השופט בן זונה :: על שופטים, VAR, החלטות ומה שביניהן

כל עוד היריבה לא השתלטה על הכדור, זה נחשב אותו מהלך. גם אם זה ייקח 20 דקות.

פסילה מעצבנת , ואולי לא פייר, אבל ככה זה בחוקה.

לעומת זאת, אני לא הבנתי למה השער השני זה לא נבדל. זה לא משנה מי נגע אחרון, משנה מי השתלט על הכדור . לא ראיתי ששחקן אוססונה השתלט.

זה פשוט, ראפיניה לא היה בנבדל במסירה של קונדה, ככה שלא משנה איך הכדור הגיע אליו.

אכן, ראיתי עכשיו בנילוכים חוזרים.

נראה שבלם באמצע שובר את הנבדל.

שאלה נגיד ראפיניה היה בעמדת נבדל, הכדור ניתז משחקן הגנה של אוססונה זה לא מבטל את עמדת הנבדל?

לא. אם כבר, אז צריך לשים לב שהיו שם שתי נגיעות של שחקני הגנה. אחת זה נחשב מקרי, אבל 2? אין לי מושג מה אומרת על זה החוקה.

אני לא זוכר אם זה היה פה או בפורום אחר (כנראה לא פה), אבל הצעתי פעם תוספת קטנה לחוק הנבדל שאומרת ששחקן יחשב בנבדל רק אם הנגיעה הראשונה שלו בכדור תהיה בשטח שבנבדל, כלומר במקרה הזה בין קו הכדור בזמן המסירה לקו הרוחב. האירוע הזה דוגמה לאחד המקרים המיותרים שהחוק הזה היה פותר.

אני לא אוהב ששחקן בנבדל של סנטימטר ואנשים אומרים שהנבדל מיותר כי הוא לא מקבל מזה יתרון. אם במטר נבדל אתה מקבל יתרון אז בסנטימטר אתה מקבל בדיוק את אותו היתרון חלקי מאה, לכן לנסות להחריג לפי המרחק של הנבדל לא נכון בעיני. מה שכן כששחקן מקבל את הכדור אחורה אני באמת לא רואה סיבה לפסול.

מעבר לתיקון המיזערי הזה אני חושב שחוק הנבדל נהדר, הוא עשה לכדורגל טוב הרבה יותר ממה שתכננו אולי מראש. הסיבה שהצעות לשינוי החוק הן כל כך מגוכחות לרוב היא שמנסים לתקן איםה שאין בעיה וזו התוצאה, ליצנים כמו ונגר.

החוקה מדברת על “כוונה” ו “שליטה בכדור” . אני חושב שהיו מבטלים את הגול אם ראפיניה היה עומד בנבדל.

לא משנה אם נגע קודם בשחקני היריבה שלא הייתה להם כוונה למסור לו או שליטה בכדור.

ראיתי עכשיו תקציר של לבנטה- סוסיידד .לא הבנתי על מה לבנטה קיבלה פנדל. הלכתי להקלטה של המשחק וראיתי מכל הזוויות, ומכל הזוויות זה נראה כמו הצגה ברורה.

מילא השופט טעה, אבל זה שואר לא תיקן אותו זה ביזיון.

בחיי שאני מת להבין על מה שחקני סביליה התלוננו אתמול, הבלם הורחק בצדק עם שתי עבירות הזויות ועוד בא לצעוק על השופט?

הפנדל גם כן מוצדק, אז על מה העליהום בדיוק?

כי גם הם יודעים שדין ריאל זה לא דין סביליה, וכנראה שאם זה היה הפוך היינו שומעים טענות כמו ״הוא בעט כבר את הכדור״ או ״המגע גבולי״.

המועדון שלכם יצר את זה. אתם עושים לחץ על השופטים, הם שופטים אותכם שונה ואתם מופתעים למה יש אנטי מקבוצות אחרות. כמה פנדלים קיבלתם העונה?

כאילו, ברור לי שזו הטרלה, אבל באסה שזו הרמה בפורום. זו בערך רמת הדיון שהייתה בקבוצת דיוני הכדורגל השכבתית שהייתי בה בכיתה ז’.

זאת לא הטרלה. זאת דעה לגיטימית שכואב לך לשמוע, אז אתה מגיב ככה.

כן, ספר לי על זה.

אגב, איך זה פנדל ? ראפינייה נכנס במגן, מה אמור לעשות המגן ? להיעלם פתאום ?

גם לדעתי לא פנדל.

ראפינייה קפץ לפני המגע על המגן אבל ראיתי רק הילוך חוזר אחד.

זה משהו שכמעט תמיד שורקים, אבל לדעתי לא עבירה בשום פנים ואופן ללא קשר לטובת מי נשרקה.

יש מגע בין השחקנים, אם לא שרקו לפנדל על העבירות על רודריגו וויניסיוס אז זה לא פנדל… ואז באים ואומרים שרוצים שיפוט אחיד…

לא כואב לי לשמוע כי אני לא הנכד של פלורנטינו וגם לא האחיין של חסה. מצדי שהקבוצה שלי תקבל יחס מועדף ותזכה ככה באליפויות, זה עדיף על להפסיד אותן.

אעשה את הטעות ואהיה מי שמפיג לך את השעמום הפעם: הטענה שלך משולה לטענה בה אדם מורשע בגניבה מתלונן לשופט על זה שהשותף שלו לגניבה הצליח להתחמק מעונש.

• השופט לא היה עוין לסביליה. 2 הכרטיסים הצהובים היו ברורים מאוד- צוות השידור הוסיף שהראשון היה על גבול האדום. נשרקו נגדה שני פנדלים- הראשון, אחד הפנדלים הברורים שנשרקו העונה בליגה- השני, בוטל בצדק.
  • בניגוד להסברים של אנשי הקש שבדית- שחקן סביליה לא בעט את הכדור והמגע לא היה גבולי. זו הייתה עבירה ברורה של כרטיס צהוב.
  • בניגוד למה שכתבת, ריאל מדריד לא יצרה את המצב בו שחקן מבצע שני פאולים של כרטיסים צהוב, מוצהב בשניהם ואז מורחק.

ד"א, לא שאני מתלונן, אבל המגן הימני של סביליה, קרמונה, ביצע עבירה של כרטיס צהוב בטוח (תפיסה ארוכה בחולצה) בדקות הראשונות וניצל מכרטיס. בדקה ה34 קיבל כרטיס צהוב, כלומר, יכל להיות מורחק על זה. אם לשחק במשחק הניחושים שלך, אני מאמין שאם זה היה אסנסיו היית מוסיף את זה לשורת הסנגוריה החשובה שלך.

בנוגע לשאלת התם האחרון שלך- ריאל קיבלה 8 פנדלים העונה, בארסה 6. על אותו המשקל, בעונת 15-16 בה זכיתם באליפות על חודה של נקודה, בארסה קיבלה 19 פנדלים כשריאל קיבלה 9- זה לא סימן למשהו, כפי שלא היה אז.

בינתיים, בארסה קיבלה פנדל והיריבה שלה כרטיס אדום באחד ממגרשי החוץ הקשים בליגה. לצערי, דין ויאריאל לא כדין אספניול עם כסף.

פנדל שלא היה ועכשיו אדום די גבולי, נגריירה !

גם זאת דעה לגיטימית, בדיוק כמו זאת של שביט :grin:

אני רוצה להודות בטעות

@TikiTakaBoy צדק ואני טעיתי

למרות שהאדום היה מוצדק. זה פשוט לא פייר העונש הזה על הקבוצה

צריך להפסיק להעניש קבוצה שלמה. להרחיק שחקן אבל לא להשאיר 10 שחקנים אבל צריך גם לדאוג שקבוצות לא ינצלו את זה לרעה