מי שאוהב את ‘הכתבות כמו פעם’ - כתבתי על ג’וד בלינגהאם ויומו הראשון בריאל מדריד:
בלינגהאם הוצג בריאל עם החולצה מספר 5!| הקשר האנגלי בן ה-19 חגג את היום הראשון שלו בקבוצה הגדולה בעולם ולקח את החולצה שהייתה מזוהה עם האגדה זינדין זידאן ואותו העריץ. הוא סיפר על הבכי של אביו - דבר שלא קורה כל יום ושהוא לא יכול לחכות כבר למפגש עם קרוס ומודריץ’. גם אנחנו כבר לא יכולים לחכות.
עם כל הכבוד לפראן גארסיה ולברהים דיאס, התכונה היום בוולדבבאס הייתה אחרת. שחקן הרכש השלישי והחשוב ביותר שהגיע הקיץ לריאל מדריד - מתחיל את ההרפתקאה שלו. כזה שעשוי לסמל עידן. כזה שתיאורטית היה יכול למשוך איזה 50 אלף איש לסנטיאגו ברנבאו אם לא השיפוצים. ג’וד בלינגהאם התחיל את היום מוקדם עם בדיקות רפואיות מוצלחות בבית החולים האוניברסאלי, סיור בחדר הגביעים המפואר והשאר אתם יודעים - הסרטון וידאו המרגש שפורסם כבר אמש (הדריבל האיכותי בשתי רגליים, קור הרוח, החוש לשערים, האגרסיביות), כזה שפתח לנו את התיאבון, הנשיא מדבר, השחקן עצמו וקצת תמונות ומחליפים לחולצה של ריאל מדריד במקום חליפה. ראול, אמיליו בוטראגיניו, סנטיאגו סולארי ואחרים נכחו באולם.
פלורנטינו פרס נואם במצגת של ג’וד בלינגהאם: "היום הוא שוב יום של תקווה. הגדולה של 121 השנים שלנו נבנתה עם דמויות ושחקנים של כישרון מסוג אחר. אנחנו תמיד אומרים שההצלחות שאנחנו משיגים ביחד נובעות מהעובדה שהשחקנים מרגישים כמו אוהדי ריאל מדריד. והיום אחד השחקנים הטובים בעולם מגיע למדריד. והוא כאן כי הוא רצה, כי הוא החליט שהקריירה שלו חייבת להיות קשורה למועדון הזה, הטוב בעולם.
“אני רוצה להעביר את תודתי, ג’וד על שבחרתה בנו. אתה במועדון התובעני ביותר בעולם והערכים של המועדון הזה ילוו אותך לנצח. אני בטוח שהתאהבת במדריד על ידי צפייה בחמש הזכיות האחרונות שלנו בליגת האלופות, שבהן הערכים שלנו הם: סולידריות, מאמץ, אחווה… אתה תלמד שבמדריד אנחנו אף פעם לא מוותרים. ובלבם של מיליוני אוהדי ריאל מדריד יהיה לך כוח לעמוד בלחץ ובקשיים”.
“אתה מגיע למדריד מאחד המועדונים הגדולים באירופה, מועדון ידידותי כמו בורוסיה דורטמונד. היית שם מכריע, עם רגעים בלתי נשכחים. היית הכי טוב בבונדסליגה, היית הכובש הצעיר ביותר של דורטמונד, גם הצעיר ביותר להבקיע עם ברמינגהאם. עם אנגליה אתה אחד הגדולים ובשנת 2021 היית השחקן הצעיר ביותר ששיחק ביורו. אנחנו הולכים לנסות לשמח אותך מאוד כאן ולהגשים את כל החלומות שלך. אתה תראה שעם החולצה הזו שום דבר אינו בלתי אפשרי”.
אמיליו בוטראגיניו: “בחרת בריאל מדריד לצמוח כאחד השחקנים הטובים בעולם. אנחנו מאוד אסירי תודה ומאוד שמחים. אנו נעשה הכל כדי שאתה ומשפחתך תהיו מאושרים מאוד בשלב החדש הזה. אתה כבר שחקן של ריאל מדריד. ברכות ואיחולים שלנו כדי שכל משאלותיך יתגשמו עם הסמל הזה והחולצה הזו. ברוכים הבאים לריאל מדריד”.
השאלה הכי מסקרנת הייתה איזה מספר חולצה יבחר ג’וד והוא לקח את ספרה מספר 5 של חסוס ואייחו והודה לו בסטורי, והייתה שייכת בעיקר לאגדה זינדין זידאן. אחרי הקלישאות הקצרות, ג’וד הרחיב בריאיון לעיתונאים ונשאל על כך מייד. “בשבילי זינדין זידאן הוא הטוב ביותר. אני מקווה להרחיב את המורשת של המספר ‘5’ בריאל מדריד. זה כבוד עצום להשתמש במספר שלו וללכת על עקבותיו. אני מכבד אותו מאוד. גם המשפחה שלי. אני רוצה להודות לחסוס ואייחו על עך שנתן לי את המספר ובירך אותי. בגמר בפריז לא רציתי להטריד אותו יותר מדי. התביישתי”.
בהמשך הוא הסביר את הסיבות להגעתו: “הדבר שהכי השפיע היה החדר עם כל גביעי ליגת האלופות. זה ללא ספק הרגע הכי טוב. הייתי בגמר 2022 כשריאל מדריד ניצחה את ליברפול. תמיד הייתי אוהד של ריאל מדריד. צפיתי בהרבה משחקים. זו קבוצה מאוד אטרקטיבית. אין רגע ספציפי בו בחרתי להצטרף לקבוצה. כאן אתה צריך לזכות בתארים כל השנים. אני רוצה לעזור למועדון לזכות בגביעים רבים. זה לא שמועדונים אחרים [המעוניינים] הם לא טובים, זה רק בשבילי מדריד היא הגדולה ביותר. אבא שלי אמר לי שריאל מדריד רוצה אותי. זה היה משהו לא צפוי. הלב שלי דפק מהר, זו הייתה הרגשה שלא תיאמן”. הוא הוסיף: “זה נדיר שאבא שלי בוכה. זה קורה לעתים רחוקות. והוא בכה”.
“זה מדהים שיש כאן שבעה קשרים וכולם טובים. לוקה מודיץ’ וטוני קרוס, הידע שלהם במשחק, איך שהם משחקים בו, הניסיון שלהם יהיה כל כך גדול בשבילי. אני אהיה כמו ספוג סביבם, אנסה לגנוב כל מה שיש להם, הם בטח יתעצבנו עליי אחרי שבוע בערך. אני לא יכול לחכות כבר למפגש איתם. אני יודע מה הרמה שמצפים ממני”.
“אני מגיע למועדון מאוד חשוב ויש לי מקצועיות גדולה. כשאתה בן 15 או 16 ואתה משחק עם אנשים בוגרים אתה חייב ללמוד מהר. אני יודע כמה האחריות הזו חשובה ואני מקווה שאוכל להמשיך לעבוד כאן היטב. אני מכיר את הציפיות שנופלות על הכתפיים שלי וכל שנה אני ממשיך לגדול. אני יודע באיזו רמה אני צריך להיות וברמה שאני צריך לתת. המונדיאל היה חווית למידה מהירה ואני רוצה לבוא לכאן, לנצח ולנצח לפתח את דרך הנגינה שלי ואת הסגנון שלי”.
על תג המחיר הגבוה: “103 מיליון יורו? המחיר לא מדאיג אותי, אני אפילו לא יודע. אני שחקן כדורגל, לא עורך דין ולא רואה חשבון. אני לא מתעסק בזה. כל שחקני נבחרת אנגליה בירכו אותי. באנגליה יש כבוד גדול לריאל”. “כסף לא כל כך חשוב לי, אני אף פעם לא חושב על כסף כשאני מקבל החלטות מהסוג הזה. כדורגל זה הספורט שאני אוהב. אהבתי את ההרגשה שקיבלתי מריאל מדריד ודיברתי עם בורוסיה דורטמונד כך שהכל היה מהיר”. “כן, דיברתי איתו (עם קרלו אנצ’לוטי) הוא מאמן מדהים. אני שמח שהוא רוצה אותי בקבוצה שלו. אני תמיד לומד, לא יהיו לי בעיות להסתגל. אני קשר שיכול לעשות הכל לפי מה שהמאמן מבקש ממני. אני תמיד אנסה לעזור לקבוצה”.
הוא נשאל כמובן גם על הארי קיין וקיליאן אמבפה וענה: “קיין הקפטן שלי ושחקן ברמה עולמית. אני אוהב אותו כשחקן וכאדם. אני לא יודע מה יקרה אין לי מה להגיב על זה”. על אמבפה: “אני לא יכול להגיב על זה. הוא אחד הטובים בעולם בתפקידו. נראה איך המצב יתפתח. ראיתי מה נאמר באינטרנט ולא כל מה שאנחנו רואים הוא נכון. אני אני מנסה ליצור דעה משלי הוא שחקן נהדר ואני אשמח לשחק איתו. מי לא יאהב את זה?”.
לפניכן, במעמד עצמו, הוא היה קצר: “שלום מדרידיסטאס, רציתי להודות לכל מי שנמצא כאן ביום החשוב בחיי, ביום הראשון שלי במועדון הגדול בעולם. אני רוצה להודות לג’וני קלאפט, חוסה אנחל, לכבוד הנשיא… לכולם, לכל מי שהביא אותי לכאן. ותודה למשפחה שלי. ולסיום: האללה מדריד!”| כמה שעות לאחר מכן, בפוסט ראשון לאחר הצגתו בריאל מדריד: תודה מדרידיסטאס על קבלת הפנים, זה היום הגדול ביותר שלי, גאה להיות חלק מהמועדון הגדול בעולם ואתן הכל כדי להצליח כאן ושהקבוצה תזכה בכל התארים. החבר’ה בנבחרת אנגליה מפרגנים וקרוב למיליון לייקים. גם ויניסיוס ג’וניור, רודריגו (ברוך הבא למועדון הגדול בעולם) ואחרים פירגנו.