכול לקבל צהוב על עצירת מתפרצת כאשר יש עוד 2-3 שחקנים מאחורה.

הצהוב הוא על עצירת התקפה מסוכנת, לא קשור מי מגיע או לא.

הוא לא מנע התקפה, הוא מנע חוץ זה קשור ועוד איך. סתם לעצור ריצה של שחקן שלא יכול להגיע לכדור זה לא לעצור התקפה ובטח שלא מסוכנת.

הנה עכשיו בדקה 4 לאמין עובר את מגן ג’ירונה, שדוחף אותו בשתי ידיים ומפריע לרוץ.

לא נשרק שום דבר, ולאמין ממשיך לרוץ.

מה ששרקו למוריניו זאת לא עבירה.

ראיתי 4 מקרים דומים, גם של שחקני בארסה, עד הדקה ה 15, לא נשרק אף אחד. אחר כך הפסקתי לעקוב אחרי זה.

ואם לאמין נופל שם, לא צריך לשרוק פאול?

אני אחזור על השאלה, אם מהדחיפה הזאת של השתי ידיים הוא נופל ולא ממשיך לרוץ האם לדעתך לא צריך להישרק פאול?

דימה, מה אתה חושב על הסטירה לראשפורד עכשיו?

גבולי. אפשר לשרוק ואפשר שלא. השופט מחליט אם העוצמה של הסתירה מספיק חזקה כדי לשרוק.

השער שפסלו לנו שערורייה. תיכף יגידו לנו שאריק תיפס על המגן, אבל אני לא רואה שהוא נשען עליו בכלל, ולא הפריע למגן להרחיק. בושה של מנזאנו, ובושה של ואר.

אני פשוט לא מבין מה ההבדל בין התפיסה הקטנה של ויניסיוס שנתנה לשחקן צהוב שני ואדום, לבין המכה בפנים לראשפורד. אם השחקן היה נותן סטירה לפנים של ויניסיוס זה לא פאול? ואם זה ברחבה ולא בחצי, אז הוא לא שורק? אני לא מבין את ההבדלים פשוט.

אני אגב לא אוהב פנדלים על כאלה דברים. פשוט בפעם המאה, אני לא מבין את החוקיות ואת החוסר אחידות.

לגבי הגול שנפסל-לא שערורייה. פשוט מנזאנו. איפה שהוא יכול לדפוק אותנו הוא ידפוק. השחקן לא קפץ בכלל, מה גרסיה אשם? שהוא ניצח במאבק כאשר השחקן השני בכלל לא קפץ?

שיפוט דפוק ולא אחיד.

אני טוען שויניסיוס זה לא עבירה, ראשפורד זה גבולי.

יש כאלה שטענו שויניסיוס זה כן עבירה, מעניין מה דעתם על המקרה של ראשפורד.

אוהדי ריאל במקרה של ראשפורד יגידו שאם זה בפרצוף זה מאוד משנה באיזה לחי הוא קיבל את המכה ובאיזה חוזק. יש לזה תקדים עם מקרה הדריכה בדרבי.

דעתי היא שזה לא פנדל על ראשפורד ושהגול לא היה צריך להפסל.

בחיי שהשער שנפסל היום לאמבפה פשוט בדיחה, חוק ונגר חייב להתחיל להניע מאוד מאוד מהר.

לגבי הפנדלים, נגיעת יד ברורה של אריק שמרים את היד, לגבי ויניסיוס ולאמין, לא אוהב פנדלים כאלה ולא בטוח בכלל שזה פנדל.

שנתחיל את הדיון “אם תזיז את קו הנבדל עדיין תמיד יהיה ויכוח על כמה ננומטר לפה או לשם משפיעים?” :slight_smile:

תשמע, כשיש חצי גוף בנבדל אני יכול לקבל, אבל נבדל בפאלש של הרגל לא אמור להיות נבדל מבחינתי כי לשחקן התוקף אין באמת יתרון פה.

אני לא מתווכח על זה, אבל גם אם תחליט שרק אם כל הגוף מעבר לשחקן ההגנה זה נחשב נבדל, יגידו על מילימטר יותר או פחות שזה לא באמת נתן יתרון לשחקן ההגנה/התקפה.

לא בדיוק טענתי שויניסיוס זה כן עבירה אבל אולי זה בכל זאת מופנה אליי, אז אני אגיד שמבחינתי השוני העיקרי בין המקרים זה שאצל ראשפורד זה היה הדדי רק שהיד שלו לא הלכה לפנים של שחקן ההגנה והיד של שחקן ההגנה כן נגעה בפנים שלו. אני הייתי מעדיף שדברים כאלה לא ישרקו אבל אני מסכים ששופטים לפעמים נוטים להיות מאוד מחמירים עם נגיעות בפנים (מי שזוכר את הנגיעונת בפנים של ג’וד במשחק נגד אלמריה). במקרה של ויני הוא בחוכמה לא מתעמת עם המגן ומחכה רק לנגיעה של מוריניו בו, ולכן זה שונה. לא יודע אם זה פאול אבל הסברתי כבר פעמיים למה לדעתי זה בחיים לא צהוב אז זה לא רלוונטי.

השיפוט אתמול בעיני היה דיי גרוע אבל לפחות זה היה לשני הכיוונים. בעיני לאמין עושה עברה של 100 אחוז על ויני. מצד שני קוברסי קיבל מרפק ברור בגול השני, לא יודע איך אפשר להתווכח על זה אפילו. היד של אריק זה מסוג הדברים שצריך לתקן בחוק, לא על זה אנחנו היינו רוצים שיוכרע הקלאסיקו.

לא יצא לי לראות את המשחק בגלל עבודה . אבל שאלה רצינית.

זה לא פנדל?

מי שיסכים יסכים מי שלא לא.

קרבחאל לאורך השנים לקח את הסיכון מספר רב של פעמים בסיטואציות דומות, שעלו לעתים בפנדל מיותר לרעת ריאל.

כאן הכדור לא רלבנטי להגעה לאראוחו למצב מסוכן כי הגוף שלו לא בתנועה לכיוון הכדור והוא מנסה לעצור ולתקן ללכת לכדור אבל ממילא קרבחאל שם, וגם אם המגן לא יוזם מגע אין דרך שאראוחו מגיע לכדור, ובכל מקרה יצטרך לדרוס את קרבחאל כדי לייצר נגיחה.

יש מקרים דומים שנשרקו פנדל. לטעמי זה לא פנדל (מודה שבמצב הפוך כנראה הייתי חושב שהתוקף מקופח).