השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

אפשר לנתח את זה המון, קבראחל שחקן חכם ויודע שהוא שחקן ריאל מדריד בקלאסיקו ומדובר בשריקה ״לא מקובלת״ ולא ישרקו לו. זאת עבירה לכל דבר-אין קשר לכדור, אין פה כתף לכתף, יש פה שחקן שפשוט מפיל בכוונה שחקן אחר.

אבל אנחנו לא רוצים עוד מצעד בכי. יאללה קחו. שבוע הבא שתקבלו פנדל על זה אל תספרו לנו שזה פנדל 100% פשוט.

לא פנדל .

לדעתי המקרה היחיד שבארסה קופחה אתמול זה אישור השער השני של ריאל. אני הייתי פוסל אותו על המרפק לקוברסי. זה לא ליטוף, זה מרפק לפנים, וזה לא משנה אם הייתה כוונה או לא.

עם קווי הנבדל אני לא מתווכח. החוק אומר שמילימטר בנבדל זה נבדל, גם אם אין שום יתרון בלהיות בנבדל. מטומטם, אבל זה החוק.

גם הפנדל על נגיעת היד נשרק לפי החוקים המטומטמים שיש כרגע. לא מתווכח.

יש עוד הרבה עבירות שלא נשרקו ולא נשלפו צהובים, אבל זה כבר בקטנה, וזה לשתי הקבוצות. הצהוב השני של פדרי מוצדק.

האמת דימה ששרקו נגד קרבאחל על דברים כאלה לא פעם והוא ממשיך לעשות את השטויות האלה, מעצבן בטירוף לקחת את הסיכון הזה.

לגבי פסילת השער השני, כל עוד שני השחקנים לא היו קרובים לכדור למה לפסול את השער?( אף אחד מהם לא היה מגיע גם ככה).

יש כאלה גם שאומרים שימאל עשה עבירה על וינסיוס( מבחינתי בחיים לא פנדל).

אני אגב חושב שהעבירה של פדרי למשל( הראשונה) היא עילה לאדום יותר מהרבה שטויות שנותנים עליהם אדום( לא ספיציפית נגד פדרי), זה לעצור חתיכת מצב מסוכן ואני שונא כשאני רואה עבירות כאלה( גם כששחקנים שלנו עושים את זה).

אני יודע, לפעמים שורקים, אבל לרוב לא. נדיר מאוד שישרקו על זה פנדל. אני בסדר עם זה.

הסתכלתי עכשיו שוב ושוב. הם היו מאוד קרובים לכדור. יכול להיות שקוברסי היה מגיע לכדור בלי המרפק.

אם העבירה מנעה מצב ודאי לשער, זה אדום.

אם העבירה מנעה התקפה מסוכנת, זה צהוב.

אני חושב שהניסוח השני מתאר הרבה יותר טוב את מה שקרה. לא נותנים אדומים על מקרים כאלה, כשדרושים עוד 2 מהלכים כדי להגיע לשער.

אני מסכים שלא נותנים אדום ואני לא חושב שהשופט טעה פה, אבל אני כן חושב שההשפעה של עבירות כאלה על המשחק הינה משמעותית, הם לא מונעים מצב של 1:1, אבל מצד שני הם מונעים יתרון ברור להתקפה.

עצם זה שהוא עשה את העברה בכוונה מלמד אותנו שהעונש לא מספיק חמור, ניצול פרצה בחוק הייתי קורא לזה.

משווה ומעלה - שני הצהובים של פדרי הם דוגמאות נפלאות לחוקים מפגרים:

הצהוב הראשון - מוצדק, ובעולם אידאלי הייתי רוצה שזה יהיה אדום - לא צריכה להיות לגיטימציה לעבירות טקטיות (ומצד שני, לא הייתי רוצה שזה יגרום לשחקנים לעשות במקומן עבירות “אמיתיות” שעלולות לפצוע יריב)

הצהוב השני - מוצדק, ובעולם אידאלי הייתי רוצה שזה לא יהיה צהוב שני - שופט שלא מבין כדורגל, מרחיק בדקת הסיום שחקן מותש שהיה עם הכדור ברגל והחליק, לא משחק מסוכן ולא כוונה לפגוע ביריב

מהחצי זוית שראיתי בצהוב השני הוא אפילו לא עשה עברה, וגם אם עשה עברה במרכז המגרש שלא משגפיעה על כלום אני לא רואה פה הצדקה לצהוב. מה שכן התקפה קודם עשה עברה על סף הרחבה שאולי כן הייתה שווה צהוב.

מסכים איתך ב 100%, נראה לי שפדרי חטף את הצהוב השני גם על העבירה שעשה קודם על קאמאבינגה והשופט ויתר לו אז.

אדום בשלב כזה היה גומר את המשחק.

אם החוק היה אדום על עבירות מכוונות כאלה כדי לעצור התקפה, זה היה נותן יתרון גדול לקבוצות הגדולות על פני הקטנות.

או שהקטנות היו מסיימות עם 8 שחקנים, או שהגדולות היו מגיעות להרבה יותר התקפות מסוכנות ומן הסתם כובשות יותר.

זה כלי לעשות את המשחק שוויוני יותר. כמו פנדל על נגיעת יד אקראית לא מכוונת, כרטיסים על דיבורים, ובושידו בכל קרן.

אבל זה לא מה שהיה קורה. אם היה ידוע שעבירה טקטית = אדום, אז היית רואה הרבה פחות עבירות טקטיות.

לגבי זה שעבירות טקטיות הן כלי משמעותי עבור הקטנות בשביל לצמצם פערים מהגדולות - אני לא בטוח שזה נכון (כמה עבירות טקטיות אתה רואה כל משחק?), ואפילו אם זה נכון, אני לא בטוח שזה מוצדק.

ברור, פדרי לא היה עושה את העבירה.

אבל שחקנים טיפשים יותר כן, כמו שעושים פנדלים טיפשים. או שהיו נותנים להתקפה להתפתח למצב מסוכן.

בגלל שלרוב מי שתוקף זאת קבוצה גדולה, חוק כזה היה נותן לה יתרון נוסף.

אני בסדר עם החוק הנוכחי. כל מה שאני דורש זאת אחידות.

ממש מצחיק מה שאתה אומר, זו פירצה בחוק לכל דבר והיא לא הוגנת. גם אם היא תפגע בקטנות זה בצדק מוחלט.

מה שכן אדום זה עונש דבילי שצריך לצאת מהחוק. אפשר לתת פנדל במקום נניח.

יכול להיות ששינוי החוק הזה יפגע בקטנות, אולי, אבל ממה שאני רואה הקבוצה שמשתמשת בזה הכי הרבה זאת דווקא ברצלונה שמשחק הלחץ שלה מחייב הרבה עבירות כאלה והן כן מבוצעות הרבה ע’’י שחקניה.

אמירה מפוזיציה 10/10.

כל קבוצה שיש לה נטייה להיות פרוצה יחסית מאחור, גם תיטה ליותר עבירות טקטיות כאלה, לא משנה מה גורם לפרצות האלה בהגנה - בין אם זה בגלל משחק לחץ גבוה, ובין אם זה סתם בגלל הגנה רעועה. יש לא מעט שחקנים של ריאל שהם/היו מומחים גדולים לעבירות האלה, אחד מהם לדוגמה הוא המאמן האהוב שלנו.

דווקא קו ההגנה הגבוה (החדש יחסית של ברצלונה) גורם לירידה בכמות העבירות האלה, פשוט מאוד כי לא פעם מלכודת הנבדל מחליפה את הצורך בעבירות האלה.

משחק לחץ גבוה ועל כל המגרש כמו זה שברצלונה שיחקה עד לפני כמה שנים, וכמו שאנחנו מתחילים לראות ניצנים של זה בריאל של השנה, מביא לתופעה אחרת - סדרה של עבירות קטנות ומציקות, שלרוב יחלפו מתחת לרדאר ולא יזכו בשריקה. זה שונה מהעבירות שאנדר דיבר עליהן (והוא יתקן אותי אם אני טועה), של עבירות טקטיות שנועדו לצורך קטיעת התקפת המעבר של הקבוצה היריבה בשלב מוקדם, ובהן כן נשרקת העבירה (ואפילו נשלף כרטיס צהוב בד”כ), ואנדר סבור ששחקנים צריכים להיות מורחקים על-כך.

אני אגב לא מסכים עם הגישה הזאת, וחושב שהחלוקה בין עבירה טקטית “חכמה” מוקדמת לבין ‘מניעת מצב ודאי לשער’ (כל עוד היא מתבצעת כפי שצריך, כמובן), היא חלוקה הגיונית והוגנת, שמספקת איזון בריא בין מתן יתרונות להתקפה או להגנה, וגם מחזקת את המשקל של משחק ההגנה כמאמץ קבוצתי.

אני מדבר בדיוק על עבירות כאלה, תזכור מה שכתבתי כשאתה צופה במשחקים הבאים של ברצלונה ותבדוק בעצמך, מעניין מה יהיה דעתך אחרי 5 משחקים, האם עדיין תחשוב שאני מדבר מפוזיציה או שתשנה את דעתך, אני מהמר על האפשרות השנייה.

ראיתי כותרת ש IFAB (הגוף שאחראי על החוקים) שוקל לכלול את הכרטיס הצהוב השני באירועים שהואר יכול להתערב.

זה ברור לי שזה היה צריך להיות ככה מלהתחילה, הרי המשמעות היא בדיוק כמו אדום, וזה אירוע יחסית נדיר. שינוי מבורך אם ייכנס.

יש גם חלק מצחיק בדיווח

Following the positive reception of the eight-second maximum time limit for goalkeepers to hold the ball before putting it into play, the idea is to apply this same measure to throw-ins and goal kicks.

מה חיובי בחוק שאף אחד לא אוכף? מישהו שם צריך לקבל בונוס שמן על העבודה הקשה שהוא עושה.

חוק הנבדל של וונגר בינתיים לא על הפרק כי הם החליטו שהם צריכים ללמוד אותו עוד.

קצת מוזר, מכיוון שזו הכרה רשמית בכך שצהוב שני חמור יותר מצהוב ראשון.

ההיגיון שלי אומר שזה הדבר הנכון לעשות. ההשלחות של הצהוב השני הרבה יותר חמורות. גם כמות הפעמים ששולפים צהוב שני לעומת צהוב ראשון היא פי כמה וכמה, כך שמעשית הם שונים בכל מקרה.

אני בעד השינוי הזה.

מה? אולי התכוונת מול אדום ישיר? מתמטית לא יתכן שיהיה יותר צהוב שני מצהוב ראשון כי אין שני בלי ראשון.. :slight_smile: