דבר התקשורת :: Rueda de prensa

29 פוסטים אוחדו לנושא קיים: דיון ההעברות והפנטזיות :: אריקסן בינואר?

בייל חזר למדריד אתמול בלילה מהטיול המסתורי ללונדון. הכתבים שחיכו לו בשדה התעופה לא קיבלו ממנו מילה, כצפוי.

שער ה-AS הבוקר: יש לו קבוצה , זינדין זידאן מצא את ה-11 הקבועים שלו וחזר על אותו הרכב בפעם הראשונה העונה. רודריגו בכנף ימין ופדה ואלוורדה הקשר השלישי, על חשבונו של מודריץ’.

באתר דווח גם כי ויניסיוס דוחה כל אפשרות לעזוב את הקבוצה בהשאלה בינואר על אף שזה לא סוד שהתקשה למצוא את מקומו בינתיים. הוא נעזר בפסיכולוג צמוד וכן עובד על הפיזיות המתאימה לשחקן בריאל מדריד. הוא יודע שבגילו הצעיר, על אחת כמה וכמה בקבוצה גדולה - יש עליות ומורדות. העונה ויניסיוס שותף לתשעה משחקים - 6 בליגה ו-3 בצ’מפיונס, כבש נגד אוססונה ובישל נגד לבאנטה ורשם 405 דקות. הוא פתח בהרכב שלוש פעמים - כולן במשחקי הליגה. נותר פעמיים על הספסל ופעמיים נוספות לא נכלל בסגל - גראנדה ולגאנס. נזכיר כי בקיץ ויאדוליד של רונאלדו רצתה מאוד לצרפו וישנן עוד קבוצות שמעוניינות. זידאן התייחס אליו במסיבת העיתונאים וזרק את הקלישאות הרגילות. מחר הוא בסגל כמובן וצפוי לשחק לפחות כמחליף.

לוקה יוביץ’ מדבר. החלוץ הסרבי כבש בשעה טובה את שער הבכורה שלו בלבן ביום רביעי והודה שהרבה לחץ השתחרר. הוא התראיין במולדתו (עיתון הספורט Sportski zurnal) וסיפר על התאקלמותו הקשה במועדון. יוביץ’ אמר: “זה לא היה קל, הציפיות היו גבוהות, סבלתי מהמון לחץ, אבל הייתי מודע תמיד לאיכות שלי וידעתי שזה עניין של זמן עד שדברים הסתדרו. מה שהניע אותי היה הרצון העז להראות לאנשים במועדון הגדול בעולם שהם לא טעו שהחליטו להביא אותי. גם התמיכה של האנשים שהכי קרובים אליי הייתה משמעותית”.

הוא זכה לביקורות רבות על כך שעבר זמן רב עד שהבקיע, כשנגד אוססונה שער שלו נפסל, ואפילו במשחק האחרון דקות ספורות לפני שזה הגיע. “חשתי הקלה גדולה, הרבה לחץ ומעמסה גדולה ירדו ממני לאחר השער. זו הייתה תקופה קשה בקריירה שלי. לא היה נעים לקרוא את כל הכתבות בתקשורת וגם הקהל היה קשה איתי. אני שמח שהשחקנים והמאמן שלי היו לצידי. אני מקווה שכולם יתחילו לסמוך עליי יותר”.

“זו רק ההתחלה, אני מקווה שאכבוש הרבה שערים העונה ואעזור לריאל להגשים את כל המטרות שלו. לכולם אכפת רק מדבר אחד - הניצחון של ריאל מדריד”. על זידאן - “הוא כן האמין בי והרגיע אותי ואמר שהשער יגיע ברגע הנכון”. לעומת זאת על הנבחרת יש לו הרבה מה להגיד - “צריך לשאול את המאמן שלי. לגבי המשחק נגד לוקסמבורג - צריך לשאול את רופא הנבחרת. לא כל פציעה אמורה להיות חמורה ולדרוש הפסקה של חודש”.

בנושא אחר, בספרד כתבו על האתגרים הבאים של סרחיו ראמוס. בעונת הבכורה במדי סביליה (2003/04) הוא שותף בשבעה משחקי ליגה בלבד כך שטבעי שלא הצליח לכבוש. הוא כבש ב-16 עונות מתוך 17 וצריך לכבוש גם בעונה הבאה כדי להשתוות לחואקין סאנצ’ס וקרלוס סנטיאנה. מעבר לכך הוא ישמח להשוות את שיא הליגה - 19 עונות. ראמוס הוא המבקיע השלישי בטיבה של הליגה מבחינת שחקני הגנה מאז 1929. כמובן שבמקום הראשון פרננדו היירו עם 105 שערים אם כי צריך לזכור שהוא שיחק גם כקשר אחורי בתחילת שנות ה-90 ואף כבש 21 שערים בעונת 1991-92 והוא גם כבש 21 פנדלים. 44 משעריו הגיעו במרכז השדה לפי הנתונים (ותודה לרדומיר אנטיץ’). במקום השני נמצא קומאן עם 67 שערים. בעונת 1991-92 קומאן כבש 16 שערים ו-11 מהם היו בפנדלים. ראמוס יוכל לעקוף אותו כבר העונה.

וקצת לגבי ליגת האלופות - רוברטו קרלוס כבש 16 שערים בסה"כ - 15 במדי ריאל ושער נוסף במדי הטורקים, והוא הכובש המצטיין בתולדות ליגת האלופות מצד שחקני ההגנה. לראמוס יש 12. ג’רארד פיקה מקדים אותו עם 14. מבחינת שחקני ההגנה הפעילים כמובן שראמוס בפער עצום על נאלדו השני בטבלה וכן על קולארוב (31). אם מדברים על הנבחרת, הרי שראמוס רחוק שער אחד משיאו של דניאל פסארלה שכבש 22 שערים במדי ארגנטינה. לראמוס יש 21. היירו כבש במדי ספרד 29 שערים אך שיחק לעתים בקישור.

לייק 1

הבעייה במצבים הנייחים. זוכרים את הימים האלה שכל מצב נייח היה חצי גול, בעיקר מצד סרחיו ראמוס? מיתוס שנולד בעונת הדסימה והתגבר בעונת הדאבל ההיסטורית. הימים האלה, מכל הבחינות, נראים רחוקים במיוחד. הנתון הבא יזעזע אתכם - כמעט 1/3 ליגה מאחורינו וריאל מדריד היא הקבוצה היחידה בספרד בצוותא עם מאיורקה שלא כבשה אף שער במצב נייח. בינתיים גראנדה מוליכה עם 5 שערים במצבים הנייחים, ארבע קבוצות כבשו ארבע פעמים - ברצלונה וסביליה בין היתר. ולנסיה ו-ויאריאל כבשו שלושה שערים ואתלטיקו פעמיים. סרחיו ראמוס, קאסמירו, רפאל ואראן, גארת’ בייל וקארים בנזמה - יש מספיק כלים ברחבה וזה לא עוזר.

מאז עונת 2012/13, ריאל הייתה הקבוצה הפורייה ביותר במצבים הנייחים ארבע פעמים, פעמיים סיימה שנייה ופעם אחת שלישית. בעונת 2018/19 לדוגמא היא כבשה רק 11 שערים מתוך 63 שערי הליגה שלה - 17.5%, והייתה השמינית בקטגוריה.בעונת 2012/13 היו אלה המספרים המטורפים ביותר - 26 שערים ממצבים נייחים מתוך 103 שערי ליגה - 25.2%. בעונת הדסימה היו אלה 18 מתוך 104 שערי ליגה ובעונת הדאבל 22 מתוך 106 שערים (20.7%).

בשער ה-AS הבוקר דיברו על הנסיגה בדקות המשחק של מודריץ’ - “קצת פחות מודריץ’”, אולם הוא נכלל בהרכבים המשוערים ועשוי לשחק על חשבונו של קאסמירו. חוסה פליקס דיאס כתב טור במארקה ויצא להגנתו. הוא טוען שהוא לא מבין את הספקות לגבי מודריץ’, מהקשרים הבולטים ביותר בריאל מדריד ב-50 השנים האחרונות, עולם הכדורגל נכנע לרגליו לפני שנה, חלקים מנסים לערער בו, איך אפשר לבוא אליו בטענות רצה לשחק במשחק של קרואטיה. הוא דרש להמשיך במועדון כי לא רצה לעזוב בצורה כזו. אסור לפקפק בו ובמחויבות שלו. וגם באיכויות שלו"|

נושא אחר שעלה לסדר היום : ‘הזאר הוא אינו הזאר’, נכתב ב-AS שם ציינו שהוא כמובן כובש פחות אבל גם מאיים על השער פחות, מבשל פחות ומכדרר פחות| מעבר לכך, על הנייר העמדה בכנף ימין היא אולי העמוסה בסגל - גארת’ בייל, לוקאס ואסקס, מרקו אסנסיו כשיחזור ועוד שחקנים שיכולים לשחק שם כמו חאמס או ויניסיוס - והפייבוריט הגדול הוא כרגע רודריגו. בייל שיחק העונה 468 דקות בכנף ימין, לוקאס אחריו עם 248 דקות ואז רודריגו עם 192 דקות, לפני חאמס (86), ויניסיוס (67) או הזאר (7).

עוד קצת על קצה המזלג לקראת המשחק הקרוב : ‘משחק של אולטימטומים - עבור עתידו של רובי (בטיס) ועבור הספסל הלבן’ - נכתב בפריויו ב-AS. מיליטאו ומנדי עשויים לקבל הזדמנות, ויניסיוס ישותף בוודאות ויש הרבה שרוצים להרוויח מהיעדרותם של חאמס ובייל| במארקה נכתב: “ריאל ובטיס רוצות אישור מחדש” שם הוסיפו ששתי הקבוצות מגיעות אחרי ניצחונות חשובים מאוד. ריאל השיגה ניצחון גדול כפי שלא השיגה מאז תקופת הזוהר של זידאן ומצב הרוח השתנה. ריאל תרצה ניצחון שלישי ברציפות וזה לא קרה מאז חודש מרץ. שלוש פעמים ריאל ניצחה פעמיים ברציפות אבל תמיד משהו קרה.

כותרות העיתונים הבוקר:

ריאל מדריד החמיצה הזדמנות גדולה להשתלט מחדש על פסגת הליגה הספרדית כשלא ניצלה את ההפסד של ברצלונה. עם התיקו נגד בטיס בסנטיאגו ברנבאו ורשמו הישג מפוקפק כשלראשונה בהיסטוריה לא כבשה בשלושת משחקי בית רצופים בליגה נגד יריבה כלשהי. זה היה משחק ליגה שלישי העונה בו הקבוצה של זידאן לא כובשת מתוך 11. מאז שחזר אל הקווים, הצרפתי לא הצליח לרשום שלושה ניצחונות רצופים.

במועדון כעסו מאוד על כך שריאל לא קיבלה פנדל לאחר נגיעת יד של פדל ברחבה. גם המאמן (“הייתה יד אבל השופט החליט אחרת ואני לא מתעסק בדברים האלה”) וגם השוער טיבו קורטואה (“מבחינתי ברור שזה פנדל”) התייחסו לעניין והגדיל לעשות אמיליו בוטראגיניו שאמר: “אנחנו מאוכזבים ומבולבלים מה-VAR ולא יודעים למה הוא הולך לפעמים בכיוון אחד ולעתים בכיוון אחר”. הנה, אגב, מיטב האירועים השנויים במחלוקת של ה-VAR מתחילת העונה נגד ריאל מדריד.

“האור של ריאל מדריד כבה, היא שוב החמיצה הזדמנות להעלים את כל הספקות לגביה”, נכתב במארקה, כשבסיקור המשחק הוסיפו: “ריאל מדריד נאלצת להאט בגלל הבעיות הגדולות מול השער”, בעוד בשער עיתון ה-“AS” נכתב: " בלי גולים אין מקום ראשון " וכותרות נוספות היו “ריאל החמיצה עוד רכבת שעברה”. המגן השמאלי פרלאן מנדי ספג ביקורות על יכולתו בחלק הקדמי: “הוא ומרסלו זה עולם אחר לגמריי”, בעוד אדן הזאר שכבש שער יפה שנפסל - זה למחמאות: “הוא כבר כאן”, נכתב עליו. במארקה המשיכו לחלק ציונים, רק קורטאוה זכה לשני כוכבים וכל השאר קיבלו כוכב אחד בלבד. בספרד התעסקו גם בכך שחאמס רודריגס וגארת’ בייל עזבו את הסנטיאגו ברנבאו עשר דקות לפני סיום המשחק (בייל הלך בדקה ה-82, חאמס כעבור ארבע דקות, והמאמן אמר שזה היה באישור").

הקפטן סרחיו ראמוס ביטא את התסכול: “אנחנו יוצאים מכאן מטעם מריר כי הייתה לנו הזדמנות טובה מאוד לחזור למקום הראשון. הקבוצה נלחמה אבל לא הצלחנו לכבוש. אנחנו כן לוקחים את הגישה והעבודה ההגנתית. חבל שלא עשינו את ההבדל. לא הצלחנו לשחק 90 דקות באותו הקצב. לאחר התחלה טובה - לקחנו צעד אחורה”.

זידאן אולי ראה משחק אחר והיה מרוצה דווקא ממה שראה: “מבחינתי החמצנו רק את השער. היו לנו הרבה הזדמנויות לכבוש. לפני כמה ימים כבשנו חמישה שערים ברמת המשחק, האינטנסיביות והגישה היו מושלמים. כמובן שאם אתה לא מבקיע הכל מסובך. בסופו של דבר, אנחנו עם אותו מספר נקודות כמו המוליכה, אז זה לא שאנחנו עושים את זה לא נכון. החמצנו שתי נקודות בבית אבל נמשיך הלאה. אסור לחפש בכוח את חוסר הביטחון. אני לא יכול להאשים את השחקנים שלי בכלום”. כשנשאל האם הצמרת צמודה כל כך בשל ירידה באיכות הגדולות או שהתחרות גדולה אמר שזה שילוב של הדברים. על השינויים שביצע: “הקבוצה הציגה כושר גופני טוב ואת הרמה הפיזית הרצויה וזו הסיבה שביצעתי שני חילופים בלבד. לא רציתי לשנות את המערך, היו לנו שלושה שחקנים במרכז והיה חשוב לנו לשמור על משחק האגפים ולכן הכנסתי את (לוקה) יוביץ’ במקום קארים (בנזמה), הוספתי רעננות. רציתי שהמגנים יתרמו לנו התקפית עוד אבל זה לא הצליח”.

2 פוסטים אוחדו לנושא קיים: מחזור 12 :: רק תיקו 0 בברנבאו מול בטיס

ריאל מדריד מציגה: יותר “מאופסת” מתמיד

14 משחקים רשמה ריאל מדריד של זינדין זידאן העונה. היא כבשה 24 שערי ליגה, פחות משניים בממוצע למשחק אך גרוע מכך - בארבעה משחקים היא לא הצליחה לכבוש בכלל, כפי שראיתם נגד בטיס ביום שבת האחרון. ובאחוזים: 28.57%. אי אפשר לברוח מזה: מאז עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו, הסקורר הטוב ביותר בהיסטוריה של המועדון, ריאל מדריד לא מצליחה לכבוש, לא מטילה אימה. בעונה שעברה היא לא הצליחה לכבוש ב-13 מ-57 משחקיה (22.8%), ויחד עם העונה - 17 משחקים ללא שער זכות מתוך 71 - 23.94% בממוצע. עם כריסטיאנו ו-50 השערים מדי עונה, ריאל לא הצליחה לכבוש רק ב-8.86% ממשחקיה. בסה"כ ריאל לא כבשה ב-46 משחקים מתוך 519 בעידן רונאלדו, אם כי כמובן שהוא לא שיחק בכולם אלא ב-450 מהם, כך שהבדיקה לא מהימנה במאה אחוז.

ב-AS הלכו ובדקו את המספרים של ריאל בכל עונה ועונה. גם אני גדלתי על קבוצה שכובשת כל הזמן. אמנם לא כל ערב היה כמו ה"שירה בתנועה" נגד מנצ’סטר יונייטד ב-2002/03, הן בברנבאו (1:3 מדהים) והן באולד טראפורד (כבשנו מתי רק התחשק לנו), אבל ריאל מדריד הייתה מזוהה עם התקפה. תספוג שלושה אבל תכבוש ארבעה. גם בעונת האליפות של פאביו קאפלו הקבוצה יצאה מהבונקר והתחילה לכבוש ולכבוש בסיום העונה.

כמובן שיש גם בעייה בטור המבקיעים. על פניו הרבה שחקנים כבשו אך זה לא מספיק. קארים בנזמה עומד בציפיות עם שבעה שערים אך השניים שאחריו הם טוני קרוס עם שלושה שערים וסרחיו ראמוס עם שניים שזה לא תפקידם העיקרי. רודריגו כבש פעמיים וזו הפתעה נעימה אבל גארת’ בייל לדוגמא תרם שניים בלבד, אדן הזאר ולוקה יוביץ’ כבשו שער בודד.

והרי המספרים . בעונת הבכורה של כריסטיאנו, ריאל לא כבשה ב-7 מתוך 48 משחקים - 14.58%. השיא המטורף היה בעונת 2016/17 כחלק מרצף ההבקעות המטורף. ריאל כבשה בכל 60 משחקיה. בעונת האליפות עם ז’וזה מוריניו ריאל לא כבשה רק בשלושה משחקים מתוך 58 - 5.17% והמספרים היו טובים מאוד גם בשנתיים לאחר מכן (4 משחקים בלבד ללא שער ב-2012/13 מתוך 61 משחקים - 6.55%| ו-4 משחקים בלבד ללא שער ב-2013/14 מתוך 60 משחקים - 6.66%). בעונתו האחרונה של כריסטיאנו ריאל לא כבשה רק בשישה מתוך 62 משחקים - 9.67%.

בנושא אחר, בספרד כתבו על “תעלומת חאמס ובייל”. השניים לא הופיעו באף אחת מ-13 תמונות האימונים וככל הנראה לא ישחקו גם במשחק החשוב נגד גלאטסראיי בליגת האלופות ביום רביעי. בייל פתח את העונה בסערה עם בישול במחזור הפתיחה, צמד נגד ויאריאל ובהמשך תרם בישול גם נגד גראנדה, אך לא שיחק מאז שנפצע במדי ווילס. הוא המריא ללונדון באישור המועדון ומאז לא התאמן. לגבי חאמס, שהמריא לקולומביה באישור המועדון לכבוד לידת בנו השני, ב"מארקה" נכתב כי סיים את המשחק נגד סביליה בפיחואן עם בעיות שרירים, שיחק פצוע ומאז לא יכל עוד. הוא מתאמן כרגיל אך במשחקים האינטנסיביים סובל מכאבים. הוא מאוד רצה להוכיח את עצמו ולא ויתר. המועדון לא הוציא הודעה רשמית אך ההערכות הן שיהיה כשיר לחלוטין רק בעוד שבוע - בפגרת הנבחרות. השניים סופגים ביקורות. בספרד נכתב על בייל “אל תשכנעו אותי שהוא פצוע”, והופנתה אצבע מאשימה כלפיו על כך שאינו מכבד את המועדון. גם הוא וגם חאמס עזבו את הברנבאו עשר דקות לסיום המשחק האחרון ונכתב שעליהם להרוויח מחדש את הקרדיט אצל זידאן.

כרגיל, גארת’ בייל פצוע במדי ריאל מדריד ולא משחק אבל בסגל לנבחרת, מגיע בריצה כמעט כמו הספרינט נגד בארטרה איי שם ב-2014.

זהו-זה, נמאס לי סופית מבייל. התחברתי אליו כשהגיע, עונת הבכורה שלו הייתה מבטיחה. מאז, בגדול זה לא באמת היה זה, לא היה כמעט כלום עד לפיניש המטורף של 2017/18 והמספרת ההיא. אשתקד לא הצליח להוביל והפגין אופי שברירי על אף שלא סבל מפציעות, אבל נעזוב את ההיסטוריה:
חשבתי שזידאן קצת מתעלל בו בסיום העונה שעברה כשלא שותף נגד בטיס וגם בקיץ עם ההתבטאויות האלה כמו: “עדיף שיעזוב מחר” בזמן שהוולשי כן התאמן ושמר על השתיקה (בניגוד לסוכנו), אבל זידאן צודק. בייל עושה מה שבזין שלו, הוא מבזה את המועדון וצריך ללכת. ובינינו, עם כל הכבוד לפתיחת העונה - היא מתיישרת. בייל שוב ירד מפחות מ-50% מהדקות, הוא כבש בסה"כ במשחק אחד. מקווה שנזרוק אותו כבר. שחקן עבר, שחקן גולף, לא אכפת לו. וגם לא אכפת לי. חבל שלא היינו נחושים מספיק להביא אף אחד בקיץ.

אגב, גם חאמס לא משחק לאחרונה, בספרד כתבו שהוא כל כך רצה להרשים את זידאן אז שיחק בחודש שעבר עם כאבים, אמור לחזור לאחר פגרת הנבחרות.

לייק 1

בכנות,הנחמה היחדה בזה שבייל נשאר בקיץ זה שריאל מדריד היא אחלה קבוצה בפיפא 20.
עם כמה שהוא מוכשר ועל הנייר יש לו נתונים באמת מדהימים,אבל כבר שנתיים שהבן אדם לא מראה שום חשק לשחק בקבוצה או לשחק בכללי,מזלזל במועדון,במאמן,בקהל,בכל מי שאי פעם האמין בו ורצה לתת לו צ׳אנסים למרות הכל.
מבחינתי שיעזוב גם בחינם,בגילו לא נשיג עליו מעל 50 מיליון יורו ויותר חשוב להיפטר מהשכר שלו ומהרעל בחדר ההלבשה.

חאמס זה סיפור שונה לגמרי,רואים שהוא יודע את מקומו,חזר צנוע עם רצון להרשים ולטרוף את הדשא,חוסר מזל עם הפציעות אבל אני בטוח שהוא יתרום לנו עוד הרבה בהמשך.

4 לייקים

כותרות העיתונים אחרי גלטסראיי

שער המארקה:

"רודריגו מסנוור את הברנבאו" | מספרי החלומות: היה זקוק לשישה משחקים בלבד כדי לכבוש שלושער ראשון| אזכורים לצמד של בנזמה שסיפק גם בישול, לפאננקה של ראמוס ולניצחון מוחץ וערב שמח בברנבאו| בסיקור המשחק נכתב: הברזילאי פתח את הדלת לניצחון, ואלוורדה הולך ותופס את מעמדו. “אחרי העלבון בפריז והתיקו הכושל נגד ברוז’, ריאל מדריד סוף סוף במסלול, בדרך הנכונה לשמינית הגמר. הרעננות של הילד עזרה לחסל את גלטסראיי. הרסני כבר מההתחלה, ו-ואלוורדה שיחרר את קרוס שהיה נהדר. אולי היריבה הייתה חלשה, זה נכון, אבל ריאל הייתה עם רוח גבית נהדרת”. קרוס-רודריגו-בנזמה קיבלו 3 כוכבים. גם קורטואה וקרבחאל עם שניים, בלטו.

קצת כתבות אחרות: ‘תקראו לו הזרקור’, נכתב במארקה, הוא שיחרר סערה משום מקום וגרם לתקוות גדולות גם לעונה הנוכחית| “רודריגו הוא הכוכב שאדן הזאר היה צריך להיות”. הוא לא הגיע ככוכב אבל הוא משמש תמריץ נהדר לזה שכן, רודריגו והזאר. כמה איכות יש לברזילאי, בשפע. הפך לגיבור אחרי ארבעה משחקים בלבד בהרכב. שלושער מושלם. הזאר מצידו כבר הסתגל לקבוצה ולחבריון אבל צריך לתת יותר. האוהדים מצפים.| כבר עכשיו השווה את מספר השערים של ויניסיוס והוא פשוט טוב ממנו| “הוא מראה עד כמה כדורגל הוא משחק פשוט”|

קצת לגבי שחקנים אחרים - “ואלוורדה הוא הפייבוריט של זידאן”, נכתב על הקשר האורוגוואי בעוד על קורטואה ששמר לראשונה במדי ריאל על שער נקי ארבעה משחקים ברציפות, נכתב - “זהו זה, הוא סוגר את הדיון, אפילו הברנבאו הריע לו אתמול”. ובצד השלילי: “כמה הפסדתם, בייל וחאמס”.

שער ה-AS:

"נפל מהשמיים/גן עדן" | רודריגו הנפלא סחב את ריאל לערב נהדר עם שלושער ובישול כשבנזמה הבקיע פעמיים ועבר את אלפרדו די סטפאנו| בסיקור המשחק נכתב: "רודריגו מקדים את העתיד. הוא כבש שלושער כבר במשחקו השישי בריאל ומצביע על שחקן וורלד-קלאס לכל דבר. הזאר ממשיך להשתפר, שני בישולים מצד מרסלו. לפתע, במקום בלתי צפוי, ריאל מדריד מצאה שחקן גדול. יש מעט מאוד מקרים של שחקנים בני 18 שנראים כך. רודריגו מאיר את מדריד. הוא ו-ואלוורדה שנראים מעולה באימונים מוכיחים שהם ראויים לכל הקרדיט. הם טובים משמעותית ממודריץ’ שכדור הזהב שלו מרגיש כמו מאה שנים לאחור, וגארת’ בייל שפשוט מוותר על מעמדו. כמובן רודריגו וגם מרסלו, קרוס ובנזמה זכו לציון 3 כוכבים.

רודריגו שבר אתמול שיאים רבים, קיבל בחיוך את כדור המשחק וזכה למחמאות מקיר לקיר. תחילת דרכו בריאל מדריד פשוט מהפנטת, ואפילו מאפילה על שניים מה-‘7’ הגדולים בהיסטוריה של המועדון: ראול ואמיליו בוטראגיניו שגם הם פרצו בגיל צעיר מאוד ושיחקו מעולה כבר מן ההתחלה. הילד היה זקוק רק לשישה משחקים ו-370 דקות כדי להגיע לחמישה שערים. עלה מהספסל כובש מייד נגד אוססונה, הבקיע גם נגד לגאנס בפעם השנייה בה פתח בהרכב (הופעת הבכורה הייתה בטורקיה) וכאמור ההצגה אתמול. בוטראגיניו נזקק ל-11 משחקים ו-665 דקות כדי לכבוש חמישה שערים. ראול שיחק עשרה משחקים ו-586 דקות.

אמיליו בוטראגיניו ערך את הופעת הבכורה בגיל 20, 6 חודשים ו-11 יום, ב-5 בפברואר בראמון דה קארנסה נגד קאדיס וכבש צמד מהפנט בדרך ל-2:3, אבל מאז קצת נתקע. הוא לא כבש במשחקיו הבארים נגד סראגוסה, סלמנקה, קלאסיקו נגד ברצלונה (הוחלף בדקה ה-64) וכן נגד אתלטיק בילבאו וסביליה והיו לו 2 שערים ב-469 דקות (ששת משחקיו הראשונים). השלושער הראשון שלו הגיע כמעט שנה - בחודש דצמבר, לאחר 31 משחקים, וזה קרה נגד אנדרלכט בגביע אופ"א, במשחק ענק כשריאל מחקה פיגור 3:0 מהמשחק הראשון.

ראול ערך את הופעת הבכורה שלו נגד סראגוסה באצטדיון הלה רומארדה ב-29 באוקטובר 1994 וכבש כעבור שבוע נגד אתלטיקו מדריד בברנבאו. ראול לא הבקיע בשלושת משחקיו הבאים נגד ולנסיה, טנריפה וריאל סוסיאדד (בשניים האלה שיחק 13 דקות בלבד כמחליף) וחזר לכבוש מול ריאל אוביידו. היו לו שני שערים ב-298 דקות בששת משחקי הבכורה שלו. השלושער הראשון הגיע כמעט שנה אחרי, לאחר 43 משחקים, כשראול היה ועדיין השחקן הצעיר ביותר שכבש שלושער בצ’מפיונס - נגד פרנצוורש ההונגרית ב-18 באוקטובר 1995, בגיל 18 ו-113 ימים.

לייק 1

התגובות והכותרות לאחר הניצחון על אייבר (עודכן)

השוער טיבו קורטואה ששמר על שער נקי בחמשת המשחקים האחרונים ורחוק שתי דקות בלבד משבירת שיאו של קיילור נאבאס מספטמבר 2015 (533 דקות) היה בטוח לאחר המשחק: “מעולם לא איבדתי את הביטחון. אני יודע מה אני שווה. משוער ברמה שלי תמיד מצפים שתהדוף כדור בלתי ניתן לעצירה. הרגשתי טוב באימונים וידעתי שתמיד השמש עולה. זה לא רק התפקיד של השוער לשמור על שער נקי, אלא של כל הקבוצה. אנחנו 11 שחקנים שעובדים ואם נעשה את זה טוב אז יהיה קשה להבקיע נגדנו. אני לא מתייחס לשיאים, תמיד אעדיף שננצח 1:2 מאשר שנסיים בתיקו 0:0”.

על ההשתפרות של הקבוצה. “אני לא חושב שהיינו כל כך גרועים נגד מאיורקה. לא התחלנו טוב, ספגנו ולאחר מכן לא הצלחנו לכבוש על אף שהשתפרנו. אני חושב שאנחנו חייבים להאמין בעצמנו כל הזמן. אנחנו מאוחדים, נסענו לטורקיה למשחק מאוד לחוץ והשגנו את שלוש הנקודות והמשכנו קדימה מאז”. כשנשאל על הזאר אמר - “כן, הוא משתפר. במשחקים הקודמים הוא שיחק טוב מאוד גם כן ורק השער חסר לו. נגד גלטסראיי, נגד בטיס. היום הוא עשה משחק נהדר וגרם לפנדל. היה מאוד מכריע. אני מקווה שיכבוש בשביל הביטחון שלו אבל הוא לא צריך את זה. אני בטוח שכולנו נהיה מאושרים עבורו. הוא ישיג כאן את הטוב ביותר”.

פדה ואלוורדה כבש שער בכורה במשחקו ה-35 במועדון ואמר: “זה היה קוץ מסוים, חיפשתי הרבה את השער. אני שמח שניצחנו. השער הוא בונוס למרות הכל. כשאתה מנצח ברור שאתה מאושר, רצינו את זה. לחצנו בדיוק כמו שהמאמן רצה, שינינו דברים לפי ההוראות שלו. אני לא יודע אם זה המשחק הטוב ביותר העונה, אבל השגנו תוצאה טובה. עלינו להשתפר, יש עדיין הרבה משחקים ונרצה להמשיך בדרך הזו”. על כך שהקבוצה השתפרה משמעותית מאז ההפסד למאיורקה, אמר: “כשאתה מפסיד אתה מסתכל אפילו יותר טוב על הדברים הקטנים והטעויות. המאמן ביקש עוד אינטנסיביות”. כשנשאל האם הוא מרגיש “הרכש החדש” במקום פוגבה - “לא, אני מרגיש עוד אחד מהסגל, נתנו לי ביטחון וזה חשוב. אני פדה ואלוורדה. מנסה לעשות כמיטב יכולתי”.

המאמן זינדין זידאן נשמע מרוצה: “מאז ההפסד נגד מאיורקה, שהיה הפסד מסובך וקשה עבורינו - הקבוצה החלה להיות טובה יותר. עבדנו קשה והאמנו במה שאנחנו עושים. אני שמח כאן אבל הייתי גם בימים אחרים. הדבר החשוב הוא להציג משחקים שלמים ומלאים. אנחנו חייבים לתת הכל. שלטנו בכדור מהרגע הראשון. אנחנו צריכים להילחם ואז נוכל לסמוך על האיכות שיש לנו. מה שחשוב הוא שכולם משחקים טוב. כל אחד תורם את חלקו. הרוטציות מצליחות, זה חלק מהכוח של הקבוצה וצריך לנהל את זה בחוכמה, זה גורם לכולם להרגיש חשובים, ככה נשיג דברים. יש לי 12-13 שחקנים טובים כל הזמן. כמובן שאני שמח שיש לנו הרבה שחקנים שכבשו (13). אולי זו הייתה המחצית הטובה ביותר שלנו. אני שמח באופן כללי על המשחק”.

על ואלוורדה: “לא, הוא לא כמו שחקן רכש. מה שהוא עושה זה שהוא משחק טוב מאוד, אני שמח בשבילו, אבל מה שחשוב הוא שהדינמיקה טובה. הוא שחקן צעיר, רעב לשחק. היה לו להט גדול לכבוש שער והוא הצליח ובגדול”. כשנשאל על הזאר: “המחצית הראשונה שלו הייתה מרהיבה. אנחנו שמחים כי הוא שחקן חשוב מאוד. הוא יהיה שחקן חשוב כאן ויתרום לנו המון - בוודאות”.

שער המארקה:

"סערה בלבן" | בסיקור נכתב - “ריאל מנצחת ברוב מוחלט”, ושהקבוצה הציגה את המשחק הטוב ביותר שלה העונה. ‘אנחנו צריכים להתחיל להאמין בריאל מדריד. במגרש בו הובסה בעונה שעברה, ריאל הציגה את הפוטנציאל שלה, הראתה מה היא יכולה לעשות כשהיא משחקת טוב. ואלוורדה היה בכל מקום, בנזמה הבקיע, קורטואה מזנק. בכל יום היא נראית טוב יותר’. ואלוורדה, בנזמה והזאר זכו לציון 3 כוכבים.

שער ה-AS:

"ריאל מדריד הגדולה" | בסיקור נכתב “רוקדים תחת הגשם”. ריאל מדריד ניצחה את אייבר בקלות, הלילה הגדול הראשון של הזאר, בנזמה רוצה את תואר הפיצ’יצ’י. ואלוורדה כובש ורודריגו לא שיחק. ‘הייתה תקופה, באמצע ההוריקן, שזידאן העז לומר שהקבוצה הזו תשחק טוב בסופו של דבר. הרוח נשבה כל כך חזק עד שזה נשמע כמו הבטחה לא רצינית. אבל זה היה המשחק הטוב ביותר של ריאל מאז שזידאן חזר. בנזמה היה מעל כולם, מודריץ’ לא רע, הזאר בלילה גדול ראשון וגם מנדי טוב התקפית, לצד ואלוורדה הצעיר. מנדי, מודריץ’, הזאר וקארים קיבלו את הציון 3 כוכבים.

“צריך לעכב את תאריך התפוגה של זידאן. ממשחק על החיים באיסטנבול ועד גן עדן”, נכתב במארקה. קארים בנזמה שכבש צמד הערב הגיע ל-11 שערים העונה, תשעה מהם בליגה והוא מוליך כרגע את טבלת הפיצ’יצ’י. כמו כן הוא רשם עוד ציון דרך כשהגיע ל-157 שערי ליגה במדי הבלאנקוס, אחד יותר מהאגדה פרנץ פושקאש, והוא מדורג חמישי בטבלת הכובשים של ריאל במסגרת הליגה בכל הזמנים| מודריץ’ וטוני קרוס מתחלפים אבל הוא לא זז ועכשיו גם כובש. תמיד יודע היכן לרוץ ובלי הכדור הוא תמיד נושך". על הקרואטי נכתב: “הוא שוב נראה כמו השחקן שזכה לפני שנה בכדור הזהב”. על אדן הזאר נכתב שאמנם שוב הוא לא הבקיע אך “זה היה המופע הראשון שלו”. ‘הזאר כבר כאן’, נכתב ב-AS.

3 לייקים

קרבחאל הגיע ל-250 משחקים בלבן

הוא מדרידיסטה מבטן ומלידה, מנהיג אמיתי גם בלי סרט קפטן על היד, נלחם במגרשי הבוץ באייבר כאילו מדובר בחצי גמר הצ’מפיונס נגד באיירן מינכן והוא אחד השחקנים האהובים ביותר על ידי האוהדים. דני קרבחאל חגג אתמול את הופעתו ה-250 במדי ריאל מדריד, ציון דרך מרגש, ורק הפציעות (טפו טפו טפו, העונה הוא בריא) - מנעו ממנו להגיע למספרים גדולים יותר. העונה רשם 13 הופעות מתוך 15, כאשר נעדר מהמשחק נגד סלטה בבלאידוס בשל השעייה בעונה שעברה, וקיבל מנוחה במשחק הזוועתון נגד מאיורקה. כמו כן לדני יש לא פחות מחמישה בישולים!

קרבחאל אמר: “זו גאווה אדירה לרשום 250 הופעות עם החולצה הזו, אני שמח מאוד, בטח לחגוג את ההופעה הזו עם ניצחון. אנחנו משחקים טובים לאחרונה, עושים משחקים שלמים ושומרים על שער נקי. ההתחלה סימנה את המשחק שלנו, אנחנו חייבים לנצח. לאחר פגרת הנבחרות יהיה חודש קשה מאוד ונצטרך להדק את החגורות שלנו. אנחנו חזקים מאוד בהגנה ובהתקפה. יום אחד בבית הכדור לא נכנס דווקא במשחק בית אמנם אבל אנחנו חזקים מאוד”.

כשנשאל על אדן הזאר: “הכל חדש עבורו וההסתגלות אף פעם לא קלה. היום הוא משחק פנטסטי. אנחנו רואים את הגרסה הטובה ביותר שלו. ואלוורדה? הוא עובד, עובד ועובד. הדקות שהוא מקבל זה בזכות ולא בחסד, הוא ראוי לכך. זו דוגמא לכך שבסופו של דבר עבודה קשה והקרבה מביאה לתוצאות והנה הוא תפס את מקומו ב-11”.

והנה קצת מספרים. קרבחאל רשם 164 הופעות בליגה, 52 בליגת האלופות, 19 בגביע המלך, 7 באליפות העולם למועדונים, 4 בסופר קאפ האירופי ועוד 4 בסופר קאפ הספרדי. עונת 2013/14, עונת הבכורה שלו, הייתה העונה בה רשם את מספר ההופעות הגבוה ביותר עם 45 משחקים. את הופעת הבכורה ערך נגד בטיס במחזור הפתיחה כשריאל ניצחה 1:2. עונת הדאבל ההיסטורית 2016/17 הייתה העונה הטובה בקריירה שלו. הוא פתח אותה עם שער ניצחון ענק נגד סביליה בסופר קאפ בדקה ה-117 כשהוא משתלט על הכדור מהחצי ודוהר ודוהר ודוהר, ותרם עוד 12 בישולים. קרבחאל זכה ב-14 תארים, גולת הכותרת 4 זכיות בליגת האלופות, שלוש מהן ברציפות, רשם 166 ניצחונות וכבש חמישה שערים.

היריבה אותה פגש הכי הרבה היא אתלטיקו מדריד כשרשם 22 דרבים (7 ניצחונות, 10 תוצאות תיקו ו-5 הפסדים. הוא רשם בישול אחד, בעונת 2015/16 לקארים בנזמה), ומול אספניול רשם הכי הרבה ניצחונות (8 במספר). הוא כבש נגד חמש יריבות שונות - נגד חטאפה, סביליה, ראיו וייקאנו, שחטאר דונייצק ואוססונה. נגד ויאריאל בישל הכי הרבה - 4 בישולים, ומול באיירן ודרטמונד בישל 3.

אם צריך לבחור כמה רגעים (חוץ מהגולאסו נגד סביליה), אדבר על המשחק הנפלא שלו בגומלין חצי גמר ליגת האלופות נגד באיירן כששיתק את רובן וריברי בשיא הקריירה והיה חלק מהגנת הברזל| גם בגמר הדסימה היה טוב והמשיך לתקוף ולתקוף ולתקוף. הוא הצטיין גם בקלאסיקו בקאמפ נואו בעונת 2015/16 והיה מעורב בשער הניצחון של כריסטיאנו רונאלדו| קרבחאל חתום גם על כמה בישולים מרהיבים במיוחד - נגד באיירן בגרמניה הוא בישל לכריסטיאנו, לו בישל גם בגמר את ה-0:1, וכמובן גם המספרת ההיא. כמובן היו גם את שני הגמרים של הדמעות - ב-2015/16 כשנפגע בכתפו והחמיץ את המונדיאל, ונגד ליברפול כשהוחלף כמה דקות לאחר שגם סלאח יצא.

הנה משהו שלא יספרו לכם בכל מקום. סרחיו ראמוס הוכיח שוב שהוא לא רק שחקן גדול אלא גם אדם ענק.
הוא הקדיש את השער שלו אתמול לנער צעיר שעבר ניתוח בעינו ולא יוכל להגשים את חלומו ולשחק כדורגל. אחותו של הנער פנתה אליו והוא נענה: “שולח חיבוק גדול, אל תורידו את הראש ואל תאבדו תקווה. בחיים יש הרבה יותר מכדורגל”.

image

7 לייקים

כותרות העיתונים הבוקר: הזאר משתפר

אדן הזאר אמנם כבש רק שער אחד עד עכשיו, לא בדיוק מה שציפו מאיש מאה מיליון היורו, אך אי אפשר להתעלם מהשיפוט הנפלא ביכולת שלו. זה מתקרב, זו התחושה במדריד, הזאר שכולם רוצים לראות. העיתונים הגדולים במדריד נתנו לתת כבוד.

שער המארקה:

הזאר On Fire מה שנקרא. מתחיל להראות את היכולת שמצפים ממנו| במשחק נגד אייבר הוא היה נראה אותו שחקן לוהט מהמונדיאל. זידאן לא יכול לחכות לרגע בו יתחיל לכבוש שערים והיה מהמבקיעים הבולטים של הקבוצה. “הזאר הוא כבר הזאר”, נכתב. במשחקו ה-11 במועדון הוא הציג את משחקו הטוב ביותר, אותו השחקן שסיים כמלך בישולי הפרמיירליג והטיל אימה על ההגנות בזכות הדריבלים הנפלאים. הוא נראה כמו בן הזוג המושלם בהתקפה לצד בנזמה. הוא היה ישיר, קטלני באחד על אחד, היה סיוט להגנה והצליח בשבעה דריבלים. הוא בנה את רוב ההתקפות של הקבוצה. נכתב שהשתפרותו הביאה כמובן לשיפור במשחק ההתקפה של הקבוצה, אך הוא עדיין לא תרם באופן ישיר בגולים. אין שערים או בישולים. הוא סחט פנדל, מסר אבל זה לא מספיק. במועדון מקווים שייתרום 15-20 שערים כבר העונה. מה שניכר הוא שאחרי התחלה מסובכת בגלל פציעה - הזאר כאן כדי להישאר. הזאר יכול לקחת את ההתקפה של ריאל למימד אחר".

שער ה-AS:

"הזאר כבר כאן" | הפרטנר המועדף: קארים בנזמה שקיבל ממנו 13 מסירות נגד אייבר| לקח שישה כדורים חוזרים\חטיפות באותו ערב, רק אחד פחות מקאסמירו

בנושא אחר, במארקה חילקו תשבוחות גם לזידאן . " הוא השינוי - השינויים הרבה שעשה בקבוצה לאחר ההפסד למאיורקה ". נכתב שזידאן הגיע לריאל באומרו שיבצע שינויים רבים, אבל תחילת העונה לא הייתה כזו ועוררה ביקורת. הקבוצה שיחקה אותו הדבר - עם אותם השחקנים. קושי לכבוש, קבוצה לא אינטנסיבית מספיק והדרך נראתה בוצית. עכשיו יש פרחים בצידה. אז איך זידאן שינה את זה? ההתחלה היא הגישה. נמאס לו לחזור בכל מסיבת עיתונאים, לפני ואחרי משחק - על אותן הבעיות של הקבוצה. ההגנה השתפרה משמעותית, יש לחץ גבוה, הקבוצה גונבת כדורים בחצי של היריבה ולעתים ברחבה.

נכתב שואלוורדה - ושילובו היה מהלך אמיץ, ולא היחיד - מעניק לריאל עוצמה ונותן לקאסמירו לנשום, קרוס משחק קדימה יותר ומודריץ’ רואה שעמדתו בסכנה והוא חייב לשפר את הרמה שלו. זידאן העז, עם רודריגו לדוגמא, ולוקאס גם כן בשטח ומקבל דקות. הוא לא היה לחוץ כשקורטואה ספג על ימין ועל שמאל והזאר היה הצל של עצמו. הבלגי הוא השוער שלו, והזאר נראה טוב מרגע לרגע. הגישה, רודריגו ו-ואלוורדה, ביטחון, תחרות, לחץ על כל המגרש ושערים - וריאל מדריד נראית חזקה. לפני שנתיים, כשריאל הייתה אלופת אירופה - היא פיגרה ב-10 נק’ מבארסה. אשתקד - ארבע. והיום - האליפות בהישג יד.

בטור דיעה של רוברטו פלומר במארקה הוא מבקר את חאמס רודריגס וגארת’ בייל - " הם יכולים ללכת לנבחרת ולא לחזור . ריאל מדריד מסתדרת מצוין. אם קשה לבחור את ההרכב החזק ביותר שלה בשבועות האחרונים - אלה חדשות טובות. כאילו חאמס לא חזר וכאילו בייל עדיין פצוע. הוא כותב שריאל מדריד שיחקה נהדר באייבר, סביב השעון, לא הורידה את הרגל מהגז, במשחק מאוד לא אופייני לה. נכתב שאמנם כרגע אף קבוצה לא מגלה המשכיות ושתי הגדולות לא המריאו אבל אולי זה כן יקרה עכשיו. חדשות טובות הן שהזאר כבר לא ‘כפיל’ של השחקן הגדול שהיה, אלא השחקן עצמו. זידאן רוצה לראות את אלה שעובדים קשה באימונים - משחקים".

עוד נושא שעלה לסדר היום הוא השיפור בהתקפה. 15 שערים כבשה ריאל בארבעת משחקיה האחרונים. במשחק בטורקיה נגד גלטסראיי, כשטוני קרוס היה זה שכבש את שער הניצחון, היה נראה שריאל שוב תקועה בעידן שאחרי כריסטיאנו, שכן 27 איומים על השער הספיקו רק לשער אחד, אך מאז יש שיפור ניכר. קודם לכן כבשה ריאל 19 שערים ב-12 משחקים. ריאל מדריד שכחה איך לכבוש, זו הייתה התחושה. הניצחון הכי גבוה של זידאן עד לחודש הזה היה ה-0:3 על אתלטיק בילבאו. לפניכן, 0:5 עם סולארי נגד פלזן. כחלק מהעניין, ריאל מכריעה את המשחקים מהר. שלושה שערים נגד לגאנס ב-24 דקות, שלישייה גם במשחק החוץ באייבר, ומחצית נפלאה נגד גלטסראיי.

אלברו בניטו כתב טור בפינה הטקטית של ה-AS עם הכותרת: " ריאל מדריד הטובה ביותר מזה זמן רב ". הוא כותב על המשחק המבריק באיפורואה, עם מחצית ראשונה מצוינת, לא פחות. הוא כתב על כך ששחקני ההתקפה הפעילו לחץ טוב ומתוזמן על הרביעייה האחורית - לוקאס, הזאר, בנזמה, וגם ראמוס ומנדי עמדו גבוה. דבר נוסף הוא הכניסה של בנזמה לעומק, השאיר להזאר את הכנף והזיהוי של לוקאס כקיצוני ימני.

תומאס רונסרו כתב טור ב-AS לפיו הוא עדיין היה עולה בהרכב עם לוקה מודריץ’ גם בקלאסיקו אם היה נערך מחר. “לכישרון אין תאריך תפוגה”. אמנם פדה פרץ פנימה והוא מכיר בכל היתרונות שלו, אך הקרואטי צריך להישאר. השניים יכולים לשחק יחד. נכתב שהוא יידע לווסט את הכוחות שלו. הוא כבר לא יכול לשחק שלוש פעמים בשבוע, אבל אני עם לוקה בהרכב בקלאסיקו. עד סוף העולם".

דור בממ"ד אז אעדכן שמארקה הפציצו בשער ציני לתפארת שגם מתחרז בעברית: נס בויילס

בייל שלא מתאמן כמה שבועות במדריד, ולא כשיר לדברי זידאן, מתאמן כמו גדול בנבחרת. עכשיו מתפרסם שגם חאמס מתאמן כרגיל בקולומביה. שני שחקנים גדולים והלוואי שדברים היו מסתדרים איתם אבל בחייאת - הגיע הזמן לסיים את הפארסה הזאת.

3 לייקים

למה להעיף את חאמס? לטעמי בהחלט שחקן שיש לו מה לתת כשחקן סגל. בייל מצד שני לא מתאים כבר וגם ההתנהלות שלו מעצבנת

כי המאמן לא רוצה אותו.

את השער של ה-AS יותר אהבתי: “הלוואי ואוכל להישאר בריאל מדריד כל חיי”. רודריגו מתכונן כנראה לקראת הופעת הבכורה שלו בנבחרת ברזיל. מה שכן, עבדנו עלינו. בשער הבטיחו ‘ראיון מיוחד’ ובפועל - משפט וחצי איך הכל קרה מהר מאוד והוא מאושר ואת הציטוט של טיאגו סילבה שמקווה שהוא לא יפתח בהרכב נגד פ.ס.ז’.
היה גם ראיון עם פדריקו ואלוורדה אך מעבר להפגזות על תל אביב - הרגשתי שכבר תרגמנו את הדברים העיקריים כמו הטיפים מקאסמירו וההערצה לקרוס ועוד ועוד.
נספר כי סנטיאגו סולארי חוזר למועדון והפעם בתפקיד אחר - כשגריר, עדיין לא היה אישור רשמי מצעד המועדון אך זה נחשף.

וגם: פיצ’יצ’י קארים. הוא כבש 41 שערים מתחילת העונה שעברה ב-97 ניסיונות - צריך 2.3 איומים למסגרת כדי לכבוש. פחות ממסי (2.5), לואיס סוארס 2.8) וכריסטיאנו (3.2). מי מאפיל עליו? רק לבנדובסקי הגדול (1.95)

לגבי חאמס פורסם שהוא שיחק כמה משחקים פצוע כדי להוכיח לזידאן, נדמה לי גם בפיחואן נגד סביליה והפציעה בעוכריו. לגבי בייל באמת שנמאס ממנו. כתבו עליו טור לא מזמן במארקה “אל תגידו לי שהוא פצוע”.

את זה הבנתי.
זה כמו שאענה לטענות של “למה לוקאס בהרכב?” בתשובה “כי זידאן רצה”.
כתבתי שאני חושב שלחאמס כן יש מה לתרום לקבוצה כשחקן סגל. הוא נותן לנו גיוון טקטי ועוד שחקן של מספרים במידה וצריך אחד.
כשצריך שער הוא מהשחקנים שיכולים לשנות בקלות את המשחק גם מבלי לשנות מערך ולהתאבד התקפית.

שאלת למה הוא צריך לעוף ועניתי לך. הדיעה שלי או שלך מה היה אפשר לעשות איתו בעולם מושלם פחות חשובה, אם בפועל אין לו הווה ואין לו עתיד במועדון צריך לסיים את הסיפור הזה. גם בייל בתיאוריה שחקן מצויין ויכול להבקיע גולים במספרת.

אתה שואל מה דעתי הכללית על חאמס? שחקן גדול, פציע בטירוף, לא מתאים לשום מערך ולא נותן מספרים כבר ארבע שנים. בגדול חי על התקופה של קרלו. ולא ממש נראה שזה מזיז לו יותר מידיי למרות שבדקות המעטות שלו על המגרש הוא מתאמץ.