על מה מדובר?
מכבי מול בית”ר.
שועה ומשפטי רבים, משפטי נוגח לו בפנים, מקבל אדום ומעניקים פנדל.
הכדור לא שם בכלל.
כן, נותנים פנדל גם על יריקה על שחקן בתוך הרחבה.
זה חוק הזוי מבחינתי, למה לא לתת אדום ובעיטה חופשית לא ישירה, זה לא עונש כפול? שוב פעם?
העונש הכפול בא למנוע מקרה אחר, במקרה שאתה מתאר זה פנדל ואדום ישיר מוצדקים, לא רואה את המשחק אבל לפי התיאור שלך זאת אמורה להיות התוצאה.
תגידו שאני עיוור, תגידו שאני לא מבין, אבל מה ההבדל בין השער הראשון שספגה ליברפול אתמול לשער השיוויון שנפסל מול סיטי? מה ההיגיון?
הראשון היה לטובת ליברפול ולכן נפסל והשני נגד ליברפול ולכן חוקי, זה כבר חוק לא כתוב.
למביני החוקה פה, יש סרט שהפנדל שבארסה קיבלה נכון?
אני לא מבין איך זה פנדל.
כנראה שהשופט החליט שהיד במצב לא טבעי.
אני רוצה לדעת מה המצב הטבעי כשהבלם נופל ומושך רגל קדימה כדי לבלום את הבעיטה. שיגדירו בחוקה כדי שהשיפוט יהיה אחיד.
שרקו לפנדל דומה בקלאסיקו נגד אריק גרסיה.
חייבים לשנות את החוקה. הנגיעות האקראיות האלה שאי אפשר למנוע לא אמורות להיות 80% גול.
יש לי רעיון - כרטיס אדום יהיה כרטיס אישי. ברגע ששחקן מקבל אדום הוא חייב לצאת והמאמן מכניס במקומו שחקן (ובעצם מאבד חילוף). המצב היחיד בו יורדים ל-10 שחקנים זה אם נגמרו החילופים.
מה החסרונות של זה?
זה בסדר בתנאי שמשנים ענישה על המקרים החריגים בהם באמת יש עבירה חמורה שמייצרת יתרון משמעותי (כמו שחקן אחרון וכו’).
זה עונש קל מדי על עבירות ברוטליות.
זה לא עונש. מה שחקן נענש אם הוא שובר לשחקן יריב את הרגל? נו נו נו?
צריך לעשות את זה אולי שבמקרים של כמו אתמול קללות לשופט יהיה אדום אישי והמאמן יוכל להכניס שחקן במקומו.
מקרים של פאול ברוטאלי צריכים להיות פנדל. מקרים של פאול לא מסוכן בקצה הרחבה צריכים להיות בעיטה חופשית. אדומים אחרים צריכים להיות כמו ההצעה של ליאור (וכמו כדורסל).
בכל מקום על המגרש?
אני מסכם ומגישים לפיפ”א:
כרטיס אדום הוא כרטיס אישי - ברגע ששחקן מקבל אדום הוא חייב לצאת והמאמן מכניס שחקן במקום (בהנחה שנשארו לו חילופים ופעימות).
במקרה של עבירה שמונעת מצב ודאי לשער - פנדל
כרטיס אדום ישיר מרחיק את השחקן לא רק מהמשחק הנוכחי אלא מ-5 משחקים (או משהו חריף יותר כדי כן להפחיד מאוד שחקנים באופן אישי)
אולי אפשר מדרג שאדום משני צהובים שווה הרחקה מהמשחק הנוכחי ועוד 2 משחקים ואדום ישיר שווה הרחקה ל-5 משחקים.
מסכים עם הרוב. אבל יש קבוצות שהם אלימות בעקבות טקטיקה של מאמן.
לכן יש עבירות שאני חושב שצריך להעניש גם את הקבוצה. עבירה שמסכנת בריאות של שחקן יריב לדעתי מחיבת הענשה גם של הקבוצה עצמה.
כן. אני מתקשה לחשוב על מצב שבו זה הוגן פחות וספורטיבי פחות מאדום ישיר.