כריסטיאנו רונאלדו :: תם עידן

לא היה.

וזה בלי לדבר על העברות “קטנות” כמו ראמוס, וראן, סאנצ’ו, גריליש, לוקאקו…

כריסטיאנו רונאלדו חזר למנצ’סטר יונייטד!!!. ב-2018 כשהוא עזב הייתי שבור, ידעתי שזו לא רק אבידה מקצועית קשה אלא גם מעין חור קטן בלב, הלכתי שבי אחריו, ואמרתי - ‘נו מילא’ - אם הוא היה חוזר לאנגליה לסגור מעגל. שלוש השנים ביובנטוס היו טעות ענק. ועכשיו בא התיקון. אני חושב שזה לא סוד שהוא לא היה טוב בחצי השנה האחרונה אבל יובנטוס הייתה קבוצה נוראית - הוא לא ציפה לגאונים כמו סארי ופירלו על הקווים, שחקנים שהלכו והתדרדרו - ראיתם את דיבאלה? את אלכס סנדרו? יש לו עוד שנתיים בטופ, הוא חלוץ רחבה מצוין גם היום ומסוגל לתת אקסטרה במשחקים הגדולים. אני לא אוהד יונייטד ויש לי פרפרים בבטן - וואו. וכן, כדורגל זה קצת רגש ולא רק ניתוח קר של הכל. ואמוס כריסטיאנו!!!

כשפורסם שהוא הולך לסיטי התאכזבתי. ציפיתי שישמור אמונים ליונייטד. שמח שזה קורה. מאוד מסקרן לראות איך הוא ישתלב שם בחזרה אבל אני לא בטוח שהעברה הזאת נכונה מקצועית ליונייטד.

רק בואו נעמיד דברים על דיוקם - הוא לא שמר אמונים ליונייטד, סיטי לא רצו אותו

אנחנו לא יודעים אם הוא לא שמר אמונים, או מנדש עשה סיבוב על השייחים. בכל אופן, אני הייתי מבין אותו לגמרי אם היה חותם גם בצד התכול בעיר, אבל איזה כיף שחתם דווקא ביונייטד. מקסים פשוט.

*מעתיק מהדיון של רונאלדו, רלוונטי גם לפה.

אף אחד לא באמת יודע מה קרה מאחורי הקלעים.

מקווה שאוהדי יונייטד יהיו מספיק חכמים להריע לו שהוא חזר הביתה תוך כדי ויתור על כסף (גם ממה שהיה מרוויח ביובה) והגעה לקבוצה שהיא לא מאריות אירופה.
לרדת לקטנות עכשיו האם זו היתה ההעדפה הראשונה או השניה שלו זה לא לעניין.

מספיק שיציצו על הבחירה של הנמסיס.

די מארציו, הטלגרף, רומאו ארגסטי וגם פאבריציו (בטוויץ׳ שלו) מיישרים קו: כריסטיאנו רונאלדו הוא המשתכר הגדול ביותר בפרמיירליג בכל הזמנים.

שכרו יעמוד על 25 מיליון לעונה (510 אלף שבועי).

אחריו נמצאים קווין דה בריינה (400 אלף שבועי), דוד דה חאה (375 אלף שבועי) ורומלו לוקאקו (325 אלף שבועי).

כשמסתבר שהוא לא חתך בשכר שלו מיובנטוס כמו שחשבו בהתחלה (חל בלבול כי היו דיבורים עם סיטי על 14 לעונה, מה שבסוף לא הוסכם וגם כמובן לא קרה), העלות של רונאלדו בשכר היא 50 לשנתיים, ודמי העברה שלו עומדים על 20 מיליון פאונד בערך. (18 ביורו ו5 בבונוסים)

מקור: “חדשות - הליגה האנגלית”

אם אני ממש רוצה להיות נודניק אז אני יכול להגיד שמסי יכל לא לוותר על כסף וללכת ליונייטד….

אבל אני לא רוצה

איך הגיוני שעדיין שחקן כמוהו מרוויח כה הרבה? הוא כבר בגיל שזה לא משתלם. זאת אומרת, הוא רצה לעזוב את יובה, אז יונייטד הייתה צריכה להכתיב את התנאים, לא? מאוד תמוהה בעיניי.

מה זה ‘כמוהו’? הוא כבש 46 גולים בעונה שעברה, ביובה ובנבחרת. כמה כאלה יש בעולם?

ואם רוצים להסתכל מחוץ ליכולת: אתר הכרטיסים של יונייטד קרס ברגע שהודיעו. מועדון האוהדים הישראלי קורס מפניות גם הוא, וזה רק אחד מאלפי מועדונים ברחבי העולם. המניה קפצה ב-8 אחוז. רונאלדו מותג על ששווה הרבה כסף, במיוחד למנצ’סטר יונייטד, וגם על זה צריך לשלם.

מאוד פשוט ידידי. על היכולות שלו, כביכול, אין עוררין. אבל לשחקן בגילו, שכובש המון זה נכון אבל בדר’'כ על חשבון המשחק הקבוצתי (לדעתי יובנטוס החלה לדעוך מהרגע שהוא עבר לשם) יש מחיר כבד.

האם רונאלדו ייכבוש הרבה ביונייטד? סביר להניח שכן.
האם זה יוביל אותם לאנשהו שהם לא הגיעו עד עכשיו? אולי, לא סגור על זה - במיוחד שהם משחקים כדורגל דיי טוב.
האם בשביל זה שווה לשלם לשחקן ‘כמוהו’ כל כך הרבה, במיוחד לאור העבודה שהוא עוד מעט בן 37 וביקש לעזוב מיוזמתו - כלומר יונייטד יכלה להכתיב תנאים ? לדעתי לא.

אני קצת מקיא בפה מכל המתרגשים למיניהם. זה מרגיש לי כמו פרק של איזה תוכנית בישול/שירה בארץ, שמנסים לדחוף לי בכוח סצנות ריגוש.

רונלדו לא רצה להגיע ליונייטד, הוא רצה לעזוב את יובה. לריאל. לסיטי. רק יונייטד הסכימה לשלם לו 25 מליון לעונה ועוד דמי שחרור. רומנטיקה אין פה, יש פה כרגיל אינטרסים והפעם גם ניצול ציני של אוהדים מסכנים שלא התרגשו שנים, אז מוכרים להם רגש של אעלק בן אובד שעזב אותם בשביל קבוצה גדולה יותר (למרות שמנצ’סטר הצליחה יותר) שתשלם לו יותר ותעשה אותו אישית גדול יותר, שחוזר בשביל אעלק להרגיש בבית ולתת לקבוצה בחזרה. הוא סה"כ רצה קבוצה שתשלם לו את אותה משכורת וכרגיל תשים אותו במרכז. כל הבלבולי מוח שהוא בחר באתגר בגלל הליגה או כי הוא רצה לחזור הביתה זה בולשיט טהור.

יהיה מעניין לראות את חדר ההלבשה במנצ’סטר. מבחינה מקצועית אין ספק שהוא עדיין בטופ העולמי, הוא יכניס גולים וכלכלית רונלדו הוא כוח עצום. השאלה כמה הגולים האלה מבחינה קבוצתית יעלו. כלומר-במי הגולים האלה יפגעו בדרך. במובן הזה, אני לא בטוח ששווה למנצ’סטר לטווח הארוך להמר על רונלדו.

מה??

נראה לי שהכוונה שהצליחה יותר מיובנטוס

זה גם לא נכון,אבל בסדר….

הוא התכוון שבסוף העשור הראשון היונייטד הצליחה יותר מריאל.

בכל מקרה אני לא מסכים עם שום דבר שהוא כתב. נראה שמסי או אינייסטה למשל יחזרו לבארסה באותן נסיבות והוא יגיד שזה לא מרגש. ברור לכולם שהוא חזר לשם כי זו קבוצה שתאפשר לו להישאר במרכז, ועדיין זה מרגש.

כשרונאלדו עזב למדריד ב-2009, יונייטד הייתה קבוצה יותר מוצלחת (שלוש פרמייר ליג ברצף, שני גמרים באלופות, ריאל בינתיים עפה בשמינית איזה שבעים שנה ברצף).

דווקא בעיניי החזרה של רונאלדו ליונייטד היא אחד הרגעים החשובים של השנים האחרונות.
בתקופה של כלכך הרבה כאוס וחוסר וודאות, מגפה, אין קהל, מועדוני ענק קורסים כלכלית, ונסיון להקים סופרליג, מגיע רונאלדו ומזכיר לנו שeverything in its right place.
בתור אוהד כדורגל (וממש לא יונייטד), הרגשתי כזו הקלה ענקית כשהודיעו על המעבר ליונייטד במקום סיטי.

רצה לסיטי? יכול להיות, אבל אף אחד מאיתנו לא יודע מה רונאלדו רצה באותו יום, ואיך הוא הרגיש כשמנדש ניהל את המו"מ עם סיטי. לכן מה שמשנה זה מה שיצא לפועל.
למישהו איכפת שאינייסטה ניסה קודם אצל ריאל ורק אחרי שלא התקבל נסע לברצלונה? פיגו, בבוקר היום הגורלי, העדיף להשאר בברצלונה. האם זה גורם לי לאהוב אותו פחות, או לך לשנוא אותו פחות?
הדבר היחידי שחשוב זה שלרונאלדו בגיל 36 היה מספיק חשוב לעזוב את הקבוצה הלא תחרותית שלו למען אתגר אמיתי, לא מפחד להתמודד בפרימיירליג, ולא נכנע לכסף החדש של המפרץ/ארה"ב ו’רצון לשחק עם החברים שלו’.
דווקא השנה אני חושב שיש מספיק החלטות של אנשים אחרים שראוי ‘להקיא מהם’, מאשר זו של רונאלדו לוותר על כסף כדי לחזור ליונייטד בגיל 36.

לא תשמעו ממני עד כמה רונאלדו ‘ויתר’ כדי לחזור ליונייטד או שום שיא שלו בתקופה הבינונית באיטליה, אין לי בעיה עם כל מי שהוא לא כוס התה שלו, גם אם מדובר באוהד ריאל מדריד. אבל כל הצהרה של “נכשל באיטליה” בלי להתייחס לכמה נקודות גובלת מבחינתי בפשע. אפשר לחשוב שרונאלדו הגיע למפלצת כמו באיירן או טיקי-טאקה כמו יובנטוס. היא קיבלה חלוץ רחבה אימתני והיה ברור לכולם מה הוא יכול לעשות ומה הוא לא. כאילו דעיכה של קבוצה או מצב שהיא תקועה במקום קשור רק לשחקן אחד. אימנו אותו מאמנים כמו סארי המוזר ופירלו הטירון, אפילו יום אחד בנוער הוא לא היה - נו באמת. כל כך הרב שחקנים על גבול הבכירים - דעכו: אלכס סנדרו נראה בפנסיה כמו מרסלו, בנטנקור היה פעם הבטחה, לא? תראו מי יש שם באמצע, שחקנים בחינם מה שנקרא - ראביו הסורר, ראמזי. איך דיבאלה נראה בשנתיים האחרונות?

רונאלדו ימשיך לרדת ביכולת כמובן ועדיין הוא חוזר הביתה במובן מסוים, יכול להטריף את הקבוצה מחדש. יזרקו לו כדורים ברחבה - ויהיה בסדר. כמובן שיש כאן מחשבה לשיפור התדמית\יחסים עם הקהל. מה זה משנה כמה הוא ירוויח אם הם מפוצצים בכסף והוא לא הגיע על חשבון אף אחד אחר? אז ברונו יוותר על הפנדלים כנראה. הגולים שלו יבואו על חשבון מי, גרינווד? הוא עוד ילד שיכבוש את העולם והם יכולים לשחק יחד. על חשבון קבאני? עשה עונה יפה כסופר-סאב. על חשבון מרסיאל הנשכח?