7/7 לא יאמן.
אני לא זוכר סטטיסטיקה כזאת של גמרים.
עריכה: איש לא יזיל דמעה על אי העפלתה של רומא לאלופות.
7/7 לא יאמן.
אני לא זוכר סטטיסטיקה כזאת של גמרים.
עריכה: איש לא יזיל דמעה על אי העפלתה של רומא לאלופות.
מוריניו כנראה גם ככה עוזב לפריס סן ז’רמן
הקבוצה שלך עם 8 משמונת הגמרים האחרונים של הצ’מפיונס (במתכונת החדשה), ואני חושב ש14/17 באופן כללי
נכון אבל דיברתי מפוזיציה אחרת.
הקבוצה החליפה איזה 100 מאמנים והייתה קרובה לירידה העונה ובכל זאת לא הפסידה אף גמר אירופי. הדרך שלה השנה לזכייה גם הייתה המרשימה ביותר ששיאה רמונדטה אדירה על יונייטד כשהתחפשה לריאל והפכה 0-2 ל 5-2.
הייתי בעד רומא כדי שתעשה היסטוריה, סביליה זה כבר משעמם, ומשום שאני זוכר חסד נעורים לז’וזה מוריניו ומחבב את האיש, אבל כבר מזמן שנשארו ממנו רק תנועות הידיים וההטרלות. הגיע אתמול לרומא פנדל לדעתי אבל זה לא העניין. מאז השער שהבקיע ולהוציא התרגיל במצב נייח עם בלוטי שבקושי יש לו כוח לזוז - היא לא עשתה שום דבר. אני גם מסתגל על ההרכב ועל הסגל, ומודה שאני לא איזה ד"ר לסרייה A כמו אסף אקרמן - באמת שאין שם הרבה שחקנים טובים. מצדיע לסביליה ושמח בשביל חוסה לואיס מנדיליבאר. אגב, סביליה והליגה האירופית היא כמובן כמו ריאל מדריד וליגת האלופות. אבל ריאל לא נקלעת לפיגור בגמרים. סביליה הפכה כל כך הרבה פעמים את התוצאה…
ברכות לסביליה. מה שמנדיליבר עשה שם השנה זה לא פחות ממדהים.
אבל צריך להודות על האמת - המשחק אתמול היה פרסומת גרועה מאוד לכדורגל האירופי (שאינו אנגלי), משני הצדדים. רמה נמוכה (הזכיר לי בעיקר כדורגל נבחרות מבחינת רמת היצירתיות וחוסר התיאום), רוב המצבים המסוכנים הגיעו ממצבים נייחים, המון הרמות אלכסוניות משמימות, ובעיקר - הרבה מכות, עצבים, עבירות, הצגות, התבכיינויות, וה-מ-ו-ן עצירות של המשחק. ברמה שמצאתי את עצמי צופה בדקה העשירית של תוספת הזמן (!) של ההארכה (!!), אחרי שעוד שחקן נשכב על הדשא, וכל זה אחרי חצות בלילה - ושואל את עצמי בשביל מה בכלל אני עושה את זה. וזה עוד אמור להיות איזשהו סוג של פסגת כדורגל אירופאי. קצת קשה להודות בזה, אבל אני לגמרי יכול להבין את האנגלי/אנגלופיל הממוצע שמעדיף את המשחק השוטף והקצבי שהוא רואה אצלו בבית, גם אם אחרי זה הקבוצות האנגליות מפסידות כל פעם מחדש ברמה הכלל-אירופית.
היה ברור לי שמוריניו יתבכיין אחרי המשחק על השיפוט ועל הפנדל - כבר תוך כדי המשחק הספסל של רומא לא הפסיק להתפרץ על כל שריקה, בתחושה של כל העולם נגדנו (השיפוט היה דווקא סביר לגמרי, בהתחשב בנסיבות). אני אישית שמח מאוד שלא נשרק פנדל - לא לגמרי ברור לי איך זה מסתדר עם החוקה הנוכחית (כנראה משהו שקשור עם ‘הגדלה טבעית/לא טבעית של הגוף’), או עם אינספור פנדלים אחרים שראינו נשרקים השנה על אותו דבר בדיוק - אבל ככה הייתי רוצה שהחוקה תיראה. שפנדל יינתן רק על נגיעת יד מכוונת בתוך הרחבה, ולא על נגיעות אקראיות שנובעות מזה שלשחקני ההגנה יש ידיים.
אני כבר טענתי בעבר כבר מספר פעמים שככל שאני מתבגר אני יותר ויותר מתרחק מהכדורגל האירופי ויותר ויותר נמשך לכדורגל הדרום אמריקאי.
נכון ששם אני לא מצפה לגדולות וניסים מאיכות הכדורגל עצמו אבל כל המסביב נותן פלוס קסום אחר
אני מעדיף לתת אותה לריאל מדריד
אני בעד כמעט כל דבר שמוריניו יוצא מופסד, לא משנה מי היריבה. סגנון משחק דוחה, התפרצויות על השופטים על כל כדור חוץ, ושמצלמים אותו במקום השחקנים שלו. שיבוא בכיף לבית הקברות של PSG.
אם יש מאמן אחד חוץ מקלופ, זידאן ופפ שיכול להצליח בפריז - אני חושב שזה מוריניו. לא מאד סביר, אבל אפשרי. בונוס - הוא כנראה ישאיר שם חורבות ביום שאחריו.
היכולת של מוריניו לשלוט בשחקנים שלו - בעיקר מנטלית ופסיכולוגית היא ענקית. לא בחינם עיקר ההצלחות שלו הם דווקא בקבוצות היותר אנדרדוג’יאות שהוא אימן - אינטר ופורטו. להפוך קבוצה שעל הנייר חלשה יותר ללוחמת ומאורגנת מאחור - בזה הוא הכי טוב. לעומת זאת כשהוא אימן את צ’לסי ואת ריאל עם צ’קים פתוחים ואיזה שחקנים שהוא רוצה, וכשהוא נאלץ ליזום בתור המוביל - הוא היה הרבה פחות מבריק ומוצלח, הוא טוב בלהרוס ליריבה ופחות להמציא איזו שיטה מרהיבה.
לזכותו ייאמר, למרות חוסר היוזמה של ריאל 2012, היכולת שלה לחטוף כדור ולהוציא מתפרצות הייתה הכי טובה שראיתי מקבוצת כדורגל. בזה היא הייתה הקבוצה הטובה בהיסטוריה.
גם את ההגנה המאסיבית של צ’לסי הוא בעיקר בנה.
ובעיניי, מאמן שאין לו מושג איך ליצור כדורגל חסר לו משהו מאוד משמעותי. ונגר, פרגוסון, קלופ, פפ כל אלו יודעים לנהל התקפה. אצל מוריניו זה לא מעניין…
מעביר דיון לכאן:
אם אתם רוצים דוגמאות מליגות אחרות לחולי באמת רציני:
סמפדוריה ירדה ליגה והיא על סף פשיטת רגל. אז הבעלים של לידס משכן את אלנד רואד כדי לרכוש את המועדון ולהציל אותו.
ברשה, פרוג’ה, בנוונטו וספאל ירדו העונה לליגה השלישית באיטליה. אני מניח שכולם זוכרים את השמות שלהן מהליגה הראשונה, כולל בשנים האחרונות.
שאלקה ירדה בפעם השנייה ברצף לליגה השנייה, הרטה ברלין לא מזמן היתה באירופה, שטוטגרט בפלייאוף כדי לא לרדת עוד פעם.
הליגה הצרפתית היתה צריכה לרדת ל-18 קבוצות אחרי מה שקרה בקורונה (הפסדים עצומים של כסף בגלל ביטול הליגה ב-2020).
אני אחזור שוב לאיטליה, שם קבוצות קורסות כלכלית על ימין ועל שמאל ועדיין ההוצאות הכלליות בליגה על רכישות גבוהות מאוד מהליגה הספרדית. בזמנו ניסו באיטליה להביא את חאבייר טבאס שינהל את הליגה. הוא סירב, אבל גם שם יודעים שחייבים לעצור את כדור השלג הזה.
אני אישית לא אוהב את טבאס וחושב שהוא לא מיצה את כל הדרכים כדי לעצור את כדור השלג בספרד, אבל כדור השלג נעצר בסופו של דבר. השיטה של טבאס מסרסת את המועדונים, בטח ובטח אחרי הפסדי הקורונה, ואני מקווה שבאמת בסוף 2023 יהיו בחירות והוא לא יהיה הפייבוריט.
אגב, לגבי מלאגה: הקטארי שהפסיק להשקיע בקרוב יעזוב את המועדון, אבל מי שירכוש במקומו הוא לא אחר מנאסר אל חלאיפי. פריס סן ז’רמן מתכננת לרכוש מועדונים במודל של סיטי ומלאגה, מהליגה השלישית בספרד למי ששכח, תהיה הסניף הספרדי.
כדי לחזק את אור, גם בליגה האיטלקית יתחילו עם תקרת השכר החל מהעונה הבאה.
יתחילו מ 80% מההכנסות, וירדו ל 70% בעונת 25\24.
זה אולי לא יהיה דרקוני כמו בספרד, שחוקי הפייר פליי זה מסמך של 100+ עמודים וטבאס משנה אותו כל יומיים, אבל הראיון הכללי של מגבלת שכר תופס תאוצה גם במקומות אחרים.
בינתיים כל הקבוצות למעט 2 מפסידות כסף (קרדיט לסוויס ראמבל)
גמר הקונפרנס:
וזאת התוצאה
אפקט מסי
מחיר הכרטיס הממוצע למשחקה של אינטר מיאמי נגד לוס אנג’לס FC ב-4 בספטמבר קפץ מ-$81 ל-$422
כמה סרטונים של המונומנטל מהמשחק ליברטדורס נגד פולמיננזה לפני יומיים, שווה צפייה.
מאז השיפוץ של האיצטדיון בכלל נהיה טירוף והסרטון האחרון זה מה ששומעים קילומטר מרחק מהאיצטדיון.
שימשיכו למכור את זה שהאיצטדיון “קר” ובבוקה מטורף…האיצטדיון מתפרק יותר גרוע מהקןפסא בנתניה, זה לא הקהל.
סלביו ברלוסקוני נפטר. יהיה זכרו ברוך.
מלבד יו"ר של מילאן הגדולה במשך 31 שנה , הוא גם חילטר כראש ממשלת איטליה.
אבל אני בעיקר זוכר אותו בגלל זה