שנתיים רצופות ברצלונה זוכה באליפות בהפרש עצום , שהמתחרות שלה נשברות בינואר. העונה האחרונה במיוחד. הליגה הספרדית במשבר. (ואני אוהד הליגה הספרדית) , השנה ברצלונה לא מעמד ברור, ואתלטי נחלשה. אז מה ההבדל ביננו לבין האיטלקית?
אומטיטי לא מסכים ללכת לניתוח, מה שמרחיק ממנו קבוצות והוא גם לא מוכן לעזוב. אי אפשר להיפטר משחקן תחת חוזה. אומטיטי שלפני שנתיים, אני מעדיף אותו על דה ליכט. הבעיה שהוא לא מקצוען. ולא עושה את הפעולה הבסיסית שללכת לניתוח.
ואלורדה במשחקי הגארבז טיים נגד חאטפה ונגד אייבאר,שלא היה אפילו משמעות סימלית למשחקים האלו, שיחק 90 דקות עם פיקה ולנגלה. למרות שהיה את טובידו בספסל . כישרון עצום,. אני בטוח שדה ליכט רואה שחקנים צעירים מגיעים לברצלונה ופשוט מתיבשים בספסל וזה גם שיקול.
למה שזידאן יתקשר להזארד (ומנדי) הם מעריצים אותו, הוא לא צריך להפעיל יכולות שיכנוע בשבילם, לואלורדה אין את הקסם והמוניטין של זידאן, לכן הוא היה צריך להתקשר לדה ליכט ולהבטיח לו שהוא יקבל דקות. אבל עזוב קשה להרים טלפון בימינו…
זה ההבדל בין שתי המאמנים, לזידאן יש מוניטין וקסם שמדבר בשבילו , ולשני יש מוניטין של מאמן שחוטף כל שנה רמונדטה על הגב שלו וחושב שראקיטיץ זה המסי של הקשרים. יחי ההבדל הקטן.
אני לא יכול לשנות את הסוכן, מה שנשאר זה לבקר את ההנהלה. אין לי מושג מה הסיבות של דה ליכט. אתמול ברדיו קטלוניה פורסם שברצלונה לא יצרה קשר עם ראיולה מאז ההצעה האחרונה שלה. מה שאומר ששוב “נרדמו בעמידה”.
דרך אגב, אם אומטיטי יצליח לחזור לכושר הרגיל שלו, וטובידו יקבל הזדמנות. אני לא חושב שהמכה של דה ליכט תפגע בנו יותר מידי.
אני גם מתנחם שאם דה ליכט יבחר ביובה, ההשפלה של פסז תהיה יותר גדולה, מילא להפסיד את דה יונג לברצלונה, אבל להפסיד את דה ליכט ליובה… כאילו. הוא כבר כל כך הרבה שנים שם, והוא לא מצליח לשדרג את פסז למשהו שיותר ממצבור של זהב …
זה כמובן בהנחה, שהוא יחתום ביובה. (דרך אגב, אני שואל את עצמי, אם הסיבה שדה ליכט שהיה כמעט סגור בפסז אולי עשה יו טרן אחרי שהוא שומע על סאגת ניימאר)