דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אודגור שנה שעברה היה השחקן היחיד שלא שיחק בשתי הגדולות ונכנס להרכב העונה. אם היה משחק באחת מהן היה משפר את הסטטיסטיקות שלו בצורה משמעותית יותר. כישלון? לא נראה לי.

לגבי העונה בסוסיאדד - נכון, היא רק התחילה, אבל לא קשה לראות שהכישרון הגדול שגרם לכל אירופה לרדוף אחריו בגיל 15 מתחיל לבעבע. הוא נראה בוגר יותר, מחויב יותר (בעיקר טקטית) והפעולות חדות יותר. את העובדה שהוא משחק בקבוצה במקום ה6 אפשר לפרש גם הפוך.

לגבי מאמנים ומה שאלה יבטיחו לו - אני בניגוד אליך לא יודע מה כל מאמן חושב עליו ומה יבטיחו לו אם וכאשר. אני רק מעריך שבין “אתה הראשון שעולה ב11” לשחקן שולי יש מנעד דיי רציני. למשל, מי שיוכיח את עצמו וירשים ישחק.

וסבאיוס לא בשל יותר מאודגור. אני מקווה שגם אני כמוך פטור מנימוק.

מה הקשר. איסקו הוא ממש לא הזאר…
וכן שחקן מוביל בקבוצה מקום 6 יכול להיות יותר טוב ממחמם ספסל בריאל מדריד. ואיסקו כרגע בקושי שחקן סגל…

ניקולא פפה דפק בשנה שעברה 23 גולים ובישל עוד 12, עכשיו הוא סוג של פלופ בארסנל (אולי זה ישתפר בעתיד, אין לדעת). הפערים גדולים מאד.

לא כל מצטיין בחמש יחידות מתמטיקה זוכה בפרס נובל.

קצת מצחיק שאוהד ריאל מדריד שופט שחקן רכש אחרי חודש. לא הייתי קורה לו פלופ בהתחשב בזה שהוא כבר עם 4 גולים ושני בישולים, אחראי על אותה כמות כמו קארים.
אה, והוא נתן את הסטטיסטיקה של עונה שעברה בליגה הצרפתית, לא בליגה של הקבוצה שרכשה אותה, בניגוד לאודגר.

שורה תחתונה: הנורווגי היום השיג בישול נוסף, שהפך אותו לאחראי על חמישה שערים בעשר הופעות בלה ליגה העונה. שנה שעברה הוא נתן דאבל פיגרס בליגה ההולנדית(ממש לא כשלון, בטח שלא בכל קנה מידה). אף אחד כאן לא עשה אותו למשיח של מדריד, ליורש של אוזיל או לגלגול החדש של גוטי. אבל זה לא סותר את העובדה שמדובר בשחקן מוכשר ברמות ואחד שיכול לעזור לנו, יותר מגופות כמו איסקו או לוקאס.

ולעומת זאת מרקו וראטי הגיע לפאריז מהליגה השניה באיטליה והפך לקשר מעולה.
יש גם גאונים גדולים שלא סיימו 12 שנות לימוד.

לא קשה למצוא עוד דוגמאות לשני הצדדים. מה ניתן ללמוד מזה? לא הרבה.

1. אני לא שופט אותו אלא מבטא את התחושות לגביו באנגליה. עם זאת, סייגתי עם ׳סוג של׳ ועם ׳אולי זה ישתפר בעתיד, אין לדעת׳. בבקשה אל תוציא את מה שאני כותב מההקשר
  2. ההודעה בכלל לא התייחסה לאודגארד ספציפית. במקרה שלו אני חושב שיש להמשיך בתוכנית בדיוק כפי שהיא.

זה בדיוק העניין. כמובן שלא ניתן להכניס את כל השחקנים הצעירים ובעלי הפוטנציאל לתבנית אחת. מה שבהכרח ניתן ללמוד מזה הוא שיש יותר ׳לא׳ מאשר ׳כן׳ ולכן סטטיסטית יש פה נטייה לתקוות שווא.

מבין כל המושאלים שלנו הוא הכי מרשים כרגע, וזה בעמדה שאנחנו נואשים לשחקן שמשחק בה.
לא מבטיח הצלחה, אבל איזה שחקן כן? כרגע הוא הימור יותר בטוח משחקן ליגה שניה בצרפת, ובניגוד לפוגבה וה100 מיליון פה אין שום הפסד.

אף אחד לא הפך אותו למשיח, סך הכל לשחקן טוב שבקצב התקדמות שלו יהיה בהחלט שווה הרכב בריאל, וגם אם לא שחקן סגל בהחלט לגיטימי. בהחלט עדיף להביא אותו מאשר מקביל שלו שיעלה 70 מיליון…

זה נכון שיש הרבה יותר ‘לא’ וברור שבכל הנוגע לצעירים הדמיון עוזר ליצירת תקוות השווא.
אלא ששאלות כאלה צריך להבין בתוך ההקשר הרחב יותר של הדיון. לא רק לאעזה רמה יגיעו, אלא מה מצבה של הקבוצה, באיזה עמדות מדובר ובעיקר מה בדיוק מצפים מהם בשלבים הללו.

טענתי היא שבמצב הקיים אודגור הוא שחקן שמסוגל לתרום לנו יותר מאיסקו. לא אמרתי שהוא יהיה גדול כובשי ריאל מדריד או הקשר הטוב בעולם. הבעיה בדיונים מהסוג הזה היא שבשל כמות השחקנים שלא מממשים את הפוטנציאל שלהם נהיינו חשדנים כלפי כל שחקן מוכשר בשם הניסיון להיות “רציונלים”.

אתה צודק, אבל ככה זה צריך להיות. המועדון מנהל סיכונים, לאף אחד הרי אין מושג מי יפרוץ ומי לא. מה שיש זה סטטיסטיקה וניסיון להכות את המדד באמצעות סקאוט טוב, טיפוח טוב, ניהול קריירה נכון וכו׳.

דווקא בגלל שאני חושב שלאודגארד יש פוטנציאל מסויים (אם זה בינוני או ענק - אני יכול להתיימר לדעת אבל האמת היא, שוב, שאף אחד לא באמת יודע), מבחינתי הרבה בגלל שהראש שלו נראה במקום הנכון, אני בעד שימשיך בסוסיאדד ויחזור אלינו דרך הדלת הקדמית. סוג של תג מחיר מטאפורי שיבטיח דקות והזדמנות נאותה. @Gev זה גם בהתייחס לתגובתך.

1. איסקו היה הזאר כשלפני כמה חודשים עוד האמנת בו כשחקן הרכב בתפקיד של מודריץ’ או קרוס. אז ה"כרגע" הוא הגדרה נזילה, וברור לך שמועדון לא מתנהל ולא יכול להתנהל ככה. באיזה נקודת זמן לגיטימי לומר ש"כרגע" זה מצב לא הפיך?

2. זה לא מעניין אם הוא יותר טוב משחקן שמחמם אצלנו את הספסל. זאת בדיוק הנקודה. השאלה היא אם הוא מספיק טוב כדי לשחק בריאל מדריד ו-ברמה שמצופה מריאל מדריד, לא בריאל מדריד האפורה הזאת. כלומר, האם הוא וורלד קלאס או לא. אתה רוצה מבחן טוב? תדמיין שאודגר לא שייך לריאל מדריד ותחשוב אם הוא היה מועמד סביר בעינך להירכש על ידה כשחקן משמעותי בשלב הזה של הקריירה. התשובה שלי: חצי מהכותבים כאן לא היו מכירים את השם שלו בכלל.

כדי לנהל דיון רציונלי צריך להיות רציונלי. אתה רוצה לדון בחלומות - בשמחה. רוח הדיונים כאן היא שרציונלית, אם רק היה פה מאמן שמאמין בצעירים במקום זידאן המקובע כל הצעירים המופלאים שלנו, שכמעט כולם אגב משחקים באותה עמדה, ייבנו פה קבוצה מופלאה חדשה. רק שני שחקני רכש גלקטיים, לזרוק את מרסלו ואיסקו ומודריץ’ ובנזמה וראמוס, ואנחנו שם.

כדי לנהל דיון רציני צריך לפני הכל להקפיד לקרוא טקסטים בצורה נכונה.
טענתי היא שמרוב ניסיון להיות רציונלי הדיון גולש לדימויים של רציונליות ולא לרציונליות. אלא אם כן המחשבה שאודגור הוא שחקן שמסוגל לתרום לנו יותר מאיסקו היא דיון בחלומות.

רוח הדיונים כאן היא דוגמה לטענתי. במקום להתייחס לטענה נקודתית אתה גולש לאיזשהו שיח לעומתי על חלומות ורומנטיקה. אתה רוצה לטעון שאני טועה שאני חושב כך לגבי אודגור ואיסקו? בבקשה. אולי אפילו תצליח לשכנע אותי.
ברגע שזה מגיע לטענות גסות על להחליף חצי קבוצה והכל יהיה טוב אפשר להגיד ברוך הבא לאיש הקש שהגיע מוקדם מהצפוי.

מסכים. רק באמת תוהה מה האפקטיביות של עונת השאלה נוספת. שנה זה המון זמן. בטח אם שחקן מוכיח את עצמו.

Challenge accepted

ניקוי אורוות ורכש של שני שחקנים גלאקטיים יכול בסופו של דבר להיראות ככה:

צריך להוסיף כמובן גיבוי לקאסמירו, ואלוורדה ומיליטאו. לא גלאקטיקוס, אבל היום כל שחקן עולה 50 מיליון וזה בעיה.

ברור לי שראמוס, קרוס, מודריץ’ ואפילו בנזמה הם שחקני על. או היו שחקני על. אבל לפעמים הגיל או השובע משפיע וצריך לשנות. קרוס לגמרי חזר לעצמו השנה וזה מספיק כדי שהוא ימשיך פה. אני פשוט מעדיף 4-2-3-1 ולא 4-3-3 וקרוס לא מספיק דפנסיבי כדי להחזיק קישור במערך 4-2-3-1. זאת הסיבה היחידה שהייתי מוותר עליו ביכולת הנוכחית שלו.

לראמוס הייתי מראה את הדרך החוצה רק על מה שהוא אמר כשהשם של קונטה עלה כמועמד לאמן פה. יש לו יותר מידי כח והשפעה בחדר ההלבשה. מאמן שירצה לעבוד איתם טקטית ולדרוש יותר מאמץ והשקעה ימצא את עצמו בחוץ מהר מאוד. כשראמוס בגיל 33 לא בטוח ששווה להקריב מאמנים טובים כדי לרצות אותו.

לדעתי מוטיבציה, כשרון ורעננות לפעמים עדיפים על שחקני וורלד קלאס שבעים שנמצאים בשלהי הקריירה. כל עוד יש מאמן שיודע להדריך את הצעירים ולהקנות להם ביטחון ושיטת משחק זה יכול לעבוד לא רע בכלל.

האם זאת דעה כל כך מופרכת ולא רציונלית?

הטענה שלי לגבי שילובו של איסקו בקישור באה לא שבוע שעבר אלא לפני שנה. וגם אז אמרתי זאת בקטע שאולי שווה לנסות אותו שם, כי הוא לטעמי לא מספיק טוב לשלישיה הקדמית ולא לראש היהלום. בשנה וחצי האחרונות עם כושרו הנוכחי הוא בהחלט הוכיח לי שהוא לא מתאים גם לשם.
גם טענתי בזמנו ששווה לנסות את קרוס כקשר אחורי, קורה שטועים.

עם קצב ההתפתחות של אודגור הוא הולך לחזור אלינו, וגם אם יהיה מחליף ראשון, גם זה תפקיד שלרוב יעלה לנו 50 מיליון להביא לשם שחקן.
נכון שהרבה לא מממשים פוטנציאל, אבל חלק גם כן. לטעמי היום לפני שנתיים של התחשלות הוא מתאים לריאל מדריד האפורה, תן לו שנתיים והוא גם יתאים לריאל הלבנה.

לא הכתרתי אף אחד עדיין וניתן לזמן לעשות את שלו. האם אני רואה אותו לובש לבן בעתיד? כן.
ואגב אני אחד מהפחות מאמינים בצעירים

הקבוצה שלך מפסידה לנוכחית.

אין דרך להוכיח את זה. אמבפה לבד מסוכן יותר מכל ההתקפה הנוכחית שלנו.

רק אמפבה הוא שידרוג, וגם שמת אותו במקום השחקן הכי טוב שלנו.

קרוס >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> אודגרד
מרסלו > מנדי
בייל עדיין > סאנצ’ו

קורטואה
מרסלו מיליטאו ראמוס קרבחאל
קסמירו קאנטה
קרוס
הזאר בנזמה אמבפה

הנה הקבוצה הישנה עם 2 גלאקטיקוס.

אם אני בונה את קבוצת החלומות שלי אז בנזמה הוא השחקן האחרון שהייתי מכניס לשם

הספיק לי 11 עונות איתו.

זאת לא קבוצת חלומות, זאת הקבוצה הריאלית הכי טובה שאפשר.

שאני אבין, אודגארד בקבוצת החלומות שלך ?

אודגור בלי ספק בקבוצה שלי. לא בטוח שבהרכב הפותח של קבוצת חלומות, אבל עם הגבלה של החתמת שני גלאקטיקוס בלבד אני שם אותו בהרכב כי יש עמדות אחרות שצריך לשדרג.

אני מאמין באודגור. הוא שחקן חרוץ, עם ראיית משחק מטורפת, דריבל לא רע. אין לו בעיטה מספיק טובה מחוץ לרחבה וזה בעייתי לשחקן בעמדה שלו. אני מקווה שהוא יצליח לשפר את זה בזמן שלו בסוסיאדד. היצירתיות שלו יכולה לפצות על זה כל עוד יש לך חלוץ קילר. שילוב של אודגור ובנזמה לא יעבוד כי בנזמה הוא לא חלוץ שאפשר לשלוח לרחבה עם כדורי עומק. הוא איטי מידי וגם מחמיץ יותר מידי מצבים. תשלב את אודגור עם חלוץ כמו אמבפה והנורבגי מסיים מלך הבישולים כל עונה.