התגובות והכותרות לאחר הניצחון על אייבר (עודכן)
השוער טיבו קורטואה ששמר על שער נקי בחמשת המשחקים האחרונים ורחוק שתי דקות בלבד משבירת שיאו של קיילור נאבאס מספטמבר 2015 (533 דקות) היה בטוח לאחר המשחק: “מעולם לא איבדתי את הביטחון. אני יודע מה אני שווה. משוער ברמה שלי תמיד מצפים שתהדוף כדור בלתי ניתן לעצירה. הרגשתי טוב באימונים וידעתי שתמיד השמש עולה. זה לא רק התפקיד של השוער לשמור על שער נקי, אלא של כל הקבוצה. אנחנו 11 שחקנים שעובדים ואם נעשה את זה טוב אז יהיה קשה להבקיע נגדנו. אני לא מתייחס לשיאים, תמיד אעדיף שננצח 1:2 מאשר שנסיים בתיקו 0:0”.
על ההשתפרות של הקבוצה. “אני לא חושב שהיינו כל כך גרועים נגד מאיורקה. לא התחלנו טוב, ספגנו ולאחר מכן לא הצלחנו לכבוש על אף שהשתפרנו. אני חושב שאנחנו חייבים להאמין בעצמנו כל הזמן. אנחנו מאוחדים, נסענו לטורקיה למשחק מאוד לחוץ והשגנו את שלוש הנקודות והמשכנו קדימה מאז”. כשנשאל על הזאר אמר - “כן, הוא משתפר. במשחקים הקודמים הוא שיחק טוב מאוד גם כן ורק השער חסר לו. נגד גלטסראיי, נגד בטיס. היום הוא עשה משחק נהדר וגרם לפנדל. היה מאוד מכריע. אני מקווה שיכבוש בשביל הביטחון שלו אבל הוא לא צריך את זה. אני בטוח שכולנו נהיה מאושרים עבורו. הוא ישיג כאן את הטוב ביותר”.
פדה ואלוורדה כבש שער בכורה במשחקו ה-35 במועדון ואמר: “זה היה קוץ מסוים, חיפשתי הרבה את השער. אני שמח שניצחנו. השער הוא בונוס למרות הכל. כשאתה מנצח ברור שאתה מאושר, רצינו את זה. לחצנו בדיוק כמו שהמאמן רצה, שינינו דברים לפי ההוראות שלו. אני לא יודע אם זה המשחק הטוב ביותר העונה, אבל השגנו תוצאה טובה. עלינו להשתפר, יש עדיין הרבה משחקים ונרצה להמשיך בדרך הזו”. על כך שהקבוצה השתפרה משמעותית מאז ההפסד למאיורקה, אמר: “כשאתה מפסיד אתה מסתכל אפילו יותר טוב על הדברים הקטנים והטעויות. המאמן ביקש עוד אינטנסיביות”. כשנשאל האם הוא מרגיש “הרכש החדש” במקום פוגבה - “לא, אני מרגיש עוד אחד מהסגל, נתנו לי ביטחון וזה חשוב. אני פדה ואלוורדה. מנסה לעשות כמיטב יכולתי”.
המאמן זינדין זידאן נשמע מרוצה: “מאז ההפסד נגד מאיורקה, שהיה הפסד מסובך וקשה עבורינו - הקבוצה החלה להיות טובה יותר. עבדנו קשה והאמנו במה שאנחנו עושים. אני שמח כאן אבל הייתי גם בימים אחרים. הדבר החשוב הוא להציג משחקים שלמים ומלאים. אנחנו חייבים לתת הכל. שלטנו בכדור מהרגע הראשון. אנחנו צריכים להילחם ואז נוכל לסמוך על האיכות שיש לנו. מה שחשוב הוא שכולם משחקים טוב. כל אחד תורם את חלקו. הרוטציות מצליחות, זה חלק מהכוח של הקבוצה וצריך לנהל את זה בחוכמה, זה גורם לכולם להרגיש חשובים, ככה נשיג דברים. יש לי 12-13 שחקנים טובים כל הזמן. כמובן שאני שמח שיש לנו הרבה שחקנים שכבשו (13). אולי זו הייתה המחצית הטובה ביותר שלנו. אני שמח באופן כללי על המשחק”.
על ואלוורדה: “לא, הוא לא כמו שחקן רכש. מה שהוא עושה זה שהוא משחק טוב מאוד, אני שמח בשבילו, אבל מה שחשוב הוא שהדינמיקה טובה. הוא שחקן צעיר, רעב לשחק. היה לו להט גדול לכבוש שער והוא הצליח ובגדול”. כשנשאל על הזאר: “המחצית הראשונה שלו הייתה מרהיבה. אנחנו שמחים כי הוא שחקן חשוב מאוד. הוא יהיה שחקן חשוב כאן ויתרום לנו המון - בוודאות”.
שער המארקה:
"סערה בלבן" | בסיקור נכתב - “ריאל מנצחת ברוב מוחלט”, ושהקבוצה הציגה את המשחק הטוב ביותר שלה העונה. ‘אנחנו צריכים להתחיל להאמין בריאל מדריד. במגרש בו הובסה בעונה שעברה, ריאל הציגה את הפוטנציאל שלה, הראתה מה היא יכולה לעשות כשהיא משחקת טוב. ואלוורדה היה בכל מקום, בנזמה הבקיע, קורטואה מזנק. בכל יום היא נראית טוב יותר’. ואלוורדה, בנזמה והזאר זכו לציון 3 כוכבים.
שער ה-AS:
"ריאל מדריד הגדולה" | בסיקור נכתב “רוקדים תחת הגשם”. ריאל מדריד ניצחה את אייבר בקלות, הלילה הגדול הראשון של הזאר, בנזמה רוצה את תואר הפיצ’יצ’י. ואלוורדה כובש ורודריגו לא שיחק. ‘הייתה תקופה, באמצע ההוריקן, שזידאן העז לומר שהקבוצה הזו תשחק טוב בסופו של דבר. הרוח נשבה כל כך חזק עד שזה נשמע כמו הבטחה לא רצינית. אבל זה היה המשחק הטוב ביותר של ריאל מאז שזידאן חזר. בנזמה היה מעל כולם, מודריץ’ לא רע, הזאר בלילה גדול ראשון וגם מנדי טוב התקפית, לצד ואלוורדה הצעיר. מנדי, מודריץ’, הזאר וקארים קיבלו את הציון 3 כוכבים.
“צריך לעכב את תאריך התפוגה של זידאן. ממשחק על החיים באיסטנבול ועד גן עדן”, נכתב במארקה. קארים בנזמה שכבש צמד הערב הגיע ל-11 שערים העונה, תשעה מהם בליגה והוא מוליך כרגע את טבלת הפיצ’יצ’י. כמו כן הוא רשם עוד ציון דרך כשהגיע ל-157 שערי ליגה במדי הבלאנקוס, אחד יותר מהאגדה פרנץ פושקאש, והוא מדורג חמישי בטבלת הכובשים של ריאל במסגרת הליגה בכל הזמנים| מודריץ’ וטוני קרוס מתחלפים אבל הוא לא זז ועכשיו גם כובש. תמיד יודע היכן לרוץ ובלי הכדור הוא תמיד נושך". על הקרואטי נכתב: “הוא שוב נראה כמו השחקן שזכה לפני שנה בכדור הזהב”. על אדן הזאר נכתב שאמנם שוב הוא לא הבקיע אך “זה היה המופע הראשון שלו”. ‘הזאר כבר כאן’, נכתב ב-AS.