קפיטרייה- לפעמים הכתיבה משחררת

אני לא מורה “אמיתי” - כלומר אין לי תעודה לצערי - אבל עובד שנים עם ילדים ומגדיר את עצמי חד משמעית כאיש חינוך משמעותי. והיו לי הרבה מחשבות על לעשות הסבה. לפני שנה וחצי התמזל מזלי לחנך לפרק זמן קצר בבית הספר שגדלתי בו, ומעבר לכך שזו סגירת מעגל - זו התחושה הכי טובה בעולם.

ליבי עם המורים ומה שהם עוברים בחסות שרי הממשלה עם “הקיצוץ” המגעיל הזה בשכר ואז כביכול להפיל עליהם את האחריות ולדבר איתם על שליחות ובלי שביתות.

זה תפקיד כל כך חשוב ובתקופה שלי בבית הספר הכרתי אולי את האנשים הכי איכותיים שיצא לי לפגוש. כל כך מסורים ומסורות לילדים ואכפתיים, אוהבים את המקצוע למרות הכל, עובדים מהבוקר עד הלילה.

6 פוסטים אוחדו לנושא קיים: ת’רד כלכלה :: ממשלה חדשה, פופוליזם ישן

2 פוסטים אוחדו לנושא קיים: ת’רד כלכלה :: ממשלה חדשה, פופוליזם ישן

כל פעם כשהעברתי עוד אימון או שוב בצהריים עם הכיתה שלי - הבטחתי לעצמי עד שזה קרה - חזרתי לשחק כדורגל אתמול. לכל אחד יש חברים שמתאימים לכל סיטואציה, ודווקא אתמול באתי עם אפס ציפיות, כדורגל עם חבר’ה שעל פניו זה לא באמת יהיה כדורגל באוניברסיטה - ו-וואלה היה אחלה. התחממנו במעגל הקפצות כמו בים, אם אני השחקן הטכני שם בערך - וזה לא העלה את סף האופטימיות אבל…היה כיף.

פעם כדורגל כשאתה ילד היה קל אתה לא צריך להקריב כלום. אתה “יורד” לבית ספר לשחק כמו שהיינו אומרים בשכונה. ועכשיו זה זמן, זה כסף, זה לנסוע, זה העייפות מהיום. אבל די דור אתה כל כך אוהב את זה. אז הנה ויתרתי על ריאל מדריד שהכי קל היה לראות משחק חסר חשיבות, ללכת לשקיעה בים ועוד ועוד.

לשחק כדורגל זו פשוט התחושה הכי טובה בעולם ואין מילה אחרת, אנשים לא מעריכים את מה שיש להם. דמיינתי שהיא רואה אותי, את המהלכים שלי ושמחה בשמחה שלי. הבטחתי להם בקבוצת וואטספ שכל עוד אין לי משהו ממש-ממש-ממש-ממש חשוב - אני בא ולא שואל שאלות.

עם החולצה של ריאל מדריד מתחת וגופייה צהובה, היו רק שתי קבוצות וזה בסדר גמור. החבר’ה בכתום חיברו כמה ניצחונות ורצו לערבב ואני ישר - “וואלה אין צורך - אתם לא באיירן מינכן” ומחייך.

בלי לשים לב שכחתי שאני לא באימון עם הילדים. מכוון את השחקנים בהגנה כאילו אני סרחיו ראמוס, מפרגן לחלשים, וגם התפלק לי איזה רגע שהיה שחקן ממש מתסכל בקבוצה ולא אמרתי כלום אבל הוא ראה על הפנים שלי ש…(אחי אתה לא כזה שחקן טכני ואתה מאבד אינסוף כדורים - תתחיל למסור, אל תעשה מה שאתה לא מסוגל).

זה תמיד אותו הדבר. קצת חלודה בפעולות הפשוטות, ואז הפס הגדול הראשון לגול, משקיע בהגנה יותר מכולם, רץ, עולה-יורד. הגול מגיע בסוף אבל קשה..

אני אוהב לזכור מהלכים שלי במגרש כאילו אני שחקן אמיתי ואני תמיד זוכר. פעם הייתי מספר לאבא שלי בחיוך או לאיזה חבר, היום אני כותב. בקיצור רוב המשחק היה בסדר, לא משהו לספר עליו. הייתה התקפה, אולי התחילה מאיבוד כדור שלי..רצתי באמוק לאחור, השחקן שלהם בעט מקרוב על השוער שלנו, הם היו שלושה על אחד. הכדור התגלגל לשער ואני חושב שבאינסטיקנט מישהו היה נוגע ביד, וואלה זינקתי על זה בגליץ’ והעפתי החוצה. “אתה שחקן נשמה אתה!”, תפס אותי השוער והיה מבסוט.

משחקים עד 21:30, בערך כשאתה רואה שהשעה כבר 21:00 אתה מתחיל לחשוב שעוד מעט זה נגמר אבל ממש אחר כך…הצטרפתי להתקפה, סוף-סוף מסרו כמו שצריך. גול פשוט, פס לפינה. וואלה כמה אני כבר מבקיע. ההרגשה הזו…אז הורדתי את החולצה וגם את הגופייה וחגגתי כאילו אני אל ריי - כריסטיאנו, שהבקיע בקאמפ נואו. כמובן שהחבר’ה דרשו צהוב, ולקח לי גם זמן להתלבש חזרה כי כל כך הזעתי. רצתי אל שחקן ההגנה שלהם כשאני מחזיק את הגופיה ביד כי חבל על הזמן. איזה אושר של רגע.

מחכה לפעם הבאה, והלוואי שאני אשחק בקבוצה שכולם באים לטרוף את הדשא ורצים ומפעילים לחץ, רצים כמו מטורפים. היא לא הייתה שם, אבל אין דבר. תודה אלוהים, תודה

חייב להגיד שמצד אחד ברור לי שכולנו צריכים חזרה לשגרה

ילדים למסגרת שלהם, לחברים, אנחנו לעבודה למשהו שקצת יעסיק לנו את הראש חוץ ממחשבות מלחמה.

מצד שני ראבאק חיינו פה כמעט שבועיים של לחץ סטרס אולי גם חרדה קיומית
לילות נטולי שינה, עייפות, חוסר וודאות, עצב על ההרוגים

ומצפים מאיתנו ומהילדים שלנו לחזור מחר בבוקר לשגרה כאילו לא קרה פה כלום

חיים במדינת ישראל 2025
חיים פסיכוטים לגמרי
מדינה בטראומה
תודה על מה שיש לי

אני די בטוח שהשיקול הוא נטו כלכלי.
האוצר רוצה להמנע כמה שיותר מתשלום פיצויים.
ברור שהגיוני הרבה יותר למשוך לפחות עוד יום, או אפילו עד שישי כדי לאפשר חזרה של חצי יום פלוס סופש לאיפוס ואז בראשון חוזרים כרגיל.
רק שזה עלות פיצויים גבוהה מדי למדינה.

רק הבוקר העירו אותנו בסביבות 5 ועשו לנו כנסו/צאו מהמרחבים המוגנים עד 7:30
מי מאופס בכלל לחזור ללימודים ולמשרד כאילו כלום?

ברור לי מה השיקול הציני ועל מה הוא יושב
זה שאנחנו מקבלים אותו כאילו כלום קשוח בעיני.

לגמרי, תלושים ומנותקים.
מצופה מאיתנו בכל מסגרת להתאפס מ 0 ל 100 כאילו אנחנו לא במציאות מהקשוחות בתולדות המדינה.

כולנו יודעים כמה החיים בארץ קשים, יש לי בן דוד שקטן ממני בחודשיים וגר כל חייו באורוגוואי - לטענת כל גורם במשפחה שלי הפער בבגרות, בחוסן הנפשי ובנשירת שיער ביני לבינו הוא אדיר.

מגיע לכולנו טיפולים על חשבון המדינה..

אומנם הייתי הכי מבוגר בתואר השני בחו"ל, אבל אפילו מישהו שהיה קטן ממני בשנתיים הרגיש ממש צעיר ממני. צחקתי על עצמי הרבה שאני זקן, אבל הוא תמיד היה מסתלבט עליי שאני לא בן 60 רק 33. אציין שאני עוד יחסית פעיל ואנרגטי.

אחד החבר’ה אצלינו דחה את ההגשה לעבודת גמר לתואר למועד ב’ כי הוא אמר לי שזה קשה לו יחד עם העבודה וזה פוגע לו ב"בריאות הנפש". התגובה הראשונית שלי בלב הייתה “איזה קוקסינל בכיין”, מצד שני, אולי אנחנו טועים? אולי זה לא באמת הגיוני לחיות במדינה עם יוקר מחייה משוגע, לעבוד הכי הרבה שעות מדינות ה oecd, ועל הדרך להתמודד עם מצבי קיצון כמו מלחמות, משהו שלא באמת קרה באירופה מזה 50 שנה?

תשמע אני מבין את הנקודה שלך, אני, יודע שאני במצב אחר ממך - אני שמח לחזור לעבודה - אני עובד עם ילדים רוב הזמן והייתי בחל"ת שבועיים ונפגעתי ממש כלכלית. אבל זו החלטה שלך חד משמעית אם לשלוח את הילדים שלך או לא.. כל עוד אתה יכול למצוא סידור אחר - שהם יהיו עם אשתך(?) אצל סבא-סבתא או כל דבר אחר. רוצה לומר: זה לא נעשה בכפייה. ברור שהשיקול הוא כלכלי.

חבר טוב שלי עובד בבנק עם לקוחות, אני לא יודע מה המקצוע שלך. אני בטוח שלא מצפים ממך או בכלל - למאה אחוז קשב\תפוקה\שעות העבודה הרגילות.

אני משוכנע גם שהילדים שלך, או ילדים בכלל שהם קצת פחות “יודעים” או חווים מאה אחוז מהמציאות כמונו - שמחים מאוד לחזור למסגרות, לראות את כל החברים, אפילו המורות, גננות, לא יודע מה.

זה לא הגיוני..
אנחנו כלכך אדישים למצב הנפשי שלנו, זה מעציב אותי בטירוף.

המציאות פה כלכך כאוטית שזה פלא ענק שהמדינה הזאת מתפקדת ברמה הקולקטיבית.
אין זמן לעצור ולדאוג לנפש, באופן כללי כמעט ואין שיח על בריאות הנפש בחברה הישראלית.
אנחנו עוברים מאירוע שיא לאירוע שיא, החדשות לא נותנות מנוחה, דואגים להשאיר אותנו על הקצה נון סטופ, המערכת הסימפטתית כל הזמן בפעולה עד שאנחנו כבר לא מכירים אחרת.
שלא לדבר על השירות הצבאי שחלק נרחב מהעם עובר.. גם בלי להשתתף במלחמה או להיות באירוע, השירות הצבאי הוא וואחד שריטה לנפש להרבה אנשים, במיוחד קרביים.
הנושא קצת עלה למודעות אחרי איציק סעידיאן, ובכלל אחרי ה7.10, פתאום הנושא של פוסט טראומה קיבל זרקור משמעותי, והתמודדות נפש נהייתה משהו שאפשר לדבר עליו בלי להיחשב משוגע.
ועדיין, בגלל שיש אנשים שחוו אירועי קיצון כלכך משמעותיים ומתמודדים עם ההשלכות, כל מי שמתמודד עם קושי נפשי כחלק מהשגרה מרגיש שזה ״לא מוצדק״ ושאין לו על מה להתלונן, כי מה כבר הוא עבר שיצדיק דיכאון, הרי הוא לא היה בעזה, הוא לא חטף טיל על הבית או משהו בסגנון, החיים שלו ״רגילים״.
וזה עצוב לי, זה ממש עצוב לי כי החיים בכלל, ופה בישראל בפרט, כלכך קשים ומורכבים ברמה הכי בסיסית שלהם שזה לא צריך להיות כלכך טאבו להרגיש רע, ובטח ובטח שלא מריך לקבל מבטים מהסביבה על זה שאדם מרגיש שקשה לו..

התהליך האישי, והקולקטיבי, לריפוי מתחיל בהבנה שמותר להרגיש לא טוב. מותר להתפרק, מותר להרגיש רע, זה בסדר וזה לא עושה אף אחד פחות טוב, זה אנושי להחריד.
והתפקיד שלנו כחברה הוא להרים, להבין, להכיל, לחבק ולחבר, לא לשפוט.

השאלה מה החלופה.

אם היה אפשר לשלוח את כולם לנופש - מבורך.
אם היה אפשר ימי עיבוד כמו שעושים ללוחמים - וואלה חשוב.

אבל סתם להשאיר אנשים בבית עוד כמה ימים - לא ברור שזה עדיף לבריאות הנפשית. אם כבר להפך, היינו עכשיו קבורים שבועיים בבית-ממ"ד-מקלט. קצת שגרה ושפיות יכול להיות הדבר הכי מרגיע שיש.

הילדים שלי ילכו מחר למסגרות שלהם, הם אוהבים את המסגרות שלהם וחשוב להם החברים שלהם.
מנגד הילדים שלי חוו בפעם הראשונה בחייהם הקטנים אזעקות, אנחנו גרים באיזור הערבה שעד כה לא היה “חלק מהמשחק” ועכשיו נכנס לזה בעיקר מכיוון הכטבמים.
הילדה שלי חוותה פחד והיום פתאום רגע לפני השינה אמרתי לה מחר יש גן, הולכים.
אתה חושב איך אנחנו חווים קשיים בשינויים אז ילד פי 20, ברור לי שיהיה לה בוקר קשה, ברור לי שהיא תעבור אותו ותהנה מאוד בגן.

אני מטפל, מטפל ברכיבה עם סוסים.
אני לא עבדתי בשבועיים האלה ולא פגשתי מטופלים שלי, הייתי איתם בקשר טלפוני וחלקם חוו לראשונה כמו הילדה שלי את נושא המלחמה, הם מאוד מחכים לצאת לבוא ולפגוש אותי ואת הסוסים ויחד עם זאת הם צריכים אותי עם ראש ונפש בשבילם כדי שאוכל לתת להם את הטוב ביותר אחרת מזה שווה.

אני הולך מחר כי כמו כולם אין לי מושג מה יביא יום כלכלית מהשבועיים האלה, לא מדברים על פיצוי אין מתווה, רק נזק וצריך להתחיל ממשהו.

חושב שהיה אפשר לשחרר מחר ולתת לאנשים לנוח קצת, לבלות, לנשום.
אבל כמו שאמרתי ואמרו פה, הפן הכלכלי מנצח.

@Yoni17 כל מילה!

לא יודע אם זה קשור, אבל מצחיק אותי שרק היום בבוקר נפלו טילים וכבר עכשיו חזרנו לכל הויכחים הטיפשים שלפני…

מתחבר מאוד לרוח הדברים כאן.

מצד אחד ברור לי שאי אפשר לתת יום חופש “מערכתי” לכל המדינה, וזה כנראה גם לא נכון ולא כדאי מבחינת החוסן הנפשי שלנו ושם המשפחות שלנו. מצד שני הרמות והמרחקים שהמטוטלת הנפשית במדינה הזאת מביאה אותנו אליהן - באמת שאין להן אח ורע בעולם המערבי כולו.
עם הילדים שלי אני לגמרי מרגיש בסצנה אחת ארוכה מהסרט ‘החיים יפים’ של רוברטו בניני, כשאני מנסה לצייר להם מציאות חליפית ו"נורמלית" לכל הכאוס שמתרחש מסביב. חצי ממה שמחזיק אותי בכל האירוע הזה, זה התקווה שיום אחד הם יקראו קצת היסטוריה, ואולי יעריכו את השמיניות באוויר שההורים שלהם עשו כדי לנסות לייצר להם ילדות שמחה ורגועה בתוך כל מה שקרה מסביבם.

באופן אישי, מה שאני עושה כדי לנסות להתמודד באופן אינדיווידואלי עם כל המצב, זה שילוב של כמה דברים:

• לנסות להיצמד לעשייה. בעיקר מילואים (גם אחרי ה-7.10 וגם אחרי התקיפה באיראן עברו יום-יומיים עד יום המילואים הראשון שלי, ופשוט טיפסתי על הקירות בזמן הזה). אבל גם קצת עבודה רגילה, עזרה ותרומה לשכנים ולחברים - כל דבר שיכול להעסיק את המחשבות ואת הידיים, ולגרום לתחושה של מועילות - וגם “סתם” ארגון של זמני משפחה וחברים, להרגיש קצת נורמליות בתוך כל זה.
  • כתיבה, בעיקר כאן. כתיבה היא מפלט מרפא ידוע, מסייעת בארגון וסידור של כל המחשבות שמתרוצצותת בתוך הראש, ועל זה מצטרף הקהילה הבאמת מדהימה ומפרגנת שיש כאן, שקוראת בסבלנות ובכבוד את הדברים של החברים האחרים, מגיבה, ומספקת נקודות מבט שונות. אז תודה לכם על זה.
  • ספורט. זריקת דופמין חיובית ובריאה, שמייצרת בין היתר גם תחושת מסוגלות, שליטה וכוח, ולכן משתדל להתמיד בזה על-אף החובות הרבים של החיים.

לצד זאת, אני בהחלט חווה גם רגעים לא מעטים של רגרסיה. אם זו בריחה אינסופית אל המסך ואל הטלפון, תוך ניסיון פרדוקסלי של התנתקות מהכול (כולל מהמשפחה וממי שחשוב) לצד מרדף בלתי פוסק אחר כל כותרת וכל ידיעה חדשותית, אולי כדי להרגיש חלק, אולי כדי לנסות להשיג שליטה ו’כוליות’ על האירוע; או אפילו קלישאה שחוקה של נשנושים מתמידים מהמקרר ומהארון, להרגעת הבלאגן שחשים בפנים.
אני מניח שאין מנוס מזה, אבל מנסה לעבוד ולקצץ את זה בכל זאת (ללא הצלחה מרובה).

בתקווה שהימים הקרובים יספקו קצת שקט ומרגוע מיוחלים סוף-סוף, אולי-אולי אפילו בכל הזירות.

ועכשיו גם בפן האישי שלי - איזה פאקינג טריפ!
התודעה שלי נזרקת מקיצון לקיצון.
לפני פחות מ48 שעות הייתי בחרדה קיומית ומי יודע מה יקרה עוד 5 דקות, רק לא לשמוע את הצליל של פיקוד העורף בפלאפון, והיום בבוקר אני מתעצבן שהמלחמה לא נמשכת?
מה קורה פה, הכל כלכך סוריאליסטי.
מחר קמים לשגרה, כאילו לא קרה כלום, היה קאט קטן והופס חזרנו לעניינים.
וזה לא שהעניינים שאנחנו חוזרים אליהם הם בכלל נורמליים.

הכל נהיה כלכך קיצוני, כלכך מהיר, כלכך חד.
הקצב שבו אירועים מתרחשים, ויותר מזה, הקצב שבו אירועים שאנחנו לא נוכחים בהם בכלל מגיעים לתודעה שלנו, לפעמים אני מרגיש שהמוח האנושי לא יכול לעמוד בכל זה.

אני צריך חופשה, אבל לא פיזית, מנטלית.
לזרוק את הפלאפון בצד, לא לצרוך חדשות, לא לצרוך תוכן, לא לחשוב על כלום מעבר למה קורה בבועת מציאות הקטנה שלי ואיך אני מעביר את היום, גם אם זה לשקוע בעבודה סיזיפית ולא מספיק מתגמלת.

המעבר החד שלנו כאוכלוסייה, ממצב הישרדותי אחד למצב הישרדותי אחר תוך כדי נרמול של אותו מצב, הוא מצד אחד כלכך מעורר השראה ומצד שני פאקינג פסיכוטי.
אגב - מחסור בשינה בהחלט מוביל לתסמינים פסיכוטיים, אז סביר להניח שאנחנו בית משוגעים (יותר מבדרך כלל) קולקטיבי כרגע במדינה.

רק כמה לילות של שינה נורמלית, ונשכח בכלל שזה קרה, ועוד שבועיים נדבר על המלחמה עם איראן כבדרך אגב.

אני אישית עבדתי מהבית כל התקופה הזו. זה סיוט לא נורמלי מבחינתי. צריך אינטראקציה עם אנשים, צריך אקשן, צריך לראות קצת עולם ואפילו קצת להתעצבן על הכביש.
נגזר עלינו לחיות בתקופה מיוחדת, היסטורית. מבחינתי כאדם מאמין (מאוד), אתחלתא דגאולה, יש שיגידו שכבר עברנו את שלב ההתחלה.

קל מאוד ליפול לקשיים, למצבי רוח תנודתיים, לדיכאונות ולהתקפי חרדה. לא פשוט בכלל להחזיק את הראש מעל המים. צריך לתחזק את עצמך 24/7 תוך כך שאתה מנסה להתנהג כמו בנאדם מבלי שהקולטרל דמג’ס יהיו משמעותיים, בעיקר כלפי הקרובים אליך.

בסוף בסוף, מה שצריך לזכור זה שהירידה היא תכלית העלייה. כלומר מבלי שישנה ירידה, לא יכולה לבוא לעולם עליה - הירידה היא עצמה התחלת העליה, כלומר היא חלק בלתי נפרד מהעליה ואיננה דבר שלילי, אלא להפך. הירידה עצמה היא מה שמאפשרת לנו כבני אדם וכעם להתעלות לגבהים שטרם היינו בהם.
התחלנו ב7.10 מהתחתית. רבים מאיתנו עברו דברים לא פשוטים בכלל. הרבה איבדו משפחה, חברים וכו’. כל אחד ושק החרא שלו מה שנקרא.
אני בספק שביום 8.10 היו יותר מדי שהאמינו באמת ובתמים שפחות משנתיים אחרי, אנחנו נהיה אחרי תקיפה כזו באיראן, ושכבר אחרי פחות משבועיים נחזור לשגרה כביכול.

המסקנה שלי מהתקופה הזו היא שאני לא מבין כלום, ושצריך פשוט לשחרר, להרים את העיניים אל השמיים ולקבל את זה שאני לא מבין כלום וכנראה גם לא אבין. לחיות את הרגע, לנסות להשתפר כאדם כלפי פנים וכלפי חוץ, לנסות להסתכל בעין טובה ולזכור שהירידה הינה תכלית העלייה.

אסכם בכך שתקוותי הגדולה היא שנזכה לגאולה אישית במהרה, כל אחד לפי ערכו, כל אחד לפי צרכיו, וכמובן שנזכה כעם לגאולה השלמה והאמתית במהרה

ה׳תגובה׳ שלי למצב, מעבר למה שעובר על כולם *, הייתה להתעניין, לקרוא ולשמוע כל מה שאני יכול על המצב כדי להבין אותו. זה כמובן כאנטי לטמטום הכללי בתקשורת, אבל גם כי כל הנשמות הטובות שהתעורר מיד אחרי השביעי לאוקטובר הדגימו לי איך נראה אדם שלא מבין כלום ומדבר (יותר נכון מפיץ שנאה) בביטחון. זה עזר לי להבין יותר טוב וגם להאמין בצדקת הדרך (הרבה בזכות הפורום), אבל זה בא עם ׳מחיר׳ מסוים. כמובן כלום לעומת מי שבאמת קרה לו משהו, אבל אתה מוצא את עצמך עוד יותר עסוק במה שהוא גם ככה תיק שאי אפשר (ואתה גם לא רוצה) לברוח ממנו. שעות ארוכות בטלפון שאני לא יכול להסביר כמה אני שונא. לצערי, זה יהיה חוסר מודעות עצמית אם לא אודה שאני מכור לאביזר הנוראי הזה. להירדם ולהתעורר עם הטלפון, אני יודע שזה גרוע, שזה משפיע על השינה ועל היום שאתה מתעורר אליו, ועושה את זה בכל זאת.

• הנה עוד בוקר שאתה קם עם פרצופים של חיילים בכותרת הראשית וזה הורס את כל המצב רוח

זה. ואני לא מהספורטיבים, אבל זה מאד עוזר. כמו עוד דברים בסיסיים וטובים כמו זמן עם משפחה וחברים, לצאת לשתות משהו מידי פעם וכמובן כדורגל ישראלי.

מתחבר למה שהרבה ציינו - אין ספק שמהמלחמה הזו יצא גם הרבה טוב. קודם זה זמן בשביל הציבור בארץ לעכל את חמשת פלוס השנים האחרונות, להתאבל קצת, לשאול את עצמו איך קרה ולמה קרה, ומה עושים. אנחנו עוד באירוע, אבל זה שלב שצריך לעבור.

@whykds, אני לא בטוח שהבנתי את דעתך עד הסוף, מקבל את מה שאמרת על “הטוב”, אבל כל עוד יש חטופים עוד בעזה וסליחה אם גלשתי מהנושא - אני לא יכול להסכים. אתמול במטח האחרון גם הייתה טרגדייה של ממש בבאר שבע, כל העיר בהלם.

אני כדי לשמור על השגרה שלי - הייתי בחל"ת וחזרתי לעבוד עכשיו - התאמנתי עם ציוד בבית עוד מימי הקורונה ועוד פתחו לנו את החדר כושר בשושו כמה ימים| ראיתי שקיעות בטיילת| הלכתי לים בזהירות| נהניתי לכתוב על ריאל מדריד ובכלל ולראות משחקים| ובעיקר עבדתי על מתנות פרידה מהילדים שאני עובד איתם שנתיים, ממש השקעתי בזה, עשה לי טוב על הלב ולשמחתי נוכל לקיים אירוע פרידה.

כל אחד מהכיתה מקבל מגנט שדודה שלי עיצבה עם השם שלו וגם תמונה יפה שלו מבית הספר בשנתיים האלה - ממוסגרת.

לדעתי יש בזה משהו חמוד שבכל הדיונים על ספורט אנחנו בתוך שנייה חוזרים להיות ילדים. המצב הזה כן אומר ‘פרופורציות’. לדוגמא: ביום שני שעבר פתחו ככה בהפתעה את החדר כושר - גילתי על זה באינסטגרם, בחיים לא הגעתי להתאמן שם בריצה כזו ועם חיוך כזה ואני מנוי כבר עשור.

האמת שכתבתי ׳יצא׳ בלשון עתיד. כבר עכשיו יש הישגים אבל כן, הסיפור של החטופים מכביד ממש. וכן - יכול להיות טוב בגלל כמה דברים ורע בגלל דברים אחרים בו זמנית. בחיים כמו בחיים.