ליאו מסי :: אלוף עולם

עידן בן חמו הוא לא טרול והוא גם לא חלק מבארסה מאניה. הוא לפעמים בפודקאסט. דווקא מהיכרות אישית שלי עם הבנאדם (עבדנו ביחד) הוא הרבה דברים אבל לא טרול.

אנשים לא קצת הגזימו פה? קודם כל לפרגן זה אחלה - לא צריך ללקק (והמבין יבין). ‘להספים את הדיון של מסי’. ודבר נוסף, זו פעם ראשונה בתולדות הפורום שדיון זולג לתוכן משני? (מוכן להעביר בעצמי את 15 ההודעות הלא קשורות פה - לת’רד המתאים, וואלה בחיים לא עשיתי את זה, חיפשתי את הכפתור המתאים ובכך ‘לפצות’ אתכם).

או.קיי, דיון של מסי, על הדרך גם כתבתי את ‘דעתי המקצועית’ כביכול ושאם יש אפשרות לקאמבק שהוא לא פחות היסטורי - קודם כל מתרגשים ומצטמררים ואומרים תודה לאלוהים ורק אז חושבים כמה זה עולה ואיך הוא משתלב וכן הלאה. אם הייתי אוהד פריז סן ז’רמן, בהנחה שקיים דבר כזה - הייתי מתבאס על מסי שנראה שמהרגע שחתם הוא מחפש את המפלט לחזור, אבל אי אפשר להתמודד עם חוקי הטבע והרגשות הברורים של האיש ואף אחד לא באמת חשב שהוא יסיים במגדל אייפל את הקריירה.

אגב, קצת יותר חדות - אף אחד לא אמר שלא להיכנס לבארסה מאניה או תהה מה יש לעשות שם. אני כתבתי ברור: האם מישהו מהחבר’ה התותחים כאן בפורום הוא גם אחד מיוצרי התוכן של הדף\המעדכנים באופן שוטף ולא בטור אורח פעם בחודש.

גם אני שרוף על גיא ומתגעגע לחלק מהאנשים של פעם ובאותו היום שהודיעו לי ‘אנחנו עוזבים לבית אחר’ זה היה קצת שוק כי אני נוסטלגי והיו שם דיונים בלתי נשכחים.

בוקר טוב לכולם שלישי פעמיים כי טוב.

הם טוענים שזה מתחיל להתפשט בספרד

נו באמת,ברסה מניה זה עמוד של טרולים,לא יודע מי זה שי הזה אבל אם הוא מאשר פוסטים עלובים של ירידות ועקיצות על שחקנים/מאמנים/יריבות/דפי אוהדים של יריבות אז הוא טרול לא קטן.
למזלם יש הרבה אוהדי ברצלונה בארץ,אז הרבה מהם ילדים/אנשים שלא באמת מתעניינים בכדורגל וקוראים לעצמם אוהדי ברצלונה בגלל שפעם ראו את מסי עובר שחקן וכל הידע שלהם מגיע נטו משם,הבעיה שהם מדרדרים את השיח ולפעמים יוצא לי להתווכח עם כל מיני כאלה בסביבה שלי על כדורגל וזה פשוט לתפוס את הראש מייאוש כל פעם.

יששששששששש!!! לייק לייק לייק לייק!!! :man_facepalming:t2:

ממאניה:

בעיתון ׳אל מונדו׳ המדרידאי הדליפו רשימת דרישות מעורך הדין של משפחת מסי בנוגע לדיבורים על הארכת חוזה ב 2020 לפני שמסי הפסיק אותם:

חוזה עד 2023 עם אפשרות להארכה לפי שיקול הדעת של השחקן.

20% קיצוץ ב 20/21 בתמורה ל-10% ב 21/22 ו 10% נוספים ב 22/23 עם ריבית של 3%.

בונוס נאמנות.

תא כבוד למשפחת מסי וסוארס.

תשלום על מטוס פרטי לארגנטינה לפגרת חג המולד.

בונוס חתימה של 10 מיליון יורו.

הארכת חוזה לפפה קוסטה.

סיום תשלום של העמלות שחייבים לרודריגו מסי.

ברתומאו הסכים לרב אבל דחה בונוס חתימה של 10 מיליון.

אמינות הכתבה מוטלת בספק

ראיתי ברשת איזו הצהרה של הצוות המשפטי של ברצלונה עם איום בתביעה על פרסום מידע רגיש או משהו כזה(אינני משפטן אז לא בדיוק הבנתי), אבל דווקא השתמע לי מהתגובה של הקבוצה שהפרסום אותנטי ואמין.

גם אם זה נכון, מה כל כך יוצא דופן פה ?

כי לבקש תא נפרד למשפחת מסי וסוארס והארכת חוזה לפפה קוסטה זה קצת לא במקום

פפה קוסטה הוא חבר אישי שלו ואחד שהיה לצידו (לא כל כך זוכר מה היה התפקיד המקצועי שלו בברצלונה). זה בעיני מאוד לגטימי. במיוחד שלקראת הסוף שלו הרבה מהשחקנים שנחשבו לחברים שלו עזבו את ברצלונה (צאבי איניסטה ססק ועוד) .

תא אישי למשפחה? אני בטוח שאם אנחנו נבדוק אצל כוכבים אחרים בקבוצות אחרות ביבשת נגלה בקשות הרבה יותר יוצאות דופן מזה.

מה שבאמת שערוריה וברמה של מחדל, זה שהאח של מסי עשה עסקים עם ברצלונה והתגמולים שהיו חיבים לו, להזכירכם, הוא היה הסוכן של פאטי (לשעבר) אז פה יד בעיה אתית מאוד גדולה.

יש הודעה רשמית של המועדון.
מאיימים בתביעה נגד העיתון על הדלפה של מסמכים סודיים.
אבל לא מכחישים את הטענות עצמן.

אני לא יודע אם אתה מטריל או לא. אם לא יש לך בעיה חמורה בהבנה מה לגיטימי ומה לא. אתה לא מבקש בחוזה דברים שקשורים לאנשים אחרים, בטח לא תא כבוד לחבר שלך או חוזה למישהו שקרוב אליך. ברצלונה זה מועדון כדורגל לא מועדון פרטי של מסי והסובבים שלו.

מסכים מאוד שזה לא אמור לקרות. אבל השאלה היא מה הביצה ומה התרנגולת?

אם הרבה מאוד שחקנים אחרים, בעולם ובברצלונה, דורשים/דרשו דברים כאלו בחוזים, וגם קיבלו - מסי לא הבעיה. למה שלא ידרוש את זה?

לא רואה הבדל בין דרישות לתא צפייה פרטי למשפחת מסי (פחות מסתדר לי במוח גם כזה לסוארס - הוא לא יכל לבקש בעצמו?), לזה שדאגו לפמלייה של ניימאר, או לכל דבר דומה אחר. אם זו “רוח הכדורגל” של התקופה הזו, וכנראה שכן וחבל שכן, אז “לגיטימי” לדרוש כאלו סעיפים בחוזה.

באופן אישי, מפריע לי שזה קרה (וכנראה גם קורה) בברצלונה, אבל איפושהו אני קצת קצת שמח שזה עלה בהקשר של מסי. מסי אולי לא בעייתי ביחס לאחרים, אבל הוא כנראה גם לא קדוש במיוחד, וזה משום מה מתפספס מידי פעם. ראו ערך המשכורות, המאמנים, ההנהלה, וגם…ענייני סעיפי החוזה שעלו לאחרונה.

מה אם זה מפריע לי? ברור שזה מפריע. אני לא תמים אבל לחשוב שהוא המציא את הגלגל פה. מזה אתם משתגעים? אם יפתחו פה את החוזים של שחקנים אחרים מסי יהיה ילד טוב לעומתם.

נ.ב כמו שכתבתי, העסקים של אח שלו (היה סוכן של פאטי ) עם שחקנים ומול המועדון והדרישה של מסי בחוזה איתו לבונסים לאח שלו הרבה יותר מפריעים לי מזה שהוא דרש לפפה קוסטה חוזה חדש.

בכל ענף.

פשוט בגלל שהמשמעות של הצלחה זה כסף ופרסום ושוב פעם כסף, מכניסים כל מיני סעיפים לשחקנים על איחורים, או פגיעה בתדמית המועדון וכל מיני תנאים מגבילים שיוכלו במקרה הצורך לבעוט שחקן שלא השיג תוצאות, אז זה מתגגל שהשחקנים שכן מביאים תוצאות דוחפים ערימת תנאים מוזרים בתורם.

אולי זה אפילו הוגן.

נכון מאוד, פשוט אנחנו בתוך דיון על שחקן לשעבר בקבוצה בעולם הכדורגל, אז נצמדתי לזה. אבל מסכים.

פה אני לא מסכים.

אני לא חושב שדין קנסות על איחורים/חיסורים/עבירות משמעת וכד’ - שמדברים על נושאים מקצועיים, אתיים ומנהלתיים - כדין מחויבות להטיס ולשכן במלון את הפמלייה החברתית של השחקן, סגירת תא הושבה ביציע לשחקן ולחבריו, מטוס פרטי לשחקן לחופשת חג המולד, או הבטחת משרה לחבר של השחקן בתוך המועדון. אפילו לא קרוב.

השיחה הזו מזכירה לי כתבה מעניינת (למרות שדסקל כתב/תרגם אותה) על הפמליה של ניימאר:

ספציפית לגבי מסי - למיטב הבנתי המעטה, הסעיפים המתוארים הם יותר מסטנדרטיים, בלשון המעטה, לכוכבים בשני סדרי גודל פחות ממסי, קל וחומר למסי עצמו. העלות הכלכלית שלהם נמוכה, הפגיעה שלהם בהיבט המקצועי זניחה, והלגיטימיות שלהם נגזרת מהסטנדרטיות שלהם.

אני לא מדבר מבחינת הוגנות, אני מדבר מבחינת הציע וביקוש.

בגלל ששחקן מוצלח היינו, אחד מקצועי הפורע חובותיו על המגרש, ובגלל שהכסף המושקע היום הוא מטורף, המשמעות התדמיתית משפיעה מאוד על נזק ישיר או עקיף למועדון ובכך מסנדלים את השחקנים בטירוף ביחס לשנים עברו.

יתירה מזו, היום אתה בטוח שזה הגיוני שצ’אבי אומר לשחקנים לבוא ולאכול מתי שהוא יקבע, שלא ילכו למועדונים בלילה, או שפפ אומר לא לבוא עם רכבי יוקרה, היום השחקנים מקבלים הון עתק אבל הם (ולא כיף לי לכתוב את זה) הביצ’ס של המועדנים הגדולים שבדרך כלל בענפים אחרים זה הצעצוע של מיליארדרים.

ותשמע, גם אני הייתי מוכן להיות זונה מסוג כזה לו היו נותנים לי 4 מיליון שקל לשנה, הבעיה שאף אחד לא מוכן לשים עלי גם 7 שקל לשנה…

רונאלדיניו היה מגיע שיכור לאימונים ועדיין היה הכי טוב על המגרש - גם באימון, מאמנים היו חלוקים האם סקס לפני המשחק תורם או להיפך, ובסך הכל כל העניין האובר מקצועי והניטור של כל פיפס שעושה השחקן מקצב פעימות לב בזמן שינה ועד כמות מצמוצים לשעה - זה רק ב 15-20 שנה האחרונות.

לא בחינם השחקנים שבאמת פורעים על המגרש דורשים דרישות מוזרות, זה הריאקציה לכניסה הכל כך מאסיבית לחייהם - למרות שבסופו של יום זה מרצון.

למה לטנף את הת’רד הנחמד? לא מביאים דסקל לפה זה מעלה למשה (ולי) את הטורים…

@Aragones יותר. אני פעם כיבדתי את יכולת הכתיבה שלו על ספורט עד שגילתי שהוא full of shit

גם לי, ידידי, גם לי :slight_smile: אבל אני זוכר את הכתבה הספציפית הזו לחיוב, אפילו הלכתי וחיפשתי אותה במיוחד בשבילך :wink: