השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

לא מרגיש לי כמו נושא קריטי, אבל אני לא מסכים עם הטענה של לא לבדוק אחרי שריקה. שחקנים לא יקלו ראש בכדור קרן לפני שהם יודעים מה תהיה ההחלטה במידה ויהיה גול.

אני חושב שהיה הגיוני “לחצות” בין מה נבדק למה לא נבדק על פי אם הייתה לו השפעה ישירה על המהלך (נניח אם העברה הוציאה מתפרצת אז כן לבדוק, אם היא סתם הייתה במרכז המגרש ומשם הייתה הנעת כדור סתמית והגנת היריבה כבר הייתה מוכנה בעמדות אז לא). בגלל שהעיניין הזה פחות מוגדר היטב אז הלכו על ההגדרה של לבדוק את המהלך מתחילת הפוזשן. סהכ החלטה הגיונית אבל אם זה הכיוון אז אני מניח שהגיוני גם היה לבדוק קרנות או מצבים נייחים שהסתיימו בשער.

לגבי בדיקה של צהוב שני לא כל כך גיבשתי דעה ולא הבנתי את הטענה שלך. מה שכן זה ישר זורק אותי לבעיה הרבה יותר חמורה שעונש על צהוב שני וגם על אדום ישיר לא צריך להיות הוצאת שחקן, זה פשוט עונש דבילי. וגם אם כבר מוציאים שחקן (שזה אסון ספורטיבי לדעתי) אז זה כבר צריך להיות על הצהוב האיקס הקבוצתי ולא השני של שחקן ספציפי.

בחיי שכל שבוע השיפוט בספרד נעשה גרוע יותר, לריאל הגיע פנדל במהלך הזה, לא מנגיעת היד אלא מהעבירה על אמבפה שבכלל לא הראו לשופט.

dkaro:
ניכר שעבדו קשה מאוד באופא, עם חבורה רצינית ביותר של מומחים וכלכלנים, כדי להבטיח שמערכת הוואר לא תפגע במנגנון התמריצים הקיים, תתערב רק כאשר היא משפרת את המצב ביחס לקיים, ותשמור על אופטימיזציה אינהרנטית של המערכת. מנגנון הוואר נבנה כך שכמעט ולא יוכל להיעשות בו שימוש לרעה.

השיפוט הספרדי:
Hold my beer

מסכים איתך לשם שינוי.

מחר לבארסה יהיה מקרה דומה ולא יקבלו פנדל.

אני מניח שיש איזה נוהל. בודקים את האירועים כרונולוגית, והחליטו שכבר הראשון מצדיק פנדל. יכול להיות גם שבאירוע השני אמבפה היה בנבדל, או שהיו צריכים לשלול את זה וכו’.

בדקו ומצאו שהייתה עבירה ברורה על אמבפה אבל הוא היה בנבדל ברגע הנגיחה של מיליטאו, לכן בדקו את האירוע השני שזה היד.

רמת בכיינות: מקסימום

תראה את המשחק של בארסה ותתוודא.

אם הייתי כותב את מה שטיטי כתב, גם אז היית אומר שאני בכיין. לפי הניסוח שלו, נראה שחיפשו על מה לתת פנדל.

אבל אני בכיין ידוע

ומה לגבי המשחק? טרחת לראות אותו לפני ששלפת את המקלדת?

את המחצית הראשונה ראיתי. ריאל בשליטה מוחלטת ו 3-0 מוצדק.

מה הקשר לדיון השיפוט?

אני לא אטרח להספים את הדיון בברור מאליו, ההנחה שלך שבארסה לא מקבלת שריקות שקבוצות אחרות מקבלות היא במקרה הטוב קונספרטיבית, והיא בטוח בכיינית. אם זה מה שעושה לך טוב- שכויח.

השדרנים דיברו שם גם על עבירה על בלינגם תוך כדי, ואז קבעו שזאת לא עבירה כי גם בלינגם טופס בחולצה של המגן. יעני עבירה הדדית זאת לא עבירה.

הזכיר לי את הפנדל האחרון נגד בארסה כשאראוחו תפס חלוץ שגם תפס במכנס של אראוחו. נבדק בואר מכל הזוויות, ועדיין לא הפריע לשופט לשרוק.

ברור שאני במוד של בכיינות עכשיו. הייתי צריך להוסיף סמיילי כדי שתבין? זה לא אומר שמחר במקרה מפוקפק כמו נגיעת היד הזאת ישרקו נגד בארסה.

אוהדי ריאל במצב נוח. הם במקום הראשון. המועדון שלהם ידוע כבר מהעונה שעברה כבכיין ביותר. הם לא צריכים להתלונן, המועדון עושה זאת בשבילם עם מסע רדיפה נגד שופטים ומכתבים. הם יכולים לזרוק על כולם אבנים מהגדר.

יאללה, איך אומרים בשכונה לשחקן שמרחמים עליו-קח פנדל. במקרה שלכם זה 2.

איך אתם יכולים לשלוף את הטענות האלו אחרי המשחקים מול אולימפיאקוס וריאל השבוע? נפלו בחלקכם אדום ופנדל סופר גבוליים. בקלאסיקו, הואר ביטל פנדל שלא כל שופט היה מבטל.

דווקא למשחק הכי חד צדדי שלנו העונה נטפלתם?

בריאל השחקנים לא מספיק מוכשרים כמו בברצלונה, לעשות עבירה ולגרום לשופט להוציא לשחקן השני אדום.

ועכשיו למשהו יותר רציני וביזארי, מה אתם חושבים על זה??
שחקן דפק בוסה בראש לשחקן יריב, טענו בתגובות שמנע ממנו יציאה להתקפה, ההוא דחף אותו וקיבל אדום ישיר.

אני הייתי מסתפק בצהוב לשניהם.

זה פנדל הזוי, זאת בדיקת ואר שלא הייתה צריכה לקרות בכלל כי זאת לא שגיאה ברורה של השופט. גבולי לכל היותר.

לא מבטל את האדום ההזוי לא פחות שקיבלה אולימפיאקוס נגדינו.

הפנדל בקלאסיקו נפסל בצדק, וכך גם היה צריך להיות נגד ולנסיה.

אף אחד לא טוען שלא הייתם מנצחים בלי הפנדל, או שלא היינו מנצחים את אולימפיאקוס בלי האדום. אבל במקרים רבים שגיאות כאלה משפיעות על התוצאה ישירות.

פנדל לא פנדל מה אומרים?

אם זה נגע ביד ימין היית אומר פנדל 100%, פה אני באמת לא יודע.

והאדום שקיבל דיאז הזוי מבחינתי.

הנה השופט של ליברפול-ריאל מראה מה זה שיפוט נכון. מרכז במחצית אחת את כל הטענות שהיו פה לאחרונה.

היד של צ’ואמני - כדור ירוי מטווח קצר זה לא פנדל אפילו שהיד לא צמודה לגוף. היד כן עושה את הגוף גדול יותר, אבל היא לא במצב לא טבעי. צריך לשאול את השופט ששרק לפנדל נגד ולנסיה מה זה מצב לא טבעי כשעולים לנגיחה עם מאבק על הכדור.

אחר כך גולר מנסה לבעוט לשער ובועט ברגל של המגן. לא פנדל ולא עבירה. דומה לפנדל המבוטל בקלאסיקו.

אחר כך ויניסיוס מקבל ליטוף בפנים ועושה הצגה. לא פנדל ולא עבירה, לא הייתה עוצמה בנגיעה. ככה הוא וקסאדו הוציאו צהובים שניים ליריבים, בושה של שיפוט.

עריכה:

מצד שני, ארסנל קיבלו פנדל בדיוק כמו שריאל קיבלה נגד ולנסיה, וגם אחרי בדיקת הואר.