סרטים סדרות וספרים - ביקורות והמלצות

טייק קצת אחר (ומוצלח במיוחד) על כל הקטע של ‘סנייפ השחור’:

מהעונות העדכניות? איך זה? פעם זו הייתה אחת הסדרות האהובות עליי והייתי רואה כמעט כל עונה, אבל לפני כמה שנים הם הגזימו עם הפרוגרס ברמה שסגרתי בפרק הראשון. ג’ף בא לומר hey guys כמו תמיד, אבל פתח בפני המשתתפים.ות אם זה בסדר להשתמש במילה הנוראה הזו (guys רחמנא ליצלן), ואיזה טרנסלסבית אמרה שזו מילה פוגענית אז החליפו למשהו שלא הספקתי לשמוע כי סגרתי.
כמה עונות אחרי זה ניסיתי שוב והיה שם טרנס שהיה חולה באי וגילו ששיקר על לקיחת הורמונים או משהו, והוא פתח באיזה מונולוג על ייצוג וכמה חשוב לו להיות בתכנית כדי ששארקי שוב ילחץ על איקס ב-VLC לפני שהוא מסיים משפט.

בקיצור, זה כבר חזר להיות כיף כמו פעם? איפה הימים של ראסל הנץ ששורף לאנשים גרביים לשם התעללות ותו לא :face_exhaling:

אז ככה:

ראיתי בזמנו את העונות האמריקאיות הראשונות כשהן הגיעו לראשונה לארץ, ואחרי עשור בערך ראיתי עוד כמה עונות (של איזור 2015 כזה). אכן זכור לי פרוגרס באותן עונות, למרות שלא זוכר שהפריע לי יותר מידיי כמו שאתה מתאר (לדוגמה, כן היה טראנס באחת מאותן עונות ועשו סיפור גדול מאוד מזה שחבר שלו (ההומו, אגב) הוציא אותו מהארון מול כולם בזמן מועצת שבט, וכולם הזדעזעו מזה עמוקות - בעיקר בפרק האיחוד. מצד שני אני יכול להבין למה עשו מזה סיפור במקרה הזה (מה גם שג’ף תמיד הייתה צדקן באופן קצת מרגיז, לדעתי, ככה שלא מפתיע שהוא לוקח את דמות ‘המחנך’), זה משמעותי, בניגוד לשטויות שסיפרת כמו שימוש בפנייה ‘you guys’).

עכשיו ראיתי 2 עונות (עונה ושלושת רבעי, למען האמת - אז בלי ספויילרים!), האחרונות שיצאו אם אני לא טועה (48, 49), שבמקרה היו אצלנו ב-vod של הממיר. מדובר בשתי עונות בלבד ככה שקשה לי לקבוע האם מדובר במדגם מייצג או לא, אבל ממה שראיתי - הפרוגרס הרבה פחות נוכח. קבוצת השורדים בכל עונה כן מגוונת מאוד באופן יחסי להתפלגות האמיתית של האוכלוסיה (ולכן זה לא מקרי, כמובן) - שחורים, אסייתים, נשים, גייז וכו’ - אבל לא מתעסקים בזה ישירות כל הזמן. זה פשוט שם, ונוכח, כי אלה הם האנשים שמרכיבים את הקבוצה. בקיצור - כמו שצריך להיות גיוון, מבחינתי.

מה שכן, בלי שום קשר לפרוגרס - מה שהשתנה מאוד מאז הפעם האחרונה שצפיתי בסדרה, זה שמסתבר שמאז הקורונה שינו את הפורמט בצורה משמעותית, יחסית, ככה שעכשיו הזמן הכולל של השורדים על האי הוא בערך חצי ממה שהיה בזמנו - 26 במקסימום, במקום 40 ומשהו אם אני זוכר נכון. יש הדחה כל יום-יומיים במקום כל 3 ימים, והכול דחוס יותר. זה לא לגמרי מורגש ישירות בחוויית הצפייה, כי בסוף עדיין זה מתפרס על 13~ פרקים, אבל זה כן משפיע מאוד על הדינמיקות לדעתי - יש פחות זמן לדיבורים וקשקושים בין המשתתפים, ובחוויה שלי זה מורגש.

בנוסף, פרק הסיום היה בכלל הזייה עבורי - במקום ההצבעה הסופית שנחשפת רק לאחר מכן, בפרק איחוד גדול ומול קהל - חושפים את ההצבעה מיד, על האי, רק עם המושבעים ששם, בלי שאר המשתתפים, בלי קהל, ולכן גם בלי העלאת זיכרונות וגם בלי פרספקטיבה שהזמן יכל לתת. אותי אישית זה ביאס.

הבנתי שכל הדבר הזה נמצא בדיבור חזק גם אצל המעריצים היותר מושבעים, עם חלוקה של ממש בין ‘הדור הישן’ ו’הדור החדש’, שאמורה להתבטא גם בסגנונות משחק שונים (פחות/יותר נכלולי או משהו בסגנון - לא לגמרי סגור על זה, לא העמקתי כאמור). אני אישית לא ממש הרגשתי הבדלים כאלה, המשתתפים משחקים די דומה למשחק שאני זוכר מאז.

ועוד דבר אחד - בעונה החדשה הראשונה שראיתי המשחק היה די קבוע (מבחינת המבנה - מתי מחליפים שבטים, מתי מתאחדים, כמה מקבלים חסינות בכל אתגר וכו’), עם טוויסטים קלים אבל סבירים. בעונה השנייה (זו שאני צופה בה עכשיו) הסיפור כבר שונה לגמרי, עם שינויים קיצוניים בין פרק לפרק כמעט, בצורה שנותנת תחושה של התערבות של ההפקה ממש, כדי לקבל תוצאה רצויה. כאמור, לא יודע אם זה מעיד על כלל העונות העכשוויות - אבל מבאס גם כן.

איזה כיף שאני לא לבד בשריטה הזאת.

אמממ, את האמת שקשה לי להתחבר לעונות האחרונות. כי פשוט זה מרגיש שכולם התאהבו בלשחק מאחורי הקלעים. משום מה החליטו שהדרך הנכונה (ובשל כך גם כמובן היחידה…) להגיע לגמר ואולי אף לזכות רחמנא לצלן, זה להיות בשקט ולהגיע לגמר בטעות (כי פשוט אף אחד לא שם לב שאתה בכלל שם פוטנציאלי להדחה).

בגמר, כבר שאר המתמודדים ירימו אותך על הכתפיים ויספרו לא רק שכמה שאתה גאון אלא שבעצם אתה זה שהמציא את המשחק מחדש ושכולנו צריכים להודות לך שהסכמת בכלל להשתתף במשחק עם פשוטי עם כמוהם.

הם כמובן לא יזכירו את זה שאתה לא תרמת כלום לשבט מבחינה פיזית, או שאתה כל הזמן בחרדות בטסטים שאתה הבא בתור או שאתה שחקן כל כך שקוף שהסיבה היחידה שמישהו ידבר איתך על אסטרטגיה זה רק בגלל שהוא עם הגב לקיר (וזה עוד במקרה הטוב) או שהוא פשוט רואה קול נידף ברוח וטירגט אותך.

אבל לשמחתי הקהל לא טיפש וכמעט תמיד מי שחוזר לניסיון נוסף זה אנשים שאשכרה ניסו לשחק.

אפשר לדבר שעות על למה בעונות האחרונות אין מתמודדים זכורים. אבל האמת היא שאני השלמתי שלא יכול להיווצר עוד רוב בוסטון ברמת האבסולוטיות (אשר לומר גם דיקטטורית) שלו בנעשה. מה שקשה לי לקבל זה שאין טוני, ספנסר, שרה או כל שחקן סוליסט- חברתי אחר.

לא הכרתי את הסיפור על הטרנס וההוצאה במועצת השבט. מוגזם מאוד. לי הפריע מהמעט שראיתי שדוחפים ווק בכוח, לא עצם ההשתתפות. אם משתתפים עכשיו 4 גייז כל עונה, אבל לא דוחפים לי כל ראיון איתם כמה חשוב שהם שם כי הם גייז, מה אכפת לי. היו בעבר עונות עם יותר אסייתים/שחורים או פחות ומעולם לא שמתי לב לכמות.

להבנתי מהקורונה הם עברו לצלם באותם איים באופן קבוע ומצלמים איזה 3 עונות בשנה, בניגוד למיקומים המתחלפים ועונה בשנה כמו פעם. זה גם מבאס בעיניי כי היו מכניסים קצת אלמנטים מקומיים במשימות וגם השינוי בסביבה עצמה מוסיף. הישרדות סין למשל זכורה לי לטוב הרבה בזכות זה (וג’יימס ואריק האהבלים).

מה מתכננים לעונה 50? עונה 40 Winners at War היא האחרונה שראיתי במלואה ומאוד נהנתי ממנה. טוני באמת מלך, שחקן יוצא דופן.

חייב להגיד שאני לא מסכים איתך בכלל.

שוב, אני חוזר לזה שראיתי רק 2 עונות מהעונות האחרונות (בדיוק סיימתי את השנייה) - אבל לפחות לפי שתיהן, זה לא נכון בכלל ששחקנים מעדיפים להישאר נקיים, שקטים, ולא ליזום ולא ללכלך את הידיים. יש, בדיוק כמו בעונות המוקדמות יותר, אנשים שונים עם סגנונות משחק שונים - חלקם יותר אסטרטגיים, חלקם פחות, וכמובן גם שהמשחק של האנשים מושפע לא מעט מה”מזל” שלהם במשחק (לדוגמה, שחקן ‘אקטיבי’ שהוגרל לשבט שמפסיד בלי סוף, יהיה חייב לשנות את המשחק שלו כדי לשרוד בהמשך, ולא יוכל ליזום כמו שהיה רוצה).
ומה שכן - אני בהחלט לא רואה שהמושבעים בסוף מעריכים “משחק שקט”, אלא להיפך - הם מתגמלים את אלה שעשו מהלכי הישרדות ‘קלאסיים’ (והאמת שיותר מזה - אני מרגיש דווקא שכיום המושבעים פחות רגישים ולוקחים אישית מפעם, ולכן יש פחות זכיות מן ההפקר של משתתף שהגיע “בטעות” לגמר ופשוט לא עצבן אף-אחד בדרך).
ככה שגם לא הגיוני מבחינת השחקנים לחשוב שלהישאר בשקט בצד זאת אסטרטגיה טובה מבחינתם. כן יכול להיות שמישהו יעדיף נקודתית בהצבעה מסויימת ללכת על בטוח, כדי ‘לשרוד עוד יום’, במקום לעשות את המהלך הגדול - אבל אני לא רואה את הרוב עושים את זה כאסטרטגיה מקיפה למשחק.

ואני בהחלט לא מסכים שאין שחקנים אגדיים יותר. אני לא רוצה לעשות כאן ספוילרים, אז רק אגיד שבשתי העונות שראיתי בהחלט היו שחקנים שנכנסים מבחינתי ישירות להיכל התהילה של המשחק, אם זה מבחינת ביצועים במשימות, ואם זה מבחינת מהלכים מבריקים ותכנון והוצאה לפועל של אסטרטגיה לאורך זמן.

בהמשך ישיר לזה - @sh4rky ,

עונה 50 תהיה עונת אולסטאר, כולל שחקנים באמת אגדיים של התוכנית (שהייתי בטוח שכבר לא נזכה לראות אותם שוב בלייב), וכולל משתתפים מהעונות שציינתי. שידור של הפרק הראשון בארה”ב ממש עוד חודש (אין לי מושג מתי ואיפה ישודר כאן בארץ).

אתה צודק גם לגבי הלוקיישן הקבוע בפיג’י, גם זה קצת מבאס ומוריד מהצבעוניות של המשחק, מצד שני זה יחסית שולי בעיניי לעומת שאר השינויים שציינתי בהודעה הקודמת (מה גם שאני יכול להבין את ההפקה של התכנית בסופו של יום - כמה כבר אפשר לחדש מבחינת לוקיישן ותרבויות אחרי 50 עונות? עדיף להם כבר להישאר במיקום אחד שנוח להם ושהם יכולים לנהל שם את התכנית בצורה מוכרת וברורה).

ולמרות ההסתייגויות שרשמתי - אני ממליץ לך ללכת לראות את העונות האחרונות, לדעתי אתה תהנה מהן. כפי שניסיתי לתאר כאן בהודעה הנוכחית, בסופו של דבר - יש בהן את כל האלמנטים שהופכים את המשחק הזה למעניין כ"כ.

**A Knight of the Seven Kingdoms

חזרתי לאהוב סדרות טלויזיה

הילד שמשחק את egg הופעה מעולה שלו. כימיה נהדרת עם השחקן הראשי.

כמה זמן חיכיתי לזה.

הוא סיים עם הסיפור נכון? שלא יהיה שידור חוזר למה שקרה עם הסידרה הראשית…

מארטין כתב כמה סיפורים על דאנק ואג, זה לא משהו גמור . יש התחלה, אבל אין סוף.
ידוע שאג יהיה מלך גדול, ודאנק מפקד המשמר שלו, אבל לא איך הם הגיעו לזה.

מחזק, אני מאוד נהנה.

הפרק הרביעי לדעתי באותו שולחן עם השיא של GOT, למעשה כל הסידרה עד כה. הפרק האחרון זה מושלם.

מי היה מאמין שאפשר לרתק אנשים שוב לטלויזיה גם בלי לזרוק להם CGI ודרקונים על הראש… רק להנות מעלילה ודו שיח בין דמויות שונות.

אתם משלמים מנוי ל-HBO?

זה כבר מתחיל להיות מוגזם. יש לי גם נטפליקס (האישה) וגם דיסני פלוס (הילדים), לעשות מנוי שלישי ועוד על משהו שהיה חינם עד לא מזמן דרך סלקום קצת מעצבן.

מצד שני, זה פאקינג HBO. אין הרבה, אבל מה שיש ללקק את האצבעות.

אל תשאל שאלות לא תשמע שקרים

אני משלם לנטפליקס ואמזון פריים

אני לא מתכוון לשלם מנוי בשביל סידרה אחת

אם היה אפשרות לשלם רק על סידרה אחת הייתי בשמחה משלם

בקיצור חזרת לטורנטים. מאז עידן הסטרימינג אני כמעט לא משתמש בזה. פעם לא הייתה ברירה, היום אפשר תמורת מחיר סביר לשלם ולצפות באופן הוגן.

הבעיה היא בעיקר ריבוי השירותים והעובדה שכל אחד בבית רוצה משהו אחר. אחרת הייתי פשוט עושה מה שעשיתי עד לא מזמן: רוטציה. כל חודשיים-שלוש מחליף שירות וככה רואה הכל. גם ככה אני לא באמת צריך כמה שירותים במקביל כי יש גבול לכמה אפשר לראות.

אתה באמת לא עוקב אה

כבר שכחתי מה זה טורנט

אתה צודק שבהתחלת עידן הסטרימניג לא היה צורך בפיראטי .

היום שכל רשת פתחה לעצמה שרות סטרימינג משלה זה הפך בלתי אפשרי לשלם על הכל.

אני משלם על שתים כמו שכתבתי, זה לא ריאלי לצפות ממני לשלם מחדש כל פעם שרשת אחרת פותחת לעצמה שרות סטרימינג משלה

כבר כך אני מרגיש שאני משלם יותר מידי על זה

שיעשו פיי פור ויו על כל סידרה לבדה אני ישמח לשלם על זה

Stremio מושלם

הייתי על קצה הכיסא בחלקים ממנו. כתיבה טובה, משחק טוב, תפאורה טובה וקצב טוב. כל מה שצריך.

מחזק, ברמת העקרון זה עובד על טורנט רק שזה עובד כל כך חלק שלא מרגישים. בסוף זה קם נופל על ממשק והממשק שלהם מאוד נוח ואינטואיטיבי.

הקטע של המנגינה המפורסמת בסוף הפרק עשה לי צמרמורת כל כך חזקה…

הדבר היחיד שמעצבן אותי ומהיכרות עם מרטין שבלי לדעת מה יקרה בפרק הבא ומבלי לקרוא את הספרים אני כבר יודע מה יקרה אם אתה מבין את הרמז

אבל זה לא באשמת היוצרים של הסידרה

יש תוספים מומלצים שעובדים?

פעם אחרונה שהשתמשתי דווקא נתקלתי בלינקים שבורים וזמני טעינה מאוד ארוכים, לא עבד לי חלק כמו שאתם מתארים פה

כן, אני גם יודע.

ידעתי גם מה יקרה בסוף הפרק, אבל עדיין מצאתי את עצמי נלהב. יש משהו באיך שהם גורמים לזה להישמע אפי… לא ראיתי את הקטע עם המוזיקה מגיע וזה היה פשוט אדיר. זוכר בזמנו את קרב הממזרים שהיה. יש הרבה מקום לנפילות בפרק הבא, מקווה שזה גם ייעשה טוב.

אני רק מקווה שלא יעשו פרק פילר שינסה למרוח את זה…

ההרגשה שלי שכן, שפרק הבא הם יעשו איזה פרק פלאשבק לעבר של דאנק וegg

זה יעצבן רצח